milansilja
Početnik
- Poruka
- 25
Dali je primetna razlika izmedju ova dva protoka posto nisam neki strucnjak ako moze neko da mi objasni sta mu znaci ovo /512. Unapred hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1024 ti je download a 512 ti je upload speed. Znaci prvo max teorijska brzina kojom mozes da skidas fajlove a drugo max teorijska brzina kojom mozes da saljes fajlove ( postsvljas slike na FB, saljes nekome fajl....)
Ако има ADSL онда му се брзина дели са 10, па је 1024/10 = 102KB/s. Код кабловског интернета брзине се деле са 8, па су и реалне брзине нешто веће. (Ово 8 и 10 су број корисника које деле линију, или ти тзв. "агрегација").a koliko je 1024/8 i 128/8 ? Tvoja download brzina treba da je oko 128KB/s a upload oko 16KB/s....
Postoji velika razlika izmedju kiloBITA i kiloBAJTA.
То јесте неки број корисника који деле рецимо 1 Mb/s линк, с тим што сваком на неки начин припада део тог колача, па се из тог разлога не може десити да један и или пар њих заузму цео капацитет линка. Изражава се у односима 10:1, 20:1... али може бити и мањи као и већи. Шта то конкретно значи.... то значи да 10 или 20 корисника деле 1 Mb/s линк и да сваком припада 10-ти или 20-ти део капацитета линка (1024:10= 102.4 KB/s). И то је у ствари маx download брзина која може да се постигне. Није загарантована, али је остварљива. Слично је и за upload. ОOdnos broja korisnika na svaki Mb/s infrastrukturnog kapaciteta operatera KDS-a u određenom trenutku (agregacija) u slučaju kablovskog Interneta je od 1/2 do 1/8 u korist protoka ka korisniku.
... што је и тачно само што нису у питању kb/s него KB/s. А ја тврдим да је то због нивоа агрегације који се примењује код ADSL-a 10:1, па самим тим његова download брзина не може бити већа од 102.4 KB/s а uploada 12.8 KB/s, као што ни твоја download брзина са пакетом од 4Mbit/s не може бити већа од 409.6 KB/s. Ја имам пакет од 1.5 Mbit/s и макс. download који могу да остварим са њим је 192 KB/s са нивоом агрегације 1:8, а ти тврди и даље шта хоћеш, само немој да лупеташ како причам глупости.ja imam 1024/128, a download speed mi je oko 100kb/s, upload oko 10kb/s