1024/128 ili 1024/512

a koliko je 1024/8 i 128/8 ? Tvoja download brzina treba da je oko 128KB/s a upload oko 16KB/s....
Postoji velika razlika izmedju kiloBITA i kiloBAJTA.
Ако има ADSL онда му се брзина дели са 10, па је 1024/10 = 102KB/s. Код кабловског интернета брзине се деле са 8, па су и реалне брзине нешто веће. (Ово 8 и 10 су број корисника које деле линију, или ти тзв. "агрегација"). ;)

Hm ja imam 4Mbit/s a brzina mi nije 400Kb/s vec oko 500Kb/s... Ne vidim razlog zasto bi delio sa 10, tj nisam ni cuo da neko deli sa 10?

Uostalom

http://web.forret.com/tools/bandwidth.asp?speed=1&unit=Mbps

Agregacija nema veze sa tim.... Gresi mnogo, Agregacija ti je broj korisnika koji ima na raspolaganju odredjenu brzinu koju je provajder odredio za jedan "cvor". ( jos uvek sam pospan pa ne mogui da se setim pravog imena ). Al to ti znaci da iako imas 100Mbit cvor i 80 korisnika na tom cvoru. svaki ce recimo dobiti 100/80. A ti mozes da imas i 7Mbit net ako svi skidaju delicete brzinu od 100Mbita....

Наравно да "агрегација" има везе са тим.
Odnos broja korisnika na svaki Mb/s infrastrukturnog kapaciteta operatera KDS-a u određenom trenutku (agregacija) u slučaju kablovskog Interneta je od 1/2 do 1/8 u korist protoka ka korisniku.
То јесте неки број корисника који деле рецимо 1 Mb/s линк, с тим што сваком на неки начин припада део тог колача, па се из тог разлога не може десити да један и или пар њих заузму цео капацитет линка. Изражава се у односима 10:1, 20:1... али може бити и мањи као и већи. Шта то конкретно значи.... то значи да 10 или 20 корисника деле 1 Mb/s линк и да сваком припада 10-ти или 20-ти део капацитета линка (1024:10= 102.4 KB/s). И то је у ствари маx download брзина која може да се постигне. Није загарантована, али је остварљива. Слично је и за upload. О

Kао што рекох, агрегација код кабловског нета је обично 8:1, док је код ADSL-a 10:1.

Covece agregacija nema veze u odnosu mega bita i mega bajta, kao ni kilo bita i kilo bajta. Ono sto provajder napise su megabiti, kada to podelis sa 8 dobijes kilobajte, Ja imam 4megabita ili 500kb/s, dok obicno skidam oko 460-470kb/s. Agregacija je drugo, nema veze sa onim sto ti placas, tj recimo 1Mbit. Ako neces agregaciju platices par puta vise, al to ne znaci da ako imas 1Mbit bez agregacije da ces skidati 1024kb/s...

Ja из овога видим да ти не знаш ни шта су бити а ни шта бајти ни како се обележавају, а ни како се означава брзина неког интернет пакета а како пренетих података... тако да џабе ја све оно теби напричах.

kada pricas gluposti, da si odvojio 10sec vremena i pogledao link video bi da tvohe deljenje sa 10 ili 8 zbog agrrgacije nema veze sa zivotom. Hoces jos jedan primer? Brat u firmi ima net bez agregacije od 6Mbit, a i dalje mu brzina nije 6000 vec oko 740KB/s!!! Nema ti sta da delis zbog agregacije... Agregacija ti se odnosi na ukupan broj korisnika koji koriste paket koji i ti koristis. Zamisli to ovako, ako na tom istom paketu od 1Mbit imas 1000 ljudi propusna moc da se agregacija ne oseti je 1Mbit x 1000. Znaci 1Tbit. E sada posto je realnost malo gora a link link ka inostranstvu nema takvu propusnu moc onda dolazi do agregacije i to u smislu da ti imas zagarantovano 10 deo tog 1Mbita bez obzira koliko jos korisnika ima. Tj da ti brzina nikada nece pasti ispod 12.6KB/s... da je 5 i kada je najgore operecenje brina ti nece biti vise id 5x manja koliko placas. A bez agregacije znaci da ces uvek imati onu zagarantovanu brzinu koju placas bez obzira na opterecenost, da sam ja bez agregacije moja brizna i kada je najgore zagusenje nece pasti ispod 500KB/s ili kada to podelis sa 1.024, 488KiB/s

Sada odvoji malo vremeba pa pogledaj ovaj link

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Megabit?wasRedirected=true

i onaj gore...

Ама твоја рачуница што се просте конверзије јединица тиче, је тачна, али то нема везе са оним о чему ја причам. Лик је рекао...
ja imam 1024/128, a download speed mi je oko 100kb/s, upload oko 10kb/s
... што је и тачно само што нису у питању kb/s него KB/s. А ја тврдим да је то због нивоа агрегације који се примењује код ADSL-a 10:1, па самим тим његова download брзина не може бити већа од 102.4 KB/s а uploada 12.8 KB/s, као што ни твоја download брзина са пакетом од 4Mbit/s не може бити већа од 409.6 KB/s. Ја имам пакет од 1.5 Mbit/s и макс. download који могу да остварим са њим је 192 KB/s са нивоом агрегације 1:8, а ти тврди и даље шта хоћеш, само немој да лупеташ како причам глупости.

И да, није тачно да је агрегација укупан број корисника који користе исти пакет јер би било сулудо. Одређени број да, али укупан не.

Ja sam ti dao link ka sajtu gde izracunavas... Kazem ti onako kako jeste, mojih 4Mbit mogu biti drugacije zavedeni, tj da pise 4096 al to i dalje delis sa 8, ne zbog agregacije vec zato sto su dve jedinice, tj konverzije. Moj download speed od 4Mbit je nesto manje od 500KB/s. Sada nisam kuci al sutra ako stignem uradicu ti printscreen.
Pogledaj jos jednom, uzmi malo sporiji net, recimo 1Mbit, po tvojoj racunicu treba oko 10sec da se skine 1MB po mojoj oko 8sec, ili 450MB/sat... Toliko dobijas i onim konverterom.

Back