101 Rejkjavik

GalebDzonatan

Primećen član
Poruka
589
Ja otpoceh ovu temu na podforumu film i sta vec, al ona pade usled nezainteresovanosti il cega vec. Elem, mislim da tema itekako ima veze sa ljubavlju i seksualnoscu, te cu je, uz oprost, postaviti i ofdi:)

To je film u kome zajedno zive majka, sin i majcina devojka, mde:) Kroz ceo film nastoji se da prikaze sin kao osoba nezrela i nesposobna za zivot, nesposobna da se adaptira, itd. Majka pak, i njena zena, il sta vec, predstavljene su kao zrele dve osobe, open-minded, hrabre i adaptabilne. Elem, na samome kraju, sincic, koji je cak pokusao da sebi oduzme i zivot, zbog, kako je u filmu predoceno, spoznaje sebe kao nesposobnog da zivi i da se prilagodi uslovima, on na kraju uvidja da njegovo ponasanje dotadasnje nije bilo ispravno, okrece se za 180 stepeni i nastavlja s osmehom na licu.

Pitam vas. Da li je pomenuti film na vas ostavio ovakav utisak i da li prihvatate takav pogled svet kao ispravan?

Ja mislim da se reditelj, il ko vec, mlogo zaebo operisuci sa kontrastima, te da je ono sto je ljudsko i plemenito preokrenuo u korist animalnog i degenericnog, nakaznog. Mislim da je u filmu pojam ispravnog zamenjen sa pogresnim. Ali nesvesno. Il svesno ;)

Tu se postavlja i pitanje homoseksualizma, gde ono nastoji da se prikaze kao nesto bogomdano, prirodno, sto ja mislim da nije tako, vec je to proizvod poremecene ljudske svesti.

Jos jedna stvar mi je zapala za oko. Kroz ceo film, sincic je, koliko sam ja spazio, jedina osoba koja je, preispitujuci svoje postupke, radila na sebi i prilagodjavala se svetu u kome zivi, nasuprot tvrdom, hedonistickom, egoistickom stavu dve gore pomenute zene. Cak mislim da je film namontiran tako da ide u pravcu nametanja stavova, o tome kako ne treba se boriti za svoja uverenja, vec prihvatiti obest kao normalnu i sa njom se stopiti. Jer u filmu nije prikazana opcija kada bi se sin potpuno odvojio od majke i otpoceo sasvim normalan zivot, coveka dostojan. Izostavljeno je, mislim cak namerno, mnogo toga. On pak nastavlja da zivi u istome stanu sa dve lez, od kojih je jedna njegova rodjena majka, a duga, njegove majke zena.

Voleo bih cuti vasa uvazena misljenja. Tnks in advance:)
 
E ja sam bio poceo da gledam taj film i posle 15 min ga iskljucio... :lol:
Ne mogu da verujem da si imao zivaca taj bulshit od filma odgledati.....

Inace ima sad dosta takvih filmova gde neke nenormalne vrednosti plasiraju kao normalne... Uvek se setim "Show Girl". Kao neka prostitutka dolazi u Las Vegas i postaje plesacica i onda spava sa raznim likovima samo zbog karijere, saplice koleginicu ne bi li joj preotela mesto, iskrenog tipa je otkacila, ima lez drugaricu...itd... A sve je tako prikazano kao da je ona neki pozitivan lik i kao da publika treba da ima potpuno razumevanje i podrsku za njene stavove i ponasanja... ma uzas... bljuvotina...

No ja mislim da tu nije neko namerno ispiranje mozga u pogresnom smeru nego jednostavno zelja za lovom... Napraviti bilo kakav film koji ce doneti lovu.... Bez obzira na sadrzaj i posledice... samo lova...
 

Back
Top