- Poruka
- 290.650
Zašto čitate knjige,u kojoj pozi čitate knjige, kada citate, kako birate knjige za citanje, čitate iz navike ili potre za pisanom rečju,da li vas je neka knjiga promenila, obelezila?
Pa i elektronska knjiga je knjiga. Knjiga je prevashodno ipak tekst, a ne papir, karton i ona svilena traka kojom označavamo do koje strane smo stigli.Мишљења сам да књигу ништа не може заменити,па ни е-book.
Upravo tako, iako i ja više volim štampano izdanje, ali često ne možeš doći do neke knjige, tako da su elektronska izdanja odlična.Pa i elektronska knjiga je knjiga. Knjiga je prevashodno ipak tekst, a ne papir, karton i ona svilena traka kojom označavamo do koje strane smo stigli.
Elektronske knjige su jedna od većih blagodati koje savremena tehnologija donosi. Da ih nema ogroman broj knjiga koje sam rado pročitao ostale bi mi nedostupne.
S druge strane, audio knjige nikad nisam prihvatio. Slušanje nije isto šta i čitanje. Mozak drugačije obrađuje informacije koje čujemo od onih koje pročitamo. Da ne spominjem distrakciju zbog prozodije čitača.
Stvar percepcije.Kada izaberem knjigu (a i to je nauka za sebe),vise uzivam u istoj ako ispostujem neke svoje obicaje,dakle,ritual.Pa i elektronska knjiga je knjiga. Knjiga je prevashodno ipak tekst, a ne papir, karton i ona svilena traka kojom označavamo do koje strane smo stigli.
Elektronske knjige su jedna od većih blagodati koje savremena tehnologija donosi. Da ih nema ogroman broj knjiga koje sam rado pročitao ostale bi mi nedostupne.
S druge strane, audio knjige nikad nisam prihvatio. Slušanje nije isto šta i čitanje. Mozak drugačije obrađuje informacije koje čujemo od onih koje pročitamo. Da ne spominjem distrakciju zbog prozodije čitača.