1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

Nema tu puno filozofiranja, ako je neko svemoguc, sta je sve to problem a genetika je od uvek bila posao "vise sile",(danas i smrtnici poceli da barataju njom, bice ponovo...potop:mrgreen:)
Da skratim, sve je Svevisnjem moguce, posebno takva sitnica koju je "odradio" bez vidljivih tragova.

ps. pa kako onda da covek ne veruje:aha:

Poslednja izmena:
Nema tu puno filozofiranja, ako je neko svemoguc, sta je sve to problem a genetika je od uvek bila posao "vise sile",(danas i smrtnici poceli da barataju njom, bice ponovo...potop:mrgreen)
Da skratim, sve je Svevisnjem moguce, posebno takva sitnica koju je "odradio" bez vidljivih tragova.

ps. pa kako onda da covek ne veruje:aha:

pa ako smo oped dosli do carobnog stapica, sta ce mu cela ta zavrzlama oko potopa, skladistenja zivotinja, snabdevanja broda hranom i hodom, spasavanja biljaka.

mogao je samo da mahne stapicem i pobije isvarene ljude. mnogo je jednostavnije.

Sviđa mi se doprinos temi. :ok:

zahvaljujem z:)

Post ti je previse dugacak i preko 90% ucesnika foruma ga nece ni poceti da citaju. A tek kada vide da je tezak za razumevanje izgubices novih 90%.
Kao sto rekoh i tezak je za razumevanje.

ja sam pokushao da izrazim celu stvar shto konciznije i razumljivije, ne bih rekao da je suvishe teshko razumeti...

O tome smo govorili. Zbog nagomilanih mutacija u genima, dolazi do toga da se radjaju hendikepirana deca. U pocetku je genetska struktura bila cista i do toga nije dolazilo. Imas o tome ovde: Poslepotopna degeneracija i incest

Interesantno je kako može za sve da se nađe objašnjenje. Pisci Biblije su ostavili mnogo prostora za improvizaciju. Svaka im čast, šta reći.

Interesuje me samo koji je odgovor na pitanje: Zašto je Bog prestao da otvoreno komunicira sa ljudima, kao što je komunicirao nekada (po Bibliji)? Smorio se? Je l' piše to možda negde kasnije u Bibliji, pošto sam pročitao 20 i nešto glava samo?

U stvari, definitivno najgnusniji deo koji sam pročitao - ono kada Bog iskušava Avrama i traži od njega da žrtvuje sina u njegovo ime, čisto da vidi da l' ga ovaj voli ili ne. :udriglavu: Naposletku, koji je uopšte smisao žrtvovanja? z:((

Ovaj deo meni pokazuje da su pisci Biblije želeli da ljudima usade strah od Boga. Zašto? Mislim da bi to trebalo da bude jasno.

U stvari, definitivno najgnusniji deo koji sam pročitao - ono kada Bog iskušava Avrama i traži od njega da žrtvuje sina u njegovo ime, čisto da vidi da l' ga ovaj voli ili ne. :udriglavu: Naposletku, koji je uopšte smisao žrtvovanja? z:((

Ovaj deo meni pokazuje da su pisci Biblije želeli da ljudima usade strah od Boga. Zašto? Mislim da bi to trebalo da bude jasno.

Podrobno čitanje i razumijevanje Biblije je najsigurniji put ka ateizmu. – Donald Morganz:poz:

Zašto je Bog prestao da otvoreno komunicira sa ljudima, kao što je komunicirao nekada (po Bibliji)? Smorio se? Je l' piše to možda negde kasnije u Bibliji, pošto sam pročitao 20 i nešto glava samo?
po hrishcjanstvu, nije prestao. u katolichnoj i pravoslavnoj tradiciji imash da se bog javlja svecima kao shto se javljao starozavetnim prorocima ili apostolu pavlu.

U stvari, definitivno najgnusniji deo koji sam pročitao - ono kada Bog iskušava Avrama i traži od njega da žrtvuje sina u njegovo ime, čisto da vidi da l' ga ovaj voli ili ne.
u, al si nashao. pa u toj prichi je bog sprechi to zhrtvovanje u poslednjem trenutku. ima mnogo gnusnijih delova. npr. konkretno kod avrama, to shto podvodi svoju zhenu i to dva puta.

Naposletku, koji je uopšte smisao žrtvovanja?
pa u celom antichkom svetu postoji taj primitivni momenat- prinecju zhrtvu bogu i on cje da me voli i da mi pomogne.

shta je tu loshe. boga se treba plashiti, zato shto je pravedan.

Podrobno čitanje i razumijevanje Biblije je najsigurniji put ka ateizmu. – Donald Morgan
kod ljudi koji necje da razmishljaju. kod onih koje zanima da saznaju istinu, izuchavanje biblije mozhe jedino da dovede do izuchavanja drugih religija i do filosofije.

Podrobno čitanje i razumijevanje Biblije je najsigurniji put ka ateizmu. – Donald Morganz:poz:

Pre bih rekao da to vodi agnosticizmu.

Ja sebe smatram agnostikom. Možda Bog postoji, ali taj strah od njega koji pokušavaju da nam usade manipulatori je prosto nepotreban. Sumnjam da Boga uopšte briga šta mi radimo, kao što je vrlo moguće da ne zna za nas uopšte, kao što je moguće i da on ima svog "Boga".

Dao si mi ideju da otvorim novu temu. taj deo o zrtvovanju.

pa ako smo oped dosli do carobnog stapica, sta ce mu cela ta zavrzlama oko potopa, skladistenja zivotinja, snabdevanja broda hranom i hodom, spasavanja biljaka.

mogao je samo da mahne stapicem i pobije isvarene ljude. mnogo je jednostavnije.

Ne može to tako, ako mahne čarobnim štapićem, neće imati niko straha prema dotičnom, pa će se sve ponoviti, prema tome mora priča biti sa primerom, da preživeli mogu da vide kako se ostatak podavio u tolikoj vodi i da budu zahvalni duboko što su preživeli :manikir:

Interesantno je kako može za sve da se nađe objašnjenje. Pisci Biblije su ostavili mnogo prostora za improvizaciju. Svaka im čast, šta reći.

Interesuje me samo koji je odgovor na pitanje: Zašto je Bog prestao da otvoreno komunicira sa ljudima, kao što je komunicirao nekada (po Bibliji)? Smorio se? Je l' piše to možda negde kasnije u Bibliji, pošto sam pročitao 20 i nešto glava samo?
Znas, kada je nesto istina...tu se mora sve poklopiti..ali sve! Mi Bibliju na brojne nacine mozemo testirati i videti koliko je tacna.
Bog nije prestao da komunicira sa ljudima....mi smo ti koji smo prestali da komuniciramo sa Njim. Pokusaj da se pomolis, da porazgovaras sa nekim koga ne vidis...pa ces da vidis da li postoji ili ne...to je najveci dokaz koji mozes sam videti...ali ljudi to ne zanima, nece ni da pokusaju...ali je glavno kritikovati i rugati se, jer je to danas in.
Ono sto je Tvorac radio u proslosti, nije nista kako ce da intervenise u buducnosti...Kada je Tvorac cinio razna cuda u proslosti, iako ljudi nisu imali telefone, internet i td. kada je razdvoio Crveno more..svi okolni narodi su znali sta je Tvorac ucinio za svoj narod...a kako ce se sada cuti kada bude intervenisao,...pazi ovaj citat iz Isaije 11;15,16 ..''Господ ће исушити залив Египатског мора и у жару свог духа замахнуће својом руком на реку. Удариће на седам њених набујалих рукаваца и учиниће да их људи прелазе у сандалама. А за остатак његовог народа који буде преостао, биће припремљен широк пут из Асирије, као што је био припремљен Израелу оног дана кад је изашао из египатске земље.''
Cekaj samo da se izraelci malo dovedu u red, pa ces da vidis kako ce Tvorac da intervenise i sta nas tek ocekuje....samo malo strpljenja!

Ako si citao taj deo, imas i gde Avram iskazuje zelju da vidi dan Meisje, dan kada ce doci Isus Hrist, ikada ce platiti za nas greh....Tvorac mu je ispunio zelju...da bar nasluti. Tvorac je poslao svog Sina koji je bio zrtvovan, i to najgorom smrcu...za razliku od Avrama koji je samo osetio tugu kada je krenuo da ubija svog sina.

Back