1000 dindzi za novu licnu kartu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a jel imas ti elektricnu semu procesora u kompjuteru ili telefonu?

Telefon mi je "stara skola". Jako primitivan i bez "jakih" chipova.

Na racunaru koristim Linuks Fedoru i to je najbitnija stvar. Tako da je bezpredmetno (u principu) kakav se procesor koristi.

meni nije sve sumnjivo....

mnoge stvari se rade bez tendera i javne rasprave....

I to je razlog zbog cega svi treba da prihvatimo chipovane LK.

a sto mi odgovoras pitanjima?
da li to znaci da nemas odgovor ili sta?

Zato sto nema valjanog razloga zbog cega treba da se uvedu chipovi i zato sto od Tebe kao nekog ko se zalaze za chipovanje ocekujem da znas malo vise o celoj ovoj problematici.

Potpuno suprotan stav o elektronskoj ličnoj karti izneo je generalni inspektor MUP-a Srbije Vladimir Božović, ocenivši da je bilo zloupotreba prilikom nabavke opreme za uvođenje elektronskih ličnih karata. On je naveo, da je, za vreme dok je ministar policije bio Dušan Mihajlović, nabavljena oprema američke firme Motorola, koja je plaćena 100 miliona evra. Božović je kazao da je oko nabavljanja te opreme bilo zloupotreba i da je Generalni inspektorat MUP-a Srbije zbog toga podneo krivične prijave.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=07&dd=18&nav_id=205134&nav_category=12

Mislim da ti izvor vesti u potpunosti odgovara!

Potpuno suprotan stav o elektronskoj ličnoj karti izneo je generalni inspektor MUP-a Srbije Vladimir Božović, ocenivši da je bilo zloupotreba prilikom nabavke opreme za uvođenje elektronskih ličnih karata. On je naveo, da je, za vreme dok je ministar policije bio Dušan Mihajlović, nabavljena oprema američke firme Motorola, koja je plaćena 100 miliona evra. Božović je kazao da je oko nabavljanja te opreme bilo zloupotreba i da je Generalni inspektorat MUP-a Srbije zbog toga podneo krivične prijave.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=07&dd=18&nav_id=205134&nav_category=12

Mislim da ti izvor vesti u potpunosti odgovara!

Božović mi ne odgovara:lol:
ta dileja ništa drugo nije radio nego se šetkao po beogradskim klubovima.
kakve crne krivične prijave, gde su?
takodje, za mihajlovića mislim da je žešća buzdovančina i lopuža, ali takodje sam ubedjen da cifra nema veze sa mozgom.

jel ti uopšte kapiraš šta je 100 miliona eura?
to je 1/4 NIS-a:lol:

B92 u svojim insajderskim emisijama nije nikada osporavao ove stvari (mislim na cifru).

A, zato si se ti nasao da pametujes.

Nema veze sto je Mihajlovic buzdovan, koji je premijer odobrio takav arazman? Ne moze ministar da radi sta hoce...

Mislim da cu prekinuti dalje svaku neozbiljnu diskusiju.

B92 u svojim insajderskim emisijama nije nikada osporavao ove stvari (mislim na cifru).

A, zato si se ti nasao da pametujes.

Nema veze sto je Mihajlovic buzdovan, koji je premijer odobrio takav arazman? Ne moze ministar da radi sta hoce...

Mislim da cu prekinuti dalje svaku neozbiljnu diskusiju.

za ozbiljnu diskusiju morao bi da postoji ozbiljan dokument, na kojem piše 100 miliona eura.
sve ostalo je nagadjanje.
ti u to veruješ, ja: ni pod razno.

nisi svesna koliko je to para

za-zivot-logo-100.jpg

I da Ti pokazem doticni dokument opet ces se keziti :(

Cak i kada bih ti sve do tancina i natena objasnio Ti bi mi na kraju rekao kakve su ovo kojestarije i bio bi potpuno ravnodusan i cinican.

"Coravom namigivati i gluvome saputati..."

U Srbiji je projekat nabavke opreme za izradu biometrijskih ličnih karti postao aktuelan krajem 2003. godine, kada je tadašnji ministar policije objavio da je kupljena moderna i skupa oprema od američke firme Motorola. Ta kupovina nije prošla ni obavezan tenderski protokol ni zakonsko dodeljivanje novca iz republičkog budžeta, zbog čega je 2004. godine reagovao ministar finansija sa najavom podizanja krivičnih prijava. Srbija je jedinstven primer da je prvo kupljena oprema za biometrijsku identifikaciju građana, a posle toga (tačnije posle tri godine) pokrenuta skupštinska procedura za predlog zakona o biometrijskim ličnim kartama, zbog čega je sebe svrstala u red totalitarnih država sa voluntarističkim pravnim uređenjem.

Do sada se niko nije nasao da ovo ospori!

U Srbiji je projekat nabavke opreme za izradu biometrijskih ličnih karti postao aktuelan krajem 2003. godine, kada je tadašnji ministar policije objavio da je kupljena moderna i skupa oprema od američke firme Motorola. Ta kupovina nije prošla ni obavezan tenderski protokol ni zakonsko dodeljivanje novca iz republičkog budžeta, zbog čega je 2004. godine reagovao ministar finansija sa najavom podizanja krivičnih prijava. Srbija je jedinstven primer da je prvo kupljena oprema za biometrijsku identifikaciju građana, a posle toga (tačnije posle tri godine) pokrenuta skupštinska procedura za predlog zakona o biometrijskim ličnim kartama, zbog čega je sebe svrstala u red totalitarnih država sa voluntarističkim pravnim uređenjem.

Do sada se niko nije nasao da ovo ospori!

dakice da te obavestim svaka drzava je totalitarna ili policiska drzava samo postoje finese u tome kako se prikazuje gradjanima i jos nesto nema jake drzave bez jake policije ali mislim policije one prave koja bori protiv kriminala i sluzbe bezbednost koja se bori protiv stranih uticaja u drzavi i protiv stranih faktora koj ugrozavaju drzavu a ne da se bavi unutrasnjim neprijateljim politickim ne istomisljenicima i tako dalje, inace srbija je policiska drzava jos od vremena Apisa.

Telefon mi je "stara skola". Jako primitivan i bez "jakih" chipova.

jakih ili ne, u to moze svasta da se stavi...a siguran sam da su ti cipovi jaci i od motorolice 6800 koja svasta moze da radi...

Na racunaru koristim Linuks Fedoru i to je najbitnija stvar. Tako da je bezpredmetno (u principu) kakav se procesor koristi.

pa i ja koristim XP, ne vidim kako je to bitno....

Zato sto nema valjanog razloga zbog cega treba da se uvedu chipovi i zato sto od Tebe kao nekog ko se zalaze za chipovanje ocekujem da znas malo vise o celoj ovoj problematici.

kako nema?
imaces sistem koji ce biti tako uredjen da ce odredjena grupa koristnika imati pristup odredjenim informacijama. lekar ce moci da procita ovo, kondukter ono, a pandur nesto trece. I najvaznije ce biti to da ce pristup svim podacima biti takoreci trenutan, i to je cela prica.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back