1000 dindzi za novu licnu kartu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa mislim, da.

U Engleskoj bio skandal sad pre neki mesec jer je neki cata smrdljivi u vozu izgubio CD sa podatcima par miliona ljudi - sve te fore, kako ti se zvala baba-tetka, ko ti je bila prva uciteljica, sve je bilo tu. Bio skandal, onda se bunio jedan neverovatan seronja, ovdasnji TV lik Paksman da je to, kao, naduvano, nema tu opasnosti, bla bla, evo on ce da ostavi ime oca i te fore u javnosti, i niko mu nece moci nista, sistem je jak, ne moze to tako...

Sutradan mu jave iz banke da su uspostavili one mesecne uplate u dobrotvorne svrhe sto je nalozio. A nije nalozio, nego neko to ladno za njega uradio sa tim podatcima sto ih je dao.

To je zato što nemate ličnu kartu :mrgreen:

Pa ozbiljno, ovde u bankama ti za isplate traže lk.

Izvini, a šta je sad tvoj problem? Jel' ti želja ispunjena? Jeste.

Nije. Pasos je chipovan.

A sad bi i popust?

Na sta popust? Ja zelim da platim sve troskove izrade licne karte, a to bi trebalo svi da ucine.

Nece svi da u gradjuju chipove u svoje licne karte. Oni koji to zele ce to morati i da plate. Da te potsetim da je oprema koja je narucena povodom tih chipova kostala oko 100 miliona. I te troskove treba da prokriju svi tvoji istomisljenici!

Možda i to dobiješ, čekaj da započne postupak, ovo je samo prva informacija.

Sto se sa tim toliko odugovlaci? Kakve informacije ce oni to nama naknado dostavi?

Koje su tehnicke karakteristike tih chipova? I zasto nije bilo tendera prilikom nabavke tih istih chipova?

Film sam gledala, doduše samo 1. deo, i meni je to glupa teorija zavere.

Nisam ni ocekiva da ces film pogledati u celosti . Tako da mi je potpuno jasno da ne mogu ocekivati Tvoj odgovor na pitanje koja je neistina navedena u tom filmu.

Glupost je stvar ukusa.

Ti ces se kad dodje vreme pobuniti protiv obaveznog za sve gradjane chipovanja licnih karti :) Ko hoce da mu se chipuje licna karta neka to obaska i plati, a ne da vam bude besplatno.

Понекад није лоше прочитати оно што напишеш. Бар треба да се провери да ли реченица има смисла.

А, што се тиче лк - ако вам не треба немојте је ни мењати. Мени треба и мораћу да платим колико буде морало да се плати!

А, што се тиче лк - ако вам не треба немојте је ни мењати. Мени треба и мораћу да платим колико буде морало да се плати!

Naravno! Ti i tvoji istomisljenici treba na ravne casti da pokrijete troskove od 100 miliona evra u trenutku kada to nije nikakva nasa medjunarodna obaveza i kada nam to u svetu niko nije trazio.

Pa mislim, da.

U Engleskoj bio skandal sad pre neki mesec jer je neki cata smrdljivi u vozu izgubio CD sa podatcima par miliona ljudi - sve te fore, kako ti se zvala baba-tetka, ko ti je bila prva uciteljica, sve je bilo tu. Bio skandal, onda se bunio jedan neverovatan seronja, ovdasnji TV lik Paksman da je to, kao, naduvano, nema tu opasnosti, bla bla, evo on ce da ostavi ime oca i te fore u javnosti, i niko mu nece moci nista, sistem je jak, ne moze to tako...

Sutradan mu jave iz banke da su uspostavili one mesecne uplate u dobrotvorne svrhe sto je nalozio. A nije nalozio, nego neko to ladno za njega uradio sa tim podatcima sto ih je dao.

mi na zalost imamo demokrate na vlasti, koje su sluge zapada i jos gluplje ljude kao njihove podanike/glasace. oni su svi skupa pristali da mi srbi budemo zamorci jednog novog projekta na kojima ce se isprobati elektronski totalitarizam koji ce ako se pokaze uspesnim biti uveden i u drugim drzavama na svetu.

na zalost mnogo je glupih ljudi, koji za razliku od tebe, ne shvataju koje sve opasnosti sve to nosi.

I zamagljivanje ociju.

zasto INSAJDER sa B92 nije istrazio ovu mutnu radnju?

koje su tehnicke karakteristike tih cipova?

zasto nije bilo tendera?

+++

Ove nase forumase (koji se zalazu za ugradnju chipova u LK) pitam zbog cega su ravnodusni kada je ceo slucaj bio netransparentan?

Naravno! Ti i tvoji istomisljenici treba na ravne casti da pokrijete troskove od 100 miliona evra u trenutku kada to nije nikakva nasa medjunarodna obaveza i kada nam to u svetu niko nije trazio.

Аха, значи треба да имамо само оно што нам СВЕТ тражи.
Значи - за пасош се нико неће бунити?!

Zato sto pravila treba da vaze za sve, treba da budu univerzalna! Ili svi treba da imaju chip ili ne treba niko da ga ima. Posto ja ne zelim da me "chipuju" onda sam protiv chipa u nacelu.

Budite uvereni da ce biti diskriminacije. "Ovaj nema chip, on mora da je seljak!"

I zasto ti koji se zalazu da im se licne karte chipuju ne mogu da mi prezentuju tehnicke karakteristike samoga chipa?

U birokratiji nema proizvoljnosti. Sta cu ja kad je tako!

Reci mi Tajo zbog cega si ti za chip kad ne znas njegove tehnicke karaktertistike? Malo mi je bezveze da neko nesto voli, a ne zna sta je to.

Daj mi neki primer, koja drzava u svetu ima chipovane LK?

Понекад није лоше прочитати оно што напишеш. Бар треба да се провери да ли реченица има смисла.

Onda samo za tebe 10000 dinara :)

...ja sam za cip....a to sa diskriminacijom je smesno... sta koga briga da li ga imas ili ne

I ja sam za chip i to da se direktno u nas ugradi a ne da nosimo tamo neku licnu kartu pa da smo stalno u frci da je ne izgubimo pa da opet moramo da se cimamo da je vadimo.Znaci u glavu da nam zveknu chip i to je to :)
Ili jos bolje barcode da nam ugraviraju na glavu i to je to. A posto su ljudi i ovako na prodaju odmah mogu da ti ocitaju osim licnih podataka i cenu za koju te mogu kupiti.

1rb0w9.gif

A otkud vam informacija da je pasoš čipovan?

medved_bg oprosti, sad sam video da sam u poruci pod rednim brojem #43 video da sam stavio pogresan link.

Pomesao sam linkove, trebalo je>

Prvi pasoši Srbije za naše olimpijce
Autor: Danijela Nišavić | 24.01.2008 - 19:52

(...) Ta strana sadrži i beskontaktni čip koji se ne vidi i on u sebi sadrži podatke koji su odštamani na stranici.

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=27879

medved_bg oprosti, sad sam video da sam u poruci pod rednim brojem #43 video da sam stavio pogresan link.

Pomesao sam linkove, trebalo je>

Prvi pasoši Srbije za naše olimpijce
Autor: Danijela Nišavić | 24.01.2008 - 19:52

(...) Ta strana sadrži i beskontaktni čip koji se ne vidi i on u sebi sadrži podatke koji su odštamani na stranici.

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=27879

E u buduce oprezno sa tim linkovima nemoj se zajebavas na mojoj temi. :D:D:D:D

Jel mozes da mi dostavis elektricnu semu tog chipa i da mi navedes u kojoj su zemlji oni pravljeni?

a jel imas ti elektricnu semu procesora u kompjuteru ili telefonu?

Ja imam odbojnost prema sumnjivim stvarima. A Ti?

meni nije sve sumnjivo....

Zbog cega je oprema u vrednosti 100 miliona evra nabavljena bez javne rasprave i tendera? I gde se jos takve licne karte koriste?

mnoge stvari se rade bez tendera i javne rasprave....

Imas li Ti odgovor na neko moje pitanje?

a sto mi odgovoras pitanjima?
da li to znaci da nemas odgovor ili sta?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back