Ајд' сад нама објасни.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa to ćeš i dobiti. Želja ispunjena.
e vala bas koja drama mos mislitiu yebote jaka stvar 1000 dinara jednom u 10 godina ima svi da propadnemo i ogladnimo zbog toga daj nemojte se brukati, iako mi se rukovodstvo MUPa na celu sa ministrom duboko gadi pomalo je smesno to kukanje
U Engleskoj nemaju ni ustav pa nistaU Engleskoj od drugog rata vec nemaju licne karte, i strasno se protive uvodjenju slicnih gluposti kao sto su ove.
pa ne sumnjam da im je lepse zato je i porediti Srbiju i Englesku je ko dupe i okoPravo da ti kazem lepse je njima bez ustava nego nama sa nasim ustavobraniteljima i ustavotvoriteljima (will the real comrade Bevc please stand up?)
I kako se niko ne buni za podatke kad vadi kreditnu karticu ili vizu?
Koje podatke bre?
Ja u zivotu nikome nisam dao otiske prstiju, o drugom i da ne govorim.
U Engleskoj od drugog rata vec nemaju licne karte, i strasno se protive uvodjenju slicnih gluposti kao sto su ove.
@dakica
Jeste, samo ne pratiš, što je neobično za nekoga ko ima ...pa, posebne stavove o čipovanoj lk.
Pre par meseci Jočić je objavio da će se čip ugrađivati samo uz saglasnost.
To je potvrđeno i u današnjoj vesti :
"Na poleđini će biti rubrike JMBG, država rođenja, mesto i opština rođenja, prebivalište i adresa, te prostor za digitalnu sliku otiska prsta, prostor za mašinski čitljivu zonu i prostor gde se, uz saglasnost vlasnika, može ubaciti čip."
http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=28412
Eto, misli ova država i na građane obolele od teorije zavere.
Pogledajte film na YouTubu "Elektronski logor - Elektronske licne karte".
Ja samo zelim licnu kartu i pasos bez chipa.
ОК, и у чему је проблем!?
Нигде не пише да сада одмах сви треба да мењамо личне карте.
А, за мењање лк се и иначе плаћа такса, додуше сада је око 300-400 динара.
Ko hoce da mu se chipuje licna karta neka to obaska i plati, a ne da vam bude besplatno.Nisam. I sta je to za kreditne kartice?
Nije valjda bre da vam i Visa i Diners uzimaju otiske prstiju? Hahahahaha mada ne bi me cudilo.
Izvini, a šta je sad tvoj problem? Jel' ti želja ispunjena? Jeste.Koliko je meni poznato oni nikad nisu ni imali licne karte.
Ja sam napisao sledece:
Licna karta bez chipa onda mora biti jeftinija!
(...)strana sadrži i beskontaktni čip koji se ne vidi i on u sebi sadrži podatke koji su odštamani na stranici. http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=28412
Zelim pasos bez chipa, jer ima zemalja koje nam ne traze tu obavezu. Bio sam svojevremenom u EU i sad bih zeleo neke druge zemlje da upoznam... Ti ugradjuj ako hoces, stim da ti ta usluga ne bude ponudjena kao gratis nego da ti se dodatno naplati. Isto to da vazi i za licnu kartu!
I da li si ti odgledala film na YouTubu koji sam predlozi da pogledate? Koja je tu navedena cinjenica neistinita ?
Ti ces se kad dodje vreme pobuniti protiv obaveznog za sve gradjane chipovanja licnih kartiKo hoce da mu se chipuje licna karta neka to obaska i plati, a ne da vam bude besplatno.
Ma i to je negativno.
Nemam poverenja u drzavu (ne nasu, bilo koju) i ne zelim da svaka kancelarijska susa zna sve o meni, o mogucnostima manipulacija i da ne govorim. Neko ti ukrade bankarsku sifru ili ovu za krstu, recimo - ocas posla je promenis. Sta ces kad ti neko mazne podatke o otisku prsta, menjas prst? Osecam da je potencijal za stetu i prevaru ogroman, daleko veci od sadasnjeg, a koristi ne vidim.
Znas kako ovde obavljaju proveru identiteta po bankama i sl? Isto ta neka pitanja - babino devojacko, datum rodjenja macke, itd, ali kad moras da dokazes ko si, traze ti da im doneses neki racun koji ti je stigao na adresu, po mogucstvu od struje ili komunalija.
Pa upravo zato.
Sto su podatci lakse dostupniji utoliko su i laksi za manipulacije. Malo je teze upasti u opstinu i skrabati po knjigama novorodjenih i te fore, a sad ce biti pesma.