- Poruka
- 48.320
Био сам мало престрог према осудама Гаврилу Принципу, али он заиста нема везе са Србијом него са Босном.
Ne gledaj tako plitko,Bosna je srpska zemlja gde živi srpski narod vijekovima...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Био сам мало престрог према осудама Гаврилу Принципу, али он заиста нема везе са Србијом него са Босном.
pa uglavnom zbog turaka...veliki broj njih je decenijama ovde a jedva znaju par reci...
Bravo, tako i treba !!!
Nema toga nacionalnoga heroja koji se borio i žrtvovao za slobodu svojih sunarodnika i sugrađana
a da mu neko nešto ne može zameriti
a naročito okupatori, okupatorska vlast i njihovi sledbenici.
A evo u Italiji na mnogim mestima i u mnogim gradovima mogu se naći spomenici i ploče
u znak počasti i sećanja na Guglielmo Oberdana. Pa njemu i mnogi trgovi i ulice u Italiji nose ime...
Pa tako npr:
- U Veneciji pomenuti italijanski nacionalni heroj ima svoj spomenik:
![]()
- U Firenci jedan od glavnih trgova nosi ime po njemu i na njemu se nalazi njegov spomenik:
![]()
- U Bolonji spomen-ploča podseća na njega i glorifikuje njegovu hrabrost, žrtvu i patriotizam:
![]()
- U Milanu po njemu jedan trg u centralnoj zoni nosi njegovo ime:
![]()
- U Peruđi jedna od centralnih ulica nosi njegovo ime:
![]()
- U Trstu takođe jedan od centralnih trgova nosi ime po njemu a na početku jedne ulice postoji ova spomen-ploča njemu u čast:
![]()
a verovatno i ulice, trgovi i u nekim drugim gradovima i mestima u Italiji nose njegovo ime...
Po ovome sudeći reč je o velikome talijanskome heroju,
a po čemu se on najviše pročuo !?
E pa upravo po pokušaju atentata na AU imperatora Franju Josifa i njegovu ženu Elizabetu 1882. godine u Trstu kada su pomenuti imperator i žena mu došli da proslave aneksiju Trsta.
Taj atentat nije uspeo, jer bačena bomba nije eksplodirala, a Gugliemo Oberdan je uhvaćen
i posle obešen.
Talijani ga i dandanas slave kao nacionalnoga heroja i borca za slobodu Italije,
i ne dozvoljavaju nikome da im uskrate i oduzmu to pravo.
Ma nije samo zbog Turaka već i zbog naših,balkanski narodi su vrlo specifiični,mi imamo svoje kafiće,klubove,kao i Grci,Turci i ne volimo puno da se mješamo sa njima već sami sa sobom.
Ево, он ће да ти објасни, човек је упућен у све и свашта...ja za sve ove godine ovde to nisam primetila...
Bravo Tamantije ,kao i uvjek pogađaš u samu suštinu...
Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Tamantije
Ево, он ће да ти објасни, човек је упућен у све и свашта...![]()
Причаш напамет, Емихсе, измишљаш...Већина Срба које познајем, а живе преко, одлично знају језик те земље (Немачка,Шведска, итд.).
Ово је уведено највише због Турака, а и треба да буде уведено јер они хоће да им држава обезбеди леп живот а неће прстом да мрдну да науче језик те исте државе...
Што се тиче овог Обердана интересује ме кад је постављен њему споменик, тј. које године?
glupost...evo po hamburgu jugoslovenskih kafica i diskoteka u koje svraca dosta nemaca...
kod turaka svracaju samo u kioske i restorane brze hrane po döner...![]()
Nisi objektivna,Turci jesu najekstermniji po tom pitanju ali ni Grci i Jugosi nisu ništa puno bolji....
Па да, и то сам приметио.glupost...evo po hamburgu jugoslovenskih kafica i diskoteka u koje svraca dosta nemaca...
kod turaka svracaju samo u kioske i restorane brze hrane po döner...![]()
..Турци их нервирају највише, јер су незаинтересовани да се уклопе у друштво а хоће све привилегије што је безобразлук крајњи. Али, то је проблем њихове државе.Ne gledaj tako plitko,Bosna je srpska zemlja gde živi srpski narod vijekovima...

Цццц...па наши клубови постоје због музике највише, домаће наше музике, обичаја итд.... и због окупљања наших људи. Био сам и ја у Минхену, Нирнбергу и још неким градовима, чак сам радио нешто на црно (одржавање зеленила) и није тачно то што овде сервираш.
Па да, и то сам приметио...Турци их нервирају највише, јер су незаинтересовани да се уклопе у друштво а хоће све привилегије што је безобразлук крајњи. Али, то је проблем њихове државе.
kako nisam objektivna? zivim ovde, udata sam za nemca vec 18 godina, druzim se i sa nasima, poznajem puno nasih ozenjih/udatih za nemce, posecujem nase diskoteke...uvek je puno nemaca, vole nasu muziku...zasto ti je to toliko cudno?
Upravo to,tu smo dakle...ako si prihvaćen šta će ti restoran,klub,kafana gdje slušaš svoju muziku?Znači otišao si vani da bi bio sa svojima opet?E o tome ja pričam,tu vam čuči odgovor na sva vaša pitanja...

Upravo to,tu smo dakle...ako si prihvaćen šta će ti restoran,klub,kafana gdje slušaš svoju muziku?Znači otišao si vani da bi bio sa svojima opet?E o tome ja pričam,tu vam čuči odgovor na sva vaša pitanja...
Nisi objektivna jer si ti jedna od njih,ja sam došao kao posmatrač i gledao sa strane naše ljude kako se ponašaju,šta rade i čemu teže...ne kažem da nema ali spada u statističku grešku.
zasto irci, amerikanci i ostali otvaraju svoje pabove u tudjim zemljama?
- - - - - - - - - -
ja sam jedna od cijih?
zasto irci, amerikanci i ostali otvaraju svoje pabove u tudjim zemljama?
- - - - - - - - - -
ja sam jedna od cijih?