10 ŽIGOSANIH i OTPISANIH

Evropska sirotinja , za koju kažu , gore žive nego prosečan afrikanac - ili je to samo spisak evropskih bijafranaca !

" Lista je sastavljena po principu bruto domaćeg proizvoda (BDP), a vrednosti su izražene u američkim dolarima.

10. Rumunija ($18,635)
Gotovo 44 odsto stanovništva živi u u ruralnim predelima, a tamo vlada siromaštvo.
9. Rusija ($18,408)
Rusija je pravi primer nejednakosti. Dok nekolicina uživa u bogatstvu, milioni se guše u siromaštvu.
8. Hrvatska ($18,314)
Autori ističu kako je u Hrvatskoj zastrašujući konstantni porast onih koji žive ispod praga siromaštva.
7. Belorusija ($15,633)
Iako je u poslednje vreme zaustavljen dalji pad životnog standarda, još se teško živi.
6. Bugarska ($14,870)
Bugarska se ne smatra samo jednom od najsiromašnijih zemalja Evropske unije, već i celokupnog Balkana.

5. Crna Gora ($11,800)
Iako se njihova primanja praktično zasnivaju na uslužnim delatnostima, Crna Gora u poslednje vreme čak beleži i lagani rast. Dok je u 2003. godini onih koji žive ispod praga siromaštva bilo oko 12,2 posto, u 2010. taj procenat je pao na 6,6 posto.
4. Srbija ($11,553)
Korupcija i loša infrastruktura su rak-rana Srbije. Gotovo 1,3 miliona Srba živi u siromaštvu, ili jedva spajaju kraj s krajem, navodi se na ovom portalu.
IA6ktkqTURBXy9jNWIxMDU0NWZlYmZmODc3YzIzMTdhM2FkYmUwMGIzMS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

3. Makedonija ($10,718)

Kao i u Rumuniji, i u Makedoniji je velik udeo stanovništva koji živi u ruralnim područjima. Dve trećine stanovništva koji žive na selu su siromašni.
2. Albanija ($9,903)
Zastarela i neefikasna infrastruktura najviše koče Albaniju u privlačenju stranih investicija.
1. Bosna i Hercegovina ($8,590)
Iako imaju veoma žestoku konkurenciju u okruženju, autori liste ističu kako je siromaštvo u Bosni i Hercegovini (čak i ako se uporedi s komšijskim zemljama) zastrašujuće. "

http://www.blic.rs/vesti/svet/10-ve...-gore-nego-u-africi-pogledajte-gde-je/erypzt2

Ne slazem se sa tom listom,po kojoj smo mi u srbiji,tako jako siromasni.Kod nas pociva nesto drugo,sto sastavljaci tih lista,kako koji narod zivi
ne zna.Mi Srbi, ne cenimo materijalna dobra,a pogotovu ne cenimo novac.Nasi dedovi su nekada,u onoj Kraljevini Srbiji,zavijali duvan,u novcanice
i pusili tako zavijene cigare.Ono sto mi imamo,a nema niko.Ne na balkanu,nego ne celom svetu,to je bogatstvo duha,kojim smo mi obdareni.
Svaki nas covek,smatra sebe za srecnika,sto je igrom slucaja,imao tu nenadoknadivu srecu,da bude rodjen,u zemlji,koja se zove Srbija.
Mi ne zavidimo nikome.Ali nama,zavide bukvalno svi.Bilo koji turista,kada se vrati u svoju zemlju,prica kako je bio u divnoj zemlji srbiji,u kojoj
jeste da ljudi zive,ispod egzistencijalnog praga,ali su veseli srecni,pesma se ori na sve strane.I neka nam svi zavide.MI imamo ono,sto drugi
nemaju.Imamo svoj ponos,i ono sto je vrlo vazno,nasi muskarci su obdareni.

...kažu : dok ima OVACA , biće muže , šišanja , klanja i dranja kože !.....tako je to međ balkanskim patriotama.....mi imamo PASTIRA koji sparuje pse čuvare od plemenite sorte , pa naše stado , narodno blago , ne mora da brine ko , kad i kako će gazdovati s' njim !

ovce-agropress-org-rs.jpg

Back