10 najskupljih prodatih slika na svetu!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.123

Zbog čega Mona Liza nije na tom spisku?​

mona liza.jpg

- Sva velika umetnička dela su nepristupačna. Ako ih posmatrač smatra jednostavnim, znači da nije umeo da pronikne u srce dela - Andre Žid.

10. Ležeći akt (1917), Amedo Modiljani, 186 miliona dolara
9. Žene iz Alžira ("Verzija O") (1955), Pablo Pikaso, 195 miliona dolara

8. Portreti Martena Solmansa i Opjena Kopita (1634) Rembrant van Rijn, 197 miliona dolara
7. Br. 6 (ljubičasta, zelena i crvena) (1951), Mark Rotko, 203 miliona dolara

6. Vodene zmije II (1904 – 1907) Gustav Klimt, 204 miliona dolara
5. Broj 17A (1948), Džekson Polok, 218 miliona dolara

4. Kada ćeš se udati? (1892), Pol Gogen, 229 miliona dolara
3. Igrači karata (1892), Pol Sezan, 288 miliona dolara

2. Razmena (1955), Vilem de Kuning, 328 miliona dolara
1. Salvator Mundi (1500), Leonardo da Vinči, prodata na aukciji za 475 miliona dolara princu Mohamedu bin Salmanu iz Saudijeske Arabije

Zbog čega Mona Liza nije na listi?

Najvrednija slika u istoriji je Mona Liza Leonarda da Vinčija, ali se na ne nalazi na spisku jer je proglašena neprocenjivom. Međutim, ipak može da se odredi neka njena brojčana vrednost na osnovu vrednosi osiguranja. Godine 1962. remek-delo je osigurano na 100 miliona dolara. Kada uzmemo u obzir inflaciju, to bi u 2021. godini bilo 860 miliona dolara.

Nationalgeographic.rs

Koje bacanje para. Ljudi za taj novac mogu da pokrenu biznis, da naprave neki hotel, da krene posao. A budale bacaju silne pare na slike.

Куповина уметничких дела уопште није бацање пара, већ одлична инвестиција.

То што си написао је као кад би написао "које бацање пара да купујеш злато, боље отвори бизнис".

Злато само стоји у сефу, али временом му расте вредност, и уложено се врати са каматом кад решиш да продаш, а не може да буде уништено.

И кад неко купи уметничку слику и да за њу 100 000 000 долореса, кроз пар година ће је продати за 150 000 000 јер јој скаче цена.

Поред тога, може да је користи продуктивно, тако што је стави на зид, посетиоци се диве истој.

Тако, ми са Вол Стрита кад правимо пријеме и посећујемо се, уз шампањац гледамо те скупоцене слике и дивимо се богатству својих колега.

Pa to i kupuju oni koji vec imaju i biznis i hotele i sve pa vise znaju sta ce sa parama

Хахаха... богаташ не зна шта ће са парама???

То једино сиротиља раја не зна шта ће са парама, а богат човек тачно зна како да их уложи и оплоди.

Mada je to ulaganje u buducnost sigurnije od bilo cega drugog, i biznisi i sve propadne a umjetnost uvjek ima neku vrijednost, da ne spominjem sad da su zbog umjetnina i ratovi pocinjali pa na dalje...

Mislim da se najvise umjetnina valjalo u poslednjem nasem balkanskom ratu, zivjela sam u ratom zahvacenom prostoru i sjecam se da se za vilerov goblen mogao kupiti paket ili dva cigareta, pa cak i platiti da se ne ide na ratiste i po mjesec dana...

Куповина уметничких дела уопште није бацање пара, већ одлична инвестиција.

То што си написао је као кад би написао "које бацање пара да купујеш злато, боље отвори бизнис".

Злато само стоји у сефу, али временом му расте вредност, и уложено се врати са каматом кад решиш да продаш, а не може да буде уништено.

И кад неко купи уметничку слику и да за њу 100 000 000 долореса, кроз пар година ће је продати за 150 000 000 јер јој скаче цена.

Поред тога, може да је користи продуктивно, тако што је стави на зид, посетиоци се диве истој.

Тако, ми са Вол Стрита кад правимо пријеме и посећујемо се, уз шампањац гледамо те скупоцене слике и дивимо се богатству својих колега.

Хахаха... богаташ не зна шта ће са парама???

То једино сиротиља раја не зна шта ће са парама, а богат човек тачно зна како да их уложи и оплоди.

Da mi nisi upao u rijec tu glupost meni vjerovatno sad nebi napisao

Zbog čega Mona Liza nije na tom spisku?​

Pogledajte prilog 1095693

- Sva velika umetnička dela su nepristupačna. Ako ih posmatrač smatra jednostavnim, znači da nije umeo da pronikne u srce dela - Andre Žid.

10. Ležeći akt (1917), Amedo Modiljani, 186 miliona dolara
9. Žene iz Alžira ("Verzija O") (1955), Pablo Pikaso, 195 miliona dolara

8. Portreti Martena Solmansa i Opjena Kopita (1634) Rembrant van Rijn, 197 miliona dolara
7. Br. 6 (ljubičasta, zelena i crvena) (1951), Mark Rotko, 203 miliona dolara

6. Vodene zmije II (1904 – 1907) Gustav Klimt, 204 miliona dolara
5. Broj 17A (1948), Džekson Polok, 218 miliona dolara

4. Kada ćeš se udati? (1892), Pol Gogen, 229 miliona dolara
3. Igrači karata (1892), Pol Sezan, 288 miliona dolara

2. Razmena (1955), Vilem de Kuning, 328 miliona dolara
1. Salvator Mundi (1500), Leonardo da Vinči, prodata na aukciji za 475 miliona dolara princu Mohamedu bin Salmanu iz Saudijeske Arabije

Zbog čega Mona Liza nije na listi?

Najvrednija slika u istoriji je Mona Liza Leonarda da Vinčija, ali se na ne nalazi na spisku jer je proglašena neprocenjivom. Međutim, ipak može da se odredi neka njena brojčana vrednost na osnovu vrednosi osiguranja. Godine 1962. remek-delo je osigurano na 100 miliona dolara. Kada uzmemo u obzir inflaciju, to bi u 2021. godini bilo 860 miliona dolara.

Nationalgeographic.rs

Sva djela koja su zasticena kao nacionalno blago nisu na prodaju i nemaju cijenu...

Eto na primjer ta Mona Liza je dokaz za ono sto sam gore pisala, zbog nje za dlaku nije poceo Drugi svjetski rat i prije koju godinu nego sto je poceo izmedju Francuske i Italije...

O njenoj umjetnickoj vrijednosti necu sad da raspravljam samo cu da kazem da je Mona Liza na neki nacin simbol borbe Francuske protiv nacizma itd....

Vise o tome neki drugi put

I da dodam da mi je jako zao i neshvatljiva ta povrsnost ljudi i ljudsko nerazumjevanje stvari koje cine zivot.... da znaju nikad niko nebi posumnjao u vrednost nekog umjetnickog djela, i lupetao gluposti tipa da su umjetnici dzabaljebarosi kojima je dosadno...da je kupovina umjetnina glupost..... itd

Poslednja izmena:
Svejedno. To je bacanje novca. Mogli su dati taj novac na način da pomognu onima koji su manje srećni, kojima je novac potreban. A ne da bacaju na neku sliku prefarbanu bojama, koja je itekako precenjena. Komedija čovečanstva.
Za srecu ti nisu potrebne pare.
Inace su slike ( barem ove o kojima je ovde rec) istorija, umetnost, kultura,
mnogo vaznija za covecanstvo od recimo jahte od 100 metra ili neke novoizgradjene
vile na atraktivnoj lokaciji.

Za srecu ti nisu potrebne pare.
Inace su slike ( barem ove o kojima je ovde rec) istorija, umetnost, kultura,
mnogo vaznija za covecanstvo od recimo jahte od 100 metra ili neke novoizgradjene
vile na atraktivnoj lokaciji.
Jesam li ja rekao da kupuje vilu ili da pomognu drugima? Meni je bacanje para kupovina umetničkih dela. Tako nešto korisno je da stoji u muzeju kao primer za gledanje i to je to. Kao što postoje jako stari tekstovi / knjige koje se čuvaju u bibliotekama. Istorija se čuva, a ne prodaje od čoveka do čoveka.

Jesam li ja rekao da kupuje vilu ili da pomognu drugima? Meni je bacanje para kupovina umetničkih dela. Tako nešto korisno je da stoji u muzeju kao primer za gledanje i to je to. Kao što postoje jako stari tekstovi / knjige koje se čuvaju u bibliotekama. Istorija se čuva, a ne prodaje od čoveka do čoveka.
Te slike i stoje u muzejima, niko ih ne drzi za svoj gros u dnevnoj sobi, ali su vlasnici ti likovi
koji su dali 100 miliona za neku sliku.

Umoljava se draga Poly da napise malo istoriju ove za sada najskuplje slike
( u nekim ranijim parama)..
der-1700er-der-knabe-in-blau-ol-gemalde-von-thomas-gainsborough-ca-1770-br9p15.jpg

Te slike i stoje u muzejima, niko ih ne drzi za svoj gros u dnevnoj sobi, ali su vlasnici ti likovi
koji su dali 100 miliona za neku sliku.

Umoljava se draga Poly da napise malo istoriju ove za sada najskuplje slike
( u nekim ranijim parama)..Pogledajte prilog 1095745
Među gej umetnicima koji su prihvatili Plavog dečaka kao simbol gej emancipacije su Robert Lambert (član Les Petites Bon-Bons), Hauard Kotler i Leopold Folem.Plavi dečak će biti izložen u Nacionalnoj galeriji u Londonu 25. januara 2022, tačno jedan vek od dana kada je napustio UK 1922. Ostaće u Nacionalnoj galeriji pet meseci pre nego što se trajno vrati u SAD.

The_Blue_Boy.jpg

Thomas Gainsborough

Henri E. Hantington (1850–1927) kupio je Plavog dečaka 1921. za 728.000 dolara, što je najveća cena ikada plaćena za sliku u to vreme. Donevši britansko blago u Sjedinjene Države, Hantington
je već dobro poznatu sliku prožeo još većom slavom sa obe strane Atlantika.

Ja sam i licno videla ovu sliku, odmah je u parku pored Prado muzeja, ima svoju posebnu
zgradu, kucu, slika je ogromna, zauzima ceo veliki zid, ali nijedan knjizevnik i pesnik nije mogao
bolje da izrazi strahote padanja bombi na neduzne ljude, ali i zivotinje, od Pikasa u ovoj slici.,

Pa izgledan jez:)

Svejedno. To je bacanje novca. Mogli su dati taj novac na način da pomognu onima koji su manje srećni, kojima je novac potreban. A ne da bacaju na neku sliku prefarbanu bojama, koja je itekako precenjena. Komedija čovečanstva.
Crni utorak, znas sta je, pad berze, mnogi milioneri izvrsili samoubistvo, negdje procitah i citave porodice

Svako malo neka veca ekonomska kriza u svijetu, svako malo neko se samoubio..

evo ja za primjer, da sam milionerka i ja bi ih kupovala umjetnine... propale mi firme, biznisi propalo sve, ja sliku sa zida ili sakrivenu na tavanu prodam i ja i moja porodica zivimo i imamo opet....

ok, pitanje

zasto bi ja taj novac dala nekom manje srecnom pa se mi poslije u kuci posamoubijamo.... a tacno pitanje je jel mislis da bi u takvom slucaju da se meni desi takav krah mene neko usrecavao i moju porodicu:huh:

spomenuh vec vilerov goblen, znam covjeka kojem je spasao zivot, ajte cao.... prijatan ostatak dana vam zelim :)

Crni utorak, znas sta je, pad berze, mnogi milioneri izvrsili samoubistvo, negdje procitah i citave porodice

Svako malo neka veca ekonomska kriza u svijetu, svako malo neko se samoubio..

evo ja za primjer, da sam milionerka i ja bi ih kupovala umjetnine... propale mi firme, biznisi propalo sve, ja sliku sa zida ili sakrivenu na tavanu prodam i ja i moja porodica zivimo i imamo opet....

ok, pitanje

zasto bi ja taj novac dala nekom manje srecnom pa se mi poslije u kuci posamoubijamo.... a tacno pitanje je jel mislis da bi u takvom slucaju da se meni desi takav krah mene neko usrecavao i moju porodicu:huh:

spomenuh vec vilerov goblen, znam covjeka kojem je spasao zivot, ajte cao.... prijatan ostatak dana vam zelim :)
I samo jos da dodam ti prebogati koji kupuju te slike ugavnom svi imaju neke fondacije ili na druge nacine pomazu i sirotinju pa zasto nebi obezbjedili i sebe

e sad odoh, cao :)

:kpozdrav:

Back