- Poruka
- 44.620
Barem po CNN-u
1. Kari masaman (Curry Massaman), Tajland
2. Pica napolitana (Pizza Napoletana), Italija
3. Čokolada, Meksiko
4. Suši (Sushi), Japan
5. Pekinška patka
6. Hamburger, Nemačka (Nemačka? )
7. Penang asam laksa (Penang assam laksa), Malezija
8. Tom jum gong (Tom yum goong), Tajland
9. Sladoled, u celom svetu
10. Pileća muamba, Gabon
Interesantno da se u komentarima apsolutno niko ne slaže, što je naravno normalno jer je ovo maximalno subjektivna atvar, em ljudi i pored sve globalizacije i dostupnosti kuhinja celog sveta skoro u svakoj metropoli, nisu sve probali sigurno. Konkretno jeo sam ovde "vodeći" musaman kari i pomenuo ga u svom tajlandskom putopisu na putovanjima među ostalim jelima i iako je dobro i interesantno jelo naročito zbog kokosovog mleka ali ne bi mi bio ni među prvih trideset.
Svoju ću sastaviti naravno a interesuje me koliko se razlikujemo pošto smo ipak sa istog kulunarskog prostora da vidimo koliko ćemo se preklapati
1. Kari masaman (Curry Massaman), Tajland
2. Pica napolitana (Pizza Napoletana), Italija
3. Čokolada, Meksiko
4. Suši (Sushi), Japan
5. Pekinška patka
6. Hamburger, Nemačka (Nemačka? )
7. Penang asam laksa (Penang assam laksa), Malezija
8. Tom jum gong (Tom yum goong), Tajland
9. Sladoled, u celom svetu
10. Pileća muamba, Gabon
Interesantno da se u komentarima apsolutno niko ne slaže, što je naravno normalno jer je ovo maximalno subjektivna atvar, em ljudi i pored sve globalizacije i dostupnosti kuhinja celog sveta skoro u svakoj metropoli, nisu sve probali sigurno. Konkretno jeo sam ovde "vodeći" musaman kari i pomenuo ga u svom tajlandskom putopisu na putovanjima među ostalim jelima i iako je dobro i interesantno jelo naročito zbog kokosovog mleka ali ne bi mi bio ni među prvih trideset.
Svoju ću sastaviti naravno a interesuje me koliko se razlikujemo pošto smo ipak sa istog kulunarskog prostora da vidimo koliko ćemo se preklapati