10 najboljih i 10 najgorih jela iz Srbije

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
235.119

Taste Atlas objavio listu najboljih i najgorih jela iz Srbije​

Popularni gastronomski portal za hranu i putovanja TasteAtlas objavio je listu deset najboljih i najgorih jela iz Srbije.
Na gastronomskoj platformi TasteAtlas nalazi se više od 10 hiljada namirnica i pića, tradicionalnih jela i autentičnih restorana.

TasteAtlas redovno objavljuje rang-liste vezane za jela iz raznih krajeva sveta, a nedavna objava na Instagramu sumirala je omiljena i ona manje voljena jela iz Srbije prema oceni njihovih čitalaca.

Lista 10 najboljih jela iz Srbije:

1. Pazarske mantije
  2. Svrljiški belmuž
  3. Komplet lepinja
  4. Leskovački voz
  5. Sarma
  6. Perkelt
  7. Bela čorba
  8. Pasulj
  9. Pljeskavica
  10. Urnebes

Lista 10 najgorih jela iz Srbije:

1. Živa pljeskavica
  2. Čorba od spanaća
  3. Rezanci s makom
  4. Pihtije
  5. Leskovačka kavurma
  6. Srpska salata
  7. Škembe čorba
  8. Fiš paprikaš
  9. Popara
  10. Bundevara

Lista jela koja su okarakterisana kao loša zapravo sadrži ona sa najmanjim ocenama na ovom gastronomskom portalu. Nije prvi put da su se rezanci s makom i živa pljeskavica našli među tri najlošije ocenjena jela iz Srbije.

https://n1info.rs/magazin/lifestyle...62HDb&pv=802ddd37-5443-49bf-a334-439b86d3723a

Koliko se vi slažete sa ovom listom?

Lista 10 najgorih jela iz Srbije:

1. Živa pljeskavica
  2. Čorba od spanaća
  3. Rezanci s makom
  4. Pihtije
  5. Leskovačka kavurma
  6. Srpska salata
  7. Škembe čorba
  8. Fiš paprikaš
  9. Popara
  10. Bundevara

Lista jela koja su okarakterisana kao loša zapravo sadrži ona sa najmanjim ocenama na ovom gastronomskom portalu. Nije prvi put da su se rezanci s makom i živa pljeskavica našli među tri najlošije ocenjena jela iz Srbije.

https://n1info.rs/magazin/lifestyle...62HDb&pv=802ddd37-5443-49bf-a334-439b86d3723a

Koliko se vi slažete sa ovom listom?

nikako se ne slažem :nono2:
rezence s makom obozavam isto kao i rezane s orasima :njam: uz toplo mleko naravno :mace:
domaće pihtije isto tako samo bez mleka :lol:
fiš paprikaš kada se dobro napravi :njam:
bunevara isto :njam:

neko bi rekao corba od karfiola, a opet jede se i ima svoj smek..
Neko bi rekao bundevara jer je slatkasta, meni je kacamak slab , jes zeznut spanac kad je izmleven....ali opet uz kiselo mleko daje smek, ali bez toga jes malo...

A ovo pihtije, tu ne znam sta da kazem, ja sam tu zavisnik od onog belog luka...tako da pihtije i ne osecam, a zbog belog luka i miline samih pihtija, posto su odlicne...u dejstvu , ja sam onaj teski kozumer...

Boranija nije nesto , osim zuta kad se lepo dodaju zacini...a moze i meso...
Pasulj moze da bude ruzan...
Dzigerica moze da bude ruzna....
Kopriva moze da bude ruzna....eto kopriva...
Kupus ne volim, on je meni nekvalitetna hrana...teska a nikakva po hranljivosti , a ne znam tablicu , nego tako meni kaze zeludac...i misici.

Bezukusna hrana , moze da bude kunic, zec, njih moras da zacinis inace su bezukusni...
Zec ako se dobro zacini zapatis za ceo zivot...
Pecene jabuke i testo sam zapamtio kao grozno jelo ...kod nekog mi servirano...

Ja ne volim ni sarmu , kad sam paprikar...a sarmu mogu bas lose da naprave..
Ne volim ni prekiseo kajmak...
Mesni narezak.. isto losa hrana..
socivo...

Najsmesnije je sto ako bi se umesto ovog - "Popularni gastronomski portal za hranu i putovanja TasteAtlas ..." napisalo ono sto je istina... a to je da se zapravo radi o BEZNAČAJNOM hrvatskom sajtu (osnovanom pre godinu, dve) i za koji, sem medija "u regionu" koji prenose njihove trivijalne "top liste" jer ne znaju šta bi pametnije smislili (ili im osnivač sajta plaća da ga reklamiraju tako), van bivših SFRJ državica NIKO NIJE NI ČUO... Verovatno čak ni Rumuni i Bugari nikad nisu čuli za "čuveni" TasteAtlas
Eto, to je istina o tom "čuvenom" gastronomskom portalu i značajnosti njegovih top lista...

A sad nastavite o "čuvenim svetskim specijalitetima" - belmužu, ajmokcu, pihtijama, mantijama i sl.

Poslednja izmena:

Back