10 načina da budete nesrećni - Oakley D.

Истина.
Али, јако је тежак пут до потпуног сузбијања свих 10 тежњи које у некој мери и броју сви имамо, посебно у раној младости.
Ток одрастања нам наметне доста тога погрешног, обавезујућег...извесне трауме које нас касније заточе депресијама, несналажењем.
Ужасно, ужасно је тешко тада искорачити из тога и освестити шта је срећа.

Као и све везано за стање ума, свести и духа ово је лако препознати као истинито особама које су већ негде на том путу или су га прешли али је потпуно недостижно онима који су већ изградили живот на сопственој ,,не срећи".

Meni deluje da su ljudi zaraženi virusom lenjosti, odmah i sada i virusom potrage za stalnom srećom kao neka vrsta dopaminske zavisnosti.

Raditi po dužnosti nešto, raditi lepo, imati smirenje sa malim stvarima jeste nešto što je potrebno gajiti. Neko je zsdovoljan što je živ, što može gledati sneg i popiti kafu, a neko nije zadovoljan ni ovim ni onim- ničim.

Ja se ne slazem sa prvom permisom od koje je sve krenulo.
"Our natural state is peace and contentment."
Ja bas mislim da je covek dinamicno bice, a ne mirno bice.
Mir je potreban samo u momentima, da bismo se odmorili, ali ono sto nas istinski cini srecnima je upravo nemir. Naravno, neki lepi nemir :)

Drugo, sada pisem malo nadahnut jednim zanimljivim dogadjajem od danas, pa mozda i gresim, ali mislim da umem sada da obasjnim stanje apsolutne sreće.
To je kao superpozicija: istovremeno i mir i nemir :)
Mi smo kvantna bića 😎🍻

Ja se ne slazem sa prvom permisom od koje je sve krenulo.
"Our natural state is peace and contentment."
Isto.

Što se ostalih stavki tiče, stigao sam do number six, "biću srećan kad...se desi to i to", nije rekao ništa što prosečan čovek već nije čuo ako je imalo istraživao o smislu života.
Ja se još sećam pre sto godina verzije jedne naše žene koja je rekla kao primer: "Biću srećna kad mi se ćerka uda", "biću srećna kad dobijem unuka" i tako u beskonačnost.

Back