bmaxa
Legenda
- Poruka
- 62.742
Изгледа, да све има своју сврху...Сви смо створени са задатком. Пчеле имају тај задатак и нико их није томе научио. Или можда јесте?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Изгледа, да све има своју сврху...Сви смо створени са задатком. Пчеле имају тај задатак и нико их није томе научио. Или можда јесте?
misliš tvorac je u osnovi?Твар је у основи.
više sa svrhom (ali i zadatak je dobar), niko ni pčele ni pauka ne uči kako da i šta da rade.Сви смо створени са задатком. Пчеле имају тај задатак и нико их није томе научио. Или можда јесте?
misliš tvorac je u osnovi?
više sa svrhom (ali i zadatak je dobar), niko ni pčele ni pauka ne uči kako da i šta da rade.
jedino čoveku je data kreativnost - ali baš je pogrešno koristi.. sve je kreativan kako da uništi nešto
Творац, а сам језик нам говори; задатак јесте сврха (с врха дат, а томе се и тежи - врху), можемо користити и неке друге појмове, па и стране, али најбоље је наше. Пчеле нико не учи, али им је дато да раде то што раде, испуњавају сврху на основу инстикта и нагона, по задатку, да не кажем по програму.Изгледа, да све има своју сврху...
ima skrivenih stvari u jeziku takođe, pogotovo ovom našem (neću hrvate, muslimane i ostale da vređam - drago mi je da možemo svo mi komunicirati ovim, mislim, starim jezikom, ma kako se on zvao)с врха
Крије се знање, а језик нам говори и објашњава многе појмове. Битно је знати изворно значење речи, да бисмо пратили како су изведене неке речи из одређеног корена. Други језици (несловенски) су се мењали више, али има и других разлога зашто тога нема. Нпр. енглески има највећи удео речи које су латинске/романске, а језик се сматра германским.ima skrivenih stvari u jeziku takođe, pogotovo ovom našem (neću hrvate, muslimane i ostale da vređam - drago mi je da možemo svo mi komunicirati ovim, mislim, starim jezikom, ma kako se on zvao)
svrha = s vrha!
ima još mnogo takvih reči a neko ih je pametan stavio u jezik.. toga u drugim jezicima (engleski, nemački, talijanski...) nema!
još se kod nas kaže "nemoj da ubijem boga u tebi" - dakle bog je u nama, to sam i ja nekako zaključio
pa kada se neko uplaši onda se kaže "a jesi se usro".. a kada pogledate u čakre "dupe" je prva čakra koja se blokira strahom...
pa kažu "muka mi je od tebe", a stvarno tako reaguje neka čakra kada neko nepodnošljiv stoji pored vas...
i tako još
ubediti = u bediti = uvesti u bedu...
to je na brzinu što sam se setio
jeste, to je unašem jeziku tako ostalo,Наши преци су саздавали језик који им је служио како би били у вези с Богом Творцем Сведржитељом, а они су били људи природе. Уопште, човек је биће природе, али се одродио поприлично.
totales drugačije koncipirani latinski jezici, recimo oni bi rekliОсим тога, постоји она метафизичка димензија, где ћемо ми рећи: "Нема (живе) душе", а Енглези ће рећи: "There is nobody" - дакле "нема тела"
Помешао ти се Платон и хришћанство. Нема "идеје пчела" у хришћанству. Творац је створио нешто а није стварао идеје.Tvorac nije stvorio pcelu vec ideju pčela.
Koliko tvojih ja postoji? Mislim laznih.A ko bi drugi mogao biti. Samo jedno JA i postoji. Sva ostala su lažna.
Idi čitaj sankja kariku, meditiraj, radi nešto pobogu..Koliko tvojih ja postoji? Mislim laznih.
Ko je stvorio ideje?ије стварао идеје.
Vulgarni subjektivizam.Idi čitaj sankja kariku,
Истражи мало шта је учио Платон.Ko je stvorio ideje?
Kome to da kažem?Vulgarni subjektivizam.
Nego ne rece koliko laznih ja imas.
Hriscanstvo je (kao i mnogi drugi) maznuo Platonovu zamisao da je bice - sustina ovog sveta - izvdvojena. Vas bog je izvan ovog sveta.Истражи мало шта је учио Платон.
Nemoj nikom. Shvatice pogresno i ode ti u .....Kome to da kažem?
Не учи тако Платон, помешао си. Биће нема везе са суштином света.Hriscanstvo je (kao i mnogi drugi) maznuo Platonovu zamisao da je bice - sustina ovog sveta - izvdvojena.
Ja se izvinjavam.Не учи тако Платон, помешао си. Биће нема везе са суштином света.
Ma ne brini. Nema tamo mesta dovoljno.Nemoj nikom. Shvatice pogresno i ode ti u .....
Čime se ti baviš i šta mi ovde od tebe možemo da naučimo?Ja se izvinjavam.
Eto pogresih.
Sta je bice a sta sustina sveta?
Da naucim.
Osim tebe sve ja laž.Čime se ti baviš i šta mi ovde od tebe možemo da naučimo?![]()
Ko kaže da je glup?Osim tebe sve ja laž.
Nije on glup uopce kako ti mislis.
Ovde od mene ne mozete nista da naucite. Ovo je pdf religija.Čime se ti baviš i šta mi ovde od tebe možemo da naučimo?