10 biblijskih zapovesti u potpunosti

Koliko? Ima samo 5-6 protestantskih učenja, naravno vi Papisti u svom neznanju želite da predstavite da nas ima 40,000 jer mnoge kongregacije funkcionišu kao samostalne crkve iako teološki pripadaju nekoj većoj tradiciji. Mi Metodisti smo slični Luteranima, tu su blizo i Anglikanci. Jedino imamo razliku u teologiji sa Kalvinistima koji odstupaju sa učenjem o Spasenju i Pričešću.
Zašto onda niste jedna vjerska zajednica?

Zašto bismo bili? Ako se neko ne slaže sa mojim tumačenjem Svetog pisma, neka ga tumači po svojem, nismo mi Pravoslavci i Katolici da pretimo ubijanjem.
Kako je moguće da tolike razlike nastaju primjenom metoda "samo Pismo"? Skoro kao da je potreban autoritet za tumačenje i pravilno razumijevanje Pisma. Hint: počinje sa C i rimuje se sa mrkva.

Šta je? Boli istina da pripadaš privatnoj crkvi vizantijskog cara koju je stvorio za svoje političke potrebe? Nije ni čudo da vas istočni Hrišćani zezaju da ste Katolici jer ste nastali od Katolika, a ne od originalnih prekalcedonskih Pravoslavaca.
Mantraš. Pravoslavna Crkva nije promjenila nijedno učenje od apostolskog perioda. Ama baš nijedno.

Hahaa pa ti negiraš prvih pet vekova konsolidacije i formiranja Hrišćanstva.
Na šta tačno misliš?

A koje to apostolsko učenje smo mi promJenili?
Niste dio apostolske Crkve, ne poštujete svetitelje i njihove mošti, ne poštujete svete ikone, ne priznajete Sveto Predanje, ne priznajete tumačenje Pisma odobreno od strane Crkve, odbacujete vaseljenske sabore Crkve, odbacujete devterokanon itd.

Back