10 biblijskih zapovesti u potpunosti

Ево, објаснио Маки:

;)
Nije objasnio ništa. Pravoslavna crkva funkcioniše samo dok je većinsko stanovništvo nepismeno. Kad krene opismenjavanje i običan seljak može da pročita Bibliju onda dolazi do odvajanja od crkve koja je sve suprotno od Biblije, otuda Strigoljniki u Rusiji, zatim Judejstvujušie i drugi jer Pravoslavna crkva ne nudi objašnjenje vernicima već ih kontroliše zabludama i sujeverjem.

Nije objasnio ništa. Pravoslavna crkva funkcioniše samo dok je većinsko stanovništvo nepismeno. Kad krene opismenjavanje i običan seljak može da pročita Bibliju onda dolazi do odvajanja od crkve koja je sve suprotno od Biblije, otuda Strigoljniki u Rusiji, zatim Judejstvujušie i drugi jer Pravoslavna crkva ne nudi objašnjenje vernicima već ih kontroliše zabludama i sujeverjem.
Hahahaha zamisli protestant nekom govori o podjelama...

Hahahaha zamisli protestant nekom govori o podjelama...
Da ti nije protestanata ti bi još uvek živeo u Osmanskom carstvu, crkva bi ti bila kod vračare, a jedina biblija u okolini bi se nalazila kod popa u susednom selu. Eto tako je izgledala i funkcionisala tvoja crkva kroz istoriju, sa prosečnim vernikom koji više zna o crnoj magiji i kako se razvezuju čini nego o Bogu, Pričešću i spasenju.

Da ti nije protestanata ti bi još uvek živeo u Osmanskom carstvu, crkva bi ti bila kod vračare, a jedina biblija u okolini bi se nalazila kod popa u susednom selu. Eto tako je izgledala i funkcionisala tvoja crkva kroz istoriju, sa prosečnim vernikom koji više zna o crnoj magiji i kako se razvezuju čini nego o Bogu, Pričešću i spasenju.
Da, poznato je da su Karađorđe i knez Miloš bili protestanti.

Колико само има протестантских фракција и подела а сви читате Библију и водите се паролом ,, Само Писмо"??

Тако да..

Колико само има протестантских фракција и подела а сви читате Библију и водите се паролом ,, Само Писмо"??

Тако да..
Koliko? Ima samo 5-6 protestantskih učenja, naravno vi Papisti u svom neznanju želite da predstavite da nas ima 40,000 jer mnoge kongregacije funkcionišu kao samostalne crkve iako teološki pripadaju nekoj većoj tradiciji. Mi Metodisti smo slični Luteranima, tu su blizo i Anglikanci. Jedino imamo razliku u teologiji sa Kalvinistima koji odstupaju sa učenjem o Spasenju i Pričešću.

Koliko? Ima samo 5-6 protestantskih učenja, naravno vi Papisti u svom neznanju želite da predstavite da nas ima 40,000 jer mnoge kongregacije funkcionišu kao samostalne crkve iako teološki pripadaju nekoj većoj tradiciji. Mi Metodisti smo slični Luteranima, tu su blizo i Anglikanci. Jedino imamo razliku u teologiji sa Kalvinistima koji odstupaju sa učenjem o Spasenju i Pričešću.
Прво, нисам ти ја никакав ,,паписта", ви сте отпали од папе, а не ми.

А друго,има милијарде протестантских фракција и подела, па једна фракција има ко зна колико подфракција, итд.

А Света Црква Православна је само Једна!

А друго,има милијарде протестантских фракција и подела, па једна фракција има ко зна колико подфракција, итд.

Daj ne lupetaj. Ima nas samo nekoliko važnijih. Čak i te frakcije i podfrakcije pripadaju nekoj većoj tradiciji poput Kalvinističke, Anglikanske, Luteranske, Metodističke ili Baptističke. Mi nemamo potrebu kao vi da nas kontroliše Vartolomej iz Turske već i svako selo može da upravlja svojom crkvom samostalno ako želi.

Vi Vlasi ste skloni sujeverju. Zato vam odgovara Pravoslavna crkva jer vam dozvoljava vračanje i crnu magiju. Kod Protestanata to nema. Nije ni čudo da su svi Romanski narodi ostali u papskom zagrljaju i izbegli reformaciju.

Daj ne lupetaj. Ima nas samo nekoliko važnijih. Čak i te frakcije i podfrakcije pripadaju nekoj većoj tradiciji poput Kalvinističke, Anglikanske, Luteranske, Metodističke ili Baptističke. Mi nemamo potrebu kao vi da nas kontroliše Vartolomej iz Turske već i svako selo može da upravlja svojom crkvom samostalno ako želi.
Ако је деноминација позната по поделама, онда су то протестанти.

Протестантизам је извор савременог секташтва!

Vi Vlasi ste skloni sujeverju. Zato vam odgovara Pravoslavna crkva jer vam dozvoljava vračanje i crnu magiju. Kod Protestanata to nema. Nije ni čudo da su svi Romanski narodi ostali u papskom zagrljaju i izbegli reformaciju.
А што Роми, који исто имају магијски поглед на религију ,често хрле ка протестантским сектама? Ако је тако како причаш?

Falsifikator jeste falsifikator,on po difoltu ili krati ili dodaje !!!
S kojim pravom si se osudio da menjas zapisano na kamenim plocama koje je ispisao licno Stvoritelj dodajuci ono sto je zapisano na drugom mestu
strašno, subotar negira stari zavet

1Тада рече Бог све ове ријечи говорећи:

2Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље Мисирске, из дома ропскога.

3Немој имати других богова уза ме.

4Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.

5Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене;

6А чиним милост на тисућама оних који ме љубе и чувају заповијести моје.

7Не узимај узалуд имена Господа Бога својега; јер неће пред Господом бити прав ко узме име његово узалуд.

8Сјећај се дана од одмора да га светкујеш.

9Шест дана ради, и свршуј све послове своје.

10А седми је дан одмора Господу Богу твојему; тада немој радити ниједнога посла, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.

11Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и што је год у њима; ау седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га.

12Поштуј оца својега и матер своју, да ти се продуље дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.

13Не убиј.

14Не чини прељубе.

15Не кради.

16Не свједочи лажно на ближњега својега.

17Не пожели куће ближњега својега, не пожели жене ближњега својега, ни слуге његова, ни слушкиње његове, ни вола његова, ни магарца његова, нити ишта што је ближњега твојега.

излазак 20

Ovo dakle ne stoji na kamenim plocama,to si ti dodao s namerom da diskreditiras 10 Bozje zapovesti.
u je bio si testis pa si lično video šta piše na tim nepostojećim pločama :D

strašno, subotar negira stari zavet

1Тада рече Бог све ове ријечи говорећи:

2Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље Мисирске, из дома ропскога.

3Немој имати других богова уза ме.

4Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.

5Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим гријехе отачке на синовима до трећега и до четвртога кољена, онијех који мрзе на мене;

6А чиним милост на тисућама оних који ме љубе и чувају заповијести моје.

7Не узимај узалуд имена Господа Бога својега; јер неће пред Господом бити прав ко узме име његово узалуд.

8Сјећај се дана од одмора да га светкујеш.

9Шест дана ради, и свршуј све послове своје.

10А седми је дан одмора Господу Богу твојему; тада немој радити ниједнога посла, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.

11Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и што је год у њима; ау седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га.

12Поштуј оца својега и матер своју, да ти се продуље дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.

13Не убиј.

14Не чини прељубе.

15Не кради.

16Не свједочи лажно на ближњега својега.

17Не пожели куће ближњега својега, не пожели жене ближњега својега, ни слуге његова, ни слушкиње његове, ни вола његова, ни магарца његова, нити ишта што је ближњега твојега.

излазак 20
E sada je dobro,izbrisao si recenicu koju si pokupio sa drugog mesta u Pismu.
u je bio si testis pa si lično video šta piše na tim nepostojećim pločama :D
:roll:

Zašto bi neko vjerovao u Bibliju ako nije pravoslavac?
96% srpskih pravoslavaca ne veruje da je biblija bogonadahnuta knjiga. to smo mi deklarativni pravoslavci . nemaju pojma šta piše niti ih interesuje a sve verske praznike poštuju na način narodnog verovanja.
sad nekom da kažeš mi Srbi pravoslavci smo duhovni jevreji oterali bi te u pm kao sektaša. :D

Ako je nešto nadahnuto od Univerzuma, svi će shvatiti na isti način i razumeće istu poruku. Ako se deli i ide u više smerova, osnova nije stabilna tj. autentičnost je pod znakom sumnje....opravdane sumnje.
imaš preko 20.000 smerova
svi tvrde da su oni pravi
svi imaju svoje prevode prevoda originala
svi tvrde da znaju šta piše u originalu ali ga nikada nisu videli.
bućkuriš

Десет заповести у исламу​

1. Наређење да се обожава само Алах, који нема судруга.
  2. Забрана кривог заклињања Алаху.
  3. Наређење да се пази на суботу - одвојити један дан у седмици за ибадет, сада имамо петком, чиме је Алах дерогирао попис у суботу.
  4. Поштуј оца и мајку да би дуго живео на земљи, коју ти даје Аллах - Господар твој.
  5. Не убиј.
  6. Не чини блуд.
  7. Не кради.
  8. Не сведочи лажно на свог ближњег.
  9. Не пожели куће свога пријатеља.
  10. Не пожели жене свога пријатеља, ни слуге његове, ни слушкиње његове, ни вола његовог, ни магарца његовог, нити ишта што припада пријатељу.
pačija škola

Back