10,000 evra

roze

Zainteresovan član
Poruka
375
Imam prijatelja koji je nasledio nekih 10000 evra i hoće da započne privatni biznis. Njegov problem je u tome što ne zna gde da uloži pare, šta će mu se najviše isplatiti, i da!najvažnije da nema konkurencije. Mislim, šta reći? 8-)

intra

Poznat
Poruka
7.145
Nek angažuje profesionalnog ubicu da pobije ostale nasljednike, uzme i njihove dijelove, a onda sve uloži u SAIS (Srpska Agencija za Istraživanje Svemira) i izganja sredstva iz budžeta...

roze

Zainteresovan član
Poruka
375
Divna ideja, mislim da ću mu predložiti da angažuje profesionalnog ubicu. Samo da taj ubica na kraju da ne ubije i njega, pokupi sve pare i nestane. A?

Jary

Veoma poznat
Poruka
14.705
roze:
Ali stvarno, šta bi jedan prosečan čovek uradio sa tolikim parama s tim da prvi put u životu raspolaže tolikim novcem?
Samo dugotrajni profesionalni plastenici.Zaposli ljude koji se razumeju ,Otplata krece vec u prvim mesecima (mladi luk npr. izraste za 40dana,zelena salata i brze ) Kvalitetna potpuno providna folija traje i 10 god.Nema poreza,kase, industrijsku struju, vodu (mislim tarife).Sa tom parom samo to za nesto drugo treba vise para i kasnije se otplati.

roze

Zainteresovan član
Poruka
375
pa svaki plastenik/staklenik ima grejanje u sebi, u to sam upućena. moj tata je imao plastenik pre par godina. Mi smo ložili....
Da li se isplati iznajmiti lokal i prodavati sportsku obremu, za padobrance, planinare, ronioce itd?

Jary

Veoma poznat
Poruka
14.705
intra:
A čime će da grije staklenik-plastenik?
Sam plastenik profesionalno odradjen izuzetno cuva od spoljnih mrazeva .U toku mogucih mrazeva postavi se ono sto ne mrzne ato je upravo luk i salata (samo miruje ali sa prvim porastom T,nastavlja) Koristis topli vazduh iz bunara ako ga ima ili jeftino gorivo za najlhladnije noci .Furuna sa piljevinom i preradjenim uljem npr.

Mr. Del boy

Obećava
Poruka
57
10.000 evra je suvise malo novca da bi se ulozilo u neki samostalan posao, ako je to jedino sto se ima, a ne raspolaze se, na primer, nekom infrastrukturom, (zemlja, lokal itd.) Prosle godine sam se raspitivao u Ministarstvu poljoprivrede za proizvodnju organske hrane. U principu, ispati se, ali tek za oko 3 godine. (a dotle ces da crknes).

U stvari, trenutno ti se najvise isplati da svercujes mobilne telefone, i digitalne fotoaparate. Mali su, traze se, a u jakni mozes bez problema da prosvercujes i po desetak aparata.

GoshuMaster

Zainteresovan član
Poruka
455
Da sam na njegovom mestu ja bi za te pare naucio strani jezik, ozenio se negde preko i ispario odavde. Pa tamo negde neka nadje bilo kakav posao i vise ce zaradjivati od bilo kog biznisa koji bi ovde mogao da napravi sa tim parama. A kad ushteka vise para, onda neka nam se opet javi pa ce mo videti shta cemo.

Hesse

Aktivan član
Poruka
1.823
GoshuMaster:
Da sam na njegovom mestu ja bi za te pare naucio strani jezik, ozenio se negde preko i ispario odavde. Pa tamo negde neka nadje bilo kakav posao i vise ce zaradjivati od bilo kog biznisa koji bi ovde mogao da napravi sa tim parama. A kad ushteka vise para, onda neka nam se opet javi pa ce mo videti shta cemo.

Na Bahame! Za 10 000 deset dana, 10 riba...

bobanms

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.150
Mr. Del boy:
10.000 evra je suvise malo novca da bi se ulozilo u neki samostalan posao, ako je to jedino sto se ima, a ne raspolaze se, na primer, nekom infrastrukturom, (zemlja, lokal itd.) Prosle godine sam se raspitivao u Ministarstvu poljoprivrede za proizvodnju organske hrane. U principu, ispati se, ali tek za oko 3 godine. (a dotle ces da crknes).

U stvari, trenutno ti se najvise isplati da svercujes mobilne telefone, i digitalne fotoaparate. Mali su, traze se, a u jakni mozes bez problema da prosvercujes i po desetak aparata.
ODAKLE DA SVERCUJES iz albanije/?
Rodjace zatvoreni smo kao pacovi .