1,44 deteta po ženi, korupcija je ništa u odnosu na ovo

TOMA ili ACA, koga više volite,manje mrzite?

• TOMA

• ACA

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Lako je izvikivati parole koje je vlast lansirala. To je uvek dobro za karijeru. Slušati vlast i ponavljati njene reči. Narod ima više naziva za takve.
Teško je odgovoriti na jednostavna pitanja.
Evo do beskonačnosti ponavljam isto pitanje na koje parolaši nikako ne daju odgovor:
Da nas sada ima sto hiljada više, imali bismo sto hiljada više nezaposlenih. Kako bi to donelo sreću srpskom narodu?

Da nas sada ima sto hiljada više, imali bismo sto hiljada više nezaposlenih.

Ne mora da znači. Čak suprotno, tih 100 000 ljudi bi moralo da jede . Pod pretpostavkom da su u pitanju mlađi ljudi (recimo oni koji su pobijeni abortusima u poslednjih 20 godina) , oni bi se ili zaputili u inostranstvo, ili bi ovde u Srbiji pokušali nešto da stvore (npr u poljoprivredi) . Priroda ima svoja rešenja, i natera čoveka da se snađe ;)

pa ko ima cetvoro dece dobija dodatnu platu , a ko ima petoro dobija 2 plate u kucu. Na taj nacin zene koje imaju 4-5 bi imale uvek sigurnost finansijsku.

Nasi dedovi su imali po 4-5-6 u mnogo gorim okolnostima od danasnjih

Pradeda mog druga je imao 18 a njegov deda opstinski sluzbenik je imao petoro

Moj deda , ucitelj, je imao isto petoro

Moj otac troje, a ja planiram isto petoro , samo ako nam Bog da zdravlja.

Za sada 3

Alternativa mojoj ideji je 2 puta veci broj starih od mladih, neodrzivost penzijskog i drzavnog budzeta, najveci porezi u Evropi i raspad drzave i naroda.

Tako da ipak kad vidis sta gubimo, bolje je oporezovati nezenje i neudate nego da ceo srpski narod propadne.

ko ste vi da odlucujete koliko ce ko da ima dece? i otkud ti pravo da ljudima koji imaju dvoje ili troje oduzimas da bi dao onima koji imaju cetvoro - petoro? o cemu ti uopste? znas li koliko je u srbiji tesko izdrzavati dvoje-troje dece? jos im treba oteti tu sirotinju i dati ciganima...jer, ako cemo pravo jedino cigani u srbiji imaju toliko dece...
uostalom, zasto bi neko odvajao iz usta svojoj deci da bi dao tudjoj?

lako bi bilo povecati natalitet samo kada bi se resilo.mnogo je problema oko posla i lose materijalne situacije.

i sta mislite kada bi se svakoj zeni koja rodi 3 ili 4 deteta isplacivala prosecna plata kao da radi a kad prodje godine za penziju , da ide u penziju.

jer realno gledano osoba koja se brine o 3 deteta , ako se lepo brine o njima ima posla vise nego mnogi koji rade

Pa podrazumeva se mislim na žene koje nemaju redovno zanimanje. Dakle od 3eg deteta im se negovanje regisstruje kao redovno zanimanje.
A plata nije PROSEČNA već MINIMALNA.
Sa svakim sledećim detetom bi se povećavala za recimo 5 ili 7 hiljada...
I mera se ne bi odnosila na CELU Srbiju već samo na one opštine koje su najugroženije, između ostalog s ciljem i da se podstakne migracija mladih parova u te krajeve.
Mogle bi i prazne kuće da se otkupljuju jeftino i dodeljuju mladim parovima za dž.

Resenje je prosto samo ne zeli ni jedna vlast da ga primeni.

A to je oporezivanje svih koji prevale 30 godina zivota a nemaju decu i to zestoko. Ako imaju jedno porez manji 20%, ako imaju dvoje porez manji 40% , a ako imaju troje porez se ukida.

Ko ima cetvoro dobija od drzave 200 evra mesecno dodatka i to na racun ovih koji nemaju decu ili imaju manje od troje. Ko ima petoro dobija 500 evra decijeg dodatka na isti nacin.

Ovo bi možda moglo da prođe sa te neke moralne i civlizacijske tačke gledišta ali ipak ostajem pri tome da ti ne možeš prisiljavati nekoga da rađa decu.
Njegovo telo je njegova stvar.
Mislim da je sistem podsticanja ipak ispravniji i pravedniji,ljudskiji.

ko ste vi da odlucujete koliko ce ko da ima dece? i otkud ti pravo da ljudima koji imaju dvoje ili troje oduzimas da bi dao onima koji imaju cetvoro - petoro? o cemu ti uopste? znas li koliko je u srbiji tesko izdrzavati dvoje-troje dece? jos im treba oteti tu sirotinju i dati ciganima...jer, ako cemo pravo jedino cigani u srbiji imaju toliko dece...
uostalom, zasto bi neko odvajao iz usta svojoj deci da bi dao tudjoj?

Mi smo buducnost Srbije

Vi bez dece ili sa jednim dvoje , ste vec danas proslost.

- - - - - - - - - -

Ovo bi možda moglo da prođe sa te neke moralne i civlizacijske tačke gledišta ali ipak ostajem pri tome da ti ne možeš prisiljavati nekoga da rađa decu.
Njegovo telo je njegova stvar.
Mislim da je sistem podsticanja ipak ispravniji i pravedniji,ljudskiji.

Pa nikog ti ne prisiljavas ni na sta. Samo vodis poresku politiku kojom nagradjujes porodice koje radjaju , a kaznjavas one koji to en rade

Jer realno mnogo vise para treba onima sa 4-5 dece nego onima bez dece.

Sta ce nekom ko nema ni kuceta ni deteta - pare ? Oce mozda da ih odnese u grob?

Ne slažem se sa predloženim ekonomskim modelom iz prostog razloga što je rađanje dece valjda iz ljubavi, a ne radi ostvarivanja neke materijalne koristi. Mada bi moja porodica u tom slučaju imala najviše koristi.
Ako je tačan film u prilogu o broju muslimana u Evropi, onda postoje dve opcije. Prva je podsticaj rađanja kroz usisavanje para porodica, a druga je nastavak trenutne politike. Pitanje je samo šta je bolje. Ukoliko bi se primenila prva opcija, onda bi buduće majke trebalo da znaju da će im deca ići u rat protiv muslimana i da će sigurno neka i izgubiti život. Druga opcija bi podrazumevala da se muslimani uključe u društvo i da se od njih pokušaju napraviti hrišćani kako ne bi vršili nasilje u budućnosti.
E sada neka neko oceni da li postoji i treća realna opcija ili koja od ove dve opcije je bolja.
Inače, nisi naveo kada bi po tebi trebalo doneti pomenuti zakon i šta bi se desilo sa ženama koje bi "prebacile" ovaj period za jedan da npr. I šta ako bi se takav zakon doneo za 10 godina?
Mislim da bi po tvome, čak i žene koje su rađale decu iz materijalnih koristi bile oštećene. I za kraj, šta bi se desilo sa romskom populacijom u tom slučaju, jer je poznato da ih naša država Srbija diskriminiše po pitanju upisa u vrtiće.

Inače, nisi naveo kada bi po tebi trebalo doneti pomenuti zakon i šta bi se desilo sa ženama koje bi "prebacile" ovaj period za jedan da npr. I šta ako bi se takav zakon doneo za 10 godina?
Ako žena ima 45 godina i jedan dan u trenutku stupanja zakona na snagu,NEMA PRAVO na benefite zakona već samo na one koji su važili pre donošenja zakona.

Mislim da bi po tvome, čak i žene koje su rađale decu iz materijalnih koristi bile oštećene. I za kraj, šta bi se desilo sa romskom populacijom u tom slučaju, jer je poznato da ih naša država Srbija diskriminiše po pitanju upisa u vrtiće.
Iz tvoje prve rečenice ne razumem pitanje, a što se Roma tiče, u jednom od textova svoje FB grupe sam naveo kako rešiti i problem zloupotrebe tog zakona od strane Roma ali i Srba.
U principu, jedino rešenje bi bilo da se preseljenje u demografski ugrožene krajeve dozvoli SAMO DEMOGRAFSKI ugroženim nacionalnim grupama(Srbi,Bugari,Mađari,Slovaci,Rusini,Bunjevci,Hrvati,...), dok će pripadnici SVIH nacionalnih grupa koji VEĆ ŽIVE u ugroženoj opštini moći da uživaju u benefitima zakona ako zadovolje kriterijume.

Mi smo buducnost Srbije

Vi bez dece ili sa jednim dvoje , ste vec danas proslost.

- - - - - - - - - -

Pa nikog ti ne prisiljavas ni na sta. Samo vodis poresku politiku kojom nagradjujes porodice koje radjaju , a kaznjavas one koji to en rade

Jer realno mnogo vise para treba onima sa 4-5 dece nego onima bez dece.

Sta ce nekom ko nema ni kuceta ni deteta - pare ? Oce mozda da ih odnese u grob?
Moglo bi to oporezivanje da prođe, rekao sam.
ALI.
1. Da se oporezuju samo oni čija primanja prelaze neku zakonom odregenu svotu,npr 35 000.
A ostali koji zadovoljavaju druge kriterije zakona, da se obavežu radnim porezom. Da rade nešto za državu u zamenu za porez.

Recimo Bajatović zarađuje 6 000 000 dinara mesečno i on povremeno daje po nekoliko miliona za domove za napuštenu decu, za školovanje siromašnih itd ali to nisu permanentna davanja već slobodna volja.

2. Da se oni koji dokažu da fizički ne mogu imati potomstvo izuzmu od zakona.

3. Da pre svega toga država uradi i nešto da bi tima koji nemaju dece olakša da ih imaju.

Rešenje ti je glupo, jer sa takvim porezima još više ljudi bi jednostavno napustilo Srbiju, pa bi situacija postala još gora ;)

-------------------

Pravo rešenje nije ni lako ni jednostavno, a sastoji se iz izlaska iz cionističkog kulturnog modela koji donosi samo smrt. I to rešenje ne može da se sprovede tako da rezultate daje odmah nego tek možda za 20-30 godina .

Morale bi prvo da se zatvore mnoge kafane i splavovi, da se pohapse pevaljke, "starlete" , "sportisti" i kojekakvi kvazi-menadžeri, da se strogo kontroliše rad televizija , čak i da se izvesni sadržaji filtriraju sa Interneta (kao npr u Kini) . Moralo bi da se propiše oblačenje, naročito u školama i javnim institucijama . Morala bi da se oduzima imovina svima koji su se obogatili od 1990 naovamo (možda i ranije) , morala bi da se zabrane NVO koje promovišu cionističku dekadenciju . Morala bi žestoko da se protrese naša "kulturna elita" , naročito filmska ....

Jednom reči, potrebna je jedna u pravom smislu te reči revolucija, koja se mnogima ovde ne bi svidela (već vidim kako me optužujete da želim Iran u Srbiji :mrgreen: ) . Srbi za tako nešto trenutno nemaju snage, jer se ovde još uvek živi pristojno. Tek neka glad bi nas naterala da razmislimo, a ta glad će najverovatnije nastupiti za neku godinu pa ćemo videti ima li nade ;)

Obično doručkujem burek i pola litre pasterizovanog mleka.
Jutros sam doručkovao 5 sarme i jednu krišku hleba a GLADAN sam?.

Zato što sam u staroj Jugoslaviji navikao da doručkujem trećinu hleba i 2 osrednje šnicle uz neku salatu, paradajz ili presan kupus.
Od kako više ne gajim svoje svinje i domaće NE-tovne piliće, malo mi je teže da jedem ovo kupovno matijevićevo meso.
Pa ga zato kuvam, i nije loše kada se skuva,mogu ti reći.

Dakle, konstatovali smo da u ovoj zemlji ima MNOGO gladnih.

Što se ostalog tiče.
SAMO NEMOJ da mi idu zabuljene kao nindže i zamotane u džakovima po ulici, i da mi se zabranjuje korišćenje PCja izvan NET-a, sve ostao što si naveo će se izdržati nekako.

Brojke pokazuju da se tako podstiče natalitet kod muslimana.

- - - - - - - - - -

A zašto bi bilo lepo da imamo hiljadu više vanbračne dece?:think:

- - - - - - - - - -

To što ti pišeš osoba treba da radi iz ljubavi, a ne iz materijalne koristi.

- - - - - - - - - -

Mislim da bi mene na poslu oterali (čitaj otpustili) kada bi shvatili da im je plata manja zbog toga što primam jedan od ovih tvojih predloženih dodataka.

A zašto bi bilo lepo da imamo hiljadu više vanbračne dece[/QUOTE
Zato što te 1000 dece sutra potencijalno može da napravi još 500 vanbračnih brakova i da izrodi još minimalno 1000 vanbračne dece, neko bi možda uspeo da preživi u braku pa da pravi bračnu decu.

Prirodno stanje stvari bi bilo da žena ne ide na posao ili da eventualno radi 4h dnevno ako su joj deca malo veća , a ne da imamo situaciju gde žene idu i na posao i kobajagi se staraju o deci i.t.d.

Da bi izgradili normalno društvo morali bi prvo da se rešimo kancera feminizma (između ostalog) .

Slažem se, zato i hoću da se ženama koje ŽELE da ne rade, odgajanje 3oje ili više dece plati kao zanimanje.
To zanimanje je za Srbiju važnije od bilo kog drugog.
One koje ne žele,molim.
Radiće nešto drugo i zaradiće.
E tu bi mogao da se primeni ovaj sistem sa oporezivanjem.
Ako nemaš 3 deteta a imaš više od recimo 35 000 po članu porodice, da plaćaš porez za ove žene što odgajaju 3 ili više deteta.

Ako žena ima 45 godina i jedan dan u trenutku stupanja zakona na snagu,NEMA PRAVO na benefite zakona već samo na one koji su važili pre donošenja zakona.

Iz tvoje prve rečenice ne razumem pitanje, a što se Roma tiče, u jednom od textova svoje FB grupe sam naveo kako rešiti i problem zloupotrebe tog zakona od strane Roma ali i Srba.
U principu, jedino rešenje bi bilo da se preseljenje u demografski ugrožene krajeve dozvoli SAMO DEMOGRAFSKI ugroženim nacionalnim grupama(Srbi,Bugari,Mađari,Slovaci,Rusini,Bunjevci,Hrvati,...), dok će pripadnici SVIH nacionalnih grupa koji VEĆ ŽIVE u ugroženoj opštini moći da uživaju u benefitima zakona ako zadovolje kriterijume.

Znači, ako za 5 godina stupi takav zakon na snagu, žena koja je tada imala 40 godina i jedan dan nema pravo na benefite iz zakona, iako je još 5 godina pre toga zvanično saopšteno da u Srbiji vlada bela kuga i da bi samo takve podsticajne mere donele više dece?
A zašto bi se dozvolilo demografski ugroženim nacionalnim grupama da se igde nasele kada su već postali demografski ugroženi? Odnosno, zašto bi se nekome dala ponovna šansa ako je prethodne šanse bezrarložno propustio?

- - - - - - - - - -

Moglo bi to oporezivanje da prođe, rekao sam.
ALI.
1. Da se oporezuju samo oni čija primanja prelaze neku zakonom odregenu svotu,npr 35 000.
A ostali koji zadovoljavaju druge kriterije zakona, da se obavežu radnim porezom. Da rade nešto za državu u zamenu za porez.

Recimo Bajatović zarađuje 6 000 000 dinara mesečno i on povremeno daje po nekoliko miliona za domove za napuštenu decu, za školovanje siromašnih itd ali to nisu permanentna davanja već slobodna volja.

2. Da se oni koji dokažu da fizički ne mogu imati potomstvo izuzmu od zakona.

3. Da pre svega toga država uradi i nešto da bi tima koji nemaju dece olakša da ih imaju.

Pitanje je veliko u šta ide bajatovićeva plata, tj. gde bajatović uplaćuje "ostatak" plate.

- - - - - - - - - -

Obično doručkujem burek i pola litre pasterizovanog mleka.
Jutros sam doručkovao 5 sarme i jednu krišku hleba a GLADAN sam?.

Ti stvarno toliko jedeš????:eek:

Slažem se, zato i hoću da se ženama koje ŽELE da ne rade, odgajanje 3oje ili više dece plati kao zanimanje.
To zanimanje je za Srbiju važnije od bilo kog drugog.
One koje ne žele,molim.
Radiće nešto drugo i zaradiće.
E tu bi mogao da se primeni ovaj sistem sa oporezivanjem.
Ako nemaš 3 deteta a imaš više od recimo 35 000 po članu porodice, da plaćaš porez za ove žene što odgajaju 3 ili više deteta.

Mislim da ti je ovo pomalo muslimanski sistem. Kod njih žene biraju da li će da rade ili da rađaju. Samo to rade na dobrovoljnoj osnovi, a ne za pare.

- - - - - - - - - -

drustvo nefunkcionalno dotle da su i postojeci ljudi visak, a vi pricate o podsticanju nataliteta.

natalitetu treba adekvatan mentalitet

Tačno. I inteligencija ljudi.

a sta je to potureno srpskoj naciji sto joj steti?
medjusobno saplitanje, zavist i lenjost.
koliko vidim, to se u srbiji zesce gaji i neguje a zadnjih decenija se samo usavrsilo

I ovo je tačno. Sujeta hara srpskim narodom.
A kada potomci ljudske vrste tamo negde u budućnosti budu čitali istorijske knjige saznaće da su se u Srbiji krajem 20 i u 21 veku pojavili šarlatani koji su zaluđivali narod, a vlast bila nesposobna da već postojeću državu održi.

Nikakve mere dodatnog oporezivanja ne bi dale rezultat. Sustina je u vrednosnom sistemu gde su zenama uzori starlete, pevaljke, gde se promovise nemoral, prostitucija, kriminal, izopacen sistem vrednosti.
Zene su postale neverovatno zahtevne i traze bolesno ambiciozne muskarce koji ce njihove zelje ispuniti. Evo nedavno upoznam jednu nezaposlenu devojku, ima samo zanat, nista ne radi na sebi ali za nju je malo ako muskarac zaradjuje oko 1 000 evra, postavlja neke bolesne uslove, trazi iglu u plastu sena a san joj je da ukoliko moze ode u Emirate gde bi radila kao neka hostesa a zapravo bi se bavila klasicnom prostitucijom, na kraju je i uspela u tome, nekoliko slicnih slucajeva znam.
Taj bolesni nacin razmisljanja se siri poput epidemije i devojke su opterecenje nerealnim snovima . Sve teze je videti neki normalan par, sve se gleda kroz interes.

Nikakve mere dodatnog oporezivanja ne bi dale rezultat. Sustina je u vrednosnom sistemu gde su zenama uzori starlete, pevaljke, gde se promovise nemoral, prostitucija, kriminal, izopacen sistem vrednosti.
Zene su postale neverovatno zahtevne i traze bolesno ambiciozne muskarce koji ce njihove zelje ispuniti. Evo nedavno upoznam jednu nezaposlenu devojku, ima samo zanat, nista ne radi na sebi ali za nju je malo ako muskarac zaradjuje oko 1 000 evra, postavlja neke bolesne uslove, trazi iglu u plastu sena a san joj je da ukoliko moze ode u Emirate gde bi radila kao neka hostesa a zapravo bi se bavila klasicnom prostitucijom, na kraju je i uspela u tome, nekoliko slicnih slucajeva znam.
Taj bolesni nacin razmisljanja se siri poput epidemije i devojke su opterecenje nerealnim snovima . Sve teze je videti neki normalan par, sve se gleda kroz interes.

Stalno ponavljam da je naš najveći problem, upravo, bliskost (onog života najobičnijeg čoveka) sa muslimanskim nacijama, jer su turci ovde vladali 500 godina i kada je Srbija oslobođena u njoj je živelo 30% muslimana. I naše devojke, verovatno dolaze iz takvih (prethodno) muslimanskih porodica i očekuju da im muževi rade, dobro zarađuju, a da one ne rade ništa. Ako muž dobro zarađuje biće i dece, ako ne neće biti ni dece, a ni udaje.
Takođe sam pročitao na raznim sajtovima da su devojke sa Bliskog istoka najveće sponzoruše na svetu. Dakle, ima većih i od naših.
Kod muslimana ima puno dece, ali samo u imućnim porodicama. Oni su jako agresivni i sve će učiniti samo da se dočepaju sredstava koja će im opet omogućiti da imaju dosta dece. Siromašan musliman se ne ženi. A to se i kod nas polako ustalilo.

Poslednja izmena:
Mislim da je najbolje da se pošto nema dovoljno novca za nivo cele zemlje, SAMO U REGIONIMA gde je STOPA RAĐANJA ispod PROSEKA u Srbiji, ženama sa 3 deteta omogući da primaju platu u vidu tzv minimalca.

Ako rode 4to dete, da dobiju recimo još 7 ili 10 hiljada mesečno, ako rode 5o, još toliko itd...

Припадници једне тамнопуте друштвене групације једва чекају овако нешто.

Има своје животне навике да претворе у прави породични бизнис.

A to je oporezivanje svih koji prevale 30 godina zivota a nemaju decu i to zestoko. Ako imaju jedno porez manji 20%, ako imaju dvoje porez manji 40% , a ako imaju troje porez se ukida.

Ko ima cetvoro dobija od drzave 200 evra mesecno dodatka i to na racun ovih koji nemaju decu ili imaju manje od troje. Ko ima petoro dobija 500 evra decijeg dodatka na isti nacin.

ne lupetaj tihi...tebi burzuju nije problem da izdrzavas i petoro, vecina ne moze niti jedno...
i otkud ti ideja da je za cetvoro dece u srbiji dovoljno 200 evra?

Pa dobro, obezbijediti godisnje po jedan komplet odjece, patike i cipele domace proizvodnje za svako dijete porodicama sa 4+ djece, kao i pribor i knjige za skolu. Odbijanje poreza u procentima koje je naveo Tihi mozda nije bas realno, al' neka je upola, koristi.

Misljenja sam da para uvijek ima za ovakve stvari. Para nikad nece biti ni premalo ni previse za ove potrebe. Ako smo razvijena drzava, visok standard, moramo mnogo dati da bi nekoga podstakli na stvaranje potomstva, a ako smo siromasni, onda je malo dovoljno. Bitno je samo kako se rasporedjuje novac iz drzave, koje grupe stanovnistva ce da budu privilegovane. Realno, moze se obezbijediti na drzavnom nivou javna kuhinja za siromasne i podsticaj za natalitet. Problem je kad je nekome mnogo izdvojiti par desetina do npr.100-200 miliona godisnje za to, iako nam prakticno od toga zavisi opstanak.

- - - - - - - - - -

ne lupetaj tihi...tebi burzuju nije problem da izdrzavas i petoro, vecina ne moze niti jedno...
i otkud ti ideja da je za cetvoro dece u srbiji dovoljno 200 evra?

Припадници једне тамнопуте друштвене групације једва чекају овако нешто.

Има своје животне навике да претворе у прави породични бизнис.

То јесте проблем... С друге стране, направимо процјену у којој се види да ти крајеви већ имају добар наталитет, па им подстицај не дамо на основу тога.

Back