1,44 deteta po ženi, korupcija je ništa u odnosu na ovo

TOMA ili ACA, koga više volite,manje mrzite?

• TOMA

• ACA

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393

Evo ustao ko vampir, računar mi već bio upaljen, skidao sam neku video igru, u ćošku mi izađe reklama za ovu radio stanicu i ovaj video gore.
Linkova o ovom problemu u Srbiji ima koliko hoćete, da ih ne dodajem sada.
Dakle, ovde kažu da se sa 1,3 deteta po ženi NIKADA NIKO nije uspeo da regeneriše kao nacija.
Mi imamo 1,44 već JAKO dugo vreme.

IMA LI NAM SPASA i da li ste za;

1. Ekonomski podsticajne metode
2. Prisilne metode
3. Medijske metode
4. Kombinovano

Mislim da je najbolje da se pošto nema dovoljno novca za nivo cele zemlje, SAMO U REGIONIMA gde je STOPA RAĐANJA ispod PROSEKA u Srbiji, ženama sa 3 deteta omogući da primaju platu u vidu tzv minimalca.

Ako rode 4to dete, da dobiju recimo još 7 ili 10 hiljada mesečno, ako rode 5o, još toliko itd...

S tim da bi se to u TRENUTKU stupanja na snagu važilo samo za žene mladje od recimo 45 godina.
Dakle, ako neka baba od 70 godina, u TRENUTKU početka važenja zakona ima 5oro dece, za nju bi nastavila da važe stara pravila, stari zakon.

Ako neka žena u TRENUTKU stupanja zakona na snagu ima 3,4,... deteta i manje od 45 godina pa u međuvremenu prebaci 45u, normalno, nastavlja da prima platu za svoje 3oje,4oro ili više dece.

Zakon bi važio SAMO za žene koje nemaju stalno zaposlenje na drugim zanimanjima.

lako bi bilo povecati natalitet samo kada bi se resilo.mnogo je problema oko posla i lose materijalne situacije.

i sta mislite kada bi se svakoj zeni koja rodi 3 ili 4 deteta isplacivala prosecna plata kao da radi a kad prodje godine za penziju , da ide u penziju.

jer realno gledano osoba koja se brine o 3 deteta , ako se lepo brine o njima ima posla vise nego mnogi koji rade

Resenje je prosto samo ne zeli ni jedna vlast da ga primeni.

A to je oporezivanje svih koji prevale 30 godina zivota a nemaju decu i to zestoko. Ako imaju jedno porez manji 20%, ako imaju dvoje porez manji 40% , a ako imaju troje porez se ukida.

Ko ima cetvoro dobija od drzave 200 evra mesecno dodatka i to na racun ovih koji nemaju decu ili imaju manje od troje. Ko ima petoro dobija 500 evra decijeg dodatka na isti nacin.

Evo ustao ko vampir, računar mi već bio upaljen, skidao sam neku video igru, u ćošku mi izađe reklama za ovu radio stanicu i ovaj video gore.
Linkova o ovom problemu u Srbiji ima koliko hoćete, da ih ne dodajem sada.
Dakle, ovde kažu da se sa 1,3 deteta po ženi NIKADA NIKO nije uspeo da regeneriše kao nacija.
Mi imamo 1,44 već JAKO dugo vreme.

2. Prisilne metode
3. Medijske metode
4. Kombinovano

Mislim da je najbolje da se pošto nema dovoljno novca za nivo cele zemlje, SAMO U REGIONIMA gde je STOPA RAĐANJA ispod PROSEKA u Srbiji, ženama sa 3 deteta omogući da primaju platu u vidu tzv minimalca.

Ako rode 4to dete, da dobiju recimo još 7 ili 10 hiljada mesečno, ako rode 5o, još toliko itd...

S tim da bi se to u TRENUTKU stupanja na snagu važilo samo za žene mladje od recimo 45 godina.
Dakle, ako neka baba od 70 godina, u TRENUTKU početka važenja zakona ima 5oro dece, za nju bi nastavila da važe stara pravila, stari zakon.

Ako neka žena u TRENUTKU stupanja zakona na snagu ima 3,4,... deteta i manje od 45 godina pa u međuvremenu prebaci 45u, normalno, nastavlja da prima platu za svoje 3oje,4oro ili više dece.

Zakon bi važio SAMO za žene koje nemaju stalno zaposlenje na drugim zanimanjima.

Ne slažem se sa predloženim ekonomskim modelom iz prostog razloga što je rađanje dece valjda iz ljubavi, a ne radi ostvarivanja neke materijalne koristi. Mada bi moja porodica u tom slučaju imala najviše koristi.
Ako je tačan film u prilogu o broju muslimana u Evropi, onda postoje dve opcije. Prva je podsticaj rađanja kroz usisavanje para porodica, a druga je nastavak trenutne politike. Pitanje je samo šta je bolje. Ukoliko bi se primenila prva opcija, onda bi buduće majke trebalo da znaju da će im deca ići u rat protiv muslimana i da će sigurno neka i izgubiti život. Druga opcija bi podrazumevala da se muslimani uključe u društvo i da se od njih pokušaju napraviti hrišćani kako ne bi vršili nasilje u budućnosti.
E sada neka neko oceni da li postoji i treća realna opcija ili koja od ove dve opcije je bolja.
Inače, nisi naveo kada bi po tebi trebalo doneti pomenuti zakon i šta bi se desilo sa ženama koje bi "prebacile" ovaj period za jedan da npr. I šta ako bi se takav zakon doneo za 10 godina?
Mislim da bi po tvome, čak i žene koje su rađale decu iz materijalnih koristi bile oštećene. I za kraj, šta bi se desilo sa romskom populacijom u tom slučaju, jer je poznato da ih naša država Srbija diskriminiše po pitanju upisa u vrtiće.

A to je oporezivanje svih koji prevale 30 godina zivota a nemaju decu i to zestoko. Ako imaju jedno porez manji 20%, ako imaju dvoje porez manji 40% , a ako imaju troje porez se ukida.

Rešenje ti je glupo, jer sa takvim porezima još više ljudi bi jednostavno napustilo Srbiju, pa bi situacija postala još gora ;)

-------------------

Pravo rešenje nije ni lako ni jednostavno, a sastoji se iz izlaska iz cionističkog kulturnog modela koji donosi samo smrt. I to rešenje ne može da se sprovede tako da rezultate daje odmah nego tek možda za 20-30 godina .

Morale bi prvo da se zatvore mnoge kafane i splavovi, da se pohapse pevaljke, "starlete" , "sportisti" i kojekakvi kvazi-menadžeri, da se strogo kontroliše rad televizija , čak i da se izvesni sadržaji filtriraju sa Interneta (kao npr u Kini) . Moralo bi da se propiše oblačenje, naročito u školama i javnim institucijama . Morala bi da se oduzima imovina svima koji su se obogatili od 1990 naovamo (možda i ranije) , morala bi da se zabrane NVO koje promovišu cionističku dekadenciju . Morala bi žestoko da se protrese naša "kulturna elita" , naročito filmska ....

Jednom reči, potrebna je jedna u pravom smislu te reči revolucija, koja se mnogima ovde ne bi svidela (već vidim kako me optužujete da želim Iran u Srbiji :mrgreen: ) . Srbi za tako nešto trenutno nemaju snage, jer se ovde još uvek živi pristojno. Tek neka glad bi nas naterala da razmislimo, a ta glad će najverovatnije nastupiti za neku godinu pa ćemo videti ima li nade ;)

Ma nemoj , na Zapadu ,normalne i civilizovane drzave placaju dodatak na platu , kao deciji dodatak . Cetveroclanoj porodici je po zakonu i normama da bi dostojno prezivela mesec potrebno 2 hiljade eura,recimo . Ako jedan od partnera zaradjuje 1200 eura , drzava placa razliku , plus deciji doplatak .Znaci 800 eura drzava stavlja na racun doticne porodice.Tako se potice natalitet a ne glupim populistickim naci parolama .

Brojke pokazuju da se tako podstiče natalitet kod muslimana.

- - - - - - - - - -

Vidi,ne moyes ti nekoga na nesto prisiljavati na taj nacin.
Moyes ga podstaci da uradi nesto.
To je njeno telo i njen moyak i ona ima pravo da odluci koliko ce da rodi i sa kime ce da rodi. Da li ce se rayvesti ili ne.
Ako brak ne valja neka se razvede,meni je bitno da ostanu klinci iz tog braka.
Pa će se roditelji već dogovoriti oko dece,bitno je da su ona rođena,živa i zdrava,bračna ili vanbračna, nije sve jedno ali i da imamo koju hiljadu više vanbračne,bilo bi JAKO LEPO i DOBRODOŠLO, BRAČNE JOŠ BOLJE.

A zašto bi bilo lepo da imamo hiljadu više vanbračne dece?:think:

- - - - - - - - - -

lako bi bilo povecati natalitet samo kada bi se resilo.mnogo je problema oko posla i lose materijalne situacije.

i sta mislite kada bi se svakoj zeni koja rodi 3 ili 4 deteta isplacivala prosecna plata kao da radi a kad prodje godine za penziju , da ide u penziju.

jer realno gledano osoba koja se brine o 3 deteta , ako se lepo brine o njima ima posla vise nego mnogi koji rade

To što ti pišeš osoba treba da radi iz ljubavi, a ne iz materijalne koristi.

- - - - - - - - - -

Resenje je prosto samo ne zeli ni jedna vlast da ga primeni.

Ko ima cetvoro dobija od drzave 200 evra mesecno dodatka i to na racun ovih koji nemaju decu ili imaju manje od troje. Ko ima petoro dobija 500 evra decijeg dodatka na isti nacin.

Mislim da bi mene na poslu oterali (čitaj otpustili) kada bi shvatili da im je plata manja zbog toga što primam jedan od ovih tvojih predloženih dodataka.

mnogo zena sa 2 deteta bi se odlucile za trece kada bi time resili materijalne probleme i posao.

Prirodno stanje stvari bi bilo da žena ne ide na posao ili da eventualno radi 4h dnevno ako su joj deca malo veća , a ne da imamo situaciju gde žene idu i na posao i kobajagi se staraju o deci i.t.d.

Da bi izgradili normalno društvo morali bi prvo da se rešimo kancera feminizma (između ostalog) .

ne lupetaj tihi...tebi burzuju nije problem da izdrzavas i petoro, vecina ne moze niti jedno...
i otkud ti ideja da je za cetvoro dece u srbiji dovoljno 200 evra?

pa ko ima cetvoro dece dobija dodatnu platu , a ko ima petoro dobija 2 plate u kucu. Na taj nacin zene koje imaju 4-5 bi imale uvek sigurnost finansijsku.

Nasi dedovi su imali po 4-5-6 u mnogo gorim okolnostima od danasnjih

Pradeda mog druga je imao 18 a njegov deda opstinski sluzbenik je imao petoro

Moj deda , ucitelj, je imao isto petoro

Moj otac troje, a ja planiram isto petoro , samo ako nam Bog da zdravlja.

Za sada 3

Alternativa mojoj ideji je 2 puta veci broj starih od mladih, neodrzivost penzijskog i drzavnog budzeta, najveci porezi u Evropi i raspad drzave i naroda.

Tako da ipak kad vidis sta gubimo, bolje je oporezovati nezenje i neudate nego da ceo srpski narod propadne.

Poslednja izmena:
pa ko ima cetvoro dece dobija dodatnu platu , a ko ima petoro dobija 2 plate u kucu. Na taj nacin zene koje imaju 4-5 bi imale uvek sigurnost finansijsku.

Ko će da im plati tu dodatnu platu ? Zanosiš se nekim utopijama .

Nekad su ljudi imali puno dece jer je to jednostavno bio kulturni model - što više dece to bolje. Da ne pominjem da su u to vreme deca već od 6-7 godina počinjala da rade u domaćinstvu .

Zamisli ti današnjeg čoveka obrazovanog u cionističkom sistemu gde je lično uživanje najveća vrednost da poželi da ima decu, prema kojima po zakonu treba da se odnosi kao prema prinčevima i princezama .

Rešenje ti je glupo, jer sa takvim porezima još više ljudi bi jednostavno napustilo Srbiju, pa bi situacija postala još gora ;)

-------------------

Pravo rešenje nije ni lako ni jednostavno, a sastoji se iz izlaska iz cionističkog kulturnog modela koji donosi samo smrt. I to rešenje ne može da se sprovede tako da rezultate daje odmah nego tek možda za 20-30 godina .

Morale bi prvo da se zatvore mnoge kafane i splavovi, da se pohapse pevaljke, "starlete" , "sportisti" i kojekakvi kvazi-menadžeri, da se strogo kontroliše rad televizija , čak i da se izvesni sadržaji filtriraju sa Interneta (kao npr u Kini) . Moralo bi da se propiše oblačenje, naročito u školama i javnim institucijama . Morala bi da se oduzima imovina svima koji su se obogatili od 1990 naovamo (možda i ranije) , morala bi da se zabrane NVO koje promovišu cionističku dekadenciju . Morala bi žestoko da se protrese naša "kulturna elita" , naročito filmska ....

Jednom reči, potrebna je jedna u pravom smislu te reči revolucija, koja se mnogima ovde ne bi svidela (već vidim kako me optužujete da želim Iran u Srbiji :mrgreen: ) . Srbi za tako nešto trenutno nemaju snage, jer se ovde još uvek živi pristojno. Tek neka glad bi nas naterala da razmislimo, a ta glad će najverovatnije nastupiti za neku godinu pa ćemo videti ima li nade ;)

To je to.
Nacija mora da se menja iz korena.
Glupo je kriviti zene pored muskih nesposobnih retarda.
Tesko da bi neko mogao sprovesti ono sto si naveo, jos se kod Srba takav nije rodio, taj narod samo magarci predvode.

Ko će da im plati tu dodatnu platu ? Zanosiš se nekim utopijama .

Nekad su ljudi imali puno dece jer je to jednostavno bio kulturni model - što više dece to bolje. Da ne pominjem da su u to vreme deca već od 6-7 godina počinjala da rade u domaćinstvu .

Zamisli ti današnjeg čoveka obrazovanog u cionističkom sistemu gde je lično uživanje najveća vrednost da poželi da ima decu, prema kojima po zakonu treba da se odnosi kao prema prinčevima i princezama .

Nije utopija. Platu ce da im daju ovi sto nemaju decu ili imaju ispod troje dece a takvih je 90% u Srbiji

Samo 10% parova u Srbiji ima troje ili vise dece

Ljudi su nekada imali vise dece zato sto NISU BILI SEBICNI KAO LJUDI DANAS.

- - - - - - - - - -

To je to.
Tesko da bi neko mogao sprovesti ono sto si naveo, jos se kod Srba takav nije rodio, taj narod samo magarci predvode.

Krivci su i muzevi i zene zato i jedne i druge treba oporezovati a pare njima uzete dati parovima sa troje ili vise dece jer oni su buducnost.

Ljudi koji nemaju nijedno, imaju 1-2 dece nisu buducnost oni su propast.

To je to.

Što je ljudima nemoguće, Bogu je moguće . ;)

Vrlo je lako da uskoro doživimo scenario gde će se ovaj "urbani i moderni" život po gradovima raspasti usled nedostatka osnovnih stvari (hrana, voda, grejanje ... ) . Tu će onda nastati haos, ubijanje, umiranje ... Preostalih milion-dva stanovnika hteli ne hteli moraće da se vrate poljoprivredi, pa će im se i kulturni model izmeniti .

Nije utopija. Platu ce da im daju ovi sto nemaju decu ili imaju ispod troje dece a takvih je 90% u Srbiji

Oće, daće im ****** :mrgreen:

Ti očekuješ od današnjeg čoveka , odraslog u cionističkom svetu, učenog od malih nogu da je važno imati lovu pa se zezati, da dobar deo svojih krvavo zarađenih para daje na porez ? Jasno je da od toga nema ništa .

Tu bi bilo i pobuna i podmićivanja , i što je najgore iseljavanja iz Srbije baš onih najsposobnijih, onih sa zanimanjima koja su deficitarna i mogu da nađu posao drugde . Ostali bi ti u zemlji samo paraziti na državnom budžetu koji bi se rapidno praznio . To se doduše već dešava, samo bi to tvoje rešenje još više ubrzalo stvar .

2. Prisilne metode
3. Medijske metode
4. Kombinovano

Знаш ли ти да најбогатије земље и оне где је жена социјално најзаштићенија имају најмањи наталитет а да оне земље где њихове грађане нема пас за шта да уједе имају највећи наталитет?

Oće, daće im ****** :mrgreen:

Ti očekuješ od današnjeg čoveka , odraslog u cionističkom svetu, učenog od malih nogu da je važno imati lovu pa se zezati, da dobar deo svojih krvavo zarađenih para daje na porez ? Jasno je da od toga nema ništa .

Tu bi bilo i pobuna i podmićivanja , i što je najgore iseljavanja iz Srbije baš onih najsposobnijih, onih sa zanimanjima koja su deficitarna i mogu da nađu posao drugde . Ostali bi ti u zemlji samo paraziti na državnom budžetu koji bi se rapidno praznio . To se doduše već dešava, samo bi to tvoje rešenje još više ubrzalo stvar .

Porez nije doborovoljno placanje necega vec drzava nasilno uzima i daje kome ona misli da treba

Ja ne mogu da biram ocu li da platim registraciju automobila, akcizu i pdv

Moram

Porez nije doborovoljno placanje necega vec drzava nasilno uzima i daje kome ona misli da treba

Ja ne mogu da biram ocu li da platim registraciju automobila, akcizu i pdv

Moram

Grešiš ;) Šta misliš kad bi većina u Srbiji pomislila da su registracije vozila preskupe i odbila da ih plaća ? Već se desilo sa TV pretplatom.

Drugo, kao što sam ti već rekao, u Srbiji imaš grubo gledano dve grupe ljudi - one koji mogu da zarade nešto i one koji su nesposobni . Ova prva grupa već ionako napušta Srbiju, a šta bi tek uradili kad bi im ti ionako prevelike poreze povećao da bi hranili ove druge .

Jednostavno, kulturni model je pogrešan i tu nikakva sila ne pomaže (a država je ionako nema ) .

Grešiš ;) Šta misliš kad bi većina u Srbiji pomislila da su registracije vozila preskupe i odbila da ih plaća ? Već se desilo sa TV pretplatom.

Drugo, kao što sam ti već rekao, u Srbiji imaš grubo gledano dve grupe ljudi - one koji mogu da zarade nešto i one koji su nesposobni . Ova prva grupa već ionako napušta Srbiju, a šta bi tek uradili kad bi im ti ionako prevelike poreze povećao da bi hranili ove druge .

Jednostavno, kulturni model je pogrešan i tu nikakva sila ne pomaže (a država je ionako nema ) .

Registracija vozila se placa na dobrovoljnoj osnovi, a porez na platu na neudate/nezenje ne mozes da izbegnes.

Trenutni model u Srbiji je takav da se od poreza hrane neradnici i paraziti na drzavnoj sisi, prvenstveno u Beogradu i zapadni lihvari-bankari.

A po modelu koji ja podrzavam ,od poreza bi se hranile majke koje imaju 3-4-5 dece ili vise , a ne limuzine za beogradske budzetske parazite i njihove svalerke.

Poslednja izmena:
Registracija vozila se placa na dobrovoljnoj osnovi, a porez na platu na neudate/nezenje ne mozes da izbegnes.

Trenutni model u Srbiji je takav da se od poreza hrane neradnici i paraziti na drzavnoj sisi, prvenstveno u Beogradu,

A po modelu koji ja podrzavam ,od poreza bi se hranile majke koje imaju 3-4-5 dece ili vise , a ne limuzine i svalerke za beogradske budzetske parazite i njihove svalerke.

Nemaš pojma :mrgreen: Pa pola Srbije već prima platu na crno da bi izbegla ionako prevelike poreze .

Sa stanovišta poreskog obveznika, baš njega briga za šta će da se utroše te pare ( da hrane Peru pisara, ili Lazinih petoro dece) . On samo zna da će njemu plata da bude manja . Pošto živimo u cionističkom svetu , gde pare znače i vrednost, on shvata da bi odlaskom u npr Austriju mnogo lepše živeo i donosi odluku koja Srbiju ostavlja bez još jednog radno sposobnog čoveka .

Nemaš pojma :mrgreen: Pa pola Srbije već prima platu na crno da bi izbegla ionako prevelike poreze .

Sa stanovišta poreskog obveznika, baš njega briga za šta će da se utroše te pare ( da hrane Peru pisara, ili Lazinih petoro dece) . On samo zna da će njemu plata da bude manja . Pošto živimo u cionističkom svetu , gde pare znače i vrednost, on shvata da bi odlaskom u npr Austriju mnogo lepše živeo i donosi odluku koja Srbiju ostavlja bez još jednog radno sposobnog čoveka .

Znaci po tebi najbolje je ne preduzimati nista pa nek propadne ceo narod?

Mislim da gresis

Back