Otvaranje fajla u Visual C++
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Otvaranje fajla u Visual C++

  1. #1
    Početnik Magog (avatar)
    Učlanjen
    04.09.2005.
    Lokacija
    u oblacima
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Otvaranje fajla u Visual C++

    Kako da klikom na jedan button otvorim unapred specifiran fajl u

    Excelu, Wordu, Windows media playeru i sl. Drukcije receno, interesuje

    me sta treba da napisem, definisem, organizujem da bi mogao klikom na

    jedno dugme da pokrenem npr. film, ili word dokument i sl.



  2. #2
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    Koristi ShellExecute ili ShellExecuteEx funkciju, deklarisanu u shellapi.h

  3. #3
    Početnik Magog (avatar)
    Učlanjen
    04.09.2005.
    Lokacija
    u oblacima
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    OK! Hvala puno, pomoglo mi je samo to sto sam znao sta da trazim. E sad imam neke ideje ali ne znam gde i sta da trazim. Npr, ako ocu da napravim neki malecki program koji ce sam da se pokrece sa pokretanjem racunara tj, bootovanjem istog, da nesto bezveze radi, nije bitno, i da se gasi sa gasenjem racunara, s tim sto bi u trenutku gasenja napravio neki log fajl o svom radu, gde i sta da trazim. Pretpostavljam da je to obimna materija i da treba pekljati mnogo sa operativnim sistemom, ali i put od hiljadu milja pocinje jednm korakom.

  4. #4
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    Za to koristis registri zapis preko funkcija RegCreateKeyEx i RegSetValueEx.
    A za pravljenje log fajla koristi obicne stdio.h funkcije za rad sa fajlovima.
    Primjer:
    FILE *file;
    file = fopen("Log.txt", "a+");
    //operacije koje treba da se izvre sa fajlom
    // u tvom slucaju upis log-a
    fclose(file);

  5. #5
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    Citat Original postavio Sucur
    Za to koristis registri zapis preko funkcija RegCreateKeyEx i RegSetValueEx.
    A za pravljenje log fajla koristi obicne stdio.h funkcije za rad sa fajlovima.
    Primjer:
    FILE *file;
    file = fopen("Log.txt", "a+");
    //operacije koje treba da se izvre sa fajlom
    // u tvom slucaju upis log-a
    fclose(file);

    to , std::fopen rulezz

  6. #6
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    shellexec je bolji za ono sto je on pitao, s ozbirom da otvara fajl u svom maticnom programu...ja to nisam znao do skoro, al ispostavilo se kao zgodna stvarcica...
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  7. #7
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    Citat Original postavio Obersturmfuehrer
    shellexec je bolji za ono sto je on pitao, s ozbirom da otvara fajl u svom maticnom programu...ja to nisam znao do skoro, al ispostavilo se kao zgodna stvarcica...
    Moze i ShelExecute i ShellExecuteEx da odradi to, samo sto ShellExecuteEx je nesto slozeniji tj. daje nam veci broj za manipulaciju sa tim fajlom od ShellExecute-a, pa ako nam trebaju neke naprednije stvari onda uzmemo ShellExecuteEx, koji koristi SHELLEXECUTEINFO strukturu.
    Poslednji put ažurirao/la Sucur : 13.05.2006. u 07:37

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    Alo magog sta se gubis sa slikom tog hrvata? Idi na neki hrvatski sajt pa se raspitaj... Je.bena komunjara!
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  9. #9
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    Citat Original postavio toxi
    Alo magog sta se gubis sa slikom tog hrvata? Idi na neki hrvatski sajt pa se raspitaj... Je.bena komunjara!
    Tome nije mjesto na forumu "programiranje" !

  10. #10
    Primećen član Episkop (avatar)
    Učlanjen
    24.04.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Beograd
    Poruke
    962
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Re: Otvaranje fajla u Visual C++

    Citat Original postavio Sucur
    Koristi ShellExecute ili ShellExecuteEx funkciju, deklarisanu u shellapi.h
    Predpostavljam da se radi o programu za Win32.
    Ako se ne varam, mislim da oni u dokumentaciji za API kažu da se ShellExecute pojavljuje zbog kompatibilnosti sa Windows95 ili tako nešto, a da se svi ostali ohrabruju da ipak koriste funkciju CreateProcess. Ružnije izgleda od ShellExecute, ako me sećanje ne vara, ali nema veze.

Slične teme

  1. Razbijanje fajla?
    Autor thebeast u forumu Softver
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 25.10.2008., 19:44
  2. Za editovanje .PDF fajla ?
    Autor Master of Disaster u forumu Softver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 15.06.2007., 12:35
  3. Izmena Fajla
    Autor \\Rain_Man u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.12.2006., 18:58
  4. Otvaranje programa u Visual C++ 6
    Autor Peruzzi u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 15.08.2003., 23:01

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •