problem sa ...?
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: problem sa ...?

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.04.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    119
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano problem sa ...?

    Imam plocu msi k7n2 delta l na kojoj je procesor athlon 2500+ i 2x512Mb hynix mem.Podesio sam u biosu 185x11 i nakon restarta sistem se nedize.Resetovao sam bios,vadio procesor,memoriju,graficku i nista.Stavio sam jumper u polozaj za restart i tako startovao racunar i opet nista.Menjao sam polozaj memorijama i nista.
    Izvadio sam procesor, stavio sam ga u drugu plocu chaitech sa istim socketom 462 i startuje bez problema.
    Stavio sam procesor athlon na 1.33 u msi plocu i ona startuje bez problema sa istim memorijama.
    Znaci procesor,ram,ploca i graficka su ispravni.
    Stavljao sam drugu memoriju u msi plocu,transcend, i opet nista.
    Zakljucak je sledeci: athlon 2500+ i athlon na 1.33 rade na chaitech ploci, na msi ploci radi samo athlon na 1.33 dok sa athlonom 2500+ ne dize sistem.
    Podesio sam bios sa athlonom 1.33 za athlon 2500+ i opet nista.
    Dali neko ima neku ideju,predlog,savet...
    Hvala unapred,pozdrav!



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Lokacija
    Barajevo
    Poruke
    310
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Da li si vratio džamper u prvobitni položaj? Da li si siguran da je pravi džamper? Ako nisi siguran, vrati u početni položaj, izvadi bateriju, sačekaj pola sata, vrati bateriju i trebalo bi da proradi.

  3. #3
    Aktivan član nid (avatar)
    Učlanjen
    25.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.354
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Ta ploca je zesci KRSSSS za clokovanje!!! Imao sam istih problema i na kraju sam je BACIO !!!

    Ploca se zakljucala!!!

    Znaci menjaj plocu!! To ti je najbolji savet koji mogu da ti dam!!!


    Pozdrav svima!!

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Bravo, veoma opisni naziv teme!
    "Problem sa...." savrseno!
    Kad cete ljuid vec jednom nauciti da bi bilo dobro malo opisati o cemu pisete?
    Ja vec odavno ni ne otvaram teme sa naslovom "Pomoc", "Kako" "Sta" itd... I ovakve ubuduce izbegavam, necu da trosim vreme, pa makar i mogao pomoci!
    Cccc

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.04.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    119
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Vratio sam jumper u prvobitni polozaj,vadio sam bateriju i na duze od pola sata.
    Ako se ploca zakljucala, dali moze da se otkljuca?

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.04.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    119
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Citat Original postavio codemaker
    Bravo, veoma opisni naziv teme!
    "Problem sa...." savrseno!
    Kad cete ljuid vec jednom nauciti da bi bilo dobro malo opisati o cemu pisete?
    Ja vec odavno ni ne otvaram teme sa naslovom "Pomoc", "Kako" "Sta" itd... I ovakve ubuduce izbegavam, necu da trosim vreme, pa makar i mogao pomoci!
    Cccc
    Vrlo rado bih napisao u naslovu u cemu je problem,mada kad bih znao verovatno nebih trazio pomoc.

  7. #7
    Aktivan član nid (avatar)
    Učlanjen
    25.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.354
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Moze da se otkljuca.... procesljaj malo na netu o tome......

    Ako mozes najbolje bi bilo da je prodas!!! Imao sam skoro sve NF2 ploce (MSI, ASUS, ABIT,...) i ova radi najgore!!!

    Pozdrav!

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.04.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    119
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Dali bih nesto postigao sa updateom biosa?

  9. #9
    Aktivan član nid (avatar)
    Učlanjen
    25.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.354
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Citat Original postavio -men-
    Dali bih nesto postigao sa updateom biosa?
    Verovatno ne bi nista postigao ali vredi pokusati! Nema sta da se izgubi osim malo vremena

    Pozdrav!

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.04.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    119
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Uspeo sam nesto da postignem,(prilozena fotografija),sada mi barton radi na 100Mhz kada podesim na 166Mhz nece da startuje...
    Poslednji put ažurirao/la -men- : 10.05.2006. u 18:02

  11. #11
    Aktivan član nid (avatar)
    Učlanjen
    25.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.354
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Stavi jamper na default (sad ti je namesten na 100Mhz) i resetuj bios (izvadi bateriju i pomeri CMOS jamper)!

    Taj jamper ti je ogranicio FSB na 100Mhz pa zato mece da ti podigne Win kad stavis na 166Mhz!!

    Kad se bios isprazni (posle 10-ak sec) vrati jamper od CMOS-a i MORA DA PRORADI!!!

    Pozdrav!

  12. #12
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Citat Original postavio -men-
    Vrlo rado bih napisao u naslovu u cemu je problem,mada kad bih znao verovatno nebih trazio pomoc.
    "Klokovan procesor -> ne startuje se sistem" ili nešto sl. bi bio odgovarajući naslov...
    Inače, imam ovu ploču - nije se pokazala bog-zna-kako za klokovanje, ali sam ukupno ipak zadovoljan; za moje potrebe završava posao.
    Let the boy try

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.04.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    119
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Uspeo sam da sredim racunar:
    1.premestio sam jumper 10 iz user moda u safe mod
    2.skinuo sam jumper 11
    3.racunar se nakon toga startovao normalno stime da je procesor radio na 100Mhz
    4.restartovao sam ponovo racunar i podesio sam frekvenciju procesora na 166Mhz
    5.snimio sam podesavanje i ugasio racunar
    6.premestio sam jumper 10 u user mod i nakon toga racunar se startovao normalno
    7.jumper 11 nisam vratio nazad
    Ovo je moje iskustvo, nadam se da nikom nece trebati ovo objasnjenje a ako nekom zatreba nadam se da ce mu ovo pomoci.
    Hvala svima na savetima, sve ih smatram dobronamernim, izvinjavam se zbog neimenovanog naslova ove teme ali razumite da sam temu poceo u stanju bez resenja ovog problema.
    Jos jednom hvala svima a narocitu nid-u koji se bas potrudio da mi pomogne.
    Pozdrav!

  14. #14
    Aktivan član nid (avatar)
    Učlanjen
    25.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.354
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Bas mi je drago sto si uspeo da namestis komp!!!

    Pozdrav i sve najbolje!

  15. #15
    Iskusan Кулиража (avatar)
    Učlanjen
    21.12.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG, Dusanovac
    Poruke
    5.842
    Reputaciona moć
    110

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    codemaker, ne vredi objasnjavati.
    Niko kritiku ovde nece da shvati dobronamerno, vec te uvek ispljuju na sva usta.

    Dobro ovde to nije bio slucaj, mada retko se to desava.
    Hy everybody

  16. #16
    Zainteresovan član buzak (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    150
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Ma ljudi što se tiče AMD -a ( u obe varijante 32,64 bita) samo Epox i ništa drugo, bar se kod mene tako pokazalo.Pozdrav svima!!!

  17. #17
    Aktivan član nid (avatar)
    Učlanjen
    25.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.354
    Reputaciona moć
    63

    Podrazumevano Re: problem sa ...?

    Citat Original postavio buzak
    Ma ljudi što se tiče AMD -a ( u obe varijante 32,64 bita) samo Epox i ništa drugo, bar se kod mene tako pokazalo.Pozdrav svima!!!
    JA bas imam losa iskustva sa Epox-om......


    Pozdrav!

  18. #18
    Zainteresovan član buzak (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    150
    Reputaciona moć
    51

    Smile Re: problem sa ...?

    Citat Original postavio nid
    JA bas imam losa iskustva sa Epox-om......


    Pozdrav!
    Ti si jedan od retkih izuzetaka!

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  3. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15
  4. Html problem je resen. Vb problem jos nije resen!
    Autor E537A6 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.02.2005., 22:45
  5. Problem bio,problem resen.
    Autor Leka u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.03.2004., 23:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •