POMOZITE

G

gost6

Gost
Imam problem psiholoske prirode,uzrok toga je sto je pre 4 godine ,covek koji je duplo stariji od mone pokusao da me natera na sex sa njim tj. da me siluje.Neznam ni sama sta se desilo pa nije to uradio,ali me je naterao na oralni sex.Od tada se osecam nekako prljavom,za to nikom ali bas nikom nisam pricala,niti imam hrabrostim.Osecam se tako nesigurno,plasim se da to neko nesazna,plasim se da tu osobu nesretnem negde,ili da me ne potrazi.Neznam sta da radim,nema dana da ne razmisljam o tome,sta sam mogla,kako,zasto...Molim vas pomozite nekim savetom,verujem da ce mi biti lakse ako popricam sa nekim,hvala.
 
Uf.Pa šta reći nekome ko se našao u takvoj situaciji?Najbolje bi bilo da potražiš profesionalnu pomoć,neko sa kim bi mogla otvoreno da razgovaraš.Ili možda da se obratiš organizaciji za zaštitu žena od nasilja svake vrste.Postoje SOS telefoni,ja ne znam brojeve ali možda neko zna pa nek ti kaže,ili probaj preko 988.Važno je shvatiš da nisi ni prva ni poslednja na žalost kojoj se tako nešto desilo,da nisi kriva za njegov bolestan um i da bez obzira na sve to ti moraš da se boriš za sebe.Da nastaviš normalan život,a to ćeš moći samo ako izbaciš to iz sebe.Zaista ne mogu da ti kažem da će sve biti u redu jer na svu sreću nisam se našla u takvoj situaciji,teško je pričati o nečemu što nisi lično doživeo ali zato postoje grupe takvih žena sa kojima bi mogla da razgovaraš,da čuješ njihova iskustva,kako su se borile sa tim,kako su to prevazišle,šte im je prolazilo kroz glavu...
Važno je da se izdigneš iznad toga,da sebi kažeš da si i dalje ista osoba samo sa lošim događajem iza sebe.
Veliki pozdrav!
 
Postoji vrsta alternativne medicine koja se zove homeopatija. Ne znam da li si čula o njoj, nebitno je sada. Proučavajući je više godina unazad, često nailazim u literaturi na lekove koji se daju u slučaju kada je osoba preživela slične stvari i ti lekovi mogu da "očiste" traumu izazvanu takvim događajem, bez obzira koliko davno se ona dogodila. Ja sa homeoptaijom imam veoma dobra iskustva na druge teme, ali možeš da pokušaš, verujem da bi bilo uspešno.
Naravno, i ovo što ti je Dr rekla je korisno. Treba da se pokreneš u svakom slučaju i da to rešavaš možda i na više načina. Evo ti nekih za sada.
Ako si zainteresovana obrati se na: homeopat@eunet.yu za uspostavljanje kontakta sa nekim od profesionalaca.
Žao mi je što ti se to dogodilo, želim ti da to prevaziđeš i pozdravljam te.
 

Back
Top