PUT AMERIKE.............
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 56

Tema: PUT AMERIKE.............

 1. #1
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano PUT AMERIKE.............

  U ovom dobu obožavanja različitosti, smatra se maltene za aksiom da su sve kulture jednake. Zapadna kultura, tvrde intelektualci, nikako nije superiorna nad afričkim tribalima ili eskimskim lovcima na foke. Nema objektivnih standarda, kažu nam oni, koji mogu biti upotrebljeni da se oceni moralne vrednosti različitih grupa. Oni tvrde da je poricanje jednakosti svih kultura najgori od svih intelektualnih grehova: “etnocentrizam.” To ne kršenje svetog principa kulturnog relativizma. Ja se ne slažem sa relativistima - apsolutno.

  Postoje tri osnovna elementa po kojima je Zapadna kultura objektivno najbolja. Oni su suštinske vrednosti ili suštinska dostignuća Zapadne civilizacije, i ono što je učinilo Ameriku velikom.

  RAZUM. Grci su bili prvi koji su filozofski otkrili da se znanje stiče putem razuma i logike koji su suprotnost misticiznu (vera, otkrovenje, dogma). Proćiće dva milenijuma, uključujući Srednji vek i Renesansu, pre nego što se ostvari puna implikacija grčke misli. Vladavina razuma je dostigla svoj vrhunac na zapadu tokom 18. veka – Doba Prosvećenosti. “Prvi put u savremenoj istoriji,” pisao je jedan filozof, “stvarno poštovanje prema razumu je postalo odlika cele kulture.” Amerika je proizvod Prosvećenja.

  INDIVIDUALNA PRAVA. Nezamenjivo dostignuće koje je stvorilo Prosvećenje je bilo prepoznavanje koncepta individualnih prava. Džon Lok je pokazao da pojedinci ne postoje da služe vlastima, već da vlasti postoje da služe individuama. Individua, kaže Lok, ima neotuđivo pravo na život, slobodu, i potragu za svojoj srećom. Rezultat su bile Sjedinjene Američke Države (Katastrofalne greške su napravljene na zapadu – na primer ropstvo, koje je izmišljeno drugde, i Nacizam – ali one su bile u prevelikom neskladu sa suštinskim zapadnim vrednostima da bi potrajale i bile su popravljene, sve u ime suštinskih principa razuma i prava).

  NAUKA I TEHNOLOGIJA. Trijumf razuma i prava je omogućio puni razvoj i primenu nauke i tehnologije i time modernog industrijskog društva. Razum i prava su oslobodile čovekov um od tiranije religiozne dogme i oslobodile čovekov proizvodni kapacitet od tiranije državne kontrole. Naučni i tehnološki progres je išao u nekoliko međuzavisnih koraka. Čovečanstvo je počelo razumevati zakone prirode. Ono je stvorilo beskrajan niz novih proizvoda. Bavilo se u proivodnji na veliko, to jest stvaranjem bogatstva, koje je dalje finansiralo i motivisalo dalje izume i proizvodnju. Kao rezultat, konjska zaprega je zamenjena automobilima, kolski putevi čeličnim šinama, sveće strujom. Na kraju, posle milenijuma borbe, čovek je zavladao prirodom.

  Rezultat suštinskih postignuća Zapadne civilizacije je bilo uvećanje slobode, bogatstva, zdravlja, udobnosti, i životnog veka, koje nema presedana u istoriji sveta. Ta dostignuća su bila najveća u zemlji u kojoj su principi razuma i prava sprovođeni najdoslednije – Sjedinjenim Američkim Državama. Nasuprot tome, baš u onim istočnim i afričkim zemljama koje nisu prihvatile razum, prava i tehnologiju, su ljudi najviše patili (i pate) od prirodnih i ljudskih katastrofa (glad, siromaštvo, bolest, diktatura) i gde je životni vek bio (i jeste) najkraći. Rečeno je da primitivci žive u “harmoniji sa prirodom,” ali, oni su u stvarnosti prosto žrtve promenjivosti prirode – ako ih neki diktator prvo ne ubije.

  Veličina Zapada nije “etnocentrična” predrasuda; to je objektivna činjenica. Ova ocena je zasnovana na jedinom pravom merilu po kojem treba procenjivati vlast ili društvo: stepen u kome su njihove vrednosti prijateljske ili neprijateljske prema ljudskom životu. Prijateljske kulture priznaju i poštuju čovekovu prirodu kao racionalnog bića koje mora da otkrije i stvori uslove koje zahtevaju njegovo preživljavanje i sreća – što znači da one zastupaju razum, prava, slobodu i tehnološki napredak.

  Uprkos svojim nespornim trijumfima, Zapadna civilizacija ni u kom slučaju nije sigurna. Njeni suštinski principi su napadnuti iz svih pravaca – od religioznih fanatika, diktatora i najsramotnije, od zapadnjačkih intelektualaca, koji se odriču razuma u korist skeptuicma, prava u korist “specijalnih prava,” i progresa u korist ekološkog pokreta. Mi ubrzano idemo ka ćorsokaku nihilizma.

  Suštinske vrednosti i dostignuća Zapada i Amerike moraju se glasno pokazivati i braniti .

  Elvis Look 2. #2
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Mržnja prema Americi postala je znak prepoznavanja, ona omogućava udaranje u prsa, vatrene reči i dela koja prijaju muškarcima. U njoj postoji izražena crta hipokrizije, ona je mržnja prema onome što se najviše priželjkuje, a postoji i element gnušanja nad samim sobom ("Mi mrzimo Ameriku zato što je ona od sebe stvorila ono što mi od sebe ne možemo da stvorimo".) Amerika je optužena za uskogrudost, prihvatanje stereotipa, neznanje – upravo za ono što bi oni koji je mrze videli kada bi se pogledali u ogledalu.

  Salman Ruždi

 3. #3
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Kako se može kupiti ili prodati nebo i toplina zemlje? Mi nismo vlasnici svježine vazduha i bistrine vode. Pa kako ih možemo prodati? Svaki je djelic ove zemlje svijet mom narodu, svaka blistava borova iglica, svako zrno pijeska na rijecnom sprudu, svaka maglica u tami šume – sveti su u mislima i životu mog naroda. Sokovi u drvecu prožeti su sokovima sjecanjima na crvenog covjeka. Kad mrtvi bledoliki odu u šetnju, medu zvijezde, zaboravljaju zemlju koja im je dala život. Naši mrtvi nikada ne zaborave svoju predivnu zemlju koja ima je dala život. Naši mrtvi nikada ne zaborave svoju predivnu zemlju, jer ona je mati njenog coveka. Dio smo zemlje i ona je dio nas. Mirisne su nam trave sestre, jelen, pastuh, veliki orao – braca su nam. Stjenoviti vrhovi, stocni pašnjaci, toplo ponijevo kao i covek, sve pripada jednoj porodici. Kad veliki poglavica iz Vašingtona šalje svoj glas da želi da kupi našu zemlju, previše od nas traži. Veliki poglavica porucuje da ce nam naci mjesto gde cemo lijepo živjeti. On ce nam biti otac – mi njemu djeca.

  Razmotrit cemo tu ponudu da kupite našu zemlju, ali to nece biti lako, ova nam je zemlja sveta, ova blistava voda što tece brzacima i rijekama naših predaka. Ako vam prodamo zemlju, morate znati da je ova voda sveta. Morate reci svojoj djeci da je sveta, da svaki odraz u bistroj vodi jezera krije dogadaje i uspomene na život moga naroda. Žubor vode glas je oca moga oca.

  Rijeke su naša braca, ublažuju našu žed, nose naše kanue, hrane nam djecu. Prodamo mo li vam ovu zemlju, morate se sjetiti i uciti vašu djecu da su rijeke vaša i naša braca. Zato rijekama morate pružiti dobrotu kakvu biste bratu pružili.

  Znamo da nas bijeli covjek ne razumije. Njemu je jedan dio zemlje isti kao i bilo koji drugi. On je stranac što dode nocu i oduzme zemlji sve što joj treba. Zemlja mu nije brat nego neprijatelj. Kad je pokori, on krece dalje. Ostavlja za sobom grobove svojih otaca i ne mari mnogo zbog tog. Oduzima zemlju svojoj djeci i nije ga briga. Grobovi njegovih otaca i zemlja što mu djecu hrani ostaju zaboravljeni. Prema majci zemlji životu nebu odnosi se kao prema stvarima što se mogu kupiti, opljackati, prodati poput stoke ili sjajnog nakita. Njegova ce pohlepa uništiti zemlju i za sobom ostaviti samo pustoš.

  Ne znam, naš se nacin života razlikuje od vašeg. Od pogleda na vaše gradove mog coveka zabole oci. To je možda zato što je crveni covek divlji covek i ne razumije stvarnost da u gradovima belog covjeka nema mirnog kutka, nema mjesta na kojem bi se culo šum lišca u proljece ili treptaj krila mušice. Možda zato što sam divlji, jednostavo ne shvatam. Buka mi vrijeda uši. Šta vrijedi život ako covek ne može cuti krik orla ili nocu prepirku žaba? Ja sam crveni covjek i ne razumijem mnogo. Indijanac voli meki zvuk vjetra kad se poigrava površinom mocvare i miris povjetarca osvježenom popodnevnom kišom ili borovinom. Najviše blago crvenog coveka jeste njegov sluh

  Sve živo dijeli isti dah: životinja, drvo ili covjek. Svima je taj dah potreban. Bijeli covjek kao da ne opaža zrak koji udiše. Poput nekog koji je dugo na samrti, imun je na smrad.

  Prodamo li vam zemlju, morate se sjetiti da nam je vazduh dragocjen, da vazduh dijeli svoj duh sa svim životom koji održava. Vjetar što je mome djedu dao prvi dah prihvatit ce i njegov poslednji izdah.

  Ako vam prodamo zemlju, morate je cuvati kao svetinju, kao mjesto na kojem ce i bijeli covjek moci udahnuti vetar natopljen mirisima poljskog cvijeca.

  Razmotrit cemo vašu ponudu da kupite našu zemlju. Odlucimo li da pristanemo, zahtijevat cemo da ispunite ovaj uslov: bijeli covjek mora da se ponaša prema životinjama ovog kraja kao prema svojoj braci. Divlji sam i ne zam drugaciji život. Video sam po preriji hiljade bizona koje je bijeli covjek ubio pucajuci iz jureceg, vatrenog konja. Divlji sam, i ne razumijem, kako vatreni konj, iz koga suklja dim, može biti važniji od živog bizona, koje mi ubijamo samo da bismo preživjeli.

  Šta je covjek bez životinja?Kada bi životinje nestale, covjek bi umro od velike usamljenosti. Šta god zadesi životinje, ubrzo snaci ce i covjeka. Sve je u svetu povezano.

  Morat cemo uciti svoju djecu da im je pod nogama pepeo naših djedova. Da bi poštovala zemlju, reci cete im da je zemlja bogata životima naših predaka. Morat cete uciti svoju decu ono cemu mi ucimo našu – da nam je zemlja mati. Šta snade zemlju, snade i njenu djecu. Pljuje li covek na zemlju, pljuje na sebe samoga. Zemlja ne pripada covjeku – covjek pripada zemlji. To dobro znamo. Sve je u medusobnoj vezi. Kao što je porodica krvlju sjedinjena. Sve je povezano. Nije covjek tkaonica života, on je samo vlakno u njoj. Što ucini s tkanicom, cini i sa sobom.

  Cak i bijeli covjek, ciji bog istupi i govori s njim kao prijatelj s prijateljem, nece izbeci zajednicku sudbinu. Možda smo ipak braca. Vidjecemo. Jedno znam sigurno, a to ce i beli covek jednom morati da shvati – bog je isti bog. Možda mislite da njega možete posjedovati kao što se spremate da kupite našu žemlju, ali necete. On je bog ljudi i njegova je milost jednaka i za crvenog i za bijelog covjeka. Ova je zemlja njemu sve. Oštetite li je, kao da ste prezreli njenog stvoritelja. Bijelog ce covjeka nestati možda i pre ostalih plemena. Prljajte samo svoj ležaj - jedne cete se noci udaviti u sopstvenom izmetu. U svom nastojanju goret cete u ognju boga koji vas je doveo ovamo i s nekom neobjašnjivom namjerom dao vam vlast nad ovom zemljom i crvenim covjekom. Takva se sudbina nama cini bijednom.

  Ne razumemo zašto se ubijaju bizoni, zašto se krote divlji konji, zašto je u dubini šume toliko ljudskog smrada. Zašto je pogled na zelene bregove iskidan žicama što govore: nema ih više. Gde je orao? Odletio je.
  Pravom je življenju kraj. Počinje borba za opstanak.

  Pismo poglavice indijanskog plemena Seattle, upuceno Abrahamu Lincolnu
  1854. godine.
  Poslednji put ažurirao/la JABUCHILO : 20.04.2006. u 17:40
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 4. #4
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  inace, u krugovima americkih geopoliticara postoji bogat sleng. jedna od reci na tom slengu je ' indijanac... i znaci - ortodoksni sloven/tradicionalista/rus/srbin
  ne znam sto mi to pade ovde na pamet... bezveze. aaaa, da, bzhezhinski bas nedavno reko da ce sa rusijom da nestanu sa zemlje indijanci. mnogi nisu razumeli, mozda je posle prethodnog teksta jasnije.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 5. #5
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  e, necu da spamujem, ali (ovo ja patriJotama, vladari prirode ne moraju da reaguju) - nije li vrhunac istorijske ironije to sto se najpoznatija Washingtonska (indijanska rec) reka zove...................P O T O M A K (indijanska rec)? bedak.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 6. #6
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio JABUCHILO
  inace, u krugovima americkih geopoliticara postoji bogat sleng. jedna od reci na tom slengu je ' indijanac... i znaci - ortodoksni sloven/tradicionalista/rus/srbin
  ne znam sto mi to pade ovde na pamet... bezveze. aaaa, da, bzhezhinski bas nedavno reko da ce sa rusijom da nestanu sa zemlje indijanci. mnogi nisu razumeli, mozda je posle prethodnog teksta jasnije.
  I u Beogradskom slengu postoji rec "Indijanac"......oni koji znaju sta ta rec oznacava, znaju..
  koji ne znaju.......nije ni vazno :wink:

 7. #7
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio JABUCHILO
  inace, u krugovima americkih geopoliticara postoji bogat sleng. jedna od reci na tom slengu je ' indijanac... i znaci - ortodoksni sloven/tradicionalista/rus/srbin
  ne znam sto mi to pade ovde na pamet... bezveze. aaaa, da, bzhezhinski bas nedavno reko da ce sa rusijom da nestanu sa zemlje indijanci. mnogi nisu razumeli, mozda je posle prethodnog teksta jasnije.
  Ne vredi brate Bušmanu objašnjavati da ne može strelom da pogodi Sunce.

 8. #8
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Pismo poglavice indijanskog plemena Seattle, upuceno Abrahamu Lincolnu
  Ako sam dobro razumeo, kontraargument misljenju jednog od najuglednijih mislilaca danasnjice , Elvisa Looka i Salmana Ruzdija, nosioca Bukerove nagrade.......

  Bi trebalo da bude misljenje poglavice plemena Seattle.....

  Bar da je neki Siouxe, ili Apache......

 9. #9
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio marlоn
  Ne vredi brate Bušmanu objašnjavati da ne može strelom da pogodi Sunce.

 10. #10
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  E kad bi ti znao šta sve znaju npr. Aboridzini.... 666 Ruzdija im nije ravno....

 11. #11
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  U redu je........ :wink:

 12. #12
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio dr.HOOK&medicine_shaw
  Ako sam dobro razumeo, kontraargument misljenju jednog od najuglednijih mislilaca danasnjice , Elvisa Looka i Salmana Ruzdija, nosioca Bukerove nagrade.......

  Bi trebalo da bude misljenje poglavice plemena Seattle.....

  Bar da je neki Siouxe, ili Apache......
  super si razumeo.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 13. #13
  Domaćin opanak (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mladenovac
  Poruke
  3.203
  Tekstova u blogu
  60
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio marlоn
  Ne vredi brate Bušmanu objašnjavati da ne može strelom da pogodi Sunce.
  Normalno, ali mu zato na glavu padne flasa od Coca Cole,iz aeroplana za one koji nisu gledali film............

 14. #14
  Zainteresovan član Wesley Earl Craven (avatar)
  Učlanjen
  15.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  The last house on the left
  Poruke
  250
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio dr.HOOK&medicine_shaw
  Ako sam dobro razumeo, kontraargument misljenju jednog od najuglednijih mislilaca danasnjice , Elvisa Looka i Salmana Ruzdija, nosioca Bukerove nagrade.......

  Bi trebalo da bude misljenje poglavice plemena Seattle.....

  Bar da je neki Siouxe, ili Apache......
  Ne vidim u čemu je ovde problem.

  Nebitno je da li je kao kontraargument nekom tamo "nosiocu veneričnih obolenja i ostalih društvenih priznanja" citiran poglavica ili je to neki forumaš sam sročio. U pitanju su različiti pogledi na svet. Mislim, čemu cinizam? Poglavica nije stigao da dobije koju prestižnu nagradu, šta li? Evo, urban-fejs-Bogdanović ih ovih dana deli svakakvima, možda se i poglavica ovajdi.

 15. #15
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Prigodna literatura za razumevanje suštine..... 16. #16
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Kako samo uspe da uguras Bogdanovica u pricu o Americi, Looku , Poglavici.......stvarno, majstorski

 17. #17
  Zainteresovan član Wesley Earl Craven (avatar)
  Učlanjen
  15.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  The last house on the left
  Poruke
  250
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio dr.HOOK&medicine_shaw
  Kako samo uspe da uguras Bogdanovica u pricu o Americi, Looku , Poglavici.......stvarno, majstorski
  Pa kad je tema zatvorena pre nego što sam uspeo da se oglasim... :-)

 18. #18
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  reci Doktore, koji vazan momenat je poglavica usled svog primitivizma ispustio? sa cime se tacno ne slazes? ili ces verovatno da kazes da to pismo nema nikakve veze sa predlozenom apologijom amerike iz tvog posta...
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 19. #19
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio Wesley Earl Craven
  Pa kad je tema zatvorena pre nego što sam uspeo da se oglasim... :-)
  :wink:

 20. #20
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio JABUCHILO
  reci Doktore, koji vazan momenat je poglavica usled svog primitivizma ispustio? sa cime se tacno ne slazes? ili ces verovatno da kazes da to pismo nema nikakve veze sa predlozenom apologijom amerike iz tvog posta...
  Ma , poglavica je bas onako , u svom pesnickom nadahnucu lepo objasnio kako je beli covek smrad smrdljivi, koji udise smrdljivi vazduh, i spava u izmetu...........

  A indijanci disu svez planinski vazduh, i bas su cool..........

  Kaze, i da ovaj , bezobrazni , smrdljivi belac hoce da kupi njihovu zemlju....sram ga bilo.

  To rece, onako pesnicki nadahnuto, i zdipi lovu koju mu dade smrdljivi belac....ladno je smota
  u dzep..........


  Mannahata indijanci su isto tako . posle nadahnutih bla, bla...o orlovima , nebu i planinama......sumama i gorama....ladno zdipili pare za ostrvo Mannhatan....

  Gotivim ja indijance.....super su....... :wink:

 21. #21
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio JABUCHILO
  reci Doktore, koji vazan momenat je poglavica usled svog primitivizma ispustio? sa cime se tacno ne slazes? ili ces verovatno da kazes da to pismo nema nikakve veze sa predlozenom apologijom amerike iz tvog posta...
  Reci , Jabuchilo....da ostavimo starog , mudrog , poglavicu po strani....sa cime se ti ne slazes iz uvodnog teksta o zapadnoj civilizaciji kojim pocinje ova tema?

 22. #22
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  ma, ne. mislio sam na onaj post kad poglavica pise pismo linkolnu... cekaj, ti sad komentarises svoj uvodni post? e, pa sad procitaj onaj odma' ispod... na to sam mislio.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 23. #23
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Citat Original postavio dr.HOOK&medicine_shaw
  Reci , Jabuchilo....da ostavimo starog , mudrog , poglavicu po strani....sa cime se ti ne slazes iz uvodnog teksta o zapadnoj civilizaciji kojim pocinje ova tema?
  ja se sa svime slazem. za razliku od vecine, ja verujem i u bajke.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 24. #24
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  Aha........dobro.....aj i ti procitaj moj post, dok ja procitam pismo linkolnu, pa cemo da zamenimo novine, a onda mozemo i na pivo, mislim, da si na to i mislio, osim ako nisi za viski....

 25. #25
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: PUT AMERIKE.............

  samo ona sledeca mi je bliza, vise lici na one koje sam slusao od malena. ne marim, al ne volim diznilend pa ne volim - sta da radim.

  p.s. citam, citam... muti mi se malo pred ocima, al izdrzacu.
  Poslednji put ažurirao/la JABUCHILO : 20.04.2006. u 19:05
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

Slične teme

 1. Na ulicama Amerike
  Autor Duh Sekire u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 27.10.2005., 12:09
 2. mobilni iz amerike
  Autor INDIJANAC u forumu Mobilna telefonija
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 10.02.2005., 20:01

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •