Пут Русије
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 66

Tema: Пут Русије

 1. #1
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Пут Русије

  Руски пут

  Вера, морал, домовина и светиње нису ништа мање вредности од људских права, стоји у Декларацији донетој на Сверуском народном сабору. Реаговање је било бурно, а Црква оптужена да жели да ограничи људска права


  http://www.nin.co.yu/images/Svet/2885_svet_putin.jpg
  Либералне вредности које Запад нуди свету као универзалан метод погрешне су зато што игноришу појам морала. Права и слободе, истргнути из моралног контекста, чине човека способним за изржавање ксенофобије, за вређање туђих религиозних осећања и остале грехе. Западна концепција меша људска права са сведозвољеношћу.

  То би, у најкраћем, био закључак Сверуског народног сабора, десетог по реду, ком је председавао патријарх московски и целе Русије Алексиј ИИ, а учествовао, поред црквених великодостојника, и готово цео државни врх Русије. Отварању тродневног сабора у Храму Христа Спаситеља присуствовало је око 1 500 учесника и гостију, да би се сутрадан тај број попео на више од две и по хиљаде. У Москву су тим поводом допутовали представници познатих руских племићких породица, као и представници Руске православне цркве из Немачке, САД, Италије, Француске, Украјине, Казахстана и Придњестровља.

  Сабор је донео Декларацију о правима и достојанству човека која ставља под сумњу либералне вредности које су у Русију стигле са Запада и предлаже своје тумачење људских права у руском друштву.

  МЛАДА ДЕМОКРАТИЈА: Митрополит смоленски и калињинградски Кирил изазвао је праву буру негодовања либералног дела руске јавности својом оштром критиком западног либерализма.

  Постајемо сведоци тога да се иза концепције о људским правима скрива лаж, скрнављење религиозних и националних вредности. У комплекс права и слобода човека постепено се интегришу идеје које противурече не само хришћанским него уопште традиционалним моралним представама о човеку. И, зато, не треба се чудити расту ксенофобије у тренутку кад откривамо све могућности човеку кога никакве моралне норме не спречавају да уништава светиње, да пљује по својој отаџбини, да уништава своју културу. Такав човек ће кренути да убија другог човека само зато што је друге националности или друге вере.”

  Неуважавања моралних норми маскирано као заштита људских права доводи до двојних стандарда и многих других зала савременог света. Бомбардовање Југославије и рушење хришћанских храмова на Косову, скандал са карикатурама Мухамеда који је остао некажњен, или пример шведског пастора који је ухапшен због својих изјава против хомосексуализма, све су то карике истог ланца који води друштво у пропаст, сматра митрополит Кирил.

  Током последњих десетак дана догодило се неколико напада на, како се то овде каже, “лица несловенске спољашњости”, због чега је све чешће почело да се говори о фашизму у Русији. Чињеница да постоје скинхедси, да нападају људе друге боје коже или друге вере, упозорава на болест друштва, и логично је да изазива реаговање. Па и тако неумерено као што је изјава да је Русија фашистичка земља. Узрок свему Црква види у ерозији морала, а повратак моралним нормама као начин за решавање тог, као и многих других проблема савремене Русије.

  Треба имати у виду да је руска демократија веома млада, да је људска права као универзалну вредност Русија прихватила међу последњима у Европи, дотле је била царска па комунистичка, и у њој ни у ком случају нису права појединца стављана на прво место. Деведесетих година, после рушења комунизма, настао је период анархије који се може упоредити само са америчким Дивљим западом. Држава је растурена и опљачкана, а богатство огромне земље поделило је између себе двадесетак људи.

  Ипак, сведозвољеност Јељциновог времена више не постоји, Путинова чврста рука у великој мери је увела земљу у ред, а високе цене нафте учиниле су да се постепено иде ка бољем животу. Тај бољи живот подразумева, између осталог, и прихватање западне либералне концепције људских права и слобода. После вишедеценијске затворености, земљу је запљуснуо западњачки талас – некритички је прихватано све што је западно, од одеће, литературе, до правила понашања. Законодавни процеси су се све више оријентисали, и та тенденција траје, на стандарде западне Европе. Русија све више постаје члан европског правног простора. Ово се поклопило с тежњом читавог православног света да се активно укључи у европско друштво, а многе православне земље су или постале или се спремају да постану чланице ЕУ. Запад, са своје стране, чини све да своје вредности наметне “заосталој” Русији, и у то улаже огромне напоре и средства.

  Географски, историјски и духовно, Русија припада Европи, али значи ли то да мора слепо да прихвата западњачку идеологију и стереотипе са свим њиховим грешкама и више него очигледним промашајима?


  Poslednji put ažurirao/la Iron Lord : 24.04.2006. u 11:05 Razlog: SLIKE OSTAVLJAJTE KAO OPCIONE LINKOVE
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf 2. #2
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  КРИТИЧНА ФАЗА: Учесници Сабора покушали су да на нов начин протумаче све чешће протесте у имигрантским предграђима европских градова, протесте против текстова у западној штампи И, наравно, међународни тероризам. Постављено је питање да ли је узрок томе то што Запад покушава свима да наметне формулу демократије која је била вештачки уведена без учешћа муслимана, Јевреја, будиста, Индуса, православних хришћана, па, чак, делимично и без учешћа католика. Апсолутна већина становништва планете Земље није учествовала у изради тог система вредности који се намеће целом свету, милом или силом.

  “Идеја која учвршћује универзалну културну вредност у сваком културном моделу веома подсећа на комунистичку идеју с којом наша земља има тужно искуство”, рекла је Љубов Слиска, потпредседник Руске думе, и позвала друштво да се одрекне наметнуте идеје о непогрешивости Европе.

  Концепција људских права, ма како била добра или лоша, доживљава критичну фазу. Тачно је да је у неким земљама, током неколико деценија, дала изврсне резултате и да се зато многима учинила као универзална и вечна. Отишло се и даље, па је промовисала одрицање од сваке хијерархије, равноправност у свему – нема ни греха, ни правде, већ само реализација права равноправних и слободних личности. Ових дана је у Сан Франциску забрањен марш за подршку моралу – с образложењем да би се сачувала људска права. Европски парламент доноси, један за другим, документа која позивају на борбу с нормама традиционалног морала као с “религиозним предрасудама”. На тај начин се велики део друштва лишава права на слободу мишљења. Да ли православни, па и католици и протестанти, за разлику од геј популације, не смеју да се боре за своја права, запитали су се учесници Сабора.

  “Човечанство се још једном нашло на преломној етапи свог развоја”, рекао је министар иностраних послова Сергеј Лавров. “С једне стране су снаге које траже да се народи одрекну своје историје, културе и духовности зато што културно-цивилизацијске разлике, тобоже, леже у основи свих противуречности између држава. С друге стране су они који инсистирају на својој националној самобитности пред притиском глобализације, која представља претњу културно-цивилизационој разноврсности света.”

  Декларација о правима и достојанству човека је у новијој историји Русије први документ који објашњава црквени поглед на један од најважнијих проблема у животу земље. У њој се каже да вера, морал, домовина и светиње нису ништа мање вредне од људских права. То се, наравно, разликује од уобичајених разговора о људским правима, али ипак није сасвим јасно чиме је изазвана тако оштра критика која се може дефинисати једном реченицом: “Пази, Црква”. Неки су се одмах присетили свих злочина и свих погрома који су током две хиљаде година учињени под окриљем Цркве или на које Црква није реаговала, позвани су у помоћ Толстој, Достојевски, Чехов, Салтиков – Шчедрин, који сведоче да је и у време кад је улога Цркве била далеко значајнија него данас било неправди, злочина, убистава. Нико не каже да је њихово дело управо протест против тих зала...

  РАЗНОЛИКОСТ И ДИЈАЛОГ: Такво реаговање на један прилично бениган и уравнотежен документ може се објаснити, највероватније, не оним што је у Декларацији и у дискусијама речено, него оним што подразумевају они који је тумаче. Наводно, Црква жели да ограничи људска права у Русији. Тога у Декларацији, једноставно, нема.

  “Ми се с поштовањем односимо према правима и слободама човека. Ако успемо да искористимо потенцијал традиционалних религија Русије, њену етничку и културну разноликост и створимо општеприхватљиву концепцију људских права, то ће отворити пред нама нове перспективе, помоћи да изменимо и поправимо облик људске цивилизације”, рекао је патријарх Алексиј II.

  Декларација коју је донео Сабор један је од предложених путева.

  Љубинка Милинчић
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Руски пут

  Вера, морал, домовина и светиње нису ништа мање вредности од људских права, стоји у Декларацији донетој на Сверуском народном сабору. Реаговање је било бурно, а Црква оптужена да жели да ограничи људска права


  Либералне вредности које Запад нуди свету као универзалан метод погрешне су зато што игноришу појам морала. Права и слободе, истргнути из моралног контекста, чине човека способним за изржавање ксенофобије, за вређање туђих религиозних осећања и остале грехе. Западна концепција меша људска права са сведозвољеношћу.


  МАЈКА РУСИЈА увек је имала прави одговор за поступке Дивљег Запада !
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Андреј Кончаловски за НИН:
  У Србији, Русији и Украјини су етичке основе другачије
  “Запад иде према пропасти ролс-ројсом, а Русија трамвајем”
  Чувени редитељ Андреј Кончаловски прокоментарисао је за НИН буру насталу због Декларације Сверуског народног сабора:

  - Хришћанство је велика цивилизација, али не може се називати универзалном зато што постоје огромне цивилизације, на пример, Кина и Индија, које нису хришћанске и које живе по својим правилима, практично игноришући развој Запада, а узимајући од њега нове технологије и оно што им одговара. Ако неко мисли да је успешни и високоразвијени Јапан демократска земља, онда је то велика илузија. Јапан живи апсолутно по законима средњовековног клана, зна се ко је горе, ко је доле, зна се положај жене и све остало. Разговор о људским правима је празна прича, јер су права настала у западној цивилизацији зато што се тамо веома поштују обавезе. Почев од тога како треба радити, како треба користити тоалет, до тога да се не сме красти и да се морају плаћати порези. С обзиром на то да се ова правила у Русији не поштују, сматрам да пре него што се почне говорити о правима, мора да се реши питање обавеза. Јер, култура – то нису права, култура апелује на обавезе. Сваки Кинез живи по законима своје културе. Он се брине о својој деци, о својим прецима, ради од ране зоре у зноју лица свог да не повреди сећање на своје претке. А код нас – десетине хиљада беспризорне деце јуре по улицама. Постоје ли међу беспризорном децом Јевреји, Узбекистанци или Грузини? Не.

  Има ли, заиста, Русија свој посебан пут у демократију?

  - Треба имати у виду да је Русија имала свој развојни пут другачији од западног. Ми све време из неких разлога упоређујемо себе са Западом. А зашто се не упоређујемо с муслиманским светом? Зашто све време говоримо да морамо да будемо као у цивилизованом свету... Не треба наметати себи оквире оне историје или одећу која није за нас скројена. Ми смо, нажалост или на срећу, имали апсолутно свој, источно-хришћански пут. Ако погледате Украјину, Бугарску, Србију и Русију, све су оне одвојене гвозденим завесама од католичког света и свуда су проблеми у изградњи демократије, свуда је корупција далеко већа, и свуда се на овај или онај начин појављује ауторитарна власт. То је зато што су код нас етичке основе другачије.

  Шта, дакле, Русија треба да ради?

  - Не треба стално да говоримо о правима јер се права не могу наметнути одозго. Руски народ је 1991. године добио толико права колико није могао ни да сања. Никад ниједан народ није имао толико права и слобода. И како их је искористио? Није их искористио. Ко их је искористио? Шачица веома талентованих, паметних предузетника, а руски народ је ћутао. Рекао бих да објективне историјске претпоставке нису створиле услове за развој демократије у Русији. Треба их створити, а стално треба имати у виду да смо већ закаснили. На срећу, или несрећу, закаснили смо. То јест, како је рекао Хаксли, Запад иде према пропасти ролс-ројсом, а Русија трамвајем. Тако, пошто трамвај иде спорије, ми још нисмо толико близу пропасти као Запад.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 5. #5
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  МАЈКА РУСИЈА увек је имала прави одговор за поступке Дивљег Запада !
  Najbolji odgovor "Majke" je bilo raspustanje SSSRa...kao odgovor na postupke, Divljeg zapada

  p.s.
  Nikada mu nije bilo jasno ovo pateticno "Majkanje " bilo koje drzave, koja ti nije domovina.Patos patetike........

 6. #6
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Драго ми је што си поделио са нама то што ти није јасно.
  Прочитај текст, можда нешто и схватиш.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 7. #7
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio dr.HOOK&medicine_shaw
  Najbolji odgovor "Majke" je bilo raspustanje SSSRa...kao odgovor na postupke, Divljeg zapada

  p.s.
  Nikada mu nije bilo jasno ovo pateticno "Majkanje " bilo koje drzave, koja ti nije domovina.Patos patetike........
  Ја тако осећам и разумем Русију... нема патоса ... нема патетике... али ја не умем да Ти објасним "таксативно" ЗАШТО је то тако, можда генетски код... Русију схватам као ширу домовину СЛОВЕНСТВА...ПРАВОСЛАВЉА...и ... волим Русе...

  Уосталом у овој "земљи сељака на брдовитом Балкану" многи од нас не знају ни КО су, ни ОДАКЛЕ су, ни ЧИЈИ су... и зато је њиховим мозговима најлакше усадити причу о "грађанину света", "глобализму", "европејству", "мондијализму" и сличним мимикријама једне те исте смрдљиве интернационале Чуди ме да нисте кренули са промоцијом "есперанта" - то је још један у низу пропалих покушаја контроле ума....
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 8. #8
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Ево пробаћу ја таксативно:
  - Скоро исти језик
  - Иста (или скоро иста) религија
  - Исто порекло
  - Веома слична лична имена
  - Исто писмо
  То би били егзактни разлози. А о неким магловитијим разлозима - па нису џабе Sisters of Mersy имали песму Mother Russia.
  Русија је колевка беле расе, коју још зову кавкаска. Има то неки значај.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 9. #9
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio dr.HOOK&medicine_shaw
  Najbolji odgovor "Majke" je bilo raspustanje SSSRa...kao odgovor na postupke, Divljeg zapada
  vidis, to sto si ti rekao, od reci do reci ali liseno nepotrebnog sarkazma, predstavlja verovatno (za zapadnu javnost) najvecu politicku tajnu dvadesetog veka. rusija je demontirala SSSR kao svog najveceg istorijskog neprijatelja, svesno i planski. to je bio pocetak kraja evroatlantizma i ostalih projekata internacionale. da li si u toku od koje godine izraz 'asimetricna politika' ne silazi sa usana zapadnih zvanicnika? a u vezi sa kojom drzavom? nema veze. naucices i taj deo istorije, uskoro...
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 10. #10
  eIvin
  Guest

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio Duh Sekire
  па нису џабе Sisters of Mersy имали песму Mother Russia.
  I Iron Maiden ima pesmu koja se tako zove...

 11. #11
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  cekamo jul. onda vi tamo nakupujte kokice i semenke, bice kazu dobrih ruskih trilera ove sezone.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 12. #12
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Ukakili se....


  In europe and america, there’s a growing feeling of hysteria
  Conditioned to respond to all the threats
  In the rhetorical speeches of the soviets
  Mr. krushchev said we will bury you
  I don’t subscribe to this point of view
  It would be such an ignorant thing to do
  If the russians love their children too

  How can I save my little boy from oppenheimer’s deadly toy
  There is no monopoly in common sense
  On either side of the political fence
  We share the same biology
  Regardless of ideology
  Believe me when I say to you
  I hope the russians love their children too

  There is no historical precedent
  To put the words in the mouth of the president
  There’s no such thing as a winnable war
  It’s a lie that we don’t believe anymore
  Mr. reagan says we will protect you
  I don’t subscribe to this point of view
  Believe me when I say to you
  I hope the russians love their children too

  We share the same biology
  Regardless of ideology
  What might save us, me, and you
  Is that the russians love their children too

 13. #13
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio marlоn
  Ukakili se....

  In europe and america, there’s a growing feeling of hysteria
  Conditioned to respond to all the threats
  In the rhetorical speeches of the soviets
  Mr. krushchev said we will bury you
  I don’t subscribe to this point of view
  It would be such an ignorant thing to do
  If the russians love their children too
  Одлична поента! Стинг?

  Иначе, просто је невероватно како се шири Русофобија на домаћим интернет форумима међу онима који се позивају на космополитизам, људска права, либерализам, једнаке шансе...
  Али то није ништа ново. Ево шта каже енциклопедија:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rusophobia
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 14. #14
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  During the 19th century the competition with Russia for the spheres of influence and colonies (see e.g. The Great Game and Berlin Congress) was a possible reason for the Russophobia in Great Britain. British propaganda of the time portrayed Russians as uncultivated Asiatic barbarians. These views spread to other parts of the world and are frequently reflected in literature of the late 19th and early 20th centuries.

  The Austro-Hungarian elite started to see Russia and Russians as the main enemy and the initiator of its potential collapse. The public opinion became more and more radicalized and Russophobic, the common anti-Russian stereotypes fell not only on a fertile ground, but became also manifolded using a pseudo-scientific framework. In the 1930s, Adolf Hitler attempted to strengthen the Russophobe stereotypes with his racial theory of subhumans, in part to rationalize and justify the German invasion of Russia and the atrocities committed against its populace.

  The Red Scare in the United States, the Cold War, and the associated negative portrayal of "Russkies" in cinema and fiction significantly contributed to Russophobia among Americans.


  It is difficult to draw a distinction from a casual xenophobia, observable for any two peoples living side by side or even intermixed and historically involved in armed conflicts. Also it might not be always easy to separate actions unpopular in Russia caused by rational political concerns of its neighbors from the actions caused by an irrational Russophobia. The opinions on these matters are highly subjective and may vary a great deal between different historians.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 15. #15
  Zainteresovan član redrighthand (avatar)
  Učlanjen
  03.04.2006.
  Poruke
  259
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  - па нису џабе Sisters of Mersy имали песму Mother Russia.
  dominion/ mother of russia

  pesma je iz 1987....sssrkomunizam

  Mother Russia!
  Mother Russia!
  Mother Russia, rain down, down, down!


  a sada bi moglo al kaida terorizam

  Al-qaeda!
  Al-qaeda!
  Al-qaeda, rain down, down, down

 16. #16
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio eremita
  Ја тако осећам и разумем Русију... нема патоса ... нема патетике... али ја не умем да Ти објасним "таксативно" ЗАШТО је то тако, можда генетски код... Русију схватам као ширу домовину СЛОВЕНСТВА...ПРАВОСЛАВЉА...и ... волим Русе...

  Уосталом у овој "земљи сељака на брдовитом Балкану"многи од нас не знају ни КО су, ни ОДАКЛЕ су, ни ЧИЈИ су.. и зато је њиховим мозговима најлакше усадити причу о "грађанину света", "глобализму", "европејству", "мондијализму" и сличним мимикријама једне те исте смрдљиве интернационале Чуди ме да нисте кренули са промоцијом "есперанта" - то је још један у низу пропалих покушаја контроле ума....

  али ја не умем да Ти објасним "таксативно" ЗАШТО је то тако, можда генетски код.
  Geni nemaju veze sa narodima...narodi ne mogu da se identifikuju ili razlikuju ili da budu slicni po genetskom kodu.
  Doduse , postojao je skoro jedan imbecilan pokusaj hrvatskih kvazi naucnika, da objasne , kako se genetski moze dokazati razlika izmedju Srba i Hrvata, ali je ismejan, u naucnim krugovima..
  Nisi se valjda ti jedini primio na pricu o istim genima kod raznih naroda???

  .и... волим Русе...
  Lepo.........nadam se i Ruskinje

  многи од нас не знају ни КО су, ни ОДАКЛЕ су, ни ЧИЈИ су..
  Pa, onda pitas mamu i tatu... :wink:

 17. #17
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Ево пробаћу ја таксативно:
  - Скоро исти језик
  - Иста (или скоро иста) религија
  - Исто порекло
  - Веома слична лична имена
  - Исто писмо
  То би били егзактни разлози. А о неким магловитијим разлозима - па нису џабе Sisters of Mersy имали песму Mother Russia.
  Русија је колевка беле расе, коју још зову кавкаска. Има то неки значај.
  Jedan tako probo, pa se u*enjao.........:

  -Skoro isti jezik...kao i kod Bugara, Makedonaca, Slovenaca, ...nisam primetio neku zelju da
  neko zbog toga kaze: MAJKA MAKEDONIJA.........


  Ista religija.........kao i kod Grka, Bugara, Rumuna, Kopta..........zoves li zato Rumuniju ; MAJKA RUMUNIJA?


  Isto poreklo..............zakavkasih naroda ima mnoooogo.......ne samo Rusi i Srbi....


  -Slicna imena........mislim da je ovo najjaci argument........ ..

  -Isto pismo..............pa nije bas da je isto.......ima razlika dovoljno................


  I zato imas neodoljivu potrebu da uvek ispred" Rusija"........stavis "MAJKA"???

 18. #18
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  54.196
  Reputaciona moć
  1357

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Rusija ja nasa majka i nasa snaga kako su samo hrabro sprecili SAD i NATO da nas bombarduju a i 44. su nas usrecili kada su nam postavili na vlast svog agenta inace velikog Srbina JBT, Bas im hvala na tolikoj svesrdnoj pomoci

 19. #19
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  da. ja predlazem da mi lepo bombardujemo njih, i cao bre. dosta su se oni sa nama kacili, dokle bre, dokle??? pfu, stoka jedna ona bagra slovenska jedna nijedna.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 20. #20
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Ma stoka bre slovenska...fašisti...

 21. #21
  Zainteresovan član dr.HOOK&medicine_shaw (avatar)
  Učlanjen
  07.04.2006.
  Poruke
  253
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio JABUCHILO
  da. ja predlazem da mi lepo bombardujemo njih, i cao bre. dosta su se oni sa nama kacili, dokle bre, dokle??? pfu, stoka jedna ona bagra slovenska jedna nijedna.
  Sta ti je..brate Jabuchilo??
  Sta si se uzbudio, toliko???

  Licno, nemam ama bas nista protiv Rusije, naprotiv...
  Moja primedba se odnosila na patetiku i plitku poniznost , prema svakom pominjanju Rusije, u bilo kom kontekstu............bljutavo mi je to , skoro obavezno postavljanje prefiksa "MAJKA" uvek kad se pomene Rusija.

  JBT, jos malo, pa ce utakmica pocinjati sa komentarom: "Igra Srbija protiv reprezentacije MAJKE RUSIJE...........

 22. #22
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Citat Original postavio dr.HOOK&medicine_shaw
  Sta ti je..brate Jabuchilo??
  Sta si se uzbudio, toliko???

  Licno, nemam ama bas nista protiv Rusije, naprotiv...
  Moja primedba se odnosila na patetiku i plitku poniznost , prema svakom pominjanju Rusije, u bilo kom kontekstu............bljutavo mi je to , skoro obavezno postavljanje prefiksa "MAJKA" uvek kad se pomene Rusija.

  JBT, jos malo, pa ce utakmica pocinjati sa komentarom: "Igra Srbija protiv reprezentacije MAJKE RUSIJE...........
  ma, ja to al bundy podrzavam. ti se super snalazis i sam
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 23. #23
  Domaćin DukeofSerbia (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Сомбор - Human Reform League
  Poruke
  4.689
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Висока цена нафте је последица борбе против тероризма од стране САД и то Русима и Путину одговара, јер је стабилизовао финансијски државу. Зато Русима одговара да се нападне Иран, а Кини не, јер има дугорочни уговор са Ираном о увозу (иранске) нафте. Толико од мене.
  Велика депресија II почиње у 2009!

 24. #24
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Duh Sekire
  "Вера, морал, домовина и светиње нису ништа мање вредности од људских права, стоји у Декларацији донетој на Сверуском народном сабору. "

  Generalno gledajući kritika zapadnog liberalizma i zapadnih vrijednosti od strane Sveruskog narodnog sabora uslovno može dobiti «prolaznu ocijenu», ali samo ondje gdje se govori o neprincipjelnom naturanju zapadnih vrijednosti.
  Prvi problem pomenute kritike je to što ona ne donosi ništa novo, a i zamjerke u njoj iznesene takodje nisu ništa novo.
  Drugo, a to je veoma indikativno, je činjenica da se kritikuju dva od tri segmenta liberalizma – politički i moralni. Šta je sa ekonomskim? On se ne spominje, a i da se spominje to baš i ne bi bili «moralno», jer je jedan od organizatora sabora, a to je Ruska pravoslavna crkva, zahvaljujući carinskim i poreskim olakšicama zaradila na stotine miliona dolara uvozom i prodajom cigareta i alkohola (i to u zemlji u kojoj je alkoholizam društveni problem br.1).
  Treći problem je u ponuđenom rješenju. Moral? Kakav etički model mogu ponuditi oni koji prešutkuju katastrofalne posljedice divljanja neoliberalizma i koji to uopšte ne detektuju kao problem. Svetinje, domovina i vjera? To su partikularne vrijednosti, a njima se prodor zapadnog univezalizma ne može suzbiti. On i jeste izrastao na pokušaju anuliranja negativnih posljedica partikularnog, koje su postale tako ozbiljne da su postale prijetnja civilizaciji.
  Šta je pravo rješenje, ja ne znam, ali mislim da ovo gore ponuđeno «ne pije vodu». Možda je odgovor u tome da se zapadnoj univerzalnosti suprostavi neka nova univerzalnost.

 25. #25
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Пут Русије

  Željno očekujem odgovor na post Krauterbox-a

Slične teme

 1. ОДНОСИ СРБИЈЕ И РУСИЈЕ !!!???
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 159
  Poslednja poruka: 09.04.2010., 20:49
 2. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 08.11.2009., 05:37
 3. Odgovora: 461
  Poslednja poruka: 20.04.2009., 14:57
 4. ИЗ РУСИЈЕ С ЉУБАВЉУ...
  Autor Strela u forumu Politika
  Odgovora: 53
  Poslednja poruka: 06.06.2007., 23:58
 5. Страх ез од русије
  Autor Sorab1 u forumu Politika
  Odgovora: 38
  Poslednja poruka: 22.04.2007., 12:14

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •