Problem oko flash dugmeta
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Problem oko flash dugmeta

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Problem oko flash dugmeta

    E ovako... pravim jedan sajt u dreamweaver MX 2004 i na stanicu naravno hocu da stavim dugmice za navigaciju koje sam napravio rucno u Flash MX profesional 2004. E sad mene zanima kako ja tom dugmetu da ubacim LINK tj da mu zadam neku akciju kad se klikne na njega da uputi korisnina na sledecu HTML stranu...
    Dugme je inace animirano fazon kad se stane misem preko njega odradi neku akciju i zvuk...samo nece da odradi ono glavno da uputi na sledecu stranu. Gde i kako tream da dodam tu akciju za dugme dal u flashu ili u dreamweaveru?

    Recimo u DW postoji neka opcija da se dodaju dugmici insert/media/flash butons medjutim tu su samo neki njihovi vec napravljeni bodeli bez mogucnosti da ja nasjem moje napravljeno dugme.

    moze li neko da mi pomogne oko ovoga?



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    Za Dreamweaver ne znam ali u Flashu postoji Action script funkcija, nesto poput getURL("tvoj utl",_self) ili slicno, mrzi me da trazim. Time postizes da na klik dugmeta predje na zeljeni url.

    on (release) {
    getURL(.......);
    }

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    tako je medjutim nece to da mi odradi posao... jednostavno nece ne znam zasto???
    stavim ja taj cod i stavim bilo koju adresu u url sve jedno da mi otvori to u novom prozoru...al ne nista se ne desi posle pritiska na dugme...

    nego da te pitam dal se ta komanda zadaje na dugme kao simbol ili u onom prozoru gde se definise kako ce dugme da se ponasa kad je mis preko njega kad se klikne i koja je povrsina za klik dugmeta?

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    Kad napravis dugme, klikni na njega i kada je selektovan, tada upisi action script. Moguce je da si AS napisao negde gde se dugme ne nalazi.
    Mozda si i dugme ubacio u neki movie clip ispod glavne scene a AS pises na glavnu scenu?

    A mozda nisi pri definiciji dugmeta napravio sve potrebne key frames? (4 ih ima)

    Povrsina za klik dugmeta je onolika koliko si dugme definisao.

    Mozda bi bilo najjednostavnije da dobacis FLA ako je za Flash MX 2004, jer ne radim sa DW pa ne znam kolika i kakva je razlika.

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    14.11.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    novi beograd
    Poruke
    203
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    ovo kucas kada stanes (oznacis) dugme....pripazi da ti ispisse da je oznaceno dugme pa f9 odnosno action script...
    znaci ne ides na dupli klik na dugme .. !!!



    on(release){
    getURL("http://www.sajt.com","_blank");
    }

    _blank - da ti otvori u novom prozoru ...

    ovo mora da radi...

    probaj na prostom primeru ...

    poz

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    jeste radi mada i dalje imam problem... a to je:

    Ovo radi ali kad idem u flashu kroz file/publish
    preview/flash... tad koce da mi otvori recimo ovo sto si napisao u kodu http://www.sajt.com ,
    medjutim nece da radi kad je u html okruzenju dakle kad idem kroz
    file/publish preview/HTML ...onda dugme ne daje tu komandu za
    otvaranje URL-a? isto se desi kad u DW inportujem moje dugme i kad testiram stranicu sajta ono jednostavno ne radi tj ne otvara onaj sajt, zasto to?

    Dal je ovaj postupak uopste ok?dal se to tako radi... ja zapravo hocu da napravim navigaciju po mojoj stranici, da skoci na sedecu stranu , pa da me vrati na pocetnu stranu ,pa ako treba da skoci na neki drugi sajt itd...

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    Logika je ok, samo si nesto "zamrsio" sa tim "okruzenjem" i publishingom....

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    Uspeo sam da resim problem linkovanja tj. da klikom na dugme me posalje na zeljenji URL sa sledecim kodom:

    on (release) {
    getURL("http://www.beograd.com",_self,"GET");
    }

    medjutim javio mi se novi problem a to je da kad kliknem na dugme taj novi link mi se otvara u novom prozoru a moja zamisao je da se svi oni otvaraju u okviru postojeceg prozora. Kolko sam skapirao za to sluzi ovaj parametar :_self i pored njega ima jos 3 moguca _parent, _blank i _top bar ja znam za njih e problem je u tome sto sam ja isprobao sve ove paramatre da ubacim u dugme i rezultat mi je i dalje isti!???? dakle opet mi se za svaki klik na dugme otvara NOVI PROZOR

    Kako da resim ovaj problem?

  9. #9
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    Mozda treba da proveris setovanje samog browsera? Mozda on forsira otvaranje novog linka u novom prozoru? (just shooting in the dark)

  10. #10
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    hmmmm nebih rekao, to bi znacilo da mi na svim internet stranicama reaguje isto? tj da tako otvara nove prozore zar ne? a to se naravno ne desava....

  11. #11
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    Da, u pravu si...

  12. #12
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    14.11.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    novi beograd
    Poruke
    203
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    upisi samo adresu bez icega posle nje..._self -get ..dakle nista iza...

    trebalo bi da ti otvori u prozoru u kome si ...ako to zelis u opste

    ne razumem kako imas problema oko tako trivijalne stvari...

    verujem da je neka totalna glupost u pitanju a one su najgore
    Poslednji put ažurirao/la !van : 15.04.2006. u 14:49

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problem oko flash dugmeta

    AAAAAAAaaaaaaaaaaa uspeo sam hahahaha!!!

    Upravo sam citao malo po ovom forumu i neko je pomenuo sajt hotscripts.com pa sam malo lunjao po njemu i nasao sledeci kod:

    on (release) {
    getURL ("http://www.beograd.com?#bottom");
    }

    i to je resilo moj problem )))

    nemam pojma u cemu je fora al ovo mi resava problem novih prozora )

    Fala svima na pomoci .... videcemo se mi jos

  14. #14
    Početnik *lav* (avatar)
    Učlanjen
    25.04.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Cool Re: Problem oko flash dugmeta

    dobri tutorijali za FLASH KIRUPA 8)

Slične teme

  1. Problem sa usb flash disk-om
    Autor niceboy u forumu Softver
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 17:32
  2. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  3. flash i dw cs4 problem
    Autor ocean u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 28.12.2008., 10:13
  4. Problem sa Flash-om!!!
    Autor Skotina u forumu Multimedija
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 03.03.2005., 22:55
  5. flash problem
    Autor gimnazijalac u forumu Multimedija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 10.05.2004., 14:28

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •