jednostavan problem u c-u!
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: jednostavan problem u c-u!

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    20.01.2006.
    Lokacija
    Doboj RS
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Angry jednostavan problem u c-u!

    #include<conio.h>
    #include<stdio.h>
    #include<stdlib>
    int main(void)
    {
    clrscr();
    int broj,minbroj;
    long bkom;
    printf("Unesite broj odigranih utakmica");
    scanf("\n%d",&broj);
    printf("\nUnesite minimalni broj pogodjenih utakmica");
    scanf("\n%d",&minbroj);
    clrscr();
    printf("Odlucili ste se za sistem %d od %d",minbroj,broj);
    getch();
    clrscr();
    if(minbroj==2){
    bkom=broj*(broj-1)/(minbroj*(minbroj-1));
    printf("broj kombinacija u sistemu %d od %d je %d",minbroj,broj,bkom);
    }
    if(minbroj==3){
    bkom=broj*(broj-1)*(broj-2)/(minbroj*(minbroj-1)*(minbroj-2));
    printf("broj kombinacija u sistemu %d od %d je %d",minbroj,broj,bkom);
    }
    if(minbroj==4){
    bkom=broj*(broj-1)*(broj-2)*(broj-3)/(minbroj*(minbroj-1)*(minbroj-2)*(minbroj-3));
    printf("broj kombinacija u sistemu %d od %d je %d",minbroj,broj,bkom);
    }
    if(minbroj==5){
    bkom=broj*(broj-1)*(broj-2)*(broj-3)*(broj-4)/(minbroj*(minbroj-1)*(minbroj-2)*(minbroj-3)*(minbroj-4));
    printf("broj kombinacija u sistemu %d od %d je %d",minbroj,broj,bkom);
    }
    if(minbroj==6){
    bkom=broj*(broj-1)*(broj-2)*(broj-3)*(broj-4)*(broj-5)/(minbroj*(minbroj-1)*(minbroj-2)*(minbroj-3)*(minbroj-4)*(minbroj-5));
    printf("broj kombinacija u sistemu %d od %d je %d",minbroj,broj,bkom);
    }
    if(minbroj==7){
    bkom=broj*(broj-1)*(broj-2)*(broj-3)*(broj-4)*(broj-5)*(broj-6)/(minbroj*(minbroj-1)*(minbroj-2)*(minbroj-3)*(minbroj-4)*(minbroj-5)*(minbroj-6));
    printf("broj kombinacija u sistemu %d od %d je %d",minbroj,broj,bkom);
    }

    getch();
    }


    Da li neko moze da mi kaze zasto u slucaju kada „minbroj“ ima vrijednost 7 program ne ispisuje tacan rezultat, nego
    mi kao rezultat daje negativne brojeve?Gdje sam tacno pogresio?
    Unapred hvala!



  2. #2
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: jednostavan problem u c-u!

    Kod je sasvim uredan ?!!

  3. #3
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: jednostavan problem u c-u!

    Nisam probao da kompiliram kod, ali ovako "odokativno" ne vidim razloga za gresku?

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    20.01.2006.
    Lokacija
    Doboj RS
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: jednostavan problem u c-u!

    Mozda je problem sto je u jednom trenutku(prije dijelkjenja )bkom iznosi 60 i nesto hiljada a int ima max vrijednost 32000.
    Kako da to ispravim?

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: jednostavan problem u c-u!

    ~linija 3: zabor. si ".h"
    ~A problem je u tome sto nema dovoljno memorije kao sto si rekao.Neznam kako da ispravis ali mozes da stavis da br utakmica nebude veci broj od 110/120 (tj. koliko vec moze da uradi tacno)...
    Mozda bi mogao da pomognem ali doticni program nemogu da kompajliram jer,kaze,nemam conio.h.
    A i pojma nemam cemu taj header f. sluzi :-(
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    17.04.2006.
    Lokacija
    Bijeljina
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: jednostavan problem u c-u!

    Da li si pokusao da probas sa long int sa svim promjenjivim. On ce ti dati 32-bitni int (preko 1 milijarde)

  7. #7

    Podrazumevano Re: jednostavan problem u c-u!

    Citat Original postavio _GROBAR_
    Da li neko moze da mi kaze zasto u slucaju kada „minbroj“ ima vrijednost 7 program ne ispisuje tacan rezultat, nego
    mi kao rezultat daje negativne brojeve?Gdje sam tacno pogresio?
    Unapred hvala!
    Stavi "long broj,minbroj;".

Slične teme

  1. Jednostavan posao
    Autor vlada_man u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 25.07.2008., 17:29
  2. Jednostavan zadatak u C
    Autor idza u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 17.12.2005., 00:31
  3. Jednostavan zivot 2
    Autor DaNa_Pa u forumu Televizija, radio i novine
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 03.12.2005., 19:25

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •