DAJTE LJUIDI UBICU SE
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: DAJTE LJUIDI UBICU SE

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    14.05.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    86
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano DAJTE LJUIDI UBICU SE

    E stvarno nemam vise snage, volje, entuziazma....
    Ja se mucim, ubijam, crkavam uceci VB 6. 4 meseca i onda dodjem ovde i svi ga pljuju ko da je neznam sta.

    Ako neko ko se stvarno razume u ove stvari navede zasto je on TOLIKO LOS ja ga ostavljam i bacam se na C++ o kome nemam pojma.

    Ali mora da VB 6 ima barem nesto dobro pa da ga neko malo i pohvali. Pa da ne moram da prihvatim da nesto sto sam toliko ucio sad ispadne da je totalna nebuloza i sranje :::::::::



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Lokacija
    Novi Sad, Vojvodina
    Poruke
    378
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: DAJTE LJUIDI UBICU SE

    Citat Original postavio Tony
    E stvarno nemam vise snage, volje, entuziazma....
    Ja se mucim, ubijam, crkavam uceci VB 6. 4 meseca i onda dodjem ovde i svi ga pljuju ko da je neznam sta.

    Ako neko ko se stvarno razume u ove stvari navede zasto je on TOLIKO LOS ja ga ostavljam i bacam se na C++ o kome nemam pojma.

    Ali mora da VB 6 ima barem nesto dobro pa da ga neko malo i pohvali. Pa da ne moram da prihvatim da nesto sto sam toliko ucio sad ispadne da je totalna nebuloza i * :::::::::

    Pa VB je shit...on daje iluziju amaterima da su programeri kao i manje vise sve sto dolazi iz micra i softa.
    Drzi se ti C++-a...

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    32
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano ...

    Ako vec zelis da coveku das odgovor, onda mu daj odgovor. I nemoj da pominjes Microsoft, kada ga vec i sam koristis 100% (c++ ti bas i nece raditi bez Win, jel' tako???). Pokusaj da coveku das neki bolji razlog, a da to ne bude "Microsoft ovo, Microsoft ono...".

    VB i C++ programer!

  4. #4
    Guest

    Podrazumevano Re: ...

    Citat Original postavio pandorasbox
    Ako vec zelis da coveku das odgovor, onda mu daj odgovor. I nemoj da pominjes Microsoft, kada ga vec i sam koristis 100% (c++ ti bas i nece raditi bez Win, jel' tako???). Pokusaj da coveku das neki bolji razlog, a da to ne bude "Microsoft ovo, Microsoft ono...".

    VB i C++ programer!
    ))) Kada je Axez u pitanju onda si se decko totalno prevario koliko ja znam on koristi linux , a koliko znam C/C++ itekako hoce da rade na non-MS platformama.

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    32
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano ...

    OK, priznajem da je moja greska, ali to i dalje ne znaci da zbog Linuxa treba uciti iskljucivo c/c++. Bre, 90% nasih programa koji nastanu u kucnim laboratorijama nikada ne izadju ni na bilo koje trziste (retko koji ode i do najboljeg druga), a za onih ostalih 10% se gleda da produktivnost bude sto veca, sto znaci da ako imas osobu koja nema pojma o programiranju, pre ce nauciti VB nego C++, da bi kasnije naucio i C++. Iako ima kardinalnih razlika izmadju ova dva jezika i ako posle VB-a neko ne moze da skonta C++, onda i ne treba da pocne da programira.

  6. #6
    Guest

    Podrazumevano

    Ma ima bre C++ biblioteka koje imaju jako lak i jednostavan pristup GUI programiranju, recimo uzmimo primer QT-biblioteku http://www.trolltech.com/ koja je izuzetno laka i jednostavna za programiranje. Toliko laka da u sebi ima garbage collector sto ce reci nepotrebno je pisati destruktore jer biblioteka vodi sama racuna o svojim objektima, pa tako C++ i QT dosta lice recimo na java programiranje, samo sto je ovaj kod daleko brzi nego java. isto tako postoji designer koji lici na VB/delphi/c++builder (RAD u globalu).

    Pa uz pomoc QT-a i ucenje C++-sa ide lako i jednostavno. Sa druge strane programeri sada trebaju mnogo vise da misle na portabilnost svojih programa. Jer kao sto svi vidimo unix se ponovo vraca na velika vrata preko gnu/linuxa sto u svetu a sto i kod nas jer ljudi nece da placaju licence M$-u.

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    28.10.2003.
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    Ma ima bre C++ biblioteka koje imaju jako lak i jednostavan pristup GUI programiranju, recimo uzmimo primer QT-biblioteku http://www.trolltech.com/ koja je izuzetno laka i jednostavna za programiranje. Toliko laka da u sebi ima garbage collector sto ce reci nepotrebno je pisati destruktore jer biblioteka vodi sama racuna o svojim objektima, pa tako C++ i QT dosta lice recimo na java programiranje, samo sto je ovaj kod daleko brzi nego java. isto tako postoji designer koji lici na VB/delphi/c++builder (RAD u globalu).

    Pa uz pomoc QT-a i ucenje C++-sa ide lako i jednostavno. Sa druge strane programeri sada trebaju mnogo vise da misle na portabilnost svojih programa. Jer kao sto svi vidimo unix se ponovo vraca na velika vrata preko gnu/linuxa sto u svetu a sto i kod nas jer ljudi nece da placaju licence M$-u.
    I kada sve to implementiras dodjes do C# koji je odlican jezik.Sam vodi racuna od GC i mnogim drugim stvarima sto ga malo usporava ali u principu je odlican za brzo i kvalitetno programiranje.Lak je za ucenje i zbog toga bi ga pocetnik trebao koristiti pa ako zeli nakon toga moze da predje na c++ ( c# ima c sintaksu )ako bude nekad zeleo da pravi drajvere i slicno.

  8. #8
    Guest

    Podrazumevano

    Pa to je vec sve implementirano, samo stoje razlika izmedju QT-a i C# brzina izvrsavanja. A to koliko znam je i dalje vazan faktor u komercijalnom svetu tako da ako se tvoja aplikacija vuce ko crevo na autoputu a moja pici ko zmaj sigurno da cu ja imati primat na trzistu za razliku od tebe. Java kada se pojavila bila je ultra laka za koriscenje isto kao i sada C# i da li je java postala jezik broj 1 u svetu nije . Ista stvar je i sa c# .

  9. #9
    mislim
    Guest

    Podrazumevano ok

    dobar je

  10. #10
    Početnik
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    32
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio NULL
    Pa to je vec sve implementirano, samo stoje razlika izmedju QT-a i C# brzina izvrsavanja. A to koliko znam je i dalje vazan faktor u komercijalnom svetu tako da ako se tvoja aplikacija vuce ko crevo na autoputu a moja pici ko zmaj sigurno da cu ja imati primat na trzistu za razliku od tebe. Java kada se pojavila bila je ultra laka za koriscenje isto kao i sada C# i da li je java postala jezik broj 1 u svetu nije . Ista stvar je i sa c# .
    Java ima problem sto je ne spora, nego bruka spora. Sa C# nije takav slucaj, pogotovo sto se na razvoj .NET gleda na drugaciji nacin. Naravno da ce postojati problem za Unix/Linux sisteme, ali se postavlja i pitanje produktivnosti. Za koje vreme ces ti u C++ napisati aplikaciju, a za koje cu ja u, recimo sada, C#??? Da li ces ti potrositi vise vremena na testiranje aplikacije od mene??? Kada se radi aplikacija za zapad (posto u ovu pricu stvarno ne mogu da ukljucim nasu zemlju i zemlje istoka), sve je vise potraznji u specifikacijama da se radi u C#! Skoro nam je dosla specifikacija da se napravi preview varijanta aplikacije (SAMO forme) u - C++!?! Program je za Cesku!

  11. #11
    Guest

    Podrazumevano

    Hmm iskreno receno nemam iskustava sa C# jezikom tako da tu nisam merodavan. Ali ajde da uzmemo da poredimo sa necim sta znamo obojica. Qt je izuzetno lak toolkit, programiranje u njemu je lako kao i kod jave. Baziran je na signal/slot mehanizmu(Objekat koji generise neki dogadjaj npr. dugme kad pritisnes emituje signal, a imas druge objekte koji reaguju na taj signal i u slotu(metodi) odrade taj dogadjaj) i ti povezujes signale i slotove. Dosta lici na javu 1.3 i 1.4.

    Sa druge strane postoji i graficki dizajner gde lepo nalepis kontrole i povezes signale i slotove. I dizajn formi izgleda kao da koristis VB ili delphi.

  12. #12
    Obećava
    Učlanjen
    14.05.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    86
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    E lepo je ad ste se vi Ispricali. Samo tako nastavite !!!

  13. #13
    Obećava
    Učlanjen
    14.05.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    86
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    CEKAJ, CEKAJ MALO:

    NEKA MI NEKO KAZE U KOM OPERATIVNOM SISTEMU DA UCIM, KOJI JEZIK DA NAUCIM, I U KOM OKRUZENJU DA BI MOGAO ZA JEDNO GODINU I PO DANA SEBE DA NAZOVEM PROGRAMEROM!!! NARAVNO NECU DA SVE TO RADIM SAMO DA BI SEBE MOGAO DA NAZOVEM PROGRAMEROM NEGO I DA BI MOZDA I MALO PARA ZARADIO DAKLE I TU OKOLNOST UZMITE U OBZIR

  14. #14
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    Za godinu i po dana, tesko mozes nazvati sebe programerom... a jos manje zaraditi nesto (a da to nije na prevaru)... Zvaki 'zanat' se 'pece' bar 3-4 godine pre nego sto pocnes da zaradjujes od istog...

    Koji programski jezik i za koji OS ces uciti, to je vec stvar izbora... Najvise se traze C++ i Java programeri, a kompajleri za ove jezike postoje na svim poznatijim platformama...

    Ako mene pitas, najvise para od programskih jezika zaradio sam na C-u i C++ programirajuci za *nix platforme...

    Srecno...

  15. #15
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Tony
    CEKAJ, CEKAJ MALO:

    NEKA MI NEKO KAZE U KOM OPERATIVNOM SISTEMU DA UCIM, KOJI JEZIK DA NAUCIM, I U KOM OKRUZENJU DA BI MOGAO ZA JEDNO GODINU I PO DANA SEBE DA NAZOVEM PROGRAMEROM!!! NARAVNO NECU DA SVE TO RADIM SAMO DA BI SEBE MOGAO DA NAZOVEM PROGRAMEROM NEGO I DA BI MOZDA I MALO PARA ZARADIO DAKLE I TU OKOLNOST UZMITE U OBZIR
    Moj savet GNU/Linux i GCC(c/c++) je prava stvar za ucenje, pre svega to okruzenje te kosta nekih tricavih 0$, dok MS Windows + visual studio kostaju boga oca para. Lepo ti je incognito rekao taj zanat se pece najmanje 3-4 godine sa oko 3-4 sata dnevno ucenja oko toga.

    E sada je samo pitanje sta konkretno zelis da programiras jer je to uopsteno jako velika oblast. Ali osnove bi izgledale ovako.

    Brian Kernighan and Dennis Ritchie. The C Programming Language.

    http://freebooks.by.ru/view/CProgrammingLanguage/kandr.html

    To je da naucis C, posle toga ako zelis da znas sve da znas da uradis. Ako zelis da se bavis sistemskim programiranjem onda je zakon knjiga Advanced Programing in unix Environment - Richard w stivens mozes da ju nabavis na matematickom fakultetu u beogradu.
    Posle toga bih ti savetovao neku C++ knjigu. I nakon toga ako zelis da se hvatas gui programiranja uzmes pogledas neki toolkit i to skapiras za nekih nedelju dve. A opet ako zelis i da tvoji programi koriste i neku bazu onda moras da naucis i SQL. Ako zelis prorgamiranje 3d grafike onda uzmes OpenGL(naranvno uz predhodno razumevanje analiticke i nactne geometrije, i poznavanje linearne algebre) sve u svemu biti programer i nije tako lak posao moras konstantno da citas dokumentaciju i da gledas sta je novo aktuelno, ali ako se okrenes na C/C++ to znas da je uvek isto i to jednom naucis i znas za sva vremena, sto bi rekli to su osnove za sve ovo kasnije zahteva manje ili vise pracenje novih tehnologija.

  16. #16
    Početnik
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    32
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano ...

    OK, mi smo od teme napravili malu prepucacinu koju je zavrsio nas dragi Oncognito i Gost. Zamolio bih Gosta da se uclani ako namerava da prati teme, cisto da bi i mi znali ko je i sta je.

  17. #17
    Guest

    Podrazumevano

    Ma to se meni omaklo da zaboravim da stavim nickname

  18. #18
    Početnik
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    32
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano ...

    Ma naravno nije nikakav problem :wink:

  19. #19
    Primećen član
    Učlanjen
    09.05.2003.
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    688
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano

    Delphi???

  20. #20
    Početnik
    Učlanjen
    30.12.2003.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    25
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Java

    Citat Original postavio pandorasbox
    Citat Original postavio NULL
    Pa to je vec sve implementirano, samo stoje razlika izmedju QT-a i C# brzina izvrsavanja. A to koliko znam je i dalje vazan faktor u komercijalnom svetu tako da ako se tvoja aplikacija vuce ko crevo na autoputu a moja pici ko zmaj sigurno da cu ja imati primat na trzistu za razliku od tebe. Java kada se pojavila bila je ultra laka za koriscenje isto kao i sada C# i da li je java postala jezik broj 1 u svetu nije . Ista stvar je i sa c# .
    Java ima problem sto je ne spora, nego bruka spora. Sa C# nije takav slucaj, pogotovo sto se na razvoj .NET gleda na drugaciji nacin. Naravno da ce postojati problem za Unix/Linux sisteme, ali se postavlja i pitanje produktivnosti. Za koje vreme ces ti u C++ napisati aplikaciju, a za koje cu ja u, recimo sada, C#??? Da li ces ti potrositi vise vremena na testiranje aplikacije od mene??? Kada se radi aplikacija za zapad (posto u ovu pricu stvarno ne mogu da ukljucim nasu zemlju i zemlje istoka), sve je vise potraznji u specifikacijama da se radi u C#! Skoro nam je dosla specifikacija da se napravi preview varijanta aplikacije (SAMO forme) u - C++!?! Program je za Cesku!

    Chekajte malo ljudi... jeste li vi uopshte koristili javu pa prichate tako? A ako jeste koju ste virtuelnu mashinu koristili? (koja verzija).
    Kad je izashla prva java bila je oko 20 puta sporija od c++, ali sa trenutnom JVM 1.4.1.2 ona je sporija 3 puta od c++.
    Svaka nova virtuelna mashina joj donosi oko 15% na brzini i procjenjuje se da ce za 3-4 godine izjednachiti sa c++, radi mnogih optimizacija shto u jeziku shto u vm. Shto se tiche brzine c#, C++.net-a i vb.neta zhalim sluchaj java sa pomenutom vm je brzha od njih.
    Da pojasnim malo...
    Razlog brzine c++ je u tome shto se kompajlira u native code (mashinski kod).
    Java radi kao interpreter , uradish program "kompajlirash" ga u byte code i on se onda on the fly prevodi u vm za odredjenu platformu.
    Dot net radi isto tako, naime svaki od ovih jezika (c#,c++.net,vb.net) se takodje interpretira , shto za njih obavlja dot net framework (shto je chisti plagijat javine vm) ali sa tom razlikom shto on radi samo na win platformi.Svi ti jezici kad se uradi "kompajliranje" se prevode u IL jezik (tako ga je microsoft nazvao) i samim tim na kraju rade istom brzinom jer svi koriste isti dot.net framework.
    C++ i dalje ostaje broj 1 kad se trazhi beskompromisna brzina (drajveri, op.sistemi, igre.. ), ali u svemu ostalom java krupnim koracima uzima primat. Moje lichno iskustvo sa . netom je razocharavajuce, jer jedan program koji sam pisao 10 dana u C# a koji koristi Crystal report, trebalo mjesec dana da odradim deployment na neku drugu mashinu. Te fali mu ovo, dam mu to, te fali mu sad ono, dash mu to, fali opet neshto i tako unedogled... tuzhno.
    I za kraj ja nemam nishta protiv Microsofta chak imam i neke njihove sertifikate, ali koristim najchesce javu jer mi pruzha veliku komfornost u radu, i zato shto je portabilna na skoro sve platforme.

  21. #21
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano

    jesam ja koristio javu, ali iskreno ne preterano i nekako mi posle c++ i c-a dodje bedno.......u svakom slucaju je dobra to stoji, lako se uchi nego sto ima milion f-ja za svaku stvar i sto mora da se otelish od kucanja to su joj jedine zamerke, a sad brzina........ovde se svi nesto pale kao pisanje igrica i slicno, ali java i nije za takve stvari, ona je vishe za net i poslovne stvari, vecina banaka npr koristi javu za rad......a tek mobilni....... nesto da kazem i za brzinu......prvi objektni jezik je nastao 70-ih ali eto sve do 90 se nista na tom polju nije uradilo nista zbog sporih masina, ali eto zato je danas primat njihov, nikad se ne zna sta ce biti sutra

  22. #22
    Obećava
    Učlanjen
    04.12.2003.
    Poruke
    95
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Ovde nema konkretnog odgovora

    Decko je pitao nesto veoma zanimljivo. Mislim da to nije samo njegov problem vec i moj. Naime, kompjuterima sam poceo da se bavim pre nekih 5 godina i veoma sam napredovao. Posle godinu dana sam prvi put pokrenuo tadasnji Netscape Navigator (cini mi se verzija 2.0 ) i zakrstario WEB-om...
    Nakon pola godine, godinu cuo sam za VB4 ili 5 (vise i ne znam) ...strasno me je impresionirao...
    Nabavio sam svoju prvu verziju, VB5, toga se secam, i poceo da je radim.

    Ubrzo sam presao i na VB6 i na tome sam bio do prekjuce kad sam instalirao .NET . Mislim da nisam nista manje odusevljen nego kao pre par godina kad sam video sta sve pruza VB.

    Uglavnom, svoj prvi program, da kazem komercijalni, uradio sam kladionici (Mali program koji resava sisteme) posle 2ipo godine VB experience-a ...

    U svakom slucaju, poenta price je da ja nisam ovo dzabe radio i ucio celih...4 godine...Nisam bio bas totalno aktivan programer, ali sam VB zavoleo onako od srca...

    Nikad ga necu napustiti...kad Microsoft ode odlazim i ja

  23. #23
    Guest

    Podrazumevano

    NAJBOLJE DA SE TI UBIJES I NE MISLIS VISE.

  24. #24
    nepoznat
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    NAJBOLJE DA SE TI UBIJES I NE MISLIS VISE.
    brate tony nauci taj VB za pocetak posle ce ti ici lakse kada ucis neki drugi programski jezik

  25. #25
    pnjaf
    Guest

    Podrazumevano konfekcija

    Znate kako neko voli V.B. neko ne, ja ne, nervira me sve od GUI-a do sintakse.

Slične teme

  1. Help please ubicu se ako mi ne pomognete
    Autor Imam_pari_za_petardi u forumu Hardver
    Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 24.06.2008., 22:56
  2. UBICU SE!!!!
    Autor goodday u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 31.10.2004., 23:21
  3. DECKO,UBICU SE
    Autor belgrade girl u forumu Tinejdžeri
    Odgovora: 31
    Poslednja poruka: 07.03.2004., 04:00

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •