Visual Studio
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Visual Studio

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Visual Studio

    Visual Studio
    Ajmo programercikici, podelite malo znanja sa slicnima...
    ZombiEYU



  2. #2
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Visual Basic

    Recimo meni licno treba kako da u VB-u sacuvam vrednosti neke promenljive u nekom fajlu?!?
    Znam da to mogu naci u nekoj literaturi al nazalost ovde nemam je gde kupiti, a VB je malo razlicit od QuickBasic-a :)
    pozdrav
    ZombiEYU

  3. #3
    goga
    Guest

    Podrazumevano :)

    Zajebi VB, C++ je zakon!

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    15.03.2003.
    Lokacija
    Malta
    Poruke
    24
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    http://members.aol.com/danp600/vbfaq.html#INI

    Pogledaj kraj paragrafa, ima primer za snimanje.

  5. #5
    goga
    Guest

    Podrazumevano :P

    onu zvezdicu mi stavio moderator:)
    J...S VB!!!

  6. #6
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    hm... mislim da sam probao nesto slicno, samo cini mi se da nisam definisao kao string...
    probacu veceras... hvala Dak
    ZombiEYU

  7. #7
    Fox
    Guest

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Pa ja mislim da bese nekako ovako:

    CommonDialog1.filename="Ime fajla"
    open commondialog1.filename for output as #1
    print #1, "Ovde ide tekst za zapamcivanje" ili bez navodnika string
    close #1

    i to je to!

    Ako treba jos nesto tu sam online!

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.07.2003.
    Lokacija
    Vrbas
    Poruke
    124
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: Visual Basic

    Citat Original postavio Fox
    Pa ja mislim da bese nekako ovako:

    CommonDialog1.filename="Ime fajla"
    open commondialog1.filename for output as #1
    print #1, "Ovde ide tekst za zapamcivanje" ili bez navodnika string
    close #1

    i to je to!

    Ako treba jos nesto tu sam online!
    Fox ajde molim te malo opširnije ubijam se već nekoliko meseci. Please, please...

  9. #9
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano HVALA!!!

    Momci hvala svima na nesebicnoj pomoci... Uz malo kombinacije dosao sam do resenja
    _________________________________
    Dim filename As String
    filename = "proba.txt"
    Open filename For Append As #1
    Print #1, tottime(1), "neki text"
    Close #1
    _________________________________

    Sad je teka proba.txt otvorena za dodavanje stringova, ako zelimo da otvorimo teku kao izlaz ali da brise predhodne stringove u teci koristimo Output a za citanje teke koristimo Input umesto Append... tottime(1) je promenljiva koju sam ja koristio u svom programcicu a "neki text" moze da bude bilo koji tekst pod navodnicima... Eto Milose, nadam se da je i tebi sad jasno!
    Jos jednom hvala puno svima...

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.07.2003.
    Lokacija
    Vrbas
    Poruke
    124
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    Hvala brate. Totalno sam zaboravio. ops:

  11. #11
    Mrcmunj
    Guest

    Podrazumevano

    Dobar nacin za cuvanje podataka je koriscenje Windows-ove registry baze. Iz VB mozes da citas i pises u nju pomocu Windows API funkcija (ne znam ih napamet, lako se pronalaze na web-u)

  12. #12
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    Znam rad sa registrima, ali u mom programu bilo je reci o bazi koja zauzima nekih 2 do 3 mega, a stim bi upropastio reg ) hvala anyway
    _________________________________
    Nego sad imam jos jedan mali problem, mozda deluje smesno al ubijam se danima... Kako da stavim da form bude on top??? ) jeste prosta stvar, al ebi ga, zeza me...
    hvala unapred

  13. #13
    Legenda Победоносцев (avatar)
    Učlanjen
    15.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Long way from Tipperary
    Poruke
    53.938
    Reputaciona moć
    1311

    Podrazumevano Re: Visual Studio

    Citat Original postavio Troubleshooter Pogledaj poruku
    Из ропотарнице ти заиста желим много среће са таквом животном филозофијом - а и без ње. Ја се максимално трудим да се држим тог правила.
    Па жао ми је то да чујем. Пожелео бих и ја теби много среће али сумњам да ће помоћи.
    no longer at ease here, in the old dispensation

Slične teme

  1. Microsoft Visual Studio 6.0
    Autor Predrag_ u forumu Programiranje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 07.03.2006., 01:32
  2. Visual Studio.Net
    Autor sasha74 u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 03.10.2005., 08:33
  3. Visual Studio
    Autor popeye u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.03.2005., 01:24
  4. Visual Studio .NET
    Autor Ajde da vas vidim sad u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 23.02.2004., 00:18
  5. Sta sa Visual Studio-m
    Autor Milan__ u forumu Programiranje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 06.01.2004., 03:19

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •