Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 92

Tema: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

 1. #1
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Odlican tekst o sadasnjem stanju u Srbiji


  Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  O ekstremnim i taktičnim srbofobima i jednoj aktuelnoj idejnoj diskriminaciji

  Nacionalno svesnim Srbima današnjice, upadljivo je omalovažavanje nacionalističkog i hrišćanskog odnosa prema društvu od strane glavnine današnjeg javnog mnjenja u Srbiji. Na prvi pogled, reklo bi se da je u post-petooktobarskoj Srbiji besmisleno govoriti o bilo kakvoj idejnoj diskriminaciji, jer šta se drugo može reći za jedno društvo u kome se na tržištu ideja mogu pronaći najrazličitije opcije, i u kome se sve može izložiti kritici. No da li je baš tako?

  Ne mogu nas zavarati ovdašnji otvoreni antisrpski ekstremisti (veoma nostalgični za titoizmom) koji tvrde da živimo u klerikalizovanom i nacionalističkom društvu. Takvim ekstremistima smeta, i ovo današnje demokratsko svođenje svetosavske kulture na muzejski eksponat, koji samo biva malo češće javno izlagan tokom Božića, Vaskrsa ili u izbornoj kampanji od strane onih političara kojima znači činjenica da je SPC najpopularnija institucija u društvu, te je njima neophodan kompromis sa narodnom realnošću koja još nije u dovoljnoj meri prerađena po mondijalističkom kalupu. Ipak suštinski gledano, neznatna je razlika između antisrba - otvorenih ekstremista i antisrba-taktičara. Ovi prvi (kojima je politički ugled u srbskom narodu već prethodno srozan, te ne moraju taktizirati, već mogu slobodno bljuvati srbomržnju i pretendovati na najviša mesta liste Soroševih plaćenika) imaju sasvim otvoren prezir prema hrišćanskom i nacionalističkom pogledu na društvo.

  Međutim, slično stanovište imaju i "taktičari" (poput aktuelnog predsednika Srbije B. Tadića i njegove partije) koji balansiraju između zahteva svojih zapadnih nalogodavaca na jednoj i na drugoj strani - činjenice da srbski narod još uvek nije toliko srozan koliko bi to želeli pomenuti zapadni nalogodavci. Treba reći i to da su taktičari u neku ruku i opasniji jer su perfidni, dok su ekstremisti često zbog neskrivene i primitivne srbomržnje možda i delimično kontraproduktivni po antisrbsku propagandu. Na kraju krajeva, mediji pod kontrolom antisrba-taktičara potpuno otvaraju prostor antisrbskim ekstremistima (koji nemaju gotovo nikakvu podršku u narodu), a sužavaju ga nacionalistima. Ipak tu nije kraj diskriminaciji. Mondijalisti (obe pomenute verzije) u nedostatku ozbiljnih argumenata protiv nacionalizma, često pokušavaju nacionaliste predstaviti kao nekakve "duhovne Aboridžine" (koji su iz praistorije zalutali u današnje vreme), te na taj način u startu diskvalifikovati ideološke protivnike.

  Cilj ovog ogleda jeste i analiza nekoliko stavova i argumenata koje ovdašnja antisrbska propaganda često koristi u svrhu pomenute diskriminacije. Kažemo antisrbska, a ne antinacionalistička, jer "srbskim" mondijalistima baš i ne smetaju mađarski hortijevski veterani kojima su dopušteni svečani skupovi, kao što ni antisrbskim vlastima u Srbiji ne smetaju spomenici šiptarskim teroristima na današnjem jugu Srbije. Bitno je da se spektakularne antiterorističke mere primenjuju pri hapšenju neformalne grupice mladih Srba, koji (recimo uzgred i to) svoj "ideološki" identitet i svoju (ničim opravdanu) mržnju ne grade na srbskoj tradiciji (niti je na takvoj tradiciji uopšte moguće graditi bilo kakvu mržnju prema čoveku) već na jednoj potkulturi ponikloj na istom tom zapadu sa koga nam je došla i savremena demokratija. Ako ćemo zabranjivati pozivanje na zločinačke ideologije, budimo dosledni. Šta je sa Hirošimom, ili sa demokratskim ubijanjem nemačke dece u Drezdenu? I nije li "savezničko" bombardovanje Beograda bilo razornije od nacističkog? Zbog čega se ne kažnjava veličanje Broza i njegovih komunističkih zločinaca? Očigledno zato što su današnji mondijalisti duhovna (a ne retko i biološka) deca komunista.

  U svakom slučaju politički uticaj takvih potkulturnih i često delikventskih grupica poput skinheds "pokreta" (koje su daleko brojnije i organizovanije na zapadu sa koga su i ponikle) prikovan je za krajnju marginu srbskog društva. Stoga je realno očekivati da srbomrzci neće uspeti da ubede srbski narod da u Srbiji navodno buja fašizam. 2. #2
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Ali vratimo se središte teme. Pri analizi mondijalističke argumentacije protiv nacionalizma, ovde se nećemo baviti otrcanim etiketama, frazama ili onim krajnje sirovim argumentima antisrbskih građanskih ekstremista (tipa - "Kosovo je već faktički nezavisno od Srbije, pa zato treba i formalno to da bude"), koji su najobičnije izrugivanje i provokacija. Fokusiraćemo se na par vezanih argumenata čija je konotacija, više istorijsko-ideološke nego dnevno političke prirode.

  Ekstremniji među mondijalistima često vole da istaknu kako se "Evropa ujedinjuje, te je potpuno nebitno gde su sadašnje državne granice i šta kojoj državnoj teritoriji pripada", jer kažu oni "svi ćemo se jednog dana naći u ujedinjenoj Evropi".

  Postavlja se onda pitanje, zbog čega globalni zagovornici takve "ujedinjene Evrope" tolerišu ili čak podstiču sve separatističe antisrbske pokrete, kad "teritorija nije bitna". Nije valjda zbog "ugroženosti ljudskih prava manjina"? Zar onih manjina koje u Srbiji i posle ratova devedesetih, čine preko 25% ukupnog stanovništva, i to računajući ukupan broj stanovnika i one Srbe proterane sa svojih vekovnih ognjišta, koja su naši "tolerantni" (po evropejskim kriterijumima) susedi, etnički očistili. Čak i kada bi za trenutak zaboravili da su briselske birokrate kojima po nagovoru mondijalista trebamo žrtvovati svoju već poprilično nagriženu državnost, isti oni koji su zajedno sa svojim prekookeanskim saveznicima obasipali Srbe osiromašenim uranijumom, i koje u duetu sa finansijskim centrima moći uništavaju ostatke nacionalnih privrda po istočnoj Evropi, morali bi smo imati na umu da je nacionalna država kao pravno-politički izraz nacije, jedino političko sredstvo kojim narodna zajednica može održati i raditi na sopstvenom samouređivanju i zaštiti. Mondijalisti će često otići još dalje pa će tvrditi kako je jedino bitno to da građani Srbije imaju "visok standard", baš kakav imaju građani zapadnih država. Odgovor na ovo i nije potreban za one koji znaju i srcem primaju Gospodnje reči da "čovek ne živi samo o hlebu", a već smo empirijskm putem zaključili zbog čega nam zapadni centri moći ne mogu želeti bilo šta dobro. Ipak treba istaći i to da privredna razvijenost zapadnih država nije rezultat političkog i ekonomskog sistema koji u njima dominira (pogotovo ne tamošnjeg sistema vrednosti) već proishodi iz sasvim drugačijih istorijskih okolnosti, poput one da su zapadne države nekada bile kolonijalne sile. A koliko je relativna današnja privredna razvijenost zapadnih država, pokazuju sve češći socijalni nemiri. Ako se tome dodaju i sve češća divljanja imigranata koja ruše sliku o zapadu kao "oazi mira" jasno je da stakleni evroatlantski novovavilonski neboderi imaju i staklene temelje. To kao hrišćani znamo i ako smo upoznati samo sa evroatlantskim sistemom vrednosti koji vremenom sve dublje tone u bezdan nemorala.

  U pokušaju diskriminacije, reći će umereniji među mondijalistma, kako "nacionalizam i ne mora biti sam po sebi loš, ali eto on je zastarela kategorija, koja je bila aktuelna u XIH veku, a danas je prevaziđena". "Svet danas funkcioniše po zakonima tržišta" - kazaće mondijalisti. O univerzalnom i svevremenskom značaju patriotizma i nacionalizma kao temelja odbrane nacije i države (jer da bi smo branili svoju Otadžbinu, moramo je prethodno voleti), izlišno je govoriti, baš kao i o kvazinaučnoj besmislici da je nacionalizam nastao tek u XIH veku. Udubimo se sada malo i u famozne «tržišne zakone» koji "gospodare čovečanstvom". Najpre treba reći, da nikada apstraktna ideja ne može biti ta koja gospodari, jer vlast uvek mora imati svoj personalni element. Da bi jedna ideja ili princip funkcionisala i dominirala, mora imati svoje nosioce i mora biti funkcionalno ustrojena na društvenom nivou. Konkretno, slobodno tržište jeste ekonomska kategorija. Ekonomija zavisi od političkih okolnosti u datom društvu a političke okolnosti zavise od vladajućeg duha, to jest vladajućeg načina ponašanja i razmišljanja. Da bi slobodno tržište na globalnom nivou uopšte postojalo, neophodna je odgovarajuća pravno- politička forma oličena u eliminaciji državnih granica i nacionalnih privreda, kakao bi multinacionalne korporacije mogle efikasnije da obrću svoj novac bez carinna i ostalih prepreka, koje prethodno mora uništiti politička globalizacija. A da bi se uspešno odvijala politička globalizacija, mora se suzbiti nacionalizam kao temelj odbrane narodne države koju globalizacije proždire. Tu leži i odgovor onim srbofobnim demokratama koji u duhu dijalektičkog materijalizma svojih duhovnih a često i bioloških predaka, kažu: "šta će nam nacionalizam kada se on ne maže na hleb".

  A da bi smo danas bilo šta mazali, moramo se odbraniti od globalnog eksploatatora za šta je neophodan nacionalizam kao duhovni preduslov uspešne odbrane opštenarodnih dobara. Ne površni i protivrečni vać istinski organski i jevanđelski nacionalizam koji mora imati svoje dosledne izraze u političkom, ekonomskom i kulturnom životu srbskog naroda. No vratimo se famoznim tržišnim zakonima koji navodno vladaju svetom. Da bi profit cionostičkih i evroatlantskih oligarha bio veći, mora postojati potrošački mentalitet kod narodnih masa. Čovek da bi bio "topovsko meso" slobodnog tržišta, treba biti obezduhovljeni, atomizovani i denacionalizovani potrošač i građanin ispranog mozga, a to je jedno duhovno stanje. Znači vladajući duh je prapočelo ekonomskih pojava u društvu, te su hrišćanski nacionalisti koji teže promeni vladajućeg duha u društvu, potpuno na legitimnim pozicijama, gledano sa stanovišta realnosti. Sa stanovišta Istine, takva pozicija u svojoj doslednosti, jedina i jeste istinski progresivna. Jer bez dobrog duha, nema dobre politike, a bez dobre politike nema dobre ekonomije. Nema nacionalnog i socijalnog preporoda.

  Mondijalisti će ne retko pokušati da optuže nacionaliste - kao sledbenike ideja "koje su nas dovele ovde gde jesmo" nastojeći na taj način da nacionalistima prišiju etiketu "preživelih struktura Miloševićevog režima". I to je svakako potpuna besmislica. Autentičan srbski nacionalizam, ni devedesetih pre kobnog petog oktobra 2000, kao ni danas, nije na žalost bio ni blizu površine političkog života u Srbiji. Njegova idejna pripadnost tzv. "Trećem putu", nije samo u smislu negativne ideološke određenosti prema komunizmu i prema kapitalizmu, već i u smislu odnosa prema Miloševićevom režimu na jednoj i režimima koje dolaze posle njega na drugoj strani. Autentična srbska ideja jednako je suprotstavljena i jednoj i drugoj strani. Ipak, ne želeći da se upuštamo u apologiju Miloševićeve politike (koja zbog svog antisrbskog karaktera to svakako ne zaslužuje), moramo konstantovati neke činjenice vezane za dešavanja u srbskim zemljama tokom devedesetih godina prošlog veka. Postpetooktobarske strukture u nedostatku argumenata za sopstvenu odbranu, najčešće će posegnuti za blaćenjem Miloševićevog režima zastupanjem teze po kojoj "svo zlo današnjice ima koren u Miloševićevoj epohi", aludirajući pri tome na: bedu, sankcije, "rat protiv celog sveta"...

  Ipak, sa svim ovim nesrećama Miloševićev režim ima manje veze nego strukture koje stupaju na vlast posle njega. Ove strukture nisu samostalna celina već su ispostave NATO pakta, koji je tih godina imao daleko veću mogućnost uticaja na ovdašnje prilike od bilo koje vlasti u srbskim zemljama. Drugo, raspad SFRJ i kulminacija krize na Kosovu i Metohiji, imaju svoju istorijsku neponovivost. Da su direktni natovski poltroni tada bili na vlasti u Srbiji nesumnjivo je da bi Srbstvo tih godina bilo još ugroženije i stradalnije nego što je inače bilo. Jer takvi poltroni u svojstvu opozicije napadali su režim ne samo kao kriminalni već i kao "velikosrpsko –nacionalistički". Zar se nešto drugo i može očekivati od opozicije čiji je dolazak na vlast pozdravljen i od strane : Ričarda Holbruka, Alije Izetbegovića ili Hašima Tačija. Stoga, jedina legitimna kritika izdajničkog i kriminalnog režima koji je u Srbiji bio na snazi tokom devedesetih godina, jeste kritika sa nacionalističkog stanovišta. Mondijalistima koji su bili i ostali opozicija pre svega srbskim interesima, ukoliko ne odstupe od svog rušilaštva, preporučujemo da se povuku u mišije rupe, koje su najbolja simbolika i etike (po kojoj je zadnjica iznad časti) i kulture koju nam oni nude, kao i njihove bedne argumentacije i demagogije.
  Marko B. DIMITRIJEVIĆ

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.476
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  @ Urospo

  Свака част. Текст је изванредан, брилијантан, истинит и веома поучан. Не знам ко је аутор (Марко Б.Димитријевић) али могу потписати СВЕ ШТО ЈЕ НАПИСАО. Бравура српске интелигенције !!!!!!!!!!!!! То је то !!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Primećen član marloon (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2006.
  Lokacija
  Hologram Projection
  Poruke
  577
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Bata Urke... svaka cast... nemam obicaj da citam velike tekstove ovako na forumu, ali ovo je prilicno tačno.Kad čovek počne da razmišlja o suštini "savremenog" srbina kao individue koja je napravila korak u evoluciji od majmuna pa na više i na tom putu zaboravila na svoje poreklo i korene....nešto nisam siguran da će on da evoluira dalje u tom pravcu, možda u rikverc pod punim gasom....

 5. #5
  Primećen član Coke (avatar)
  Učlanjen
  24.03.2006.
  Poruke
  556
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Tekst je prizeman i bazira se na idejama koje su odavno bacene u kantu za smece.

  Ovakvo smece nije ni RTS 90ih objavljivao.

 6. #6
  Primećen član Major_TOM (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Poruke
  794
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Previse je pogresnih premisa, ocigledno partijski obojenih, da bi jednu po jednu demantovao, iako ne bi bilo tesko. Ali, za to treba vremena, koje caskanje na forumu ne zasluzuje.
  Slazem se da je tekst pamflet, izasao iz radionice Marka Dimitrijevica, poznatog po pisanju opsirnih, porucenih tekstova, za male pare...

  Postavljacu teme bi odao priznanje na trudu, da je tekst njegov....ovako je Copy varijanta potpuno promasila poentu. Bolje da je Copy neki tekst iz "National Geographic", ili slicne zabavne stranice, iz kojih moze i ponesto pametno i lepo da se procita.

 7. #7
  Primećen član marloon (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2006.
  Lokacija
  Hologram Projection
  Poruke
  577
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Sve u svemu...3:1 ...

 8. #8
  Zainteresovan član Wesley Earl Craven (avatar)
  Učlanjen
  15.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  The last house on the left
  Poruke
  250
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Citat Original postavio urospo
  Očigledno zato što su današnji mondijalisti duhovna (a ne retko i biološka) deca komunista.
  Dozvolićete da istaknem ono što smatram da je veoma važno.

  Odličan tekst, inače. Odakle ti ovaj tekst, Uroše?

 9. #9
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Citat Original postavio urospo

  Ovi prvi (kojima je politički ugled u srbskom narodu već prethodno srozan, te ne moraju taktizirati, već mogu slobodno bljuvati srbomržnju i pretendovati na najviša mesta liste Soroševih plaćenika)
  ...ma da... F odeljenje Novog Svetskog Poretka

 10. #10
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  današnji mondijalisti duhovna (a ne retko i biološka) deca komunista
  Kakve veze mundijalizam ima sa komunizmom??
  Globalisti su upravo najjace kapitalisticke zemlje, i njihove vodece korporacije, a najvise im se suprotstavljaju upravo levicarske partije zapadne evrope,i latinske amerike..

  Ovo sa decom komunista, je smesno, u zemlji gde su svi bili komunisti do smrti Tita, a posle ste svi bili pomalo socijalisti, sve do pada poslednjeg komunistickog rezima ( izuzev Lukasenka), Evrope........pa roditelji, i dede ,odnosno bake, stricevi , ujaci, ujne, su vecinom morali da budu clanovi SK, ne bi li na poslu malo bolje prosperirali...

  Dakle, u Srbiji, koja je pre neki dan ridala za komunistickim pokojnim liderom, neko proziva decu komunista...da nije smesno...

  A sada, ajde da cujem one price o dedama cetnicima, babama ljoticevcima, stricevima nedicevcima....kad pogledas, nigde u Srbiji partizana i komunista od korova...izvetrili :-D

 11. #11
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Ovi prvi (kojima je politički ugled u srbskom narodu već prethodno srozan, te ne moraju taktizirati, već mogu slobodno bljuvati srbomržnju i pretendovati na najviša mesta liste Soroševih plaćenika)
  Paranoja........najkraci put u shizofreniju...

 12. #12
  Zainteresovan član -dreamcatcher- (avatar)
  Učlanjen
  23.03.2006.
  Poruke
  238
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Citat Original postavio Kohen
  Paranoja........najkraci put u shizofreniju...
  Kolega doktore ovo ste fantasticno parafrazirali,mislim dijagnosticki po Tom pitanju stvarno nema sta da se doda.Verujem da ste billy koncizni.

 13. #13
  Primećen član marloon (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2006.
  Lokacija
  Hologram Projection
  Poruke
  577
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  6:3....

 14. #14
  Poznat vujadin (avatar)
  Učlanjen
  30.01.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.641
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Баш са краја цивилизације дођосмо у средину! само, питам се, куда сад?

  Вујадин

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Ovo jos nije kraj. Nije cak ni pocetak kraja. Ali je mozda kraj pocetka

 16. #16
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Citat Original postavio eremita
  @ Urospo

  Свака част. Текст је изванредан, брилијантан, истинит и веома поучан. Не знам ко је аутор (Марко Б.Димитријевић) али могу потписати СВЕ ШТО ЈЕ НАПИСАО. Бравура српске интелигенције !!!!!!!!!!!!! То је то !!
  Citat Original postavio marloon
  Bata Urke... svaka cast... nemam obicaj da citam velike tekstove ovako na forumu, ali ovo je prilicno tačno.Kad čovek počne da razmišlja o suštini "savremenog" srbina kao individue koja je napravila korak u evoluciji od majmuna pa na više i na tom putu zaboravila na svoje poreklo i korene....nešto nisam siguran da će on da evoluira dalje u tom pravcu, možda u rikverc pod punim gasom....
  Da, Marko D. je pogodio u centar. Ni je ne volim da postavljam i citam velike tekstove, ali ovde sam jednostavno morao da napravim presedan. U ovom slucaju svaka recenica je bitna. Jedan od najboljih tekstova na koje sam naisao na netu.

  @Wesley Earl Craven

  Tekst je sa sajta www.srpskapolitika.com

 17. #17
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  @ Coke, Major_TOM, Kohen

  Vec ste prepoznali u jednoj od kategorija.
  Na osnovu vasih postova i stavova koje zastupate, vec ste se klasificirali u otvorene ekstremiste. Doduse nista daleko ni od antisrba, te kad bolje razmislim, vi ste neki miks te dve kategorije.

  Na srecu. ;-)

 18. #18
  Zainteresovan član Die Cinderella (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  435
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Stvarno iritira primitivna podela na Srbe i ostatak sveta, sve to pripada prosloj epohi,a mnogi nikako nisu u stanju da naparave iskorak dalje, verovatno, jer u svom sistemu vrednosti nemaju " pozitivnije" reference od te da su Srbi.

 19. #19
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  prochitao text,i?
  ovo nije analiza,vec politicki obojen-ostrascen govor..vec vidjeno..nema ni jednog jedinog elementa da bi se zvalo analiza,za pocetak..al,ajde,ljudi vole svoja pisanija tako da zovu...
  tekst je jedino dobar u tome sto je autor uspeo da smireno-umerenih stilom,umiveno iznese pljuvachinu,koju smo culi sto puta do sada..

 20. #20
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Pa Petre onda ocigledno treba da ga procitas jos jednom...

 21. #21
  Primećen član marloon (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2006.
  Lokacija
  Hologram Projection
  Poruke
  577
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Nego Pero... ne rece nista ono o radikalima danas...

 22. #22
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  @urosh
  jesan urose,al me vishe mrzi da raspravljam o jednom istom..proci ce bez mene...
  @marlon
  odoh da vidim

 23. #23
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  pazi,prvi post je ok,i delimicno se slazem...drugi je vec "sta bi bilo kad.."..i na to se ne mozemo osloniti.pitanje je koliko legitimnosti ima ili ce imati ova vlada,ako ne bude kombinacije sa ds-om..
  stvari bi isle efikasnije i jasnije;a radikale uvek,i u svakom pogledu treba ostaviti po strani..(mala digresija-meni je najsmesnije bilo kad je antonic objasnio kako kostunica ima obicaj da sagovornicima pricha da,da..i da klima glavom...a toma to protumachio kao podrsku)...ono sto meni nije jasno,a vezano je za tvoje politicke stavove i tvoje simpatisanje dss-a(nemoj da se femkas:)jeste nekakav chudan odnos prema tribunalu i evropskoj uniji..zapravo,to me interesuje generalno kod dss-pristalica.zvanicno proklamovani ciljevi stranke su eu integracija;kostunije obechava da ce mladic biti predat,zarad nastavka pregovora,i skidanja problema sa dnevnog reda...jasno je,kad analiziras,da je prevagnula snazna proevropska opcija u dss-u(slicno,mada,opet i drugachijekao i sa sanaderom)...a neke pristalice dss-a kao da to nisu konstatovale...nebitna je stvar da li on to radi iz idejnih ubedjenja ili pragmatizma...tako su procenjeni ciljevi srbije s njihove strane
  Poslednji put ažurirao/la Petar_FPN : 09.04.2006. u 03:10

 24. #24
  Primećen član marloon (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2006.
  Lokacija
  Hologram Projection
  Poruke
  577
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  Pazi bata Pero, zapamti i svi ovde. Ne simpatisem nijednu partiju i nijednog politicara, samo sam realan i analitican. Nista ni manje ni vise. Ti znas da su mi govorili moroni da sam radikal to mi bilo najsmesnije dok se nisam popickarao sa strelom i odonda videli mrka kapa... a i ja malo podgrevam da vidim kako dishu . Znaci zezanje na stranu, jedino sto kazem za Voju a to je da je on PRVI predsednik rodjen ovde u srcu Srbije i tu je odrastao i skolovao se. Partije me nikad nisu zanimale u zivotu niti sam isao na glasanje. Eto, to je to... mogu da ti dam i glasacki broj da vidis da je istina...

  Sad ti si pametan covek, znas sta je politika, ne treba ja da te ucim tome. To sto se zvanicno prica blage veze nema sa onim sto se radi. Pravi dilovi i pogodbe se UVEK prave iza zatvorenih vrata. I kada se nesto veliko nasluti... sta se radi, svuda u svetu... zamena teza, napravi se cirkus oko sporedne stvari i ljudi kao ovce gledaju u to a ne u sustinu problema. Znaci ono sto DS nije uspeo i nije bogami ni hteo... da tajkune najvece sutne... ovaj je poceo da radi. Karic ode, mozda ce i Miskovic ko zna, uvek ce ih biti koji ce ostati, jer se stranke finansiraju njihovom novcem, a ne clanarinom. I sav taj novac ko zna kakvo vodi poreklo. Sta je kao Miloseviceva lova prljavija od Blerove ili Bušove... daj bre nemoj da se foliramo. Znaci to je uradio.

  Dalje imas sa Slovenijom pricu... jel ti mislis da ono sa jadnim mladicima sto su bukvalno streljani nije moglo ranije da bude postavljeno?...nego sad kad je cirkus oko celokupne slovenacke male privrede i Merkatora... znaci sve je politika. Mi smo mala zemlja i te price mi cemo sami ne treba nam niko su sviranje u gajde. Naravno da nam treba svet ali ne po cenu da se odreknemo istorije, pisma, Crkve, tradicija, običaja, kulture i svega po čemu smo poznati i što gajimo i dan danas...

  Znaci kakav je dil i sa kim napravljen ja ne znam , ali da ti kazem...da Ameri ili bilo ko hoce stvarno Karadzica, Mladica, Bin Ladena ili bilo kog... mislis li da im treba Voja za to?
  Poslednji put ažurirao/la marloon : 09.04.2006. u 03:38

 25. #25
  Primećen član marloon (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2006.
  Lokacija
  Hologram Projection
  Poruke
  577
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Antisrbi, otvoreni ekstremisti i taktičari

  A za ono sta bi bilo i kad... pa takav je naziv teme tamo , zar ne....

Slične teme

 1. Odgovora: 189
  Poslednja poruka: 03.11.2006., 01:57
 2. SRS ekstremisti opasnost po Srbiju
  Autor st.maurice u forumu Politika
  Odgovora: 82
  Poslednja poruka: 12.04.2006., 19:20
 3. DOS ekstremisti opasnost po Srbiju
  Autor Kazanova u forumu Politika
  Odgovora: 42
  Poslednja poruka: 12.04.2006., 16:22
 4. SRBI i ANTISRBI Vol. 2
  Autor commodore u forumu Politika
  Odgovora: 86
  Poslednja poruka: 12.08.2005., 10:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •