Gde je greska?
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Gde je greska?

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    06.04.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Gde je greska?

    Program za zamenu plave boje crvenom:

    #include <stdio.h>
    main()
    {
    FILE *fp1,*fp2;
    int c,n,m,l,d;
    fp1=fopen("c:\slika.jpg","rb");
    fp2=fopen("c:\slika2.jpg","wb");
    for (n=1;n<119;n++)
    putc(fgetc(fp1),fp2);
    for (n=479;n>=0;--n)
    {
    for (m=319;m>=0;--m)
    {
    c=fgetc(fp1);
    l=c/16;
    d=c-(l*16);
    if(l==4)l=1;if(l==0xc)l=0x9;
    if(d==4)d=1;if(d==0xc)d=0x9;
    c=l*16+d;
    putc(c,fp2);
    }}
    fclose(fp1);fclose(fp2);}

    Gde sam pogresio?



  2. #2
    Početnik nills (avatar)
    Učlanjen
    07.04.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    25
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Gde je greska?

    MIslim da nema greske.

    Pogledaj da li si isto to kucao u programu

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    06.04.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Gde je greska?

    Greska je u tome sto ovaj program radi sa bmp formatom a meni treba jpeg. Ako neko zna nek mi posalje kod za menjanje boje jpeg formata.

  4. #4
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano Re: Gde je greska?

    u jpeg formatu plava boja nije bas plava vec na svakom n-tom pixelu varira nijansa, tako da sa tim sistemom, koliko sam ja razumeo, bi morao da menjas malo vise boja od ciste plave, a sto se formata tice, ne bi trebalo da je velika razlika...

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Gde je greska?

    jpeg je sam po sebi mutan... tako da... ne bih pokusavao nikakvu konverziju boja u jpeg formatu....
    bolje bitmap (.bmp)...
    a sto se tice C++ koda... stvarno ne znam nista u C++-u, programiram u VB-u i HTML-u(Naravno uz to ide i malo JavaScript-a, PHP-a i CSS-a.).
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  6. #6
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: Gde je greska?

    Citat Original postavio Zeppelin
    Program za zamenu plave boje crvenom:

    #include <stdio.h>
    main()
    {
    FILE *fp1,*fp2;
    int c,n,m,l,d;
    fp1=fopen("c:\slika.jpg","rb");
    fp2=fopen("c:\slika2.jpg","wb");
    for (n=1;n<119;n++)
    putc(fgetc(fp1),fp2);
    for (n=479;n>=0;--n)
    {
    for (m=319;m>=0;--m)
    {
    c=fgetc(fp1);
    l=c/16;
    d=c-(l*16);
    if(l==4)l=1;if(l==0xc)l=0x9;
    if(d==4)d=1;if(d==0xc)d=0x9;
    c=l*16+d;
    putc(c,fp2);
    }}
    fclose(fp1);fclose(fp2);}

    Gde sam pogresio?

    ako znas kako da citas i pises u jpg ok , ( mislim da nije prosto rgb , vec je spakovano, za sirovu sliku koristi tga ili png ( kompresovana bez gubitaka)).

    png i jpg :

    Kod:
    #using <mscorlib.dll>
    #using <System.dll>
    
    using namespace System;
    
    #using <System.Drawing.dll>
    using namespace System::Drawing;
    
    
    int main()
    {
        
    
        
    	try
    	{
    		Image* image = Image::FromFile(S"largepicture.jpg");
                image->Save("slika.png",Imaging::ImageFormat::Png);
                Image* thumbnail = image->GetThumbnailImage(100,100,0,0);
            	thumbnail->Save(S"thumbnail.jpg",Imaging::ImageFormat::Jpeg);
            	Console::WriteLine(S"Thumbnail created");
    	}
    	catch (Exception* e)
    	{
    		// out of memory exception thrown for bad format
            	Console::WriteLine(S"Image file not found or invalid format");
            	Console::WriteLine(e->Message);
    	}
    
       
    
        return 0;
    }
    ovo je prost kod u .net frameworku koji smanji jpg sliku , npr.

    mozda ce ovo pomoci.

Slične teme

  1. Greska
    Autor Courtney u forumu Tinejdžeri
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 07.04.2010., 19:41
  2. 38 GRESKA
    Autor Franc ios u forumu Numizmatika i filatelija
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 03.03.2009., 03:40

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •