Djačke ekskurzije ili nešto drugo...
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

 1. #1
  Ističe se Dlakava_Strvina (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2004.
  Lokacija
  G.B.Z.
  Poruke
  2.952
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Hajde da malo razmenimo mišljenja u vezi djačkih ekskurzija.

  Zamišljeno kao rekreativna nastava gde će u opuštenijoj formi djaci učiti na licu mesta nešto od naše ili tudje istorije.
  Obično kustos odbrblja nešto toliko brzo i nekvalitetno, da ispade bolje da ste poneli knjigu iz istorije nego što "vrednije učenice" stignu da zapišu pred učiteljicom, a posle iza njenih ledja bace. Bitno je da su ostavile pozitivan utisak. Ne bih pominjao profesore koji učenike pred ekskurziju opterete svojim predmetom sa sve pretnjom da će ih po izlasku iz autobusa propitati.

  Od početne ponude sa super-ekstra-turbo-luksuznim autobusom sa sve djakuzijem na krovu, u kom šofer nije ni potreban do boravka u nekoj najobičnijoj straćari za prenoćište.
  I sve to bez promene početne cene. Neverovatno? Zar ne?

  Od cele ekskurzije djaci se njviše i najlepše sećaju kako su se jurcali sa učiteljicom/profesorkom po hodnicima zbog (ne)spavanja. Bilo je i lepih uspomena za ceo život - neko je ostao bez dva zuba a bilo je tu i onoga čega se roditelji najviše plašiše. Šta da radimo kad deca nisu na roditelje. Verovatno su "pokupila malo na babu".

  Dakle, od ugradjivanja u ekskurziju preko realizacije do povratka ima svašta.
  Bez obzira da li ona traje 48 sati ili dve nedelje.
  Mnoge stvari nikada ni ne stignu do roditelja - bitno da su deca srećna a i direktor.

  KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA?
  ŠTA MENJATI?
  KAKO ORGANIZOVATI?



 2. #2
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Мени су све моје ђачке екскурзије остале незаборавне, и никад неко лоше искуство нисам имала, чак ни када смо спавали у некој руини од хотела у Приједору...све је то имало својих дражи и данас то препричавамо са носталгијом...

  Откад као наставник водим екскурзије, такође је увек било све ОК. Уек смо се лепо провели, ђаци су били презадовољни, никад није било неких инцидената... само да тако буде и ове године!

  Мислим да су екскурије јако важне, данас још више него некад, јер деца данас немају прилике да путују, и ретко кад оду негде даље од свог места.
  Екскурзија има и образовне, и васпитне, и социјалне циљеве.

  Родитељи често ггреше тражећи за своју децу хотеле са 5 звездица, двокреветне собе и не знам какву услугу, јер гледају то својим очима. Деци је то потпуно небитно, они увек воле када их је што више у соби да би могли да се друже, за тих пар дана храна им и није најбитија ствар ( не кажем да то није важно, него само да деца то не виде као битно)....
  Оно што се види и доживи на екскурзији остаје у сећању за цео живот!

 3. #3
  Ističe se Dlakava_Strvina (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2004.
  Lokacija
  G.B.Z.
  Poruke
  2.952
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Zato se odmah kaže -

  Dragi roditelji u tom mestu NEMA hotela sa 5 zvezdica, nisu sagradili Turci a naše mrzi.
  Idemo da obilazimo manastire.
  Pa lepo korigujete cenu...

  Ajde da povedete i nas sa foruma, da nam svima bude u lepom sećanju?
  I onako su ovde sve neka velika deca!
  Evo obećavam da ću u 9 biti u krevetu (i to kako obično spavam)!
  A?

 4. #4
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  O хотелима, цени и свему осталом брине туристичка агенција. Питај њих!

  Јел и са екскурзија вучеш трауме?

 5. #5
  Ističe se Dlakava_Strvina (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2004.
  Lokacija
  G.B.Z.
  Poruke
  2.952
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Citat Original postavio Hellen
  O хотелима, цени и свему осталом брине туристичка агенција. Питај њих!

  Јел и са екскурзија вучеш трауме?
  Ne bih se prepirao sa Vama, pošto sam negde u malom mozgu "pribeležio" da ste medju normalnijim ovde. Opšte poznata stvar da niko od nas nije sasvim normalan, već folira pred okolinom. Pitam se onda šta je normalno?
  Sledeći tekst shvatite bukvalno, nikako lično, jer Vas, logično,ne poznajem, a bavite se tom profesijom. Takodje ne ulazim u Vašu samoobjektivnost, jer ni inteligencija ne utiče mnogo na istu.

  Rekoste imam traume?
  Pa eto, nisam rastao na "onom test-ostrvu-kampu" gde deca odrastaju bez trauma, da ih posle histerija svakodnevnog života ne bi doticala u tolikoj meri.

  Traume su deo života svakog živog bića.
  Ceo život su traume.
  Jaki smo samo onoliko koliko smo u stanju da se nosimo sa problemima.
  Njima ne treba robovati.
  I glupost je problem, pa ni njoj ne treba robovati.

  Loša iskustva koja ostavljaju gorka sećanja i u sebi se plašimo da se isto ne ponovi ni nama ni našim najbližima. Sve te negativne stvari utiču na ponašanje neke osobe - ili postaje asocijalna tj povučena u sebe ili postaje agresivna tj peviše energična.
  Izvori trauma su različiti - psihički, socijalni, politički...

  Hajmo o školi koju bih stavio u grupu psihičkih.
  Detetu su jedini etalon ponašanja, a pre polaska u školu - roditelji.
  Onda deo te uloge preuzima učitelj/ica.
  Od skoro 30 osoba koje su učestvovale u formiranju moje ličnosti, jedino su tri bile metodične u radu i mimo svog predmeta tj pedagozi koji itekako fale našim školama. Nekim svojim metodama su stvorili utisak kod nas da su deo te škole i da u stvari nigde i ni zašta drugo ne žive, već da od nas naprave ljude sposobne za život i pravilno rasudjivanje.
  Žao mi je što moram da se sećam i onih nedoraslih za tu funkciju. A ako bismo vešali paćenike koji se svete detetu, zloupotrebljavajući položaj moćnijeg, onda bi smo ostali bez škola. Znate to su osobe koje bi svoju prosvetiteljsku ulogu rado zamenile za igranje oko šipke ako je to bolje plaćeno i ako izgledaju atraktivno, ili bar da budu vlasnici nekog mini-marketa samo ako bi imali početni kapital. Ili su čak nesposobni i za to, već im samo odgovara sopstvena neradnička forma života. Takvi kukaju za platom, ne za upropaštenim generacijama koje su oni izgradjivali.

  To kako pojedini profesori ili profesorke "funkcionišu" pred mladim ljudima je sve nego pedagoški. Oni imaju potrebne papire za obavljanje dužnosti - fakultetsku diplomu i lekarski nalaz da su zdravi. Medjutim škola daje znanje ali ne i pamet a što se tiče lekarskog nalaza to vam je elementarrno stanje sa mokraćom i očnim vidom. Nikako sa mentalnim zdravljem.

  Počevši od obdaništa pa preko škola, ove ustanove služe za preprodaju svakakvih gluposti deci a koje nisu bitna za njihovo obrazovanje ili odrastanje. Kojekakvi poreprodavci neprodatih knjiga, šarenih laža ili pak turističke agencije, sve se to bira "emotivno" od strane direktora ili neke bitnije osobe (recimo da je direktor samo figura).
  Ta emotivnost se odražava ka ljubavi prema svom džepu tj izvesnom porocentu od "učeničke sreće".

  Tu se deca ne pitaju ništa. Kao ni da li bi trebalo izučavati Darvina, po mišljenju izvesne verski zatrovane bivše ministarke, koja je teško zloupotrebila funkciju, kad već imamo SPC? Jednu od hiljadu falš predstavnika nekog stvoritelja. Da li je sve nastalo od energije ili nekog višeg bića ostaje nepoznato jer odmah sledi logično pitanje - a odakle onda ta energija ili to biće? I tako bi išli u krug. Vidite ranije se i grom pripisivao Perunu iliti Svetom Djordju kasnije. Tu su samo bitna imena onih koji su zaduženi za grom, a ne kako ta pojava nastaje (+ i - pa kroz jonski kanal).

  Dok nas tako ceo život zaebvaju sa svim i svačim pojedini profesori(ke) ne bi trebalo da maltretiraju decu po školama svojim predrasudama ili sujetama (te njegov tata nije član partije, te njegov deda onaj pisac, te babu su mu spalili na francuskom trgu).

  A ekskurzije?
  Pa vidite, dovoljno je da čovek sam kupi kartu i ode u nekom pravcu na dva dana i da se vrati, radi promene uobičajenog životnog tempa. Mnogo opuštenija varijanta nego jurcanje za grupom ili prebrojavanje iste na svakih 30 minuta.

  Moje ekskurzije su lepe jer sam sam ili sa par drugova išao tamo gde mi je bilo lepo.
  A meni je lepo jedino ono što je pametno. Uvek mi je bilo glupo da čekam po hodnicima hotel-straćare od 8 ujutru do 12 popodne početak obilaska mesta u koje smo došli. Pored "planiranog obilaska" koje je imalo puno šupljina - sam sam ih popunjavao. Kao i za sve drugo u životu.
  Takav sam rodjen.

  Pametni ste, znate na šta sam mislio.

 6. #6
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Уф, ти ово баш озбиљно!
  Оно о траумама је било зезање јер си (опростићеш ми ако не персирам?) на некој другој теми дао неке примере из свог школовања, а звучао си врло огорчено, па зато. Извињавам се ако је звучало као провокација.

  У свакој професији има свакаквих људи, па и у просвети! Значи ни просвета није имуна од садиста, кретена и дилетаната. Не волим само када се уопштава и када се спочитава да је већина таква. Разумљиво, браним свој еснаф!

  Што се организовања екскурзија тиче, постоји тачна законска процедура, која не може да се заобиђе (пре десетак година је још и могло, али сада одавно не):
  -туристичке агенције (само оне које имају дозволу за ђачки туризам) доставе своје понуде
  - комисија издвоји неких 4-5 агенција ( у понуду улазе дестинације, програм и сатница обилазака, место ноћења, какви су аутобуси, какви су хотели, која је цена..и сви други детаљи)
  -Савет родитеља од тих неколико агенција бира најбољу, и неколико дестинација које препоручује
  -одељенске старешине разговарају са ђацима, одаберу једну или две дестинације
  -сазивају се родитељски састанци где родитељи коначно одлучују о дестинацији и где буду детаљно упознати са свим што улази у програм екскурзије

  Овако то функционише у нашој школи годинама. Не знам зашто се стално прави фама око тих екскурзија.

  Као што видиш, мене као наставника нико не пита нити да ли ћу да идем, нити где ћу да идем...моје је да пазим на децу, а за све остале детаље одговорна је агенција!
  Poslednji put ažurirao/la Hellen : 20.03.2006. u 17:15

 7. #7
  Ističe se Dlakava_Strvina (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2004.
  Lokacija
  G.B.Z.
  Poruke
  2.952
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Citat Original postavio Hellen
  Уф, ти ово баш озбиљно!
  Оно о траумама је било зезање јер си (опростићеш ми ако не персирам?) на некој другој теми дао неке примере из свог школовања, а звучао си врло огорчено, па зато. Извињавам се ако је звучало као провокација.

  Ufff, mada je forum zezanje i daleko od edukativnog, ipak vredi malo biti ozbiljan tj ličan.
  Pa sad, nisam ja birao kadar koji će me "obradjivati". Nazovimo to životnim okolnostima.
  Tek, ja bih iskren i sad mi srcu lakše.
  U Americi bi mi ovo naplatili.
  Čim naplatim pojedinima odavde za ono što sam savetovao i Vi ćete dobiti svoj deo

  Citat Original postavio Hellen
  У свакој професији има свакаквих људи, па и у просвети! Значи ни просвета није имуна од садиста, кретена и дилетаната. Не волим само када се уопштава и када се спочитава да је већина таква. Разумљиво, браним свој еснаф!
  Naravno, naravno.
  Samo ako branite takve, onda ste sa njima.
  Ne možete davati podršku nekvalitetnim ljhudima, koji su tu igrom slučaja.

  Citat Original postavio Hellen
  Што се организовања екскурзија тиче, постоји тачна законска процедура, која не може да се заобиђе (пре десетак година је још и могло, али сада одавно не):
  -туристичке агенције (само оне које имају дозволу за ђачки туризам) доставе своје понуде
  - комисија издвоји неких 4-5 агенција ( у понуду улазе дестинације, програм и сатница обилазака, место ноћења, какви су аутобуси, какви су хотели, која је цена..и сви други детаљи)
  -Савет родитеља од тих неколико агенција бира најбољу, и неколико дестинација које препоручује
  -одељенске старешине разговарају са ђацима, одаберу једну или две дестинације
  -сазивају се родитељски састанци где родитељи коначно одлучују о дестинацији и где буду детаљно упознати са свим што улази у програм екскурзије

  Mnogo birokratije.
  Zaista ne znam kakve su danas te "agencije" sem da ih je relativno lako otvoriti.
  Kako se dobija dozvola kad rade to što rade takodje ostaje u sferi kafanskog nagadjanja (čitajoznanstva sa merodavnima)
  Roditeljski savet je ništa drugo do skup dokonih poltrona koji svojim obigravanjem oko direktora osiguraju svojoj deci prolazak kroz tu ustanovu.
  Mogu starešine da razgovaraju sa djacima koliko hoće kad se ništa ne pitaju.
  Da, ali nigde nema preciznog plana toka ekskurzije sa satnicama kao ni to da li se sve odvijalo po planu (preskočeni objekti, noćna vožnja, nehigijena u straćari)...


  Citat Original postavio Hellen
  Овако то функционише у нашој школи годинама. Не знам зашто се стално прави фама око тих екскурзија.

  Pojma nemam, kad ništa ne funkcioniše.
  Verovatno da se zamažu oči javnosti sa manjim problemom

  Citat Original postavio Hellen
  Као што видиш, мене као наставника нико не пита нити да ли ћу да идем, нити где ћу да идем...моје је да пазим на децу, а за све остале детаље одговорна је агенција!
  Pazite na decu! Pazite na decu decu!
  Pazite na decu!
  Deca paze na Vas, na Vas...
  (pekinška patka)

  :wink:
  Poslednji put ažurirao/la Dlakava_Strvina : 21.03.2006. u 10:32

 8. #8
  Poznat
  Učlanjen
  19.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  7.287
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Наставница мог старијег сина, који је кренуо у први разред, упорно инстистира да га дамо на екскурзију која је у мају (на 7 дана). Сад ... прво, не познајемо жену, друго, зашто упорно, и упорно, и упорно форсира и нас и наше дете да иде (наравно, има проценат по детету од агенције, ништа чудно!), треће, не познајемо ни ту децу из разреда, а колико видимо, и доста њих је проблематично и неки чак и малтетирају нашег сина (шта ли ће тек бити тамо) и наставница једва излази на крај са њима, и четврто ... те несреће које се догађају ... хм, прилично ме плаше. Не кажем да ће то увек да се деси, али ипак више волим да дете путује са нама. Ово пишем искључиво у вези наставнице мог сина, не знам какве су друге и не сматрам се меродавном да их "оптужујем" и прозивам, сигурно има и оних који савесно обављају свој посао, али ... екскурзија за сада не. Можда касније, када буде био старији.
  Poslednji put ažurirao/la gost 42348 : 21.03.2006. u 11:14

 9. #9
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  То није седмодневна екскурзија, него рекреативна настава.


  Мало ми је чудно, дете вам већ 7 месеци проводи више времена са том учитељицом него са вама, а ви је још не познајете??? Ваше дете седам месеци иде са том децом у разред а ви их још не понајете???

  ОК је страх сваког родитеља да ће се детету, не дај Боже, нешто десити ако није поред нас. Али, мислим да задатак родитеља није да га спутамо и да уклонимо од детета све могуће непријатности, него да га оспособимо да се сам сналази и излази на крај са њима.

  Сви ми волимо да дете буде уз нас, али шта каже дете? Није исто путовати са родитељима и бити у вршњачкој групи. Питајте га да ли би волео да проведе недељу дана са својим друштвом!

  Овакве екскурзије, а нарочито рекреативне наставе, су идеална прилика да пустимо дете да функционише без нас, да се социјализује, да се уклопи у групу. Бојим се да издвајање детета може још више да погорша његов статус у одељењу. Они ће имати заједничке доживљаје које ће препричавати, а ваше дете ће бити онда још изолованије, и још више ће га малтретирати.

 10. #10
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Samo ako branite takve, onda ste sa njima.
  Ne možete davati podršku nekvalitetnim ljhudima, koji su tu igrom slučaja.
  Не браним ТАКВЕ, него само кажем да ми се не свиђају никаква уопштавања. Ако причамо о ТАКВИМА, онда причајмо о конкретним појединцима, а не о читавој професији!

  Mnogo birokratije.
  Zaista ne znam kakve su danas te "agencije" sem da ih je relativno lako otvoriti.
  Kako se dobija dozvola kad rade to što rade takodje ostaje u sferi kafanskog nagadjanja (čitajoznanstva sa merodavnima)
  Roditeljski savet je ništa drugo do skup dokonih poltrona koji svojim obigravanjem oko direktora osiguraju svojoj deci prolazak kroz tu ustanovu.
  Mogu starešine da razgovaraju sa djacima koliko hoće kad se ništa ne pitaju.
  Da, ali nigde nema preciznog plana toka ekskurzije sa satnicama kao ni to da li se sve odvijalo po planu (preskočeni objekti, noćna vožnja, nehigijena u straćari)...
  О агенцијама питај задужено министарство, а не професоре и учитеље.
  Не знам одакле ти идеја о томе ко чини Савет родитеља, али очигледан је твој негативан став (иако си неупућен у материју) и жеља да по сваку цену екскурзијама, и свему око њих, даш негативну конотацију.

  Детаљна сатница увек постоји и родитељи имају увид у њу! Компетентно тврдим!

  Ђаци не могу да бирају агенцију, али могу да бирају дестинацију! И још како се питају и одлучују о томе!

  После сваке екскурзије обавезно се прави анализа и бележе се сви евентуални пропусти, и то и на Савету родитеља, и на родитељским састанцима, и на Школском одбору, и на Наставничком већу!

  ''Много бирократије'' (можда заиста тако звучи) је потребно управо зато да би се избегло наметање неких агенција од стране поједницаца, или неке друге махинације.
  Poslednji put ažurirao/la Hellen : 21.03.2006. u 19:50

 11. #11
  Poznat
  Učlanjen
  19.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  7.287
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Хелен, реците ми, како ја да упознам наставницу мог детета? Могу, ако дуже време проводим са њом, слушам је, посматрам, гледам како се опходи према мом детету а и свима њима .... исто тако, говорим и за децу из његовог разреда ... све што знам јесте из прича мог сина и одговора на питања која му постављамо о свему томе ... сваки пут када причамо са наставницом она је хладна, резервисана, званична и клештима јој вадиш речи из иста! И шта сад ... како да је упознам, да јој верујем? Није седам месеци исто што и 3, 4 године проведене са њом и том децом! Друго, син је већ неколико пута путовао на 10 дана са својим вртићем, без родитеља, наравно. Самосталан је колико му дозвољавају године. И нисмо ти типови родитеља који своје дете нигде не пуштају. Једноставно, још увек не познајем жену и немам поверења у њу. За сада је тако, а после ћемо видети.
  Мене су родитељи спутавали (због једног врста хендикепа), уклањали препреке са мога пута што ме је на крају и много коштало. Врло добро знам шта значи дати извесну слободу детету да се само сналази у животу онолико колико треба. Зато, немојте да вас чуди мој негативан став према тим путовањима.

 12. #12
  Fizicar nije na forumu
  se mnogo promenila od kada je poslednji put bila ovde. :S
  Primećen član Fizicar (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  573
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Citat Original postavio Hellen
  Мени су све моје ђачке екскурзије остале незаборавне, и никад неко лоше искуство нисам имала, чак ни када смо спавали у некој руини од хотела у Приједору...све је то имало својих дражи и данас то препричавамо са носталгијом...

  Откад као наставник водим екскурзије, такође је увек било све ОК. Уек смо се лепо провели, ђаци су били презадовољни, никад није било неких инцидената... само да тако буде и ове године!

  Мислим да су екскурије јако важне, данас још више него некад, јер деца данас немају прилике да путују, и ретко кад оду негде даље од свог места.
  Екскурзија има и образовне, и васпитне, и социјалне циљеве.

  Родитељи често ггреше тражећи за своју децу хотеле са 5 звездица, двокреветне собе и не знам какву услугу, јер гледају то својим очима. Деци је то потпуно небитно, они увек воле када их је што више у соби да би могли да се друже, за тих пар дана храна им и није најбитија ствар ( не кажем да то није важно, него само да деца то не виде као битно)....
  Оно што се види и доживи на екскурзији остаје у сећању за цео живот!
  Ove ekskurzije (3-5 oktobar) smo svaki dan (rucak,vecera) jeli "becku sniclu" sa pireom. Nije ni cudo sto me je boleo stomak.

  Nama je ekskurzija bila skuplja za 3000 din. od ekskurzije prosle generacije.(Direktorki 1500, razrednom 1500 od svakog ucenika).

 13. #13
  Fizicar nije na forumu
  se mnogo promenila od kada je poslednji put bila ovde. :S
  Primećen član Fizicar (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  573
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Citat Original postavio Hellen
  Не браним ТАКВЕ, него само кажем да ми се не свиђају никаква уопштавања. Ако причамо о ТАКВИМА, онда причајмо о конкретним појединцима, а не о читавој професији!



  О агенцијама питај задужено министарство, а не професоре и учитеље.
  Не знам одакле ти идеја о томе ко чини Савет родитеља, али очигледан је твој негативан став (иако си неупућен у материју) и жеља да по сваку цену екскурзијама, и свему око њих, даш негативну конотацију.

  Детаљна сатница увек постоји и родитељи имају увид у њу! Компетентно тврдим!

  Ђаци не могу да бирају агенцију, али могу да бирају дестинацију! И још како се питају и одлучују о томе!

  После сваке екскурзије обавезно се прави анализа и бележе се сви евентуални пропусти, и то и на Савету родитеља, и на родитељским састанцима, и на Школском одбору, и на Наставничком већу!

  ''Много бирократије'' (можда заиста тако звучи) је потребно управо зато да би се избегло наметање неких агенција од стране поједницаца, или неке друге махинације.
  Nama (djacima) u nasoj skoli nista nije dopusteno. Ne mozemo da idemo u prolece, ne mozemo da biramo destinaciju (tako je Ministarstvo odlucilo), ne mozemo da biramo hotel... Sve nam je zabranjeno. Imamo odvratnu direktorku.

  Prosli put smo smo morali da se za ekskurziju spremimo u roku od 3 dana ako smo hteli da idemo. Bezveze je ovo sto mora da ide 80% ucenika iz odeljenja i sto moraju da se nadoknadjuju casovi.

  Cula sam da su promenili nesto.

 14. #14
  Zainteresovan član SENDI90 (avatar)
  Učlanjen
  03.03.2006.
  Lokacija
  ulica divljih kestenova
  Poruke
  236
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  becku sniclu" sa pireom
  sta fali?

  @hellen : mi ne biramo gde idemo, mozda kod vas, ali kod nas - NE.
  @fizicar : kako nadoknadjujete????koja skola?

 15. #15
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Nama je ekskurzija bila skuplja za 3000 din. od ekskurzije prosle generacije.(Direktorki 1500, razrednom 1500 od svakog ucenika).
  Ово није тачно!
  Их, да је по 1500 од сваког ученика, то би за једну екскурзију добила више него што је цела плата!
  Наша овогодишња екскурзија је за 1000 динара скупља од прошлогодишње. То је агенцијска понуда, цену не формирају ни наставници ни директор!

  Хотел не можете да бирате, можете само оне који имају склопљен договор са агенцијом преко које идете.
  Уф, ала имаш осетљив стомак, бечка и пире, то је страшно за стомак, ако се једе два дана за редом оће свашта да се деси! (Мало се шалим, наравно)

  Дете, имате ли ви родитеље? Да ли сте имали родитељски састанак о екскурзији? Ко је представник вашег одељења у Савету родитеља?

  Да ли су они видели званичну понуду агенције? Па немојте дозволити да свако ради како хоће, а да родитељи ћуте! Зна се каква је процедура за организовање екскурзије!

  Најлакше је ћутати и линијом мањег отпора пристајати на све, а после се жалити како је свет неправедан!

 16. #16
  Ističe se Dlakava_Strvina (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2004.
  Lokacija
  G.B.Z.
  Poruke
  2.952
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Citat Original postavio Hellen
  Најлакше је ћутати и линијом мањег отпора пристајати на све, а после се жалити како је свет неправедан!
  E ovo nas nauče učitelji u školama.
  Ako nisi po volji Njegovoj onda te izbombarduje i uvali ti sankcije za avgust.
  Zato se slome ljudi u volji svojoj mladjanoj i nikada više u životu ne postanu otresiti ljudi.

  Šteta, mene ne slomiše.
  Baš sam danas isterao tri mečke iz rupe.
  Pa neće mene državna birokratija i zdravstvo da zavitlava

 17. #17
  Ističe se
  Učlanjen
  30.06.2004.
  Lokacija
  eldorado
  Poruke
  2.975
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  danas bas gledam planinarenje pa se setih radila to nekada ,, sa skolom ,, pesacenje ceo dan ,, dopuzis do hotela ,, neki nisu od umora mogli na veceru ,, a ima i primer zima , planina ,, obavezno skijanje ,,, a u ovu zemlju odose deca na kopaonik , kupili svi po jedno ono za gooz ,,spustali se sat vremena i odose ,,, a uvece u diskoteku ,, deca peti razred ,,,
  A KAD ĆU AKO NEĆU NIKAD?????

 18. #18
  Iskusan Marge Simpson (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  pored jednog jezera
  Poruke
  6.069
  Reputaciona moć
  584

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Upravo sam dobila parce papira cudnog formata, verovatno je trecina od A4 formata na kojem bi trebalo da dam saglasnost da mi dete ide na dvodnevnu ekskurziju u organizaciji T.A. Kekec. Destinacija Arandjelovac, Bukovicka banja, Oplenac, Velika plana, Crkva pokajnica i Radovanjski lug. Cena neverovatnih 4100 (kazu moze i u ratama). Ukljucen je rucak !!!
  Dakle, vecina vremena u autobusu uz grickalice od kuce, jedno prenociste ko zna gde i obilazak pomenutih mesta za koje smatram da deca uzrasta od 11 godina bas i nisu zainteresovana. Da vam napomenem da nije bilo reci o Savetu roditelja, biranju destinacija i bilo kakvom drugom dogovoru. Niti znamo prevoznika, niti kada se ide, gde se spava, jede...Valjda bi te informacije dobili nakon potpisivanja papira za saglasnost o odlasku deteta i uplati 4100 dinara ?!
  Za taj novac, tih pedesetak evra, koje se daje za jedno dete, moze da se zakupi kombi sa 8 sedista i da te voza ceo dan.
  Slazem se da to nije dozivljaj za decu ako nije frka i guzva, ali nece biti ni ovako jer do sada ni jedno dete u razredu nije dobilo pristanak roditelja za ponudjenu ekskurziju.

 19. #19
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Распитајте се, тражите родитељски састанак. Колико знам на дводневну екскурзију могу ићи само деца из 7. и 8. разреда, не млађа!

  Ово је цена дводневне екскурзије. Ми плаћамо 4150 за сличну дестинацију и један пун пансион у хотелу у Врњачкој Бањи. Значи, не ручак (нисте пажљиво прочитали) него и ручак, вечера и доручак, и спавање у хотелу.

  Пре пар година сам силом прилика морала да преспавам у хотелу у унутрашњости, и цена ноћења са доручком је била 3200, не знам шта очекујете, колико да кошта дводневна екскурзија?

  Који су то садржаји који треба да интересују дете од 11 година? Предложите такве дестинације: рецимо 'Мек Доналдс'', Бамбиленд, луна-парк...и друге културноисторијске знаменитости.
  Poslednji put ažurirao/la Hellen : 27.03.2006. u 18:03

 20. #20
  Fizicar nije na forumu
  se mnogo promenila od kada je poslednji put bila ovde. :S
  Primećen član Fizicar (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  573
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Citat Original postavio Marge Simpson
  Upravo sam dobila parce papira cudnog formata, verovatno je trecina od A4 formata na kojem bi trebalo da dam saglasnost da mi dete ide na dvodnevnu ekskurziju u organizaciji T.A. Kekec. Destinacija Arandjelovac, Bukovicka banja, Oplenac, Velika plana, Crkva pokajnica i Radovanjski lug. Cena neverovatnih 4100 (kazu moze i u ratama). Ukljucen je rucak !!!
  Dakle, vecina vremena u autobusu uz grickalice od kuce, jedno prenociste ko zna gde i obilazak pomenutih mesta za koje smatram da deca uzrasta od 11 godina bas i nisu zainteresovana. Da vam napomenem da nije bilo reci o Savetu roditelja, biranju destinacija i bilo kakvom drugom dogovoru. Niti znamo prevoznika, niti kada se ide, gde se spava, jede...Valjda bi te informacije dobili nakon potpisivanja papira za saglasnost o odlasku deteta i uplati 4100 dinara ?!
  Za taj novac, tih pedesetak evra, koje se daje za jedno dete, moze da se zakupi kombi sa 8 sedista i da te voza ceo dan.
  Slazem se da to nije dozivljaj za decu ako nije frka i guzva, ali nece biti ni ovako jer do sada ni jedno dete u razredu nije dobilo pristanak roditelja za ponudjenu ekskurziju.

  Prosloj generaciji je toliko (4100) kostala trodnevna ekskurzija, a nama je sada bila 7000 i jos nesto. Zar je sve toliko poskupelo? :-?

 21. #21
  Buduća legenda Hellen (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  30.131
  Reputaciona moć
  921

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Наша прошлогодишња је била око 3500, а сада је 4150.

 22. #22
  Iskusan Marge Simpson (avatar)
  Učlanjen
  18.02.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  pored jednog jezera
  Poruke
  6.069
  Reputaciona moć
  584

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Ne znam samo kako se jedna nastavnica muzickog usudila da organizuje autobus i za samo 500 dinara povede decu u Novi Sad, u Srpsko narodno pozoriste na predstavu i da pri tom u tih 500 dinara bude uracunata i ulaznica.
  Autobus je bio visoke turisticke klase.Deca su dosla kuci zadovoljna baletskom predstavom koju su pogledala.
  A, da, da napomenem da su deca obisla i kulturnoistorijsku znamenitost Mek donalds, sram ih bilo kada tako nesto vole jer to nije primereno njihovom uzrastu od 11 godina.
  Izgleda da je ipak moguce zaobici one likove koji debelo zaradjuju na ekskurzijama.

 23. #23
  Fizicar nije na forumu
  se mnogo promenila od kada je poslednji put bila ovde. :S
  Primećen član Fizicar (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  573
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  Ex, da ja imam takvu nastavnicu.

 24. #24
  Domaćin levrone (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Strada del vino terano
  Poruke
  4.134
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Djačke ekskurzije ili nešto drugo...

  @marge
  Ta nastavnica je najverovatnije našla sponzore.
  U mojoj školi je radila jedna profesorka koja se malo iscimala i omogućila da odu i oni koji nisu imali para (oko 300€ je koštao aranžman) za ekskurziju.
  Jedno jutro se spremila, otišla od firme do firme, i po cenu reklamice na zadnjoj strani školskih novina, obezbedila da svi maturanti odu na ekskurziju.
  Ja bih je stavio za direktora.

Slične teme

 1. .avi file? ili nešto drugo
  Autor coler u forumu Multimedija
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 22.05.2008., 11:23
 2. BIOS ili nesto drugo
  Autor GoranBBB u forumu Operativni sistemi
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 24.03.2005., 19:03
 3. win amp ili nesto drugo???
  Autor mohikanac81 u forumu Softver
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 08.02.2005., 21:36
 4. ljubav ili nesto drugo ili sta vec...?
  Autor stehpinkler u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 26.12.2003., 15:31

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •