Хороскопи, зодијаци ...
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 71

Tema: Хороскопи, зодијаци ...

 1. #1
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Хороскопи, зодијаци ...

  Хороскопи, зодијаци ...
  Јеромонах Саватије Бастовој

  Упркос шалама које се праве око веровања у хороскопске знаке, такво веровање заиста постоји. Занимљиво је да људи, који одбијају да прихвате постојање Бога Творца, више воле да се потчине имагинарниим јарчевима који јурцају између звезда.

  Домаћица ће игнорисати Христове речи „љуби ближњег свог“, али зато ће слушати ТВ водитеља, ако буде рекао „имаћете тежак дан, избегавајте сукобе са рођацима“.

  Чињеница да је човек усмерен на тајанственију страну свог постојања, говори о двојности људске природе. На једној страни, тренутни видљиви свет, али на другој страни један мистички свет, напознат и несигуран, али присутан стално у свакоме. Човек верује, ако не у Бога, онда у било шта.

  На пример, студенти из Јашија, током седница, не ходају зидом бивше издавачке куће „Junimea“, јер то може да се одрази лоше на испите. Други, вероватно из истих разлога, не стају на канализационе шахтове.

  Унутрашњи свет таквих људи је прави калеиодоскоп, немиран свет који оставља свој отисак на начин размишљања и осећања. Одавде истиче расцепљеност савременог света, постмодерне, света састављеног из делова и делића.

  Човеку је потребан оријентир у Универзуму, он не може постојати сам. Искуство страха, усамљености, гура нас у најчуднија веровања. Истина је, ту су звезде и сазвежђа, свако са својим именом и путањом, али како можемо да верујемо да неразумно тело некако може утицати на тако сложено биће, као што је човек?

  Ако ћемо баш, човек у својој сложености, чак може веровати да месец, који није ништа друго до стена, може да одлуши његову судбину. Ово ме подсећа на Креангину славну личност, која је плакала, плашећи се стене соли са врха пећи.

  Свети Оци говоре да навике постају друга природа. Ето зато, човек који слуша дуже време хороскопе, почиње на крају, да буде сенка свог хороскопског знака. Ови људи не схватају да постају врло рањиви, јер је довољно да неко проучи њихов знак и онда можете да радите са њима шта год вам је воља, манипулишући њима као са зомбијима. Ово се посебно односи на жене.

  Ми смо позвани да опонашамо или Христа, или хороскопске бикове, јарчеве и шкорпије. Кроз опонашање, ми постајемо. То је мишљење Православних подвижника.

  Али, наравно, свако је слободан са изабере шта жели да постане
  “Mors tua, vita mea” 2. #2
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  „Лечен сам од врачара“
  Архиепископ Лев Лебедев

  У последње време су се појавили бронјни људи са необичним психичким и хипнотерапеутским моћима, којим се поклања простор у новинама, па чак и не телевизији. Оно што ови људи показују на екрану, често се назива „чудом“. Није изненађујуће што неверници (који и даље тајно жуде за чудима!) цене ове појаве, али понекад и Православни Хришћани имају утисак да ова дела врачара, представљају дар Божији. Ово је подржано Светим Врачима (безсребреницима), који су били способни да исцељују боесне, само уз помоћ једне речи, молитве, полагањем руку.

  У међувремену, сваки ће частан доктор – хипнотизер, рећи да нема никаквог чуда у његовом хипнотичком утицају. Оно што се ту дешава, јесте утицај на нервни систем особе која то жели, чија природа још није сасвим јасна...

  Мноштво људи сматра да су управо на тај начин, Светитељи исцељивали људе. То јест, чуда исцељивања, описана у Светом Писму и Житијама Светих, представљају појаву исте врсте и карактера, као и дела савремених хипнотизера и врачара.

  Како разликовати право чудо, силу Божију – од силе, чија природа још није јасна науци?

  Хришћански Светитељи: Свети Великомученик Пантелејмон, Свети Врачи Козма и Дамјан, Свети Сергије Радоњешки, Свети Серафим, Чудотворац Саровски и други, нису само људи са јаком вољом, и сигурно не само искрени верници и високо морални људи. Ово су људи који су примили Благодат Духа Светога, уз помоћ тешког подвига усхођења ка Богу, у складу са правилима Православног подвижништва. Благодат се може показати кроз различте дарове, укључујући ту и способност исцељивања људи.

  Православна Светост, висина духовног и подвига молитве личности у Христу, у складу са правилима Цркве – јесу јемци и мерила да се исцељивање које долази из такве личности, завршава нетварном силом (енергијом) Божијом и представљају права чуда, то јест, када натприродне силе делују у природном закону живота, установљеном од Бога.

  У таквим случајевима, исцељење је савршено, безусловно и може бити савршено у односу на сваку болесну особу, без обзира на особине тела, нервни систем, стања болести, чак и мртви могу бити васкрсавани ( људи који не умиру клиничком, већ стварном смрћу).

  Али ако се нека необична способност (на пример, хипнотисање других људи) појављује не као резултат молитве, или духовног живота у Христу, већ од рођења или као поселдица болног шока или неког аутотренинга (јога, на пример), онда је очигледно да то није Благодат Духа Светога. Онда, каква је то сила? Каква је природа те силе?

  Могућа су два одговора. Ово или долази директно од палих анђела, или од једне од материјалних сила (енергија) људске природе, која се концентрише у вођеном смеру (нешто слично феномен лупе, када нормални сунчев зрак се сакупља у сноп и тако бива у стању да запали папир, дрво, кожу).

  Проучимо другу могућност - материјалну, природну силу. Апстрактно говорећи, натприродне силе могу бити препознате као неутралне у погледу духовног живота и моралног стања, онога који их поседује (т.ј. оне зависе само од онога ко их користи и од сврхе са којом их користи). Али то тако није у стварности. „Земаљске“ силе Природе су у релативној моћи ђавола, до Другог Доласка Христовог. Он је „кнез овог света“.

  Након свог пада, човек је својом грађом, телесно везаном и „страсном и похотном“, дошао под утицај и власт ђавола. У складу са овим, свака необична натприродна енергија душе или тела, изазвана је грехом и кроз њега је потчињена ђаволу.

  Само су „уска врата“ молитвеног, несебичног живота Православног Хришћанина, у стању да се ослободе од фаталних сила паклених сила, али ово може бити учињено само посебном личном помоћи од стране Бога. Ако се такво преображење не догоди, онда се догађа следеће, чак и најсрдачнијим људима, који природно поседују натприродне способности и енергије: они су изложени демонском утицају, неупадљивом за њих саме, што у особи оживљава осећај само-искључивости, јединствености, гордост видљиву или не, која се не примећује увек, од стране саме особе. Чешће су такви људи кушани силом коју имају над другим људима, или људском славом, што је и даље гордост.

  Можемо чути коментар: врачаре исцељују људе! Људи се ослобађају болова, болести, које су мсатране неизлечивим. Да ли је ово лоше? Да ли ово противуречи Хришћанској милости? Каква је разлика у методама исцељења? Док год делује...
  “Mors tua, vita mea”

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  У току мог пастирског, свштеничког служења, сусретао сам локалне јогије, врачаре, психијатре. Најискуснији од њих, говоре да око 20% људи може бити хипнотисано. Хипнотизер одређује групу људи, уз помоћ неких једноставних тестова. Уз помоћ сложенијих тестова, он одређује међу њима, групу људи који су осетљивији на хипнозу. Ово су они са којима хипнотизер „ради“, чинећи њихов нервни систем да слуша његова наређења и команде. Такви хипнотизери могу показивати ове људе публици, на тај начин изазивајући ефективан утисак замишљене моћне силе, скоро чуда. Истина, он може поштено да призна, да не могу сви људи бити исцељени њиме. Али људи обично пренебрегавају овакве исповести, задивљени оним што су видели.

  Тако, нема много људи који могу да изводе таква „чуда“. Шта се дешава онима који то могу? Психијатри не говоре без разлога, да је једна од тајни хипнозе, у покретању максимума способности ових или оних функција људског тела. Обично се способности, моћи и функције тела користе са способностима, које су много ниже од максималних. Ако ове функције достигну највећи ниво напора, могуће је да се ддобије ефекат исцељења неких болести. Али шта је следеће? Користећи максималну енергију, наше тело неће бити у стању да се носи са другим болестима. Као последица ће се догодити пропаст човекових унутрашњих способности, а последице тога могу бити још горе.

  Захваљујући овоме долазе још страшније болести и ментални проблеми (лудило) или духовно поробљавање од стране тамних сила. Ову чињеницу не узимају у обзир ни „исцелитељи“, нити они који желе да се отарасе својих патњи по сваку цену. „И буде потоње горе човеку оном од првог.“ (Матеј 12:45)

  Поред овога, утицај хипнозе, ломи заштитни печат, који штити свест човека од спољашњег утицаја, чувајући му неопходну унтрашњу слободу. Сада, таква особа, може бити лако под утицајем других врста спољашњих утицаја. Ово је вероватно најштетнија последица хипнотичког исцељивања.

  Обратите пажњу како хипнотизери (или други врачари) раде. Они могу говорити са људима пријатељским, смиреним тоном, али у одлучујућим тренуцима могу викати, што даје силу његовом наређењу. Због чега? То се чини да потисне природни отпор свести и воље пацијента, приморавајући га да се потчини вољи „доктора“.

  Они који су гледали ТВ емисију, о психијатру који је обезбедио анестезију кроз ТВ екран током операција двеју жена, вероватно су приметили оштар и понекад груб тон за доктора, у најважнијем тренутку, пре него су хирурзи почели да раде са скалпелима. У емисији нису рекли да су ове жене биле део психијатраијског експеримента, већ дуже време и да је он са њима радио и пре. Експеримент није био чист, чак и са тачке гледишта доктора, који су били присутни.

  Можемо поредити тон, дух, начин општења са болесним људима, таквих људи вере, као што су Свети Серафим Чудотворац Саровски, Свети Јован Кроншатски. Старац Серафим је исцелио паралисаног Н.А. Мотовилова, искључиво благим речима: никакви повици, наређења, наметања разорне воље.

  Други чувени врачар током ТВ емисија, нуди публици да постави судове са водом на сто и да је онда попије као исцељујућу воду. Анкете показују да ова вода помаже неким људима, али другима (већини) или погоршава болест, или нема никаквог ефекта. Магијске чини над водом, познате су још из раних периода паганства, и одређени су не само од стране Цркве, већ и од савремене науке као магија. Као што је академик Рибјаков указао да је магија, дело над судом (пехар, лавор, чинија) воде.

  У садашњости, скоро сви врачари, у циљу да баце болест на некога, или, напротив да исцеле некога од болести, бацају различите чини над водом, потапајући восак или калај у њу, нудећи је да се попије. Такве врачаре могу користити молитве Цркве, призивајући имена Анђела и Светитеља, али између њих неминовно убацују абракадабра магијских чини. Ове чини, повезују врачара и његовог пацијента са пакленим демонима. Као што и модерни ТВ исцелитељ, према сопственој изјави, чује „глас“ ноћу, који му говора шта и како треба да ради. За Православне вернике је овде све јасно. Као и за психијатре.

  Није исправно мислити да се додир са демонима, догађа само коришћењем воде. Сва друга магијска дела (чак и са сврхом да лече) воде до истих кобних последица. Можемо навести и речи савременог научника, академика, директора Института највиших нервних активности и неурофизиологије Русије, П. Симонова, изговорене од њега о ТВ хипнози у најпозитивнијем смислу. „Ефекат усађивања – говори академик – немогућ је без ритуалних обреда, без ‘шаманских даира’. У наше дане најбоље даире, јесу ТВ екрани. Врло је добро што су усвојени као оружје. (”Izvestiya” Август 29, 1980). Ове речи су толико искрене, да није потребан коментар.

  Тако да, са водом или без ње, уз коришћење древних магијских симбола или без њих – дела хипнотизера и врачара су ритуална у сржи. А ова ритуалност није Црквена, није хришћанска. Она је шаманска, у својој основи истоветна са оном коју су користили древни магови и чаробњаци.

  У Светим Канонима Цркве, речено је: „Магови су они који... призивају демоне чак и ради чињења добрих ствари...“

  Потребно је само да саберемо оно што је речено. „Чуда“ врачара морају разумно бити оцењена, не само као штетна, већ као и лажна. Лажна су, јер не садрже у себи нетварну Божију енергију, „која побеђује природу“, већ је присутна прилично природна материјална сила или тварна сила демона. Таква „чуда“ нису савршена у својим резултатима, нису безусловна, не могу утицати на сваког без изузетка, и због свега овог, то нису стварна чуда.
  “Mors tua, vita mea”

 4. #4
  Zainteresovan član Silko (avatar)
  Učlanjen
  08.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  453
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Свима препоручујем књигу: "Православље и астрологија" - Лаж и прелест астролошке теорије и праксе у светлости православнога предања
  приредили: Владимир Димитријевић и Матеј Арсенијевић
  издавач: СВЕТИГОРА
  Цетиње 2006
  Poslednji put ažurirao/la Silko : 14.03.2006. u 22:41

 5. #5
  Aktivan član sexy lady2005 (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  956
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Mrzi me da citam sve ovo gore, ali me bas interesuje sta je poenta ove teme?

 6. #6

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio sexy lady2005
  Mrzi me da citam sve ovo gore, ali me bas interesuje sta je poenta ove teme?
  poenta je da je astrologija satanisticka i djavolska rabota
  tako da mi smo ovde grupica malih djavolcica i bas smo slatki...
  hoce neko kaficu?

 7. #7
  Aktivan član sexy lady2005 (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  956
  Reputaciona moć
  55

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  ahaaaaaaaaa, o tome se znaci radi....
  e pa dobro...da, ja sam za kaficu, ali molim te zacini je nekim nasim "extra djavolskim zacinom"...

 8. #8
  Elita wild_child (avatar)
  Učlanjen
  29.05.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  17.926
  Reputaciona moć
  1045

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Bl opet smaras masu.....
  “What will I be doing in twenty years' time? I'll be dead, darling! Are you crazy?”

 9. #9
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio wild_child
  Bl opet smaras masu.....
  Само покушавам да им покажем нешто друго, да нису затуцани, да отворе своје очи и мозгове за истину.
  ПРАВОСЛАВЉА НАРАВНО :-D
  “Mors tua, vita mea”

 10. #10
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio Silko
  Свима препоручујем књигу: "Православље и астрологија" - Лаж и прелест астролошке теорије и праксе у светлости православнога предања
  приредили: Владимир Димитријевић и Матеј Арсенијевић
  издавач: СВЕТИГОРА
  Цетиње 2006
  “Mors tua, vita mea”

 11. #11
  Elita ? (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2004.
  Poruke
  15.074
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  izvini ko bi citao tog savatija... mislimda je horoskop lepshe shtivo

 12. #12

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio sexy lady2005
  ahaaaaaaaaa, o tome se znaci radi....
  e pa dobro...da, ja sam za kaficu, ali molim te zacini je nekim nasim "extra djavolskim zacinom"...
  jao sad kad turim specijalnu abrakadabra smesu ovom BL-u u kaficu, ima samo da se smejulji i da broji zvezde do kraja zivota)))))

 13. #13
  Aktivan član Astral-Blade (avatar)
  Učlanjen
  06.08.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.683
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio Бл
  Хороскопи, зодијаци ...
  Упркос шалама које се праве око веровања у хороскопске знаке, такво веровање заиста постоји. Занимљиво је да људи, који одбијају да прихвате постојање Бога Творца, више воле да се потчине имагинарниим јарчевима који јурцају између звезда.
  Evo ja prihvatam postojanje Boga-Tvorca - sve cinjenice upucuju na to, ali s druge strane ne mogu da ignorisem postojanje astrologije i da se pravim blesav da ne vidim realnost oko sebe. To bi bilo intelektualno samoubistvo.

 14. #14

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  "Истина је, ту су звезде и сазвежђа, свако са својим именом и путањом, али како можемо да верујемо да неразумно тело некако може утицати на тако сложено биће, као што је човек?
  "

  sve u univerzumu je sastavljeno od jedne jedine informacije, ispoljene u razlicitim oblicima, odnosno formama, forma moze da bude molekul, atom, drvo, covek, planeta ili zvezda, ali svaka ta forma ima u sebi tu jednu jedinu identicnu informaciju koja je u svim formama ISTA " u pocetku bese REC i REC bese u BOGA"
  ta informacija je ta REC, svest.....

  toliko o razumu, nerazumu, slozenosti i neslozenosti.

 15. #15
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio ?
  izvini ko bi citao tog savatija... mislimda je horoskop lepshe shtivo
  Ти можеш да мислиш шта ти воља, али зна се чија задња, немој рећи да ниси упозорен-а
  “Mors tua, vita mea”

 16. #16
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio Astral-Blade
  Evo ja prihvatam postojanje Boga-Tvorca - sve cinjenice upucuju na to, ali s druge strane ne mogu da ignorisem postojanje astrologije i da se pravim blesav da ne vidim realnost oko sebe. To bi bilo intelektualno samoubistvo.
  Али веровање у хороскоп је духовно самоубиство
  “Mors tua, vita mea”

 17. #17
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio beba_toronto
  "Истина је, ту су звезде и сазвежђа, свако са својим именом и путањом, али како можемо да верујемо да неразумно тело некако може утицати на тако сложено биће, као што је човек?
  "

  sve u univerzumu je sastavljeno od jedne jedine informacije, ispoljene u razlicitim oblicima, odnosno formama, forma moze da bude molekul, atom, drvo, covek, planeta ili zvezda, ali svaka ta forma ima u sebi tu jednu jedinu identicnu informaciju koja je u svim formama ISTA " u pocetku bese REC i REC bese u BOGA"
  ta informacija je ta REC, svest.....

  toliko o razumu, nerazumu, slozenosti i neslozenosti.
  Ти имаш великих проблема, ја би ти препоручио да избегаваш гледње филмова и утицај холивуда, јер очигледно утиче на твоју незрелу духовност.
  МОЛИТВА СНАЈКА
  “Mors tua, vita mea”

 18. #18

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio Бл
  Ти имаш великих проблема, ја би ти препоручио да избегаваш гледње филмова и утицај холивуда, јер очигледно утиче на твоју незрелу духовност.
  МОЛИТВА СНАЈКА
  to je kvantna mehanika, nije holivud...
  nije ni duhovnost, nego cista nauka
  nemoj mi reci da imas nesto i protiv nauke uopste
  Poslednji put ažurirao/la beba_toronto : 16.03.2006. u 20:13

 19. #19
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio beba_toronto
  to je kvantna mehanika, nije holivud...
  nije ni duhovnost, nego cista nauka
  nemoj mi reci da imas nesto i protiv nauke uopste
  Нема ништа и сам сам и електроничар поред главног занимање.
  Средња телекомуникацијска :-D
  Али то што ти збориш нема благе везе, а наука је колико и пудинг
  “Mors tua, vita mea”

 20. #20
  Zainteresovan član Silko (avatar)
  Učlanjen
  08.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  453
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  [font=Tahoma]Не бих да се много мешам - али ето видим да нападаш слабијег од себе..
  Видим да знаш телекомуникације и остало..лепо!
  ..е па сад, могао бих и неком детету да цртам, али покушавам да поједноставим логику, да буде лако схватљива:
  Да о космичком утицају на свет и човека има смисла говорити - то већ и сам знаш..неутронске звезде и остало..да не улазим у дубину -лаик сам.. За појашњење је најбоље упитати неког астрофизичара!
  Да ли си упознат да меца код жена постоји и везана је у доброј мери за циклус оног лудог Месеца, што нам се одозгоре смеје..
  Да би без Сунчевог сјаја и ја и ти (да ли смем на ти - извињавам се!), били само део космичке прашине у Млечном путу..
  Астрологија постоји много, много времена..много пре Христа, нажалост или како већ хоћеш..
  ..а сад да одем још мало даље и да цитирам Дупора из давне 1933 год.:
  "Да најпростије разјаснимо - представите да од свих небеских тела само Сунце емитује зраке и то само светлосне. Зна се да сваки зраци сунчевог спектра делују другачије на човека и на осталу природу. Одмах већ просто по боји планета видите да сваки одбија друге делове спектра док једне упија. Значи у повољном положају сваки ће планет појачавати она деловања која одговарају оном делу спектра кога он рефлектује. већина планета већи су од Земље те је овај уплив јак, а како Земља стално мења свој положај међу њима, то ће се и ови упливи мењати.
  Па релативистичка идентификација и трансмутација материје и енергије, појава радиоактивитета, разна електромагнетска зрачења, и др. само су при руци за објашњавање астролошких уплива. Четрнаест елемената у сваком човечијем телу друкчије су распоређени, што може потврдити и физиогномика. Ако дакле Земља у једном моменту наилази на космичка зрачења чије се вибрације поклапају са вибрацијама неког од елемената, то ће она тад погодовати развијању тог елемента у подесним срединама. Најсензибилније биолошке средине су свакако и најподесније. Ту су новорођенци, који први пут падају у крило свих тих познатих и непознатих, али присутних зракова. Зато ће први уплив бити најјачи, док следећи све мање јер тело чврсне и дух се формира. Рецимо овај моменат ће донети предоминанту свог елемента по коме ће се карактер определити. Убудуће кад се овакве вибрације понове особа ће бити тим појачана док све обратне ће давати одређене поремећаје.."
  ..засад само толико драги Бл..
  П.С.
  Ја верујем у бога и верник сам..али ми је мана што сам превише знатижељан одувек био - па сам гледао и проучавао и неке ствари, које ми нипошто неће помоћи у овом кратком, тешком животу..
  Али ме је историја и научила да су неки примери из прошлости много зла начинили..и то свакој вери понаособ!

  П.П.С.
  И никако не желим да умањим значај и онога што си ти рекао..да се накупило толико разних шарлатана, видовњака(Патра Клео..), који се само окрећу за новцем, а не и за знањем и жељом да се другој особи стварно помогне. Ја сам се увек у животу поводио за тим да покушам другом да помогнем, па и науштрб себе самог..
  8-)

  [/font]
  Poslednji put ažurirao/la Silko : 18.03.2006. u 02:48

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  17.06.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  deep_space
  Poruke
  375
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio Бл
  Ти можеш да мислиш шта ти воља, али зна се чија задња, немој рећи да ниси упозорен-а
  A ti bi BL,s obzirom na to da si vernik ,mogao da sklonis te puske i mitraljeze iz avatara,jer nasa vera ne propoveda nasilje.

 22. #22
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio simple_things
  A ti bi BL,s obzirom na to da si vernik ,mogao da sklonis te puske i mitraljeze iz avatara,jer nasa vera ne propoveda nasilje.
  Ха ха ха, АЈДЕ!!!!!!!!!!!!
  одобрава одбрамбени рат, али ја пошто живим на окупираним територијама , немам тај конфор да одложим те пушке , али ако да БОГ једног дана хоћу ;-)
  “Mors tua, vita mea”

 23. #23
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio Silko
  [font=Tahoma]Не бих да се много мешам - али ето видим да нападаш слабијег од себе..
  Видим да знаш телекомуникације и остало..лепо!
  ..е па сад, могао бих и неком детету да цртам, али покушавам да поједноставим логику, да буде лако схватљива:
  Да о космичком утицају на свет и човека има смисла говорити - то већ и сам знаш..неутронске звезде и остало..да не улазим у дубину -лаик сам.. За појашњење је најбоље упитати неког астрофизичара!
  Да ли си упознат да меца код жена постоји и везана је у доброј мери за циклус оног лудог Месеца, што нам се одозгоре смеје..
  Да би без Сунчевог сјаја и ја и ти (да ли смем на ти - извињавам се!), били само део космичке прашине у Млечном путу..
  Citat Original postavio Silko
  Астрологија постоји много, много времена..много пре Христа, нажалост или како већ хоћеш..
  Ал ти је то мерило , АЛИ ХРИСТ ЈЕ БОГО-ЧОВЕК,СПАСИТЕЉ а астрологија сатанска змија ;-)

  Citat Original postavio Silko
  ..а сад да одем још мало даље и да цитирам Дупора из давне 1933 год.:
  "Да најпростије разјаснимо - представите да од свих небеских тела само Сунце емитује зраке и то само светлосне. Зна се да сваки зраци сунчевог спектра делују другачије на човека и на осталу природу. Одмах већ просто по боји планета видите да сваки одбија друге делове спектра док једне упија. Значи у повољном положају сваки ће планет појачавати она деловања која одговарају оном делу спектра кога он рефлектује. већина планета већи су од Земље те је овај уплив јак, а како Земља стално мења свој положај међу њима, то ће се и ови упливи мењати.
  Па релативистичка идентификација и трансмутација материје и енергије, појава радиоактивитета, разна електромагнетска зрачења, и др. само су при руци за објашњавање астролошких уплива. Четрнаест елемената у сваком човечијем телу друкчије су распоређени, што може потврдити и физиогномика. Ако дакле Земља у једном моменту наилази на космичка зрачења чије се вибрације поклапају са вибрацијама неког од елемената, то ће она тад погодовати развијању тог елемента у подесним срединама. Најсензибилније биолошке средине су свакако и најподесније. Ту су новорођенци, који први пут падају у крило свих тих познатих и непознатих, али присутних зракова. Зато ће први уплив бити најјачи, док следећи све мање јер тело чврсне и дух се формира. Рецимо овај моменат ће донети предоминанту свог елемента по коме ће се карактер определити. Убудуће кад се овакве вибрације понове особа ће бити тим појачана док све обратне ће давати одређене поремећаје.."
  ..засад само толико драги Бл..
  П.С.
  Ја верујем у бога и верник сам..али ми је мана што сам превише знатижељан одувек био - па сам гледао и проучавао и неке ствари, које ми нипошто неће помоћи у овом кратком, тешком животу..
  Али ме је историја и научила да су неки примери из прошлости много зла начинили..и то свакој вери понаособ!

  П.П.С.
  И никако не желим да умањим значај и онога што си ти рекао..да се накупило толико разних шарлатана, видовњака(Патра Клео..), који се само окрећу за новцем, а не и за знањем и жељом да се другој особи стварно помогне. Ја сам се увек у животу поводио за тим да покушам другом да помогнем, па и науштрб себе самог..
  8-)

  [/font]
  ПРВО БОГ ЈЕ СВЕ СТВОРИО И НАРАВНО ДА ПОСТОЈИ ПОВЕЗАНОСТ ЈЕР ЈЕ НАС СТВОРИО ОД ЗЕМЉЕ И УДАХНО НАМ ДУШУ, А ЖЕНУ ОД НАС!!!!!
  ОД ИСТОГ МАТЕРИЈАЛАААААААААА!!!!!!!
  А не неке глупости астролога и др. сатаниста
  “Mors tua, vita mea”

 24. #24
  Buduća legenda Lexa (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Bulšit devojko!
  Poruke
  30.064
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  797

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  A jel' ženi udahnuo dušu, posle? :shock:
  Nego, ne bi se sa tobom složila ni dobra gomila sveštenika...

  Pročitala sam prvi post i par komentara i ne mogu da verujem :shock:
  Janidebi

 25. #25
  Zainteresovan član Silko (avatar)
  Učlanjen
  08.02.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  453
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Хороскопи, зодијаци ...

  Citat Original postavio Бл
  Ал ти је то мерило , АЛИ ХРИСТ ЈЕ БОГО-ЧОВЕК,СПАСИТЕЉ а астрологија сатанска змија ;-)  ПРВО БОГ ЈЕ СВЕ СТВОРИО И НАРАВНО ДА ПОСТОЈИ ПОВЕЗАНОСТ ЈЕР ЈЕ НАС СТВОРИО ОД ЗЕМЉЕ И УДАХНО НАМ ДУШУ, А ЖЕНУ ОД НАС!!!!!
  ОД ИСТОГ МАТЕРИЈАЛАААААААААА!!!!!!!
  А не неке глупости астролога и др. сатаниста
  [font=Tahoma]Мислим да имаш проблем - и зато ми је жао..
  ..јер вероватно живиш и у сатанском окружењу..

  П.С. Прибери се..изађи са неком од тих девојака које су од нас саздане..чисто да те смири мало!
  8-)
  [/font]

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •