S.O.S
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: S.O.S

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    05.03.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Question S.O.S

    Hocu da AnsiString prebacim u int.
    probo sam
    int a;
    a=Edit1->Text;

    ali program ne funkcionise!Kaze da ne moze da prekovertuje AsniString u int
    na
    a==Edit1->Text
    program radi ali nepravilno!
    Da li postoji neka dodatna funkcija funkcija za kovertovanje?



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Nisam razumeo tacno sta hoces, ali ne mozes TEXT da prebacis u INT?
    Druga varijanta se ne buni je poredjenje INT sa TEXT daje FALSE, ali program nece znati sta sa time.
    Malo si zamrsio stvari

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: S.O.S

    int broj;
    char znak;
    sprintf (znak,"%d",broj);
    Eto
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Jes li siguran da si dobro procatio pitanje?

  5. #5
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Koristi funkciju itoa, cini mi se da se tako zove.

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    05.03.2006.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Thumbs up Re: S.O.S

    Ljudi snaso sam se,a vi gresite postoji funkcija

    a=Edit1->Text StrToInt( )


    Hvala u svakom slucaju.
    Poslednji put ažurirao/la thejackal : 06.03.2006. u 16:07

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Onako kako si ti napisao na pocetku, ne moze. Sa konverzijom moze. Zaboravio sam da napisem.
    Drugi red je poredjnej koje ti samo vraca logicku vrednost rezultata poredjenja.

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Zesce sam se zajebo :-(
    Sucur nije itoa(to je za int u char) nego atoi.Ali nije ni bitno,proso si mnogo vise od mene da bi te ja ispravljo,sorry
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  9. #9
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Citat Original postavio toxi
    Sucur nije itoa(to je za int u char) nego atoi.
    Upravu si, nisam odavno radio sa njima, pa se zaboravilo.

  10. #10
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: S.O.S

    npr:


    int main(int ukupno_elemenata,char** niz_nizova_znakova)
    {
    for(int i=0;i<ukupno_elemenata;i++)
    {
    int broj= atoi(niz_nizova_znakova[i]);
    .......
    }

    .........

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: S.O.S

    #opi ono tvoje nevalja.Npr.
    nemoze da se deklarise variabla u petlji
    atoi nemoze da ima argument koji je samo jedan simbol nekog niza vec ceo taj niz.
    I nevidim sta ce ti for.
    int broj,cini mi se-nisam siguran,nece raditi van for-a.Jer mu je oblast vazenja samo u toj petlji...
    I naravno izvini sto te ja ispravljam znam da nije ok jer sam ja ipak nula za sve vas.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  12. #12
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Citat Original postavio toxi
    nemoze da se deklarise variabla u petlji
    moze u c++ ( tu ne moraju da se deklarisu promenjive pre upotrebe, vec mogu ovako po potrebi)

    Citat Original postavio toxi
    atoi nemoze da ima argument koji je samo jedan simbol nekog niza vec ceo taj niz.
    to je niz nizova znakova i znaci da kad kompajliras program i dobijes recimo program.exe,
    i kucas npr:

    program prva druga treca

    i imas

    int main(int args,char** argv)
    {
    .......
    }

    args=3

    argv[0]="program" ( sam poziv )
    argv[1]="prvi"
    argv[2]="drugi"
    argv[3]="treci"


    ili :
    program 100

    atoi(argv[1]) =100

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: S.O.S

    Veoma,mozda,cak...
    U c++ moze u c nemoze...
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •