Log-In
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Log-In

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    30.01.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Log-In

    Posto trenutno radim na jednu stranicu u HTML, zanima me kako mogu da ubacim polja za IME i LOZINKA da se direktno preko nje neko uloguje. Ta sledeca stranica vodi na uvek istu (pr. ...../../vip.html).

    Hvala unapred !



  2. #2
    Ističe se VictorySun (avatar)
    Učlanjen
    03.11.2003.
    Lokacija
    Somewhere over the Rainbow
    Poruke
    2.687
    Reputaciona moć
    90

    Podrazumevano Re: Log-In

    pa bolje radi u PHP-u, cini mi se
    :)

  3. #3
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: Log-In

    e kakvo pitanje, takav odgovor....
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Citat Original postavio mali_perica
    Posto trenutno radim na jednu stranicu u HTML, zanima me kako mogu da ubacim polja za IME i LOZINKA da se direktno preko nje neko uloguje. Ta sledeca stranica vodi na uvek istu (pr. ...../../vip.html).

    Hvala unapred !
    To mozes lako pomocu forme, sam unos IME i LOZINKA. Kad posetilac unese sta treba, submit formu i neka ide na tu VIP.HTM stranu.
    Ovo gore se moze ostvariti ako ces da unapred definises imena i lozinke koji mogu pristupiti toj Vip.htm. Tada ces javascriptom proveriti unos i dozvoliti ili ne pristup sledecoj strani.
    Ako zelis da podatke o posetiocima cuvas u bazi, moras koristiti neku bazu podataka, bilo da se radi o obicnoj tekstualnoj datoteci ili SQL ili ces korsitit neki CGI (program) koji ce obradjivati podatke iz neke druge vrste baza podataka.

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    30.01.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Unhappy Re: Log-In

    Problem je u tome sto je vec sve gotovo, uradjeno u HTML, a sad moram onda da menjam sve u PHP ili?

    A kao drugo nisam nesto vest sa PHPom da radim sa njime...

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    30.01.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Citat Original postavio codemaker
    To mozes lako pomocu forme, sam unos IME i LOZINKA. Kad posetilac unese sta treba, submit formu i neka ide na tu VIP.HTM stranu.


    To znaci onda bilo sta da se upise, moze da pristupi stranici ?

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Ne, jedan od nacina je da imas "hardcoded" imena i lozinke svih koji mogu da pristupe stranici. Tada samo oni koji znaju ime/lozinka mogu. Ovaj nacin ne valja nikako, jer je tesko sakriti to od "View Source" iz browsera, zato nema smisla i ne radi se tako.
    A ako hoces da imena/lozinke drzis u bazi i da ih niko ne moze videti , moras koristiti neki PHP, ASP ili CGI izvrsni program koji ce to odradjivati citajuci bazu podataka. U svakom slucaju, koristi formu u polaznom HTM

  8. #8
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: Log-In

    mislim da bi prvo bili dobro da se objasni kako on to ima sve uradjeno u htmlu....
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  9. #9
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Da, dzaba naklapamo, kad ima milion varijanti a ne znamo kako je u osnovnom HTM-u to odradio...

  10. #10
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Eto nisam tu 2 dana i niko ne zna da pomogne coveku

    Uradis to preko javascripta i unapred definises kombinacije koje mogu uci i posle ceo daj kod sifrujes sa HTML protectorom i to je to, jednako sigurno kao i baza podataka

  11. #11
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    To je samo "ad-hok" resenje, Loop. Pravi nacin bi bio da moze da barata bazom pa da je fleksibilan u potpunosti. Svaki puta kad poezeli da doda ili ukine nekog korisnika, mora da prebacuje kod na server.
    Jedna firma za koju sam uradio Web-aplikaciju, ima trenutno samo na jednom delu programa preko 500 korisnika. Malo-malo pa menja ili dodaje nove, bila bi to katastrofa da ima sve "hard-coded".
    Sad, ako coveku treba samo nekoliko korisnika, naravno da to sto si predlozio, nije lose.

  12. #12
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Pa naravno da njemu treba za par korisnika, da mu treba za 500 korisnika, sigurno bi vec znao da radi sa mysql i odavno bri prestao da radi HTML strane nego bi ih odmah pocinjao u PHP

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    30.01.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Unhappy Re: Log-In

    Ja sam stranicu o kome se radi vec zavrsio, samo sad naknadno moram da imam taj login. Takodje mi treba samo jedan jedini korisnik!

    Trenutno nemam vremena da se bavim ucenjem PHPa i MySQLa. Ako moze neko da mi objasni lepo kako da izvedem to, bio bi mu/joj veoma zahvalan.


    Veliki Pozdrav

  14. #14
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    ja ne mogu da nadjem nigde tu javascriptu ali ako codemaker ima volje da ti je ocukaonda super, ja cu ti poslati prog. koji sifruje code i to je to.
    Samo ostaje jedan problem.Treba ti i scripta na toj VIP stranici da ako refferal nija sa ove prethodne strane da mu zabrani ulaz.

  15. #15
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Ma nema tu sta da se kuca, neka napravi ubaci formu sa jednim get poljem i dugmetom za potrvdu. Forma neka ima submit na taj VIP.HTML ili sta vec i kraj. Prosto brate, osnova svih osnova. Ima i u skriptarnici gomila skriptica, sigurno i to ima, stvarno nemam vremena.
    Ti ako mozes posalji mu JavaScript za sifrovanje unosa i kraj price.
    Ajde da se to zavrsi vise

  16. #16
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    Nesto poput ovoga (na brzinu sklepah):

    **************
    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>
    VIP
    </TITLE>

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">

    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    function GoThere(){
    document.testform.action = "vip.html";
    myGet=document.testform.getUser.value;
    /* Ovde ide LOOP-ova skripta za kodiranje myGet u recimno myGet1 */
    myGet1 = LoopSifriraj( myGet);
    document.testform.getUser.value = myGet1;
    /* aktiviraj formu */
    document.testform.submit(); // Ode!!!
    }

    function LoopSifriraj(myGet){
    /* sifriranje */
    return(myGet);
    }
    </SCRIPT>
    </HEAD>

    <BODY bgcolor="#A2DCF9" text="#000000" link="#0000FF" vlink="#800080" alink="#FF0000">
    <FORM NAME="testform" METHOD="POST" onSubmit="javascript: GoThere();" action="">

    <!-- USERNAME ENTRY -->
    <div id="username" style="position:absolute; left:277px; top:189px; width:107px; height:28px; z-index:6">
    <input type="TEXT" name="UserID" size="15" maxlength="10"></div>


    <!-- BUTTON TO ACTIVATE THE FORM -->
    <div id="logbutton" style="position:absolute; left:388px; top:314px; width:120px; height:31px; z-index:5">
    <input type=image name=logbutton src="logbutton_0.gif" width="120" height="31" border="0" name="Image_logbutton" onClick="submit()"></div>

    </FORM>

    </BODY>
    </HTML>

    **************
    Sad treba da se ubaci i sifriranje u funkciju "LoopSifriraj()" Ako nemas sifriranje, ubaci neku identifikaciju direktno, tek da vidis da li radi..Kasnije ubaci sifrriranje. Naravno u VIP.HTML bi trebalo ipak da se izvrsi provera pre starta...
    Probaj pa javi sta si uradio

  17. #17
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    evo link do programa sa kojim se sakrije source
    http://www.uploading.com/?get=BIZ3I8BE

  18. #18
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Log-In

    A moze i u pozivnom programu da izvrsi kontrolu unosa, koristeci ovo sto saljes, sakrice i original identifikacije.

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •