Pitanje u vezi SwishMax-a...???
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pitanje u vezi SwishMax-a...???

  1. #1
    Primećen član Macro_ek (avatar)
    Učlanjen
    05.05.2004.
    Lokacija
    PDG
    Poruke
    500
    Reputaciona moć
    55

    Question Pitanje u vezi SwishMax-a...???

    [font=Arial]Treba mi mala pomoc u vezi SwishMax-a! Zelio bih da napravim preloader na jednoj flash animaciji na kojoj radim i potrebna mi je pomoc oko Scripting-a jer mi to nije jaca strana...!
    Znaci, zelim da mi se pokazu odredjena slova (dobrodoslice) i tu sam koristio "Scale letters" 20 frame-ova i na 21-om frame-u sam ubacio sledeci kod:
    [/font]

    [font=Arial]onFrame (21,afterPlacedObjectEvents) {
    if (sceneFrameLoaded("Scena1",1)) {
    gotoSceneAndPlay("Preload",30);
    }
    }
    [/font]

    [font=Arial]Na 30-om frame-u sam koristio Fade Out efekat jer zelim da se slova povuku prije nego sto pocne animacija (Scena1)! [/font]

    [font=Arial]E sad, ono sto bih zelio je da napravim da slova dobrodoslice ostanu vidljiva dok se ne ucita animacija (Scena1), a kada se ucita da skripta prebaci na Fade Out i onda nastavi sa daljim tokom animiranja! Dakle, da li je ovaj kod dovoljan (tj. valjan) za ono sto zelim ili mora nesto da se doda ili izmijeni???[/font]

    [font=Arial]Thanx, people![/font]



  2. #2
    Primećen član Macro_ek (avatar)
    Učlanjen
    05.05.2004.
    Lokacija
    PDG
    Poruke
    500
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi SwishMax-a...???

    Ili da napisem ovako:

    onFrame (22,afterPlacedObjectEvents) {
    if (sceneFrameLoaded("Scena1",1)) {
    gotoSceneAndPlay("Preload",30);
    }
    }
    onFrame (23,afterPlacedObjectEvents) {
    gotoSceneAndPlay("Preload",21);

    }

    jer ako nije ucitana animacija do 22-og frame-a da ga script sa 23-eg vraca na 21-i frame i sve tako dok se ne ucita i posle ga prebaciti na 30 frame!

    MOZE LI OVAKO? ANYONE?

  3. #3
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi SwishMax-a...???

    imas na swishzone.com u sekciji tutorials odlican tutor za preloader.
    Pisao ga je neki Brian, nacices ga sigurno

  4. #4
    Primećen član Macro_ek (avatar)
    Učlanjen
    05.05.2004.
    Lokacija
    PDG
    Poruke
    500
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi SwishMax-a...???

    Citat Original postavio loop
    imas na swishzone.com u sekciji tutorials odlican tutor za preloader.
    Pisao ga je neki Brian, nacices ga sigurno
    Vidim, ali mene treba bas ovako specificna stvar... mada mozda nesto izvucem iako su ovo "Spanska sela" za mene... actionscripting mi nije jaca strana ops:

    Mislio sam ako mi neko moze pomoci nabrzaka (jbg)... samo da me uputi sta i kako... evo danima se mucim sa raznim preloader-ima i svaki koristi drugi scripting!!!!

    Jes jedno pitanje (ako se neko zadesi da zna malo bolje swishscript): treba li se preloader scena nekako posebno obiljeziti da bi se ona prvo ucitala pa onda ostale scene (jer mi to zvuci logicno)?

    Pozdrav!

  5. #5
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi SwishMax-a...???

    Ja ti kazem, ti me ne slusas.
    Idi na swishzone.com i pronadji taj tutorial, procitaj ga i sve ce ti biti jasno.

  6. #6
    Primećen član Macro_ek (avatar)
    Učlanjen
    05.05.2004.
    Lokacija
    PDG
    Poruke
    500
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Pitanje u vezi SwishMax-a...???

    Citat Original postavio loop
    Ja ti kazem, ti me ne slusas.
    Idi na swishzone.com i pronadji taj tutorial, procitaj ga i sve ce ti biti jasno.
    Bio sam, skinuo tutorijal i pozabavicu se veceras sa njim... hvala...!

Slične teme

  1. Pitanje u vezi UPS-a
    Autor ppeecca u forumu Hardver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 03.12.2007., 19:34
  2. Pitanje u vezi MP3
    Autor Johnny Ramone u forumu Softver
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 08.04.2006., 04:19
  3. Pitanje u vezi C++ -a
    Autor ModProbe u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 03.09.2004., 12:53
  4. pitanje u vezi sa HDD-om
    Autor sjjajj u forumu Softver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 28.12.2003., 16:13

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •