Kako da aplikacija pokrene sama sebe?
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    03.05.2005.
    Pol
    ženski
    Poruke
    19
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Kako da podesim Visual Basic-ovu aplikaciju tako da pokrece sama sebe?



  2. #2
    Primećen član Login Killer (avatar)
    Učlanjen
    07.11.2004.
    Lokacija
    LOGIN KILLER OFF.
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Nekapiram te.Malo pojasni.
    Mislis da se program pokrene kad se upali komp?
    2 prosta nacina.
    Napravis kljuc u registar bazi ili napravis shortcut u Start Up.

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Gde je star up. Posto deluje jednostavnije :-)
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    03.05.2005.
    Pol
    ženski
    Poruke
    19
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Ne mislim na to,to bi trebala biti tkz. konzolna aplikacija koja bi se "okidala", recimo, svakog dana u neko određeno vrijeme.To se lako podesi u Scheduled Tasks, ali to je Visual Basic aplik. pa ne znam kako da kreiram exe da odradi kako treba...

  5. #5
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Koliko sam te shvatio zelis da napravis aplikaciju koja bi se sama pokretala u neko *** vrijeme, tipa remainder ?
    E vidi bez aktivnog stanja te aplikacije nemozes to ostvariti, dakle ta aplikacija ili neka druga koja ce pokrenuti
    ciljanu aplikaciju potrebno je da je aktivna u trenutku kada treba da se odradi ta operacija programa ili jednostavno
    da u tom trenu aktivira neki drugi program.

  6. #6
    Primećen član Login Killer (avatar)
    Učlanjen
    07.11.2004.
    Lokacija
    LOGIN KILLER OFF.
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Napravis prost program koji ce da uporedjuje vreme i datum sa zadatim. Onda sa API funcijom pozoves program koji hoces da pokrenes. Onda napravis prost kljuc u registar bazi koji ce se pri startovanju pokrtenuti i to ti je to. Drugacije nemoze da se to odradi.

  7. #7
    Elita ? (avatar)
    Učlanjen
    09.01.2004.
    Poruke
    15.074
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    a je l mozes sad bukvalno...sta treba da uradi

  8. #8
    Elita ? (avatar)
    Učlanjen
    09.01.2004.
    Poruke
    15.074
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    1. u cemu pravim taj prost program
    2. kako se pravi taj prost kljuc sta je registar baza

  9. #9
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Citat Original postavio Login Killer
    Napravis prost program koji ce da uporedjuje vreme i datum sa zadatim. Onda sa API funcijom pozoves program koji hoces da pokrenes. Onda napravis prost kljuc u registar bazi koji ce se pri startovanju pokrtenuti i to ti je to. Drugacije nemoze da se to odradi.
    E vala Login, ni ja te nisam razumeo?
    Ako ce vec da pokrene neku aplikaciju koja ce biti u StartUp, onda ta aplikacija kroz svoj rad, u zadato vreme ili datum, pokrene glavnu aplikaciju o kojoj govori. U tom slucaju nema ni potrebe za registry menjanjem. API funkciju treba da pokrene neki program.

    A moze i Scheduled task.
    Ili te ja nisam razumeo?

  10. #10
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Citat Original postavio codemaker
    E vala Login, ni ja te nisam razumeo?
    Ako ce vec da pokrene neku aplikaciju koja ce biti u StartUp, onda ta aplikacija kroz svoj rad, u zadato vreme ili datum, pokrene glavnu aplikaciju o kojoj govori. U tom slucaju nema ni potrebe za registry menjanjem. API funkciju treba da pokrene neki program.
    To bi bilo to, samo nek razdvoji te dvije aplikacije, ako zeli zbog bespotrebnog koriscenja procesora, tj. da jedna minijaturna aplikacija samo prati vrijeme kada ase treba aktivirati ova druga, tako da nece imati skoro nikakve gunitke u performansama i radu racunara, a ako je i ta main aplikacija neka nezahtjevna moze se onda i ona sama podici sa sistemom i u odredjeno vrijeme samo da se maximizuje tj. predje u standardni win dialog ili sta vec.

  11. #11
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Pa da, ja to odavno koristim na mom racunaru. Napisao sam jednu minijaturnu aplikaciju koja se dize prilikom starta sistema. Proverava vreme i datum iz zadate male baze i obavestava me ako je vreme za to. Koristim za pamcenje silnih rodjendana i znacajnih datuma poslovnih partnera kao i za druge podsetnike. A u nekim slucajevima, startuje mi vecu aplikaciju koja odradi neke bekapove i slicno.
    Nema tu neke mudrolije posebne.

  12. #12
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Sigurno, samo je bitno misliti na procesor i raspoloziva sredstva, a ovo je dobar nacin.

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Onaj "upitnik" je pito kako da napravi neki kljuc u registar bazi ! Pa kako?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  14. #14
    Početnik
    Učlanjen
    03.05.2005.
    Pol
    ženski
    Poruke
    19
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    U pravu si toxi, niko mi nije odgovorio kako da to uradim!!!
    A dalje da vas pitam, da li neko zna kako da napisem programski kod koji ce rarovati odredjeni fajl?

  15. #15
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Citat Original postavio toxi
    Onaj "upitnik" je pito kako da napravi neki kljuc u registar bazi ! Pa kako?
    Zavisi od programskog jezika koji koristi. Svaki od njih ima funkciju koja omogucava pisanje u registry ili citanje iz registry baze. Malo procackati po dokumentaciji. U sistini se sve i svodi na poziv neke API funkcije, ali tacan nacin zavisi od jezika.

  16. #16
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Citat Original postavio tt05
    U pravu si toxi, niko mi nije odgovorio kako da to uradim!!!
    A dalje da vas pitam, da li neko zna kako da napisem programski kod koji ce rarovati odredjeni fajl?
    Sto se "RAR-ovanja" tice, to nisam jos nasao biblioteku, ja koristim biblioteku za ZIP kompresiju kad moram da koristim xHarbour. Verovatno i drugi jezici imaju neku biblioteku za ZIP-ovanje. Za RAR jos nisam video, valjda ima
    Mozda neki programski jezik i ima biblioteku koja omogucava RAR.

    Inace moze se i na "brutalniji" nacin. Napravis BAT fajl, koji pozoves iz programa. BAT fajl odradi kompresiju i vraca te u pozivni program. Sad, da li ce taj pristup raditi i kasnije u 64-bitnom okruzenju, nemam pojma.

  17. #17
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    "Napravis BAT fajl, koji pozoves iz programa. BAT fajl odradi kompresiju i vraca te u pozivni program"
    Ej Borise pa nista nisam shvatio!
    Sta treba da bude u tom .BAT fajlu i gde treba on da se nalazi?
    Ako nekom nije problem nek napise kod u C pa cu vec shvatiti....
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  18. #18
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Citat Original postavio toxi
    "Napravis BAT fajl, koji pozoves iz programa. BAT fajl odradi kompresiju i vraca te u pozivni program"
    Ej Borise pa nista nisam shvatio!
    Sta treba da bude u tom .BAT fajlu i gde treba on da se nalazi?
    Ako nekom nije problem nek napise kod u C pa cu vec shvatiti....
    Izgleda da nisi mnogo radio u DOS-u
    Znaci mlad decko
    U notepadu napises komandu za RAR na primer (ne secam se tacno sintakse)
    RAR nekirarfajl *.JPG
    snimis to na primer kao TEST.BAT
    Dalje, iz programa pomocu Shelexecutr() ili EinExec() ili sta god programski jezik podrzava, pozoves taj TEST.BAT. test.BAT ce obaviti arhiviranje i na kraju ces imatu NEKIRARFAJL.RAR

    Simple as that
    (a tuzicu te sto si otkrio kako se zovem kako znas? )

  19. #19
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    A pa ja sam ti slao mailove u vezi VB i C pre nekog vremena,a kad si odgovorio (logicno,jel) dobijem tvoje ime :-) tj.potpis tj.ime :-)
    E a slikica ti je ekstra !!!
    A u vezi ovog sto si prico za rar nista nisam razumeo :-(
    Jel moz neki primer?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  20. #20
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    1. Potrebno je da napravis fajl i das mu neko ime, ali da ima nastavak .BAT Na primer KOMPRES.BAT
    2. Nekim editorom otvori taj BAT fajl i napisi nesto poput (primer je za ZIP-ovanje_
    PKZIP myarhiva *.EXE
    3. Prvi parametar je naziv ZIP fajla koji ce nastati a drugi parametar oznacava da u tu arhivu zelis da smestis sve EXE (izvrsne fajlove, programe) u tu arhivu.
    4. Iz programa (VB, C ili nekog drugog jezika, koristi neku od fukcija koje mogu da startuju eksterne programe ili BAT fajlove:
    WinExec("kompres.bat",...) // ako treba jos parametara
    ili
    ShellExectute("kompres.bat",...) // ako treba neki parametar jos
    itd
    zavisi sta koji programski jezik moze

  21. #21
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Aha.Thanks
    Ajd ako nesto nebude islo javi cu
    pozz
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  22. #22
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    U Windows-u Start\Control Panel\Sheduled Tasks\Add Sheduled Task aktiviraš čarobnjaka koji radi to što tebi treba. Odrediš datum i vreme aktiviranja. Naravno, moraš najpre da instaliraš tvoj programčić jer čarobnjak aktivira samo one programe koji su instalirani.

  23. #23
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    To je jedan od nacina za pokretanje nekog programa u odredjeno vreme i datum i to je jedan deo price.
    Ovde smo stigli do pitanja kako da se iz nekog programa pokrene neki drugi program, koji bi nesto odradio, konkretno mu treba za RAR pakovanje.

  24. #24
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Citat Original postavio ?
    sta je registar baza?
    lol, programer ne zna sta je Registry
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  25. #25
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

    Ma nije ona programer, tek se sprema da bude
    Bolje da pita nego da cacka mecku bez znanja o registry bazi.

Slične teme

  1. KRSTA SE GASI SAMA OD SEBE!!!
    Autor Kaca Blokovi ^^ u forumu Internet
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 06.10.2008., 19:05
  2. Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 27.09.2008., 15:11

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •