dobra vijest za Bosnu
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: dobra vijest za Bosnu

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano dobra vijest za Bosnu

  Datum: 16.02.2006
  Evropski parlament pozvao političke lidere na usvajanje ustavnih reformi

  BiH treba jednostavniji ustav
  M. ČUBRO

  SARAJEVO - Evropski parlament usvojio je jučer rezoluciju kojom se vlasti u BiH pozivaju da prevaziđu religiozne i etničke podjele i usvoje ustavne promjene kojima će se ojačati država i pojednostaviti politički sistem, potvrdio je Ričard Fridman, glasnogovornik Evropskog parlamenta.

  "Rezolucija je usvojena danas popodne, a podržana je skoro jednoglasno", dodao je Fridman.

  Evropski parlament jučer usvojenom rezolucijom pozvao je Evropsku uniju da pojača pritisak na vlasti BiH da ustavnim promjenama kreiraju efikasnu, transparentnu i stabilnu državu koja je sposobna usvojiti i primijeniti standarde EU.

  "Deset godina nakon Dejtona cilj mora biti kreiranje samoodržive države sa funkcionalnim institucijama. Ustavnim promjenama moraju biti prevaziđene religijske i etničke podjele, moraju biti uspostavljene jake državne institucije i pojednostavljen politički sistem. Suverenitet mora pripadati državi i građanima, a ne vjerskim i etničkim grupama", piše u usvojenoj rezoluciji.

  Evropski parlamentarci pozdravili su početak pregovora BiH i EU o Sporazumu o pridruživanju i stabilizaciji, zatražili su osiguranje pune saradnje sa Haškim tribunalom, te preporučili novom visokom predstavniku Kristijanu Švarc-Šilingu da svoje ovlasti koristi samo za ohrabrivanje razvoja i demokratskih institucija u BiH.

  "Podsjećamo političke lidere da treba da provedu odluke o povratku izbjeglica i raseljenih lica, poštuju ljudska i manjinska prava te usvoje i primijene efektivne politike borbe protiv korupcije, organiziranog kriminala i trgovine drogom, ljudima i oružjem", navodi se u rezoluciji Evropskog parlamenta.

  Jučer usvojenu rezoluciju predložilo je pet evropskih poslanika koji pripadaju Evropskoj liberalno-demokratskoj alijansi. Vlasti SAD do sada su inicirale i moderirale pregovore stranačkih lidera u BiH o ustavnim promjenama.

  Rezolucija Evropskog parlamenta prvi je zvanični dokument kojim neka od institucija EU poziva na ustavne promjene i daje jasne smjernice za ustavnu reformu 2. #2
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Zar je to bilo teško? Napisati bez provokacije i prozivke?

 3. #3
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Sto ne mora da znaci da je i dalje dobronameran.

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio jomini
  Zar je to bilo teško? Napisati bez provokacije i prozivke?
  gdje je tu provokacija i prozivka

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  da je bila neka dobra vijest za Srbiju ja bi je objavio,ali nazalost???

 6. #6
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Opet počinješ... Zašto?

 7. #7
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio jomini
  Opet počinješ... Zašto?
  shta pochinjem???

  evo sad cu objaviti i jednu dobru vijest za vas Srbe

 8. #8
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Počinješ sa provokacijom...

 9. #9
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Datuma: 16.02.2006
  Piše: Goran Petrović

  Ukus gorčine
  Verujem da ste svi već čuli jedan od boljih prošlogodišnjih viceva. ''Srbija do Tokija, a Kosovo do kraja godine''. E, pa, braćo Srbi, bojim se da je to ova godina, dopadalo se to nama ili ne. Da li smo iznenađeni, ogorčeni, tužni, poniženi, zabrinuti, ravnodušni, nemoćni...?

  Da, sve to i više od toga, samo ne iznenađeni. Zašto se onda digla tolika ''dževa'' u vezi s izjavom tamo nekog političkog direktora britanskog MIP-a (za neupućene u nemačkom ili britanskom MIP-u politički direktor je čovek broj jedan, profesionalac koji presudno utiče na kreiranje spoljne politike i donošenje važnih odluka, dok je ministar samo politička figura) ''da će Kosovo biti nezavisno, odnosno da je Kontakt grupa donela takvu odluku''!?

  A ne zna se ni da li je on to izjavio, jer je prema izveštajima pojedinih medija i agencija on, po ko zna koji put, ponovio nešto što bi bez uvrede mogli da nazovemo ''diplomatskim frazama''.

  Po jednima Džon Sojers je rekao ''velika većina na Kosovu želi nezavisnost i to je jedna od opcija, a neki bi rekli da je to jedina opcija'', a po drugima ''što više lideri Kosova pruže drugim zajednicama i time dokažu da je na Kosovu sazrela demokratija, time će biti veća i njegova nezavisnost''.

  Pošto u ovim izjavama ne vidim ništa ''apokaliptično'', morao sam podrobnije da se informišem, pa sam tako saznao da Sojers spornu izjavu nije dao javno, već na jednom zatvorenom sastanku s predstavnicima kosovskih Srba. I umesto da mu kažu hvala što ih blagovremeno, sveobuhvatno i precizno informiše, oni ga odmah druknuše Voji i međunarodnoj javnosti.

  Ali, šalu na stranu, prvo nam je bio kriv bivši ministar Svilanović, koji je pre otprilike godinu dana obavestio domaću javnost o onome ''što nam svet sprema''. Kao jednu od opcija za rešenje kosovskog problema, koju je predložila Grupa za Balkan čiji je i on član, pomenuo je mogućnost da Kosovo dobije nezavisnost u onom trenutku kada to bude faktički besmisleno, odnosno kada i Srbija i KiM budu primljeni u EU.

  Međutim, i ovo ''najnežnije'' i najpraktičnije rešenje je "dočekano na nož'', a Svilanović po ko zna koji put etiketiran kao izdajnik i optužen da se zalaže za nezavisnost Kosova. Posle su se režimski, patriotski i provladini mediji ''obrušili'' na bivšeg predsednika Predsedništva SFRJ Janeza Drnovšeka jer se i on ''zalagao za nezavisnost Kosova''. Potom je na red došao Holbruk, pa Doris Pak, koja je doduše privatno razmišljala, a potom i javno iznela svoj još privatniji stav da je nezavisnost najbolje rešenje za Kosovo. I da li je važno ko će biti sledeći ili smo već shvatili?

  Da se razumemo, ovakve i slične izjave samo su kap u moru sveukupnih međunarodnih političkih, diplomatskih, obaveštajnih, novinarskih ili ko zna kakvih aktivnosti, a KiM neće biti nezavisno zato što su to rekli Svilanović, Holbruk, Drnovšek ili bilo ko drugi, već zato što je to politička realnost.

  Zato što je naš vođa, naš DOMINUS ET DEUS, voleo da se kurči, a nije znao da leti, zato što je, kako su to dramatično za vreme bombardovanja deklamovali patriotski novinari, ''zaratio s najvećom vojnom silom u istoriji civilizacije'', zato što se nakon besmislenih i nepotrebnih razaranja i umiranja taj rat i nije mogao završiti drugačije osim našim porazom, zato što su u Kumanovu 1999. izaslanici našeg ''gospodara i Boga'' potpisali BEZUSLOVNU KAPITULACIJU nakon čega se vojska povukla sa granica Srbije, a za njom i policija i sve državne i društvene institucije, pa i nesrećni narod nije imao kud, nego i on krenuo za njima, zato što je sa Kosova otišlo sve što je moglo da se kreće, zato što su ostale samo crkve i manastiri, zato jer smo i kao narod i kao država naivno uleteli u ''velike svetske igre'', zato što smo bili kratkovidi i ostrašćeni, zato jer smo srljali i srljamo iz greške u grešku, zato što nismo imali i nemamo prijatelje ni zaštitnike u svetu, zato što smo politička nula, zato što smo ekonomska nula, zato što smo vojno-bezbednosno nula, zato što smo poraženi i poniženi na svim frontovima, zato što pravda postoji samo među jednakima, a mi ni sa kim nismo jednaki, a pogotovi ne sa onima koji odlučuju o našoj sudbini, zato što postoje strateški interesi velikih u koje mi nismo umeli i ne umemo da se uklopimo, zato što ne postoji međunarodno pravo, već samo međunarodna politika, zato što smo slamka među vihorove, zato što smo sirak tužni bez igde ikoga, zato što smo nemoćni...

  U međunarodnim odnosima i globalnoj svetskoj politici, uglavnom nema iznenađenja i ništa se ne odlučuje i ne dešava na brzinu i ''preko noći''. Nebrojene su konferencije, sednice, sastanci, seminari, skupovi, posete, razgovori i susreti državnika i diplomata, vladinih i nevladinih organizacija, novinara i naučnika, policajaca i obaveštajaca, na kojima se ''puštaju baloni'' sondira javno mnjenje, šalju direktne ili indirektne poruke, zvaničnicima raznih država ili ''obznanjuju odluke'' po važnim svetskim pitanjima.

  Tako smo i mi svim ovim kanalima i načinima primali i primamo, ovakve poruke. Pa i onu koju je poslednji izrekao g. Sojers.

  Već tokom 2002. godine, a naročito tokom 2003, bilo nam je ''obznanjeno'' da će se proces rešavanja kosovskog pitanja otvoriti tokom 2005, a završiti do kraja 2006. Mnogo puta nam je javno rečeno da nema povratka na stanje pre 1999. (a Kosovo je tada bilo ''naše''), ni podele Kosova, pa ne znam ni šta smo očekivali ni šta očekujemo. Ne znamo ni šta hoćemo, niti kako da to ostvarimo.

  Zato se bojim da će biti po onoj narodnoj ''čije ovce, toga i livada'', jer mi na livadi nismo (gazi je tuđa čizma, iako smo se kleli da se to nikada neće dogoditi), jer nemamo čobanina (uprkos tome što popularni Rambo Amadeus već duže vapi ''Čobane vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe''), jer ne znamo ni gde su nam ovce, ni da li bi da se vrate. Nama je važno da dokažemo da je livada naša, pa makar i bez ovaca, što se u pravu zove NUDA PROPIERTAS, ili da izvinete GOLA SVOJINA.

  Nema, nažalost, danas u Srbiji na političkoj i javnoj sceni, ni pojedinca, ni grupe, ni institucije koji bi imali snage i hrabrosti da prihvate i priznaju sve naše promašaje i poraze, ni vizije da na njima sanjaju i grade novu budućnost. Zato galame i dižu dževu!

  Da će braniti Kosovo po svaku cenu (to smo već radili) donose platforme i rezolucije (a i to smo već radili) zato se zaklinju, prave sabore i zasedanja, zato su im puna usta srpstva i Srbije, jer su nemoćni i uplašeni, jer nemaju hrabrosti, pameti i vizije.

  Zato će po ko zna koji put napraviti pogrešan izbor i otvoriti vrata još jednom besmislenom i uzaludnom porazu. Kao što su se neki kleli da se nikada neće živi predati i otići dobrovoljno u Hag (pre će se razneti bombom od koje se ne razdvajaju), a sada su tamo, tako će i ovi što će proglasiti okupaciju priznati i potpisati sve i pitati jel' ima još, a posle nam na sva usta objašnjavati kako smo samo zahvaljujući njima opet pobedili.

  U Bibliji piše da je Isus molio oca, tj. Boga, da ga, ako je moguće, mimoiđe namenjena mu gorka čaša, ali mu kao što je poznato molba nije uslišena i čašu je ispio. Bojim se da ćemo i mi morati da ispijemo našu gorku čašu.

  Za razliku od Biblije, gde je Isusovo žrtvovanje osmišljeno njegovim vaskrsnućem i nadom za ceo ljudski rod, nakon naših besmislenih žrtvovanja i stradanja nema vaskrsnuća. Nema radosti, nema smisla ni prosvetljenja, pa će nam nakon gorke čaše ostati samo gorak ukus u ustima!

  Odla­ze­ća vla­da RS na brzi­nu za­vrša­va ugo­vo­re­ne po­slo­ve
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------
  evo da me ne optuzite da sam pristrasan ili da sam nacionalista,srbomrzitlj,gluho bilo....

  pozdav raji na krstarici...shljegnuce se sve do sjutra

 10. #10
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  jomini..u hrvatskoj je jarane ludilo...........

 11. #11
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio jomini
  Opet počinješ... Zašto?
  Rekoh ti ja Jomini... Repetiraj dok je vreme.

 12. #12
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio King 7
  Rekoh ti ja Jomini... Repetiraj dok je vreme.
  pa vi nijeste gostoljubiv narod,

 13. #13
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio AlBundy
  pa vi nijeste gostoljubiv narod,
  Kako za koga...

 14. #14
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio King 7
  Kako za koga...
  kod mene se gost cijeni ma koje vjere bijo..ako je dobronamjeran i istinu zbori,a ne tamo neke bajke..

 15. #15
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Onda budi dobronameran.

 16. #16
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio jomini
  Onda budi dobronameran.
  chuj,to shto tvrdish morash da mi dokazhesh,,jomini,
  necemo se zezati..il' ti volish da ja pishem bajke i propovijedam mitove i lazhi.

  volish takav san..ma nije moguce...

 17. #17
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Šta hoćeš da ti dokažem? Konkretno?

 18. #18
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  I šta to ja tvrdim? Nisam primetio ništa slično u mojim postovima.

 19. #19
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio AlBundy
  kod mene se gost cijeni ma koje vjere bijo..ako je dobronamjeran i istinu zbori,a ne tamo neke bajke..
  Kod nas se gost koji pljuje po kuci u kojoj je ugoscen upucava u celo ili bar tera napolje, daleko, preko granice. Posebno nezvani gosti koji vrsljaju po svojoj volji i koji seru po trotoarima i zelenim povrsinama. Oni vaspitani i dobronamerni znaju cime se mogu hvaliti kada odu iz Srbije lepo ugosceni.

 20. #20
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio jomini
  I šta to ja tvrdim? Nisam primetio ništa slično u mojim postovima.
  da ja provociram..kako ja to provociram,primjer..

 21. #21
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=1963925&postcount=5

  Ovo npr. Bez poslednje dve reči sve je ok, ali ovako, svaka dobronamerna misao pada u vodu.
  Slažeš se da je bilo provokativno?

 22. #22
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio King 7
  Kod nas se gost koji pljuje po kuci u kojoj je ugoscen upucava u celo ili bar tera napolje, daleko, preko granice. Posebno nezvani gosti koji vrsljaju po svojoj volji i koji seru po trotoarima i zelenim povrsinama. Oni vaspitani i dobronamerni znaju cime se mogu hvaliti kada odu iz Srbije lepo ugosceni.
  eeee,jarane kod nas nije takav adet..mi svoga gosta nahranimo,napojimo i dostojanstveno docekamo,a kad pocne da qaki..onda radi sirovi glogovi kolac..

 23. #23
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.477
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio AlBundy
  kod mene se gost cijeni ma koje vjere bijo..ako je dobronamjeran i istinu zbori,a ne tamo neke bajke..
  хм, да... и то нам је познато... "цијените госта" само док не пређе праг ваше куће и изађе напоље... а онда отрчите иза ћошка и забијете му нож у леђа (о том гостопримству је још Б.Нушић писао)...

  п.с. јомини.......немој........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 24. #24
  Početnik
  Učlanjen
  11.02.2006.
  Poruke
  23
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Citat Original postavio AlBundy
  da je bila neka dobra vijest za Srbiju ja bi je objavio,ali nazalost???
  i shta je tu provokativno,,ima li ishta dobro da trenutno dolazi iz srbije,nema..ako ima nesto dobro a ti postiraj suprostavi argumentom..

 25. #25
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: dobra vijest za Bosnu

  Vidi, ako tebi ovo gore nije provokacija, ne možemo se družiti. Kažem ti kao čovek čoveku, a ti tako.

Slične teme

 1. Iz Albanije u Bosnu
  Autor agapoula u forumu Evropa
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 19.11.2008., 23:36
 2. Tuzna vijest
  Autor kalimero tz u forumu Arhiva
  Odgovora: 47
  Poslednja poruka: 19.10.2007., 13:01
 3. Mp3 muzika , vijest itd itd -www.cafe.co.yu
  Autor www.cafe.co.yu u forumu Zanimljivi sajtovi
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 27.10.2003., 22:40

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •