C++
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: C++

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    23.09.2003.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Angry C++

    molim za pomoc tj. objasnjenje kako da napisem sledeci program.

    program koji ucitava niz B cjelih brojeva(N manje 100) pa ispisuje sve parne brojeve ucitanog niza.

    hvala



  2. #2
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: C++

    Evo pomoći, bez rešenja:
    Pustiš petlju da ide od 0 do N-1 i u njoj učitaš sve brojeve. Onda opet pustiš takvu petlju i proveravaš da li je ispunjen uslov B[i] % 2 == 0. Ako jeste, štampaš broj. I to sve u petlji. Toliko.

  3. #3
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C++

    Kod:
    #include <iostream>
    
    using namespace std;
    int main()
    {
    	int n = 0;
    	cout << "Unesite 'N': ";
    	cin >> n;
    	int *niz = new int[n];
    	for(int i = 0; i < n; i++)
    	{
    		cout << "N[" << i << "]: ";
    		cin >> niz[i];
    	}
    	for(int i = 0; i < n; i++)
    	{
    	if(niz[i]%2 == 0)
    		cout << "\nParan broj: " << niz[i];
    	}
    	cout << "\n\n";
    	return 0;
    }

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    23.09.2003.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C++

    hvala

  5. #5
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C++

    Samo naprijed ;-)

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    23.09.2003.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C++

    imam mali problem.
    glasi:
    see declaration of 'i'
    Error executing cl.exe.

  7. #7
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C++

    Imas neki problem sa deklaracijom varijable 'i', daj mi citav kod ovako nemogu nista.

  8. #8
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: C++

    Citat Original postavio Sucur
    Imas neki problem sa deklaracijom varijable 'i', daj mi citav kod ovako nemogu nista.
    ja bih rekao da imas c kompajler ( kod c kompajlera moras prvo da definises i , pa tek onda da ga koristis.

  9. #9
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: C++

    ... ili ima VisualC++ 6, koji ima bag - varijable definisane u samoj petlji nastavljaju "zhivot" i nakon zavrshetka petlje. Ako ono drugo "for int i" zameni u recimo "for int j" (i i=>j kroz celu petlju) greshke ne bi trebalo da bude.

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •