Brojac na sajtu
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: Brojac na sajtu

  1. #1
    Zainteresovan član mtopic (avatar)
    Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    125
    Reputaciona moć
    46

    Talking Brojac na sajtu

    Moze li mi neko objasniti kako da postavim brojac poseta sajtu, a da to nije neki free brojac sa interneta posto pravim sajt za jednu wireless mrezu koja nema izlaz na net ? Da li treba neki program da se instalira ili se samo tagovi kucaju ?



  2. #2
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Treba ti podrska za PHP i administrativni nalog da bi mogao da promenis CHMOD.

  3. #3
    Zainteresovan član mtopic (avatar)
    Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    125
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Podrsku za PHP imam a sta treba da menjam CHMOD?

  4. #4
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Pa svaki brojac mora negde da zapisuje podatke (posete) i onda odatle da ih cita.
    To moze da bude .dat ili .txt ili iz neke baze (MySQL naprimer)
    E ako nemas neku bazu onda moze iz ovi DAT ili TXT fajlova ali njima mora da se promeni CHMOD u Control Panel>Admin. tolls

    ovo znam da uradim preko FTP onda odmah dobijas pristup menjanju CHMODa ali na lokalnom racunaru ne znam kako se to radi
    pozz

  5. #5
    Zainteresovan član mtopic (avatar)
    Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    125
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    OK koristim apache 2 server na svome racunaru ( gde bi sajt i bio) i imam MySql. Aj malo to pojasni kako to da odradim

  6. #6
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    ne znam za MySQL samo za DAT ili TXT, pitaj Sale83 on ce znati.

  7. #7
    Obećava
    Učlanjen
    28.12.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    64
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    ej loop
    aj objasni meni kako to ide da se namesti brojach sa DAT ili TXT bazom. podrzhava mi host php i mogu da promenim chmod.
    hvala unapred!

  8. #8
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Evo nije bash toliko hitno, upravo spremam sajt sa tutorijalima za neke PHP scripte, pa ce biti gotovo za koji dan.
    A ako ti je bas hitno hotscript.com i trazi counter

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2005.
    Poruke
    127
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Citat Original postavio loop
    Evo nije bash toliko hitno, upravo spremam sajt sa tutorijalima za neke PHP scripte, pa ce biti gotovo za koji dan.
    A ako ti je bas hitno hotscript.com i trazi counter
    moze li ovako mala scripta:

    <?
    // Kreira varijalblu sa imenom txt datoteke
    $filename = "PHPCounter.txt";

    // Otvara text file
    $fp = fopen( $filename,"r");

    // cita text file
    $Old = fread($fp, 100);

    // zatvara text file
    fclose( $fp );

    // Stara vrednost brojaca
    $Old = split ("=", $Old, 5);

    // dodaje 1
    $NewCount = $Old[1] + '1';

    // Kreira promenljivu po imenom NewCount
    $New = "myCount=$NewCount";

    // Otvara txt file
    $fp = fopen( $filename,"w+");

    // Provera dali je neko vec otvorio datoteku
    if (flock($fp, 2)) {

    // Upisuje novu vrednost u text fle
    fwrite($fp, $New, 100); }

    // Zatvara txt file
    fclose( $fp );

    // Izpisuje Varijablu
    print "myCount=$NewCount";
    ?>

    Mislim da je ovde sve jasno, ako nije pitaj, mada ja iskreno receno vise Volim da tu uradim sa MySQL-om, no moze i ovako.

    I naravno da nezaboravim ovu vrednost moze preuzeti FLASH u ovom obliku. , ako te to interesuje kazi.

  10. #10
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Da to bi bilo najednostavnije, a ja cu napisati jedan koji radi sa sesijom, pa broji samo unikatne posete

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    01.11.2005.
    Poruke
    127
    Reputaciona moć
    46

    Thumbs up Re: Brojac na sajtu

    Citat Original postavio loop
    Da to bi bilo najednostavnije, a ja cu napisati jedan koji radi sa sesijom, pa broji samo unikatne posete
    Tako, tako da se vidi da ima programera na forumu da kad neko dodje da ima sta da nauci, a ne samo da tu teoretisemo, iskreno ja cu se potruditi da kad god mogu posetim forum i ostavim kod za sve sto se bude pitalo, to se zove programerska solidarnost! :-P

  12. #12
    Obećava
    Učlanjen
    28.12.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    64
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Citat Original postavio loop
    Evo nije bash toliko hitno, upravo spremam sajt sa tutorijalima za neke PHP scripte, pa ce biti gotovo za koji dan.
    A ako ti je bas hitno hotscript.com i trazi counter
    aj vazhi. javi kad zavrshish a potrazhitju i na hotscripts ponovo

  13. #13
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Evo zavrsio sam i za jedno sat dva cu da postavim na server.
    Adresa ce biti http://zodumil.net/skripte.php

  14. #14
    Obećava
    Učlanjen
    28.12.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    64
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    e fala ti ko bratu!

  15. #15
    Zainteresovan član mtopic (avatar)
    Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    125
    Reputaciona moć
    46

    Talking Re: Brojac na sajtu

    E, a jel imash neki da broji bash sve posete sajtu?

  16. #16
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    To je josh lakse, ovaj moj ima mali bug ali bice to ispravljeno sutra najkasnije.
    Adresa je ista.

    A to sto ti trazis, hajdei to cu sutra da stavim na sajt, nemam sad vremena...
    pozz

  17. #17
    Obećava
    Učlanjen
    28.12.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    64
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    e ali samo ako mozhesh napravi da nebude DAT baza nego da bude TXT.neshto mi se nesvidja taj DAT i josh ako bi mogao da dodash da se mozhe videti statistika po danima, onda bi to bilo stvarno super

  18. #18
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    E za statistiku malo teze , to vec treba mnogo ozbiljniji program...

    A .dat ili .txt veruj mi da nema nikakve veze, mozes i sam da promenis brojac.dat u brojac.txt ali sa tim da bi i u brojac.php mora da nadjes na jednom mestu gde pise

    $fajl="brojac.dat";

    i da promenis u

    $fajl="brojac.txt";

    i to je to

  19. #19
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    E da uradio sam i brojac da broji svako posetu imas ga na istoj adresi
    pozz

  20. #20
    Zainteresovan član mtopic (avatar)
    Učlanjen
    20.08.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    125
    Reputaciona moć
    46

    Talking Re: Brojac na sajtu

    E, Hvala ti ! Car si Jedan si od retkih shto bi pomogli
    Pozdrav

  21. #21
    Obećava
    Učlanjen
    09.05.2005.
    Poruke
    89
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    e neshto neradi link za download skirpte koja broji svaku posetu! aj proveri to, mozhda je neki prob. i kod mene mada neverujem, kazhe: error 404

  22. #22
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    Evo sad radi, nesto sam bio testirao pa zato.

    Uradio sam i tutorial za CNStats, odlicna statistika sajta, posetite

    http://www.zodumil.net/cnstats.php i pogledajte demo, sve ce Vam biti jasno

    pozz

  23. #23
    Obećava
    Učlanjen
    09.05.2005.
    Poruke
    89
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    cool
    isprobao sam sad i tu statistiku, super je ali me muchi shto sam glup pa nemogu da skontam kako da napravim mysql bazu podataka.ako neko mozhe da mi objasni kako se to radi, (hint) imam cpanel na sajtu.
    hvala svima

  24. #24
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    MA eksta je prosto, ides na link MySQL baza i upises ime baze, i kliknes na create ,ispod toga upises username i pass word za bazu i kliknes na create i posle toga samo izaberes temo iz padajuceg menija taj username a iz drugog ime baze i kliknes na OK da bi dodelio tog usera u tu bazu.
    Eto to je na brzaka ono najosnovnije koliko bi meni podataka bilo dovoljno da se snadjem, a ako nisi uspeo onda reci da pisem ozbiljniji tutor.
    pozz

  25. #25
    Obećava
    Učlanjen
    09.05.2005.
    Poruke
    89
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Brojac na sajtu

    ok probatju. mislim da tu se snatji poshto sam vetj pokushavao da pravim bazu pa su mi neke stvari poznate. probatju sutra poshto mi sad slabo radi net
    fala

Slične teme

  1. Brojac za masturbatore
    Autor Jacob u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 11.09.2008., 11:20
  2. php brojac
    Autor red boy u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 13.08.2006., 19:42
  3. Brojac ankete
    Autor sub-zero u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 20.03.2005., 20:10
  4. Brojac posetilaca
    Autor u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 08.08.2003., 07:46

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •