muzika u kolima

neni:
Da li neko zeli da prica o muzici u kolima
Da ne bi gubio puno vremena oko priče o muzici u kolima, stvari ( možda grubo) zvuče ovako: Kakav god bio automobil, njegov prostor je akustički TOTALNO NEPODESAN za dobar zvuk. Možeš da baciš gomilu para na jako i kvalitetno pojačalo i zvučnike koji će da "duvaju" u šoferšajbnu i da se totalno deformišu ili u kolena, naslone ili plafon koji će da ih prigušuju. Sav zvuk koji se proizvodi u automobilima je elektronski našminkan i samo stvara privid dobrog zvuka ako pojačalo odvrneš. Sve te priče iz reklama su samo mamipara i radost za lopove. Ako hoćeš dobar savet, ne bacaj pare. Svako "sokoćalo" je dobro da ti prekrati vreme u vožnji. Tema je ogromna za ovaj prostor, ali veruj mi, čuo sam i probao svašta i na kraju se opametio. Pravi zvuk je teško postići i u kući.
 
Slazem se sa ovim misljenjem,a pogotovo ljudi koji se voze vecinom po gradu i na kratkim relacijama i koji ne mogu da garaziraju auto mislim da ne treba da ulazu u muziku u autu.
 
ma nema lepse muzike od alfinog motora !! :twisted:
ali volim da cujem i "dobru" muziku u kolima ne mislim glasnu nego kvalitetnu.a sto se tice akusticnosti mislim da je stara dobra buba na prvom mestu.
 
Mene isto zanima muzika u kolima. Pri tom ne bih hteo da bacam pare na perverzije. E sad, hteo bih da to bude u najmanju ruku cd plejer, a ako to kupis na buvljaku, cuo sam da se ta usteda ne isplati, jer preskace na svaku neravninu! ;) Razmisljao sam i da kupim mp3plejer za ulicu i cuo sam da postoji i pojacalo za kola, pa ne znam da li je to pametna ideja. Ili je mozda nabolje kupiti nov markiran plejer na rate? Zanima me i da li postoje razlike u cenama (u oglasima i kod prodavaca), da li se neko razume u to?
 
Prvo ako zelis dobru muziku da imas u kolima kupi neki markirani plejer nije bitno jel pioneer,kenwood,alpine samo da je minimum 4x45w i da ima izlaze za woofer i za obican zvuk razdvojene.Takav dobar mozes naci od 100 do 150 eur.Osecaj nije isti ako slusas neki hop sa basom ili bez njega tako da ti preporucujem da kupis ili aktivni woofer ili pasivni sa nekim pojacalom gde bi preko cinca iz radija dobio cist bas.I nije tacno da ako lepo obezbedis sa srafovima u podu ricvrstis kutiju da ce ti je neko ukrasti samo zavisi od tebe hoces li se potruditi da to uradis kako treba ili ne
 
Ljudi, ja u kolima imam mp3(SONY)i mogu Vam reci da obicni CD preskace prilicno cesto dok mp3 nikada, e sad naravno da zavisi i koja kola vozite(amortizacija), u mom slucaju je GOLF 2, znaci da mi nije mp3 formata nista od muzike!
 

Back
Top