Vidim ovde imate konkurs za titulu najvece budale. Samo je jedan najveci, stanite u red.
Vidim ovde imate konkurs za titulu najvece budale. Samo je jedan najveci, stanite u red.
Od 100 ljudi koji odu nazad se vrate 1 ili 2.
Ne preporucujem austriju, svedsku ili CH. Puno je ovih iz SFRJ i balkana uopste.
Ne shvatam tu marvu. Dode u Bec i samo visi po tim balkanskim kafanama, idu na cajke zderu argetu pastetu, nekakve cevape itd....
Zasto nije ostao u svom selu onda? Sta je poenta otici u drugu drzavu i pokusavati ziveti kao u rodnom selu?
Inace manje skolovank i manje sposoni idu u austriju. Radnicka klasa.
SAD je najbolja za visokoobrazovane osobe. Kanada, Australija, Singapur...
Ja sam u jednoj maloj bogatoj drzavi. Plate stslno rastu, rastu.... ali sto vise zaradujesonda vise i trosis tako da nakon odredene sume povecanje postaje besmisleno.
ako odlazite iz srbije bar birajte zemlju u kojoj sija sunce ponekad.
sve ostalo se da naštelovati.
gastarbajterima po Becu, Minhenu, Parizu.........konacno se pruzila prilika da imaju malo vise para pa mogu do mile volje da se najedu cevapa, jagodinskog piva , da se naslusaju u beckim i minhenskim kafanama domaceg turbofolka.........
u austriju najcesce idu totalno neobrazovani jer nije daleko od Srbije pa tamo u Becu mogu raditi sami a bar jednom mesecno nositi pare u Srbiju ...............jer baustelac sa platom 1500 evra jedva da on moze preziveti u BECU ..............zato mu familija zivi u Srbiji a on "arbajtuje" u Becu.
ako ti radis u jednoj bogatoj zemlji, ta zemlja ima minimalnu inflaciju i plate zato veoma sporo rastu..................PLATE NAJBRZE RASTU U VENECUELI A NAJSPORIJE U NORVESKOJ.
Pa u tome i jeste sve- vraćati se. S jedne točke na zemlji čeznuti, polaziti i ponovo stizati, bez te točke za koju si vezan, život nije odlaženje i vraćanje- nego lutanje.
kakav socijalizam
Mnogo je ljudi u Njemačkoj i Austriji, nisam mislio na ljude koji su na bilo koji način povezani sa građevinom, nego ljude eksperte, doktore, profesore, advokate, zaposlenike državnih službi, ali ne na šalteru...
Evo reći ću ti da poznajem lično jednog koji ima čak visoko diplomatsko mjesto jedne zapadne države. I to je Srbin...Ali gospodin, i ima sve prste i zube, zamisli.
znam i ja jednog............profesor na UNI u Sidneju...................dobro, to su dvojica....................a sta je sa ostalih 5 miliona srba van Srbije?
- - - - - - - - - -
ne treba................uskoro cemo i mi u Srbiji biti svi MILIJARDERI ......................
Ali te suncane zemlje su izlgeda preokupirane sa zajebancijom, vinom, klopom i ribama pa im zato standard nizi od ovih hladnih![]()
Pa u tome i jeste sve- vraćati se. S jedne točke na zemlji čeznuti, polaziti i ponovo stizati, bez te točke za koju si vezan, život nije odlaženje i vraćanje- nego lutanje.
Zaista ne shvatam te ljude. Dode iz SFRJ i onda opet trazi da se druzi samo sa zemama i trazi gde ima kupiti ‘dobre cevape’ I gde gostuju meca peca I ceca.
Najvise se druzim sa sfrjovcima ovako preko neta. Inace u realnom zivotu je drustvo saroliko. Ako vec zivis negde gde ima restorana iz XYZ zemalja onda iskoristi priliku, okusaj to. Ako oko tebe imas ljude iz XYZ zemalja onda druzi se I pricaj s njima. Nauci novi jezik, novi nacin razmisljanja, otkrij neku novu vrstu muzike sta ja znam… Obogati se kuluturno.
Secam se prosle godine citao sam clanak o liku sto je proveo celi zivot u CH. 40 godina je bio podstanar u CH!!! Sagradio kucu u nekom selu kod Lopara (Bijeljina). I sada tu dolazi povremeno jer je pensioner. Cak se nije ni preselio tamo potpuno jer su mu deca u CH i zeli da bude blizu njih.
Dakle postanar je celi zivot I ulupao je I pare I zdravlje u kucu u nekom selu u Bosni. Ta kuca ne vredi ni 10.000 e. Neovisno o tome koliko je on ulupao u nju. Je nekretnina vredi samo onoliko koliko je neko da plati za nju a ne onoliko koliko je ulozeno. A potencijalnih kupaca za neku kucu u vukojebini pokraj Bijeljine ima potencijalnih kupaca…..0.
On kada umre deca ce da zamandale vrata I to je to. Urusavanje 1/1. Ostavio im je, nista.
A da je kupio kucu u CH otplatio bi je za 40 god I kada bi umro deci bi ostavio kucence u CH vrednosti 1 milion eurica. Ali baustelski mentalitet = propast.
Meni se plata stalno povecava. Zakonski se plata povecava. Ne trazis a ono ide ka gore. Malo ti ko I nezgodno. No pored toga ja sam platu povecao ravno za 176,92% u zadnjih 8 godina. Not bad. A nije da je pocetna plata kao u Nis. Da se razumemo. Ali to je i nista kada vidim neke ljude oko sebe.
Ako zelis da budes prosek onda ides u AT, DE, SE i slicno. Ima mnogo boljih opcija od toga. Mada je I to bolje od SR.
I ne treba gledati samo platu. Treba gledati bonuse, dodatno penziono, 13-14-15 platu, godisnji odmor, bonus na profit, bonus na rezultat itd…
Сунце, хехехе.
У Србији сви беже од Сунца ко ћаво од крста.
Кад дођем тамо, ја опет најтамнији.
Лајфстајл, другари.
Ko na brdu ak` imalo stoji više vidi no onaj pod brdom
Zasto je ta Danska privlacna za nase ljude osim velike plate? Verovatno i zbog toga sto je puna radna nedelja 37h .Ispada da rade 5 dana po 7h i 24 minute?Sve preko toga je prekovremeno mada sve stignu i u radno vreme, Radnje kasno uvece ne rade .tj rade do 19 h a nedeljom nista ne radi. Sledeca dobra stvar nema sanse da vam neko povisi tom na poslu a ovde vam hebu majku krvavu ako je sef nadrkan taj dan, Uopste te protestantske zemlje se odlikuju fer odnosom prema zaposlenima ali i dosta su ostri za nepostovanje zakona, Racuni moraju da se placaju na vreme inace letis napolje,
Шта чекате!? Пакујте само најнеопходније и палимо за Данску!
Nije to nego nacin zivota. Imas devojke koje uopste ne izlaze u grad ,samo posao i povucen zivot, Secam se kod nas u firmi par devojaka jako inteligentnih i dobrih izgubilo je nadu da ce da se uda ,vec su bile u cetrdesetim.Razgovarao sam sa njima jer sam ih postovao ,dobri radnici,imale su po neku vezu jednu ili dve u zivotu, Imas taj period mladosti koji ako propustis posle ne mozes da sustignes.
Pošalji link