Dodik : Bošnjaci planirali genocid da bi Amerika bombardovala Srbe

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Na sednici parlamenta, Dodik je pozvao i bošnjačka udruženja, uključujući i porodice srebreničkih žrtava, da se uključe u rad te komisije

Srebrenički zločin je dogovorena tragedija s namerom satanizacije Srba, poručio je predsednik RS Milorad Dodik, koji je zatražio odbcivanje aktuelnog izveštaja o tom zločinu i formiranje nove komisije koja bi sačinila novi izveštaj u roku od godinu dana.
“Obrambeni potencijali RS veći su nego što neko može i da zamisli i spremni smo da se branimo. Policija RS bi ekspresno reagovala na bilo kakav napad, i zato je i napadaju i koriste svaku priliku za njeno ugrožavanje“, rekao je Dodik.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...ovorena-tragedija-s-namerom-satanizacije-Srba

Baja otkriva istinu i najvecu zaveru protiv srpskog naroda

55922f76-d3f8-4dc2-90ea-2d7a25bbfe5f-dodok-devastacija-690x480.jpg
 
"Страдања Срба и број од 30.000 погинулих припадника српског народа у протеклом рату још чека правду и казну за злочинце. Правде нема ни када суди Међународни кривични трибунал за бившу Југославију, а још мање када суди наметнути Суд БиХ", додао је Додик.

Много тога што се догађало прије и послије јулских дана 1995. године у Сребреници, наводи Додик, јасно указује да је тај злочин била договорена трагедија која је довела до сатанизације Срба и остваривања планова неких западних земаља о пребацивању колективне кривице на српски народ.

"Прича о наводном геноциду који су извршили Срби крајем прошлог вијека наставља се и даље. Да подсјетим на срамни покушај Велике Британије која је у јуну 2015. године припремила резолуцију о геноциду у Сребреници са једностраном квалификацијом догађаја у јулу 1995. године. На молбу Србије и Српске, Руска Федерација као стална чланица Савјета безбједности УН, ставила је вето на нечасни британски приједлог и спријечила осуду српског народа", подсјетио је Додик.

Додик је нагласио да су јулски догађаји у и око Сребренице само потврдили једностраност и пристрасност којом су подлегли многи у свијету, као посљедице невјероватне ратне и послијератне пропаганде добро плаћене парама свјетског исламског фактора.

Комисија тадашње Владе Републике Српске није ставила у свој Извјештај који је писан по диктату Педија Ешдауна, злочинца који се исказао неколико година прије као инструктор косовских Албанаца у припреми агресије НАТО пакта на Србију 1999. године. О томе постоји видео запис у Хашком трибуналу, као дио онога што су Британци наставили и подношењем резолуције о Сребреници, коју је Руска Федерација спријечила, на чему јој српски народ остаје вјечно захвалан", каже Додик.

"Узрок свих малверзација везаних за Сребреницу је формирање Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године, која је формирана одлуком Владе Републике Српске од 15. децембра 2003. године, а под великим, а могу да кажем и неиздрживим и несносним притиском тадашњег високог представника Педија Ешдауна", рекао је Додик.

"Резултат оваквог рада били су прикупљени подаци за 6.018 лица из докумената Комисије, 1.455 лица из докумената које је доставио МУП РС и 25.126 из спискова које је доставило Министарство одбране Републике Српске. Упоредном анализом дошло се до података за укупно 20.150 лица која су у оквиру Војске Републике Српске и јединица МУП-а Српске на различите начине учествовала у догађајима између 10. и 19. јула 1995. године у Сребреници", каже Додик.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=307180
 
SRUŠEN MIT O GENOCIDU U SREBRENICI, SADA I ZVANIČNO: Vlada RS stavila van snage izveštaj Komisije o Srebrenici, VREME JE ZA ISTINU!



Vlada Republike Srpske stavila je danas van snage izveštaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice o događajima u tom području od 10. do 19. jula 1995. godine, i formirala je nezavisnu međunarodnu Komisiju koja će ispitati i sačiniti izveštaj o stradanju Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine

Izveštaj, koji je stavljen van snage, sačinjen je u Banjaluci u junu 2004. godine i 15. oktobra 2004. godine, a takođe je stavljen van snage zaključak Vlade Republike Srpske sa 16. posebne sednice održane 29. oktobra 2004. godine, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

- U cilju celovitog i istinitog sagledavanja događaja u Srebrenici i srebreničkoj regiji u periodu od 1992-1995. godine, a zbog jačanja poverenja i tolerancije među narodima u BiH, konačnog pomirenja i suživota sadašnjih i budućih generacija, Vlada Republike Srpske formira nezavisnu međunarodnu Komisiju koja će na objektivan i nepristrasan način utvrditi stradanja svih naroda na području srebreničke regije u periodu od 1992-1995 godine", navedeno je u saopštenju Vlade Republike Srpske emitovanom nakon posebne sednice.

Kako se navodi, sastav i zadaci Komisije odrediće se posebnim rešenjem.

Vlada Srpske navodi da, u cilju objektivnog i nepristrasnog načina utvrđivanja stradanja Srba u Sarajevu, a zbog toga što Vlada Federacije BiH nije ispunila nalog Doma za ljudska prava BiH , formira nezavisnu međunarodnu Komisiju koja će ispitati i sačiniti izveštaj o stradanju Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine.
ČUVENI ISTORIČAR RASTURIO MIT O SREBRENICI! DR EDVARD HERMAN: Srbi su ubili između 500 i 1.000 vojno sposobnih muslimana! I TO ISKLJUČIVO IZ OSVETE!

- Zadužuje se Ministarstvo pravde da u roku od 60 dana pripremi metodologiju rada i predloži Vladi sastav komisija iz prethodnih tačaka. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja - navedeno je u zaključcima Vlade Republike Srpske.
HAG NAMESTIO GENERALU?! UKRADEN snimak koji bi OSLOBODIO RATKA MLADIĆA i dokazao da NIJE NAREDIO SREBRENICU!

Nakon razmatranja informacije o izveštaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice u pomenutom periodu, koja je razmatrana na 29. posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske 14. avgusta, Vlada Srpske je stavila van snage i izveštaje Radne grupe Vlade donesene 30. marta i 30. septembra 2005. godine za sprovođenje zaključaka iz konačnog izveštaja Komisije za Srebrenicu sa svim prilozima i s tim u vezi zaključak Vlade Republike Srpske, broj 02/1-020-376/05, od 31. marta 2005. godine.


http://informer.rs/vesti/drustvo/39...staj-komisije-o-srebrenici-vreme-je-za-istinu

02dodik1.jpg
 

Back
Top