Nikad razlika na testovima od 5,6 % nije u praksi 5,6 %....
Ja ne ocekujem da ovde ljudi znaju koliko je brza koja ploca sa kojim procesorom, iako je to realna stvar....na papiru slicno , ali bilo je perioda gde asus ploca sije ili je za duplo manje pare iste brzine kao i jos 2 drugih proizvodjaca za neki procesor...Ili se nekad davno to desavalo i gigabyteu..
Ili za neki program posebno...Kao sto je posle prakse ispalo da npr adobe premiere ne koristi dobro graficku GPU ako ima neki APU (CPU+GPU), jer je tako novijim verzijama adobe resio da radi....
Ko zna takve stvari, on moze da ih napise, ali ako zna...
Mislim moze i neko da pise da mu bolje radi dota ili sta vec (blage veze nemam o igrama) na plocama ovim i ovim sa ovim procesorima, a neko drugi doda svoje iskustvo da dota slabo koristi multicore jezgra, tj nabifla samo prvi core a ostali spavaju...
I da je sve vise igara koje vec koriste multicore jezgra efikasnije..
Ali da ih je i dalje prilicno malo...
Sto opet donosi zakljucak koji je snejks rekao a to je da multicore daje prednost kad je multithread ili multitask u pitanju...
Tj u ovom slucaju ryzen over intel, dok je u istom postu rekao solo thread vuce na intel stranu jer sa one pipeline CPU sa mnogo GHz i CPU snagom 1 jezgra, intel dominira..
Ne znam zasto je za kritikovanje takav pristup kad je u pitanju trziste CPU, MB ili soft ili game scena...
Sta ispadas stipsara ako zelis bolje da budes upoznat sa opcijama kupovine..?
Pošalji link