Dogmatski konzervativizam liberalista
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Dogmatski konzervativizam liberalista

 1. #1
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Dogmatski konzervativizam liberalista

  Прво, зашто користим израз „либералисти“. Зато што они нису либарали. Либерализам је само један међу другим –измима, дакле као што су национализам, комунизам, расизам, мондијализам... Само први од наведених се заснива на нечему што се може јасно дефинисати. Остали „изми“ се заснивају на апстракцијама. А апстракција се дефинише као занемаривање детаља. Значи да сви ови „изми“ занемарују неке „детаље“ до који би доследно спровођење њихових доктрина учинили немогућим. Код либерализма је тај „детаљ“ сасвим велики и довољан да овај покрет суштински учини анти-либералним. Либерална мисао се заснива на допуштању „невидљивој руци тржишта“ да регулише све области друштвеног живота. Код наших либералиста пре свега имамо стално позивање и тражење државне интервенције све до „искорењивања“ неких појава – јасно оних које нису њима по вољи. Осим тога, државна интервенција (репресија) би требало да води у оном смеру који они сматрају исправним – заправо јединим исправним. То никада не може бити либерално.
  А сада пређимо на конзервативизам. Он сам по себи није лош. И не искључује промене. У бити је конзервативизма очување одређених друштвених вредности. То не искључује промене. Неко је једном рекао „ако бих мењао, мењао бих да бих очувао“. Дакле конзервативизам чак подразумева реакцију на промене у окружењу. Велики конзервативци Роналд Реган, Меги Тачер или Ричард Никсон нису били ригидни. Чак ни за актуелне НеоКон-е не можемо утврдити рогодност, односно догматизам. Из простог разлога што су сви наведени разбијали неке догме које су постојале пре њих. У добром или лошем правцу није тема овог текста. Међутим, ако није свака промена или реакција на промену добра, можемо рећи да су ригидност и догматизам по правилу лоши. Они паралишу.
  У чему је дакле догматизам наших либералиста, њихов „конзервативизам“? У принципу он се може објаснити као и у другим случајевима – као недостатак увида у једну просту чињеницу: ствари су се у међувремену промениле!
  Оно прво што видимо код њих је стално „живљење“ у периоду Милошевића. Многима он тако недостаје. Тада су бар знали ко је непријатељ и било им је лако да и друге у то убеде. Било је лепо „чувати ватру“, зар не.
  Али ако је Милошевић негде далеко, они мисле да ће му наћи замену. И налазе је добро познатом фразом: Коштуница је нови Милошевић (а Тадић је нови Коштуница)... Хммм. Проблем је само што нико у иностранству не види Коштуницу као новог Милошевића.
  Тако наши либералисти не увиђају да су се ствари у Србији промениле. Они ће стално жигосати партије које су биле тада на власти. Никаква промена у тим странкама за њих не може бити видљива. То што тиме практично слабе оштрицу своје критике за њих није битно. Битно је да су они сами себе убедили, да знају шта је „истина“. Догматизам на делу. Наравно, ту су и „издајници реформи“, пре свега Коштуница, па онда и сви у овој влади и они који са њом кохабитирају. Они су наравно у коалицији са радикалима. То што радикали углавном гласају против предлога ове владе, за овакав поглед на свет не значи ништа.
  У чему су још либералисти конзервативни. Они просто не увиђају промену односа снага у свету. Понашају се као да су и даље деведесете. По њима ми треба на све да пристајемо не би ли негде 2020 „ушли у Европу“. А да ли ће та „Европа“ (ЕУ) тада уопште постојати?!? Колико ће година имати просечан Европљанин? Какве ће вредности доминирати у таквој Европи? Какав ће бити стандард у поређењу са осталим регионима? Колику ће помоћ добијати нови чланови? Да ли ће је уопште добијати? Да ли ће сама Европа и даље гајити „европске вредности“?! Сматрају они да ми само треба да стремимо ка Европи, по сваку цену, а Европа ће већ наћи пут. Ма није него!!!
  Економско јачање Источне Азије оставиће утицај и на остале области. Увек је тако било и биће. У самој Европи све је више емиграната из Азије или Африке. Многи мислиоци већ размишљају о усвајању арапских вредности. Јер остарели Европљани неће имати довољно радне снаге. Помиње се већ Еврабија... Неки ипак и даље мантрају Европа, Европа, па онда се уводе и неке лажне дилеме „Косово или Европа“, „мантија и кандило или Европа“, „Гуча, кајмак и раџа или Европа“... воле људи да буду већи католици од папе.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf 2. #2
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Најзад, додајмо ту и општу инерцију која постоји код наших либералиста. Они ионако све своје идеје преузимају са стране. А цео Запад постаје у том смислу инертан. Ево једне лепе мисли:
  „Ствар је такође културне природе јер је и сам појам Запада и западњаштва у својој основи геополитички и то много више политички него ли географски.
  Запад пребива на сопственој представи о узвишености и надмоћи. Но, таква замисао се никада не би могла завршити на томе да не постоји упоредни предмет према коме би се успоставила релација.
  Исток је целу ''европску историју'' играо ту улогу културног магарца са ког је Запад преузимао све вредне идеје, преображавао их у своје логичко рухо и представљао као своје. Примера је безброј, од уметности, философије, религије до науке.

  Данас је дошло време када та прича (можда је исправно назвати је и митом) мора платити своју цену јер ни Исток није више оно што је био као ни Запад коме у овом елементу још увек у великој мери недостаје самосвест и самоопажај.
  Последњи трзаји западних естаблишмента се још заснива на томе да пооштрава црту између себи прихватљиве и неприхватљиве културне матрице. Све то, на скривени начин, почиње да личи на најсуморније доба инквизиције и средњег века (отуда на Западу та асоцијација као на најмрачнији период човечанства - да ли је он то по себи уистину и био ?! данас не можемо ни потврдити ни оповргнути) тако да се још на крајњи начин покушавају исфорсирати стереотипи људи о томе што је ''комунистичко, робовласничко, деспотско, ирационално, пасивно, празно, неосновано, крхко, итд...'', заборављајући при том на ону сјајну Замјатинову реченицу о дефиницији и функцији јеретика (коју је Дух Секире својевремено држао у свом потпису).

  Јасно је да се свет претвара у глобалну творевину коју индивидуална свест, а чак ни колективна не могу више пратити. Према томе ситуација у белом свету као и код нас на брдовитом Балкану, тако се и потврђују теза према којој у постмодерном свету не постоји више основа за уздање у ''стабилне системе'', јер и на глобалном плану утисак хармоније је веома кремаст привид.
  Можда је црна рупа и сопственог ширења прешла у фазу скупљања...... It's waiting for to see the outcome !

  Претпостављам да би се око овога могла сложити већина људи па били они националисти, комунисти, пагани, демократе, само да нису лицемери.“
  Тако је говорио Заратустра
  Додајмо још ту мисао Евгенија Замјатина:
  „Свет се развија једино у функцији јереси, у функцији онога што одбацује садашњост, наоко постојану и необориву. Само јеретици откривају нове елементе у наукама, уметности, друштвеном животу. Само су јеретици вечни фермент живота.“
  Е. Замјатин, Ми други
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 3. #3
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Naravno.
  Ovo sad je jedan interregnum, vakuum ili kakva slicna rec sa dupliranim srednjim slovom koja olicava kraj jednog Doba. Doba BALANSA. I pocetak Doba bez Balansa... sveta u kome ima jedan gospodar... jedna sila... jedna moc... Jedan Prsten... da svima gospodari... (da se posluzim ovom tolkinovskom alegorijom). Dakle Mracni Gospodar je tu... Prsten Moci je tu... ali Druzina jos nije napravljena. Niti je neki Frodo Bagins 21 veka krenuo u Potragu za Planinom Usuda da PRSTEN UNISTI. Ironija je sto ce planina usuda opet biti u sred Neprijateljeve teritorije.
  U Mordoru. Gde senke traju...
  ...
  Koncept drzave koju cini narod skupljen s koca i konopca, od emigranata i vagabundi, oportunista i srebroljubaca, bez dushe, vere predaka i elementarne narodne tradicije, (kao i samog NARODA) - postavlja svoje trgovacke koncepte kao jedino ISPRAVNE...
  Svaki drugi koncept ismeva i napada.
  Prepoznajuci privlacnost svog koncepta, pretpostavlja ljudsku gramzivost kao LEGITIMNU motivaciju za rad i zivot, i oko sebe okuplja slicne duhove sirom sveta - snobove, oportuniste, elitiste, nemoralu i perverziji sklone individue, (kod kojih se nekako, uvek, gramzivost moze pronaci u ovom ili onom obliku) - i predstavlja ih kao borce za slobodu. To uvek valja tumaciti kao "BORCE ZA NJIHOVE INTERESE".
  "Sloboda" je danas INTERES. Interes Prstena Moci...
  ...
  Tako dolazimo do nasih dragih dogmata.
  Do koncepta misljenja koji ja, ni uz najdobronamerniju mastu ne mogu da prihvatim. Koncepta, koji NEGIRA SVOJE, da bi ulizicki i servilno sluzio TUDJEM INTERESU...
  Iskreno ih zalim.
  Zalim njihovu nesposobnost da budu HRABRI.
  Uspravni.
  Pa nek se i nebo srusi.
  Poslednji put ažurirao/la commodore : 13.12.2005. u 11:05
  "Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."

 4. #4
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio commodore
  Naravno.
  Ovo sad je jedan interregnum, vakuum ili kakva slicna rec sa dupliranim srednjim slovom koja olicava kraj jednog Doba. Doba BALANSA. I pocetak Doba bez Balansa... sveta u kome ima jedan gospodar... jedna sila... jedna moc... Jedan Prsten... da svima gospodari... (da se posluzim ovom tolkinovskom alegorijom). Dakle Mracni Gospodar je tu... Prsten Moci je tu... ali Druzina jos nije napravljena. Niti je neki Frodo Bagins 21 veka krenuo u Potragu za Planinom Usuda da PRSTEN UNISTI. Ironija je sto ce planina usuda opet biti u sred Neprijateljeve teritorije.
  U Mordoru. Gde senke traju...
  ...
  Вау!!! Какав почетак!
  Него, јесам ли се ја већ хвалио како сам написао есеј са називом "Господар Прстенова и Нови светски поредак"?
  А управо пишем наставак Господара у коме су источњаци добри, а на западу лоши... И не само то него су ми добри и змајеви и вуци и гоблини. Мало гледам ствари из друге перспективе.

  Citat Original postavio commodore
  ...
  Koncept drzave koju cini narod skupljen s koca i konopca, od emigranata i vagabundi, oportunista i srebroljubaca, bez dushe, vere predaka i elementarne narodne tradicije, (kao i samog NARODA) - postavlja svoje trgovacke koncepte kao jedino ISPRAVNE...
  Svaki drugi koncept ismeva i napada.
  Prepoznajuci privlacnost svog koncepta, pretpostavlja ljudsku gramzivost kao LEGITIMNU motivaciju za rad i zivot, i oko sebe okuplja slicne duhove sirom sveta - snobove, oportuniste, elitiste, nemoralu i perverziji sklone individue, (kod kojih se nekako, uvek, gramzivost moze pronaci u ovom ili onom obliku) - i predstavlja ih kao borce za slobodu. To uvek valja tumaciti kao "BORCE ZA NJIHOVE INTERESE".
  "Sloboda" je danas INTERES. Interes Prstena Moci...
  ...
  Економски критеријуми су, ако ништа друго, најмерљивији - зато имају предност.
  Наравно, не треба ни ту претеривати. Што рече неко од штрумфова - човек једе да би живео, а не живи да би јео... то о онима којима су све вредности материјалне.
  Оно што ја још више замерам нашим догматама је што инсистирају на стварима који немају везе са економијом. Ја могу да славим масакр у Сребреници и да будем богат. Такође, корелација између ископавања хладњача са Арбанасима и економских реформи једнако нула!
  И не само то... Ево комунистичка Кина разбија капиталистичку економију. Саудијци пуцају од богатства а тамо секу руке и ноге. Јануковичева недемократска Украјина имала раст од 12%, Јушченкова демократска има 2%... Ипак они нама соле памет.
  Дакле - између економије и демократије није обавезна узрочно-последична веза.
  Да и не говоримо да "лидери слободног света" стално се скривају иза "људских права" а у суштини лију туђу крв ради своје нафте. Буш је ту још и добар, као и сви републиканци. Када су председници из редова демократа, љигавост се просто цеди са њих.

  Citat Original postavio commodore
  Tako dolazimo do nasih dragih dogmata.
  Do koncepta misljenja koji ja, ni uz najdobronamerniju mastu ne mogu da prihvatim. Koncepta, koji NEGIRA SVOJE, da bi ulizicki i servilno sluzio TUDJEM INTERESU...
  Iskreno ih zalim.
  Zalim njihovu nesposobnost da budu HRABRI.
  Uspravni.
  Pa nek se i nebo srusi.
  Добро де, само да нам се небо не сруши на главе
  Мада Чеда тврди како је он једини храбар да Србљима каже истину
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 5. #5
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  hrabar... hrabar... velika hrabrost treba da se roknes u venu i iskljucis iz svesti...
  sto rek'o bili piton : hrabros, hrabrost... ali i ludost...
  "Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."

 6. #6
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Вау!!! Какав почетак!
  Него, јесам ли се ја већ хвалио како сам написао есеј са називом "Господар Прстенова и Нови светски поредак"?
  А управо пишем наставак Господара у коме су источњаци добри, а на западу лоши...
  stvarno imas taj pogled na svet "dobri i losi momci","crno i belo"???

 7. #7
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio serb_pagan
  stvarno imas taj pogled na svet "dobri i losi momci","crno i belo"???
  То сам научио од ваших идола Американаца, а и Чеда је једном рекао...
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 8. #8
  Zainteresovan član Hayek (avatar)
  Učlanjen
  10.11.2005.
  Poruke
  380
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Meni deluje da se duh sekire uplasio jer je ovo mesto smatrao svojim utocistem za glupost zato danas stancuje ove besmislene postove kao na traci.

 9. #9
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Drago mi je da je Imperija konacno uzela oblik...
  formu...
  (starwars analogija)

  ili (Lotr analogija) da je Sauron ponovo uzeo preznatljiv fizicki izgled... i zastavu... :wink:
  u svakom slucaju, Orci su se namnozili...
  "Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."

 10. #10
  Zainteresovan član Hayek (avatar)
  Učlanjen
  10.11.2005.
  Poruke
  380
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Nago, kako to da se konzervativci uvek lakse pronadju u tami nego u svetlosti.
  Ima tu nesto.

 11. #11
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Hayek
  Meni deluje da se duh sekire uplasio jer je ovo mesto smatrao svojim utocistem za glupost zato danas stancuje ove besmislene postove kao na traci.
  Не Хајек, уиправо сам се обрадовао што су се и овде појавили домаћи "Американци" да их мало нервирам. Наводници су зтато што те та америчка застава не чини Американцем. За Американца ћеш ти увек бити неко мање вредан у оној мери у којој си и даље Србин.

  Citat Original postavio commodore

  ili (Lotr analogija) da je Sauron ponovo uzeo preznatljiv fizicki izgled... i zastavu... :wink:
  u svakom slucaju, Orci su se namnozili...
  Сиже је овакав:
  Саурон више не постоји - хиљаду година после Рата за Прстен. Краљ Запада Тетраграматон (име преузето из једне магијске књиге) почиње да гради у Мордору индустријски комплекс чији је циљ контрола Вечне Ватре (која је раније исковала Прстен) и која омогућава проток времена и узрочно-последичне везе. Осим тога комплекс може да прави ново оружје (слично тенковима, оклопним бродовима и тако даље...).
  Краљ Истока Уриел ангажује три гоблина (преузето из једне игрице) који имају специфичне моћи да украду и донесу му Скиптар којим се једино може управљати овим комплексом. Осим тога, Исток, Југ и Југоисток (континент преко пута Средње земље) склапају савез против Запада.
  У другом делу владар континента преко посумња да Краљ Истока није права особа за управљање Скиптром. Поново ангажује гоблине да униште Скиптар - погађате то може само у ватри Мордора, али они га губе.
  У трећем делу Запад поново гради силу јер је повратио Скиптар. Тада сви остали крећу у тотални напад како би уништили комплекс. А то може једино ватрени змај Југоистока који може да се креће кроз лаву испод земље. Међутим и он не може тако баш до самог Мордора, па је потребна војна диверзија да би му очистила пут...
  Ето тако то треба да иде, за сада сам при крају првог дела.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 12. #12
  Zainteresovan član Hayek (avatar)
  Učlanjen
  10.11.2005.
  Poruke
  380
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Odakle tebi ideja da americka zastava znaci da je neko amerikanac?
  Pobrkao si ti tu nesto, Duse.

 13. #13
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Hayek
  Odakle tebi ideja da americka zastava znaci da je neko amerikanac?
  Pobrkao si ti tu nesto, Duse.
  Ако ставиш нечију заставу значи да се идентификујеш са том земљом.
  Рекао сам "домаћи Американац". То су они што су већи католици од Папе, па траже од Срба и оно што амерички представници не траже.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 14. #14
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  to se srpski kaze poturica.
  janicar.
  ne koristite eufemizme.
  "Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."

 15. #15
  Zainteresovan član Hayek (avatar)
  Učlanjen
  10.11.2005.
  Poruke
  380
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Odakle ti ideja da se identifikujem sa bilo cime.
  Mozda samo hocu antiamerikance da nerviram.
  Mozda mi se svidja americki sistem ili kultura.
  Itd.

  Imas isuvise malo znanja a isuvise ishitreno donosis zakljucke.

  Od Srba ne treba nista traziti oni su nesrecni narod kome je ispirao mozak ko je stigao. Medjutim oni sto ih vode su manipulativna banda koja na toj nesreci jase vec decenijama.

  Srbi ce se sami od sebe polako promeniti.

 16. #16
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Pa vec smo se promenili, zar se to ne vidi... vise niko ne moze da nam ispira mozak

 17. #17
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Ако ставиш нечију заставу значи да се идентификујеш са том земљом.
  Рекао сам "домаћи Американац". То су они што су већи католици од Папе, па траже од Срба и оно што амерички представници не траже.
  Pa stavio covek, nema veze zastava Duhu. Kao u onom vicu kad sunetlija stavio sat u izlog radnje.... a Mujo ga pita "A so stavi sat bolan?" .... a ovaj ce "A so bi ti stavio?' tako i ovaj... stavio bi on nesto drugo al' ne sme

 18. #18
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Hayek
  Mozda samo hocu antiamerikance da nerviram.
  Mozda mi se svidja americki sistem ili kultura.
  Itd.
  Можда само хоћу Американце да нервирам.
  Можда ми се свиђа кинески систем или култура.
  Итд.

  Citat Original postavio Hayek

  Od Srba ne treba nista traziti oni su nesrecni narod kome je ispirao mozak ko je stigao. Medjutim oni sto ih vode su manipulativna banda koja na toj nesreci jase vec decenijama.
  Манипулативна банда, деценије...
  Стаљин = Ранковић = Слоба = Коштуница
  знамо ми те ваше приче...
  Времена се ипак мењају. "Није вино пошто прије бјеше..."

  Citat Original postavio Hayek
  Srbi ce se sami od sebe polako promeniti.
  Ко ли је оно рекао:
  "Србији се жури" ?!?
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 19. #19
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Hayek
  Odakle ti ideja da se identifikujem sa bilo cime.
  Mozda samo hocu antiamerikance da nerviram.
  Mozda mi se svidja americki sistem ili kultura.
  Itd.

  Imas isuvise malo znanja a isuvise ishitreno donosis zakljucke.

  Od Srba ne treba nista traziti oni su nesrecni narod kome je ispirao mozak ko je stigao. Medjutim oni sto ih vode su manipulativna banda koja na toj nesreci jase vec decenijama.

  Srbi ce se sami od sebe polako promeniti.
  Dobro... Ovo ti je 5 put da to potenciras...

  reci mi onda, koji je to nivo znanja potreban da bih se kvalifikovao za ovi raspravu sa tobom. Fakultet ocito nije.
  onda... sta je?
  ko izdaje sertifikat o PODOBNOSTI za iznosenje misljenja suprotnog od misljenja ELITE?
  molio bih njegovu adresu.

  a za ostalo... pa... u nedostatku boljeg izraza... lupetas...
  "Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."

 20. #20
  Domaćin commodore (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2005.
  Lokacija
  Ambasada
  Poruke
  4.285
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Времена се ипак мењају. "Није вино пошто прије бјеше..."
  ima bolja analogija...

  "spustavah se ja na vase uze...
  umalo se uze ne pretrze...
  u glavu mi pamet uceraste,
  od tada smo visi prijatelji"
  "Бре, кад припече звезда око Светог Илије, па мислиш - изгоре све! Па тек ће једне ноћи киша. Летња, плаха, ко ова. А ја кажем мом Проки - Проко, киша, буразере! Па изиђем напоље, па постојим тамо међу шљивама, оно пада - ко Бог да плаче..."

 21. #21
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio commodore
  Dobro... Ovo ti je 5 put da to potenciras...

  reci mi onda, koji je to nivo znanja potreban da bih se kvalifikovao za ovi raspravu sa tobom. Fakultet ocito nije.
  onda... sta je?
  ko izdaje sertifikat o PODOBNOSTI za iznosenje misljenja suprotnog od misljenja ELITE?
  molio bih njegovu adresu.

  a za ostalo... pa... u nedostatku boljeg izraza... lupetas...
  Једини начин да будеш подобан је да волиш Великог Брата.
  То је бар јасно.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 22. #22
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.477
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio Duh Sekire

  Економско јачање Источне Азије оставиће утицај и на остале области. Увек је тако било и биће. У самој Европи све је више емиграната из Азије или Африке. Многи мислиоци већ размишљају о усвајању арапских вредности. Јер остарели Европљани неће имати довољно радне снаге. Помиње се већ Еврабија... Неки ипак и даље мантрају Европа, Европа, па онда се уводе и неке лажне дилеме „Косово или Европа“, „мантија и кандило или Европа“, „Гуча, кајмак и раџа или Европа“... воле људи да буду већи католици од папе.
  У ставовима "либералиста"(реформских телетабиса) има и нечег чудног, и ногама и рукама покушавају да уведу и спроведу Америчке вредности и систем живота а све сттално се позивајући НА УЛАЗАК У ЕВРОПУ - по мени између Америке и Европе постоје драстичне разлике у свему...

  ... ево једног значајног податка када већ помињеш флоскулу "мантија и кандило или Европа":

  У Немачкој се 18.септембра одржавају
  парламентарни избори.
  Изборна комисија је сеопштила да је:

  27 кандидата за посланике у упитнику
  навело као професију да су теолози.
  Могуће је да их има и више јер су неки
  само навели да су професори, не
  прецизирајући у којој области.

  Њих 200 је навело да су вероучитељи.
  7 теолога је на листи Зелене партије,
  6 " је на листи социјалдемократа,
  4 " су на листи партије "Библији одани хришћани",
  3 " за Хришћанско-социјалну унију и
  3 " су на листи ЛЕВИЦЕ (!)...


  ("Православље",број924 од 15.09.2005.,стр.41)

  Питам се у коју они то ЈЕвропу желе да "униђу" ????????
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 23. #23
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Potrudite se da ako već morate da postujete o Liberalima, to radite u jednoj temi... Svaka druga - Liberali. I svaka ista.

 24. #24
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dogmatski konzervativizam liberalista

  Citat Original postavio eremita
  У ставовима "либералиста"(реформских телетабиса) има и нечег чудног, и ногама и рукама покушавају да уведу и спроведу Америчке вредности и систем живота а све сттално се позивајући НА УЛАЗАК У ЕВРОПУ - по мени између Америке и Европе постоје драстичне разлике у свему...
  Одлично речено!
  И подсећам на оно што сам рекао: Питање је када ћемо ми ући у Јевропу и да ли ће она уопште постојати. Последњих дана се прича како ће Македонија (њихова интеграција) платити цех неусвајања европског буџета.
  Дакле све и да испоручимо Ратка, и да дамо Косово...

  Citat Original postavio jomini
  Potrudite se da ako već morate da postujete o Liberalima, to radite u jednoj temi... Svaka druga - Liberali. I svaka ista.
  Могао си погледати колико су теме посећене... Али свеједно, спреман сам уважити сугестију.
  Ипак, занима ме да ли је могуће унети анкету на већ постављену тему. Ако није у некој будућности ћу морати да поставим још једну тему.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •