Китаровић да објасни изјаву да су Хрвати тражили слободу у Аргентини

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
kolinda-grabar-kitarovic-u-argentini-foto-hina-beta.jpg


ЗАГРЕБ - Изјаву председнице Грабар-Китаровић да су „након Другог светског рата многи Хрвати управо у Аргентини нашли простор слободе у којем су могли да сведоче свом домољубљу и истичу оправдане захтеве за слободу хрватског народа и домовине”, саборска заступница Весна Пусић је оценила неразумљивом и несхватљивом.

„Хрвати су, као и Аргентинци, поносан народ. Не заборављамо своју веру, химну, грб, свој језик, заставу, име и свој род. И управо зато вам захваљујем и у своје лично, али и у име свих наших предака који су у Аргентини нашли простор слободе и пријатељства”, рекла је Китаровић, саопштено је из њеног кабинета.

„То је мени потпуно неразумљива и несхватљива изјава, осим у контексту да, чини се, председница с ким је, таква је. Ако се окружи с једном врстом људи, онда се покушава прилагодити и говорити оно што мисли да ће се њима свидети и то мења зависно од аудиторијума”, рекла је Пусић.
Њој је, каже, таква изјава председнице Колинде Грабар Китаровић апсолутно необјашњива и сматра да би председница то морала да објасни Европи, свету, а у првом редом Хрватској.
„И идеја да би председница државе говорила против Устава своје земље је такође нешто нечувено. О чему се тачно ради, што се тачно догодило, мени је необјашњиво, али она свакако мора стати пред хрватску јавност и рећи о чему се ради”, навела је Пусић.
Упитала је подржава ли председница нацисте и напад на хрватски Устав.


Китаровић: Злонамерно тумачење изјаве
ЗАГРЕБ - Само злонамерни могу из изјаве председнице да ишчитавају „величање једног тоталитарног режима и његових предводника”, поручила је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић критичрима њене изјаве коју је дала током вишедневне посете Јужној Америци.



Зуроф пита Китаровић: Зар се поносите Павелићем
ЗАГРЕБ - Ефраим Зуроф, ловац на нацисте и директор јерусалимског центра „Симон Визентал”, послао је писмо хрватској председници Колинди Грабар-Китаровић, у којем наводи да је згрожен и да протестује због њених изјава током посете Аргентини, објавио је портал 24сата.хр.
„Према хрватском порталу Индеx.хр, рекли сте да сте 'поносни на све генерације Хрвата које су дошле у Аргентину”. Ако је то тачно, очито сте поносни и на злогласне усташке ратне злочинце попут Анте Павелића, Еугена Диде Кватерника, Динка Шакића, Наде Шакић, Иве Ројнице, Винка Николића и Фрање Невистића, да само набројимо неке од усташа који су побегли у Аргентину да би избегли казну и који су „делили судбину свог народа током бившег југословенског комунистичког режима”, навео је Зуроф.
http://www.politika.rs/scc/clanak/4...javu-da-su-Hrvati-trazili-slobodu-u-Argentini
********************
Добро је окарактерисала Весна Пусић: ,,.....чини се, председница с ким је, таква је''.
Или боље рећи: понаша се као кафанска певачица: иде с' колена на колено и пева песму по жељи!
 

Back
Top