Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku uniju!
Strana 1 od 18 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 444

Tema: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku uniju!

 1. #1
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  91.385
  Reputaciona moć
  2225

  Lightbulb Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku uniju!

  Ruski filozof Dugin: Srbi, Ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku uniju!

  Srbija je front koji prolazi izmedu dva tipa civilizacije, atlantske i evroazijske, a ako hoc´e da odbrani svoj teritorijalni integritet i sacuva Kosovo, jedini nacin je oštar zaokret ka Rusiji i ulazak u Evroazijsku uniju, tvrdi poznati ruski filozof Aleksandar Dugin.
  U Srbiji, koju je više puta posetio, ovoga puta održao je nekoliko predavanja, a na Vidovdan predstavio Medunarodni evroazijski pokret ciji je lider. Gostujuc´i u „Sputnjik intervjuu“ sa još dvojicom aktivista pokreta, Leonidom Savinom, strucnjakom za geopolitiku, i umetnikom Aleksejom Beljajevom Gintovtom, istice da mu je drago što se poseta poklopila sa tim praznikom vecne Srbije. Kosovska bitka je, bez obzira na vojni poraz, bila duhovna pobeda jer srpski narod i postoji zahvaljujuc´i toj volji da pruži otpor i odbrani vlastiti identitet, navodi Dugin. —

  Srpski narod postoji zahvaljujuc´i svom herojstvu, zahvaljujuc´i tome što prihvata stradanja cak i kad gubi, kao što smo mi i vi zajedno izgubili Kosovo…

  Mislite da smo ga izgubili?


  — Znamo da je Zapad bio u prvim redovima odvajanja Kosova. Ako se ide ka Zapadu, na stranu ka kojoj je, izgleda, orijentisan bar deo politickog rukovodstva Srbije, to znaci da možete rec´i zbogom Kosovu. Zato što oni niti c´e dati svoje obec´ane kredite niti podršku koja je zapravo usmerena na dalje razbijanje Srbije, ako se Beograd ne odrekne Kosova.

  Kako da se zaštitimo?

  — Svojim snagama ocigledno više ne možete, uradili ste šta ste mogli, herojski ste se branili. Ali ako Srbija ude u sastav Evroazijske unije, a Rusija kao što je poznato ne priznaje nezavisnost Kosova, zaštita teritorijalnog integriteta Srbije, ukljucujuc´i i deo koji se zove Kosovo postaje briga nuklearne svetske sile, Ruske Federacije i Evroazijske unije pošto zemlje Evroazijske unije sklapaju medusobni pakt o podršci u slucaju ugrožavanja teritorijalnog integriteta. Postoji evidentno ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije, postoji moguc´nost etnickih cistki. A da se spasi Srbija zajedno sa Kosovom postoji jedan nacin: oštri zaokret Beograda ka Rusiji. Ukljucenje u evropsku integraciju znaci gubljenje zemlje, ne samo Kosova jer se nec´e završiti na tome. Dalje c´e krenuti Sandžak, Vojvodina…

  Dok atlantska sila ne dotuce Srbiju, nec´e se zaustaviti. Svi srpski rukovodioci su se uzdali u Zapad i svi su bili prevareni. A Rusija je s druge strane stalni partner i prijatelj. I medu nama nisu najvažniji dogovori izmedu vlada — postoji kontakt od srca srcu, i u tom smislu mnogo možemo da uradimo na putu zbližavanja. A mi možemo da izgubimo ako vaše politicko rukovodstvo izabere nedvosmislenu orijentaciju ka Zapadu.

  Sada, naravno, Vucic´ pokušava da balansira izmedu toga ali u jednom trenutku nestac´e moguc´nost kompromisa i morac´e da se napravi egzistencijalni izbor. Vi sami svoj identitet i suverenost ne možete dalje da odbranite. Dalje ide okupacija — onda Osmanske imperije, danas globalne zapadne imperije. Vi ste na pragu te okupacije i jedini nacin da se ona spreci jeste ulazak u Evroazijsku uniju.

  U poslednje vreme mnogo se govori o uticaju Rusije na Balkanu i uvek u tonu da je taj uticaj loš za Srbiju. Kako vi to vidite?

  — Srbija je naravno u isturenim redovima evroazijske civilizacije. Srbija je mala Rusija, to je Rusija na Balkanu. I naravno, atlantski neprijatelj nas mrzi, on mrzi Srbiju i zato je ona u 20. i 21. veku bila izložena takvom poniženju, nasilju, najzad, bombardovanju i prevratu. Odnosno, Srbi su neprijatelj Zapada koji je neprijatelj pravoslavlja, neprijatelj Evroazije i slovenskog identiteta. Od njih se ništa drugo ni ne može ocekivati. Ali drugo je pitanje šta da radi Srbija. Ona je na najzapadnijoj granici i daleko od nas.

  Može li Srbija biti deo ruskog sveta?

  — Ruski svet svakako nije samo etnicki niti samo religiozni. To je svaki pristojan covek na ruskoj zemlji. Zato ruski svet naprosto nema granice. Nema sumnje da su Srbi sjajan, dubok narod. I upravo zato, a ne zato što smo etnicki ili verski bliski, oni su deo ruskog sveta u tom mitsko-poetskom kontekstu.

  Kako vi vidite ruski svet?

  — Karakteristika ruskog sveta je to što se ruski identitet vidno razlikuje od identiteta mnogih drugih naroda: mi nismo egoisticni narod, mi smo narod kosmicke misije i daleko više dajemo nego što želimo da uzmemo za sebe. Naše širenje, našu ekspanziju mi shvatamo kao neku vrstu dara. Ne kao osvajanje, porobljavanje, eksploataciju nego baš kao dar. Odnosno, mi Rusi kad negde dolazimo, dajemo sebe…

  I žrtvujete se…

  — Da, mi prolivamo svoju krv…

  pasavate Evropu…

  — Da. I to je za nas obicna stvar. Zato se ruski svet nikako ne može smatrati nekim oblikom imperijalizma. Ako to i postoji, onda je to imperijalizam duha, to je imperija slobode. Mi pokušavamo da izgradimo imperiju istine. Ali kako se može izgraditi svetska imperija duha bez Srba, bez Balkana, i ja bih rekao, bez Evropljana? Zato što je svaki pristojan covek u Evropi Rus. I kad vidimo ljude sa Istoka i Zapada, ako u njima vidimo duh, kažemo: dobar dan, dobro došli u ruski svet. U tom smislu evroazijstvo je potpuna suprotnost fašizmu, nacizmu, rasizmu, etnocentrizmu, to je težnja da se stvori univerzalno bratstvo naroda na višim ideološkim, idealnim nacelima.  Šta je suština cetvrte politicke teorije?

  — Postoje tri politicke teorije: liberalizam, komunizam i fašizam. I kroz istoriju one su se tukle medusobno u 20. veku i nakon što je fašizam poražen, a potom i komunizam, ostao je samo liberalizam. Kada se liberalizam suprotstavljao totalitarnim režimima nosio je u sebi slobodu, kada je ostao sâm i kada su svi globalno postali liberali, postao je nova forma totalitarizma, nova forma fašizma, policije misli. Zato što liberali smatraju da svako ima pravo na slobodu ako je liberal, a ako nije liberal, on uopšte nije covek. To je novi oblik totalitarnog pogleda na svet koji nam se danas namec´e. Ali šta ako nam se to ne svida, a nama Rusima se ne svida, ni Srbima se ne svida, a ni Amerikancima se ne svida — jer Amerikanci su izabrali za predsednika coveka koji se izjašnjavao protiv liberalnog intervencionizma, protiv hegemonije, protiv globalizacije — zato to ne samo da se ne svida nama, ne svida se vec´ini covecanstva.

  Vi mislite da c´e Trampu dozvoliti da sprovede u delo ono što je obec´ao?

  — Mislim da nec´e, ali mene interesuje što je vec´ina americkih biraca podržala coveka sa antiglobalistickim parolama i u štabu tog coveka i na podršci njemu radili su, i u izvesnoj meri izvršili ogroman uticaj na izbore, ljudi koji su tamo objavili moju knjigu. Pozajmili su iz nje kritiku liberalizma, ali smisao je u sledec´em: kada odbacujemo liberalizam ispada da stajemo na stranu ili komunizma ili nacionalizma, ili cak fašizma. Iznevši cetvrtu politicku teoriju, mi tražimo svoj antiliberalni pogled na svet, gradimo ga tako da ni u kom slucaju ne upadnemo u klopku komunizma i fašizma.

  Logika je krajnje jednostavna i svima razumljiva. I ta knjiga — Cetvrta politicka teorija prevedena je na mnoge istocne i zapadne jezike. O njoj razgovaramo sa liderima mnogih zemalja i velikih politickih pokreta. Ona je sada tacka privlacenja za sve protivnike globalizacije i liberalizma.

  Kad kažete da je cilj tog pokreta da se oformi evroazijska superdržava integracijom Rusije sa bivšim sovjetskim republikama, nije li to fakticki stvaranje novog SSSR-a?

  — Postoje razni tipovi državnosti. Ja sam pristalica neceg što se može nazvati imperijalni federalizam ili cak konfederalizam. Švajcarska je ostatak neceg što je mogla da bude Evropa da nije pošla putem nacionalnih država. To je upravo konfederalni spoj, objedinjavanje teritorija koje vrlo ozbiljno brane svoj suverenitet i nezavisnost, iako se sastoji od do te mere razlicitih kantona gde su na jednom mestu Nemci, na drugom Francuzi, u jednom protestanti, u drugom katolici.

  Još su tu Italijani i Retoromani i drugi, što stvara veoma složenu konfederaciju. A ta složenost ne ruši njihovo jedinstvo. Taj princip je veoma zanimljiv pravac. To je stvaranje državnosti sa ogromnim stepenom slobode, tj država u centralizovanoj instanci rešava samo one zadatke koji se ne mogu rešiti na lokalnom nivou. Drugim recima, to nije jedna država, nego superdržava, naddržavna struktura koordinacije. Evo šta mi želimo. To i jeste Evroazijska unija.

  Zar vam nec´e rec´i da na takav nacin Rusija zapravo hoc´e da proguta sve ostale?

  — Mi to ne možemo da uradimo. Rusija danas ima etnicke, demografske, socijalne i ekonomske probleme. Mi možemo da sklopimo samo savez ravnopravnih. Stvaranje Evroazijske unije može biti zasnovano samo na dobrovoljnom, svesnom objedinjavanju razlicitih država koje shvataju da im je potreban savez kako bi zaštitile vlastiti suverenitet. Jer c´e same taj suverenitet izgubiti. Mi odlicno shvatamo da možemo samo svi zajedno, ujedinivši naš potencijal — Rusija, zemlje Centralne Azije, Belorusije. I naravno, bila bi nam potrebna Ukrajina, ne nama nego bi i njima to bilo potrebno da bi sacuvali teritorijalni integritet i suverenitet.

  Nažalost, jedan deo Ukrajinaca je odabrao potpuno pogrešan put. I gde je sada ta zemlja?! Gde je Krim, gde je Donbas?! I šta c´e tamo biti u perspektivi? To je samoubilacki put. Oni koji žele da sacuvaju sebe treba da zajedno sa Rusijom stvaraju tu superdržavnu formaciju.  https://rs-lat.sputniknews.com/radio_sputnjik_intervju/201707021111766126-Dugin-Kosovo-Rusija/

  Hvala prijateju Aleksandru Duginu, sto pokusava da nas slepe natera da progledamo, da vidimo i cujemo, da nam bilo kakve integracije sa zapadom donose samo propast, stradanje, nestanak i da je jedini spas za nas Srbe da se integrisemo sa Rusijom u Evroazijsku Uniju!
  Слава Христу који смрт победи, а част сваком који Христа следи. Кој га љуби срцем и устима, љубав своју печати делима. 2. #2
  Moderator sasasta (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.218
  Reputaciona moć
  324

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  mi smo odabrali da budemo front

  hocemo na dve stolice

  a ovi oko nas su se odlucili, tako da je jasno da nismo na granici
  smisao zivota - svako ima svoj . opsti - nacionalni , verski , politicki - nije dobar .

  to su sve manipulacije gomilom a osoba je jedinka koja ima svoje vizije.

 3. #3
  Poznat njofra (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  8.282
  Reputaciona moć
  121

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  "Aleksandr Gelyevich Dugin (Russian: Алекса́ндр Ге́льевич Ду́гин; born 7 January 1962) is a Russian political analyst, strategist and philosopher known for his fascist views"
  https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin
  "In Russia we have a term for "fake news", it's called "news"."- Garry Kasparov

 4. #4
  Poznat
  Učlanjen
  24.12.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.541
  Reputaciona moć
  129

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un


 5. #5
  Primećen član Lex et Honor (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  601
  Reputaciona moć
  18

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  Ruski filozof Dugin: Srbi, Ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku uniju!

  Srbija je front koji prolazi izmedu dva tipa civilizacije, atlantske i evroazijske, a ako hoc´e da odbrani svoj teritorijalni integritet i sacuva Kosovo, jedini nacin je oštar zaokret ka Rusiji i ulazak u Evroazijsku uniju, tvrdi poznati ruski filozof Aleksandar Dugin.
  U Srbiji, koju je više puta posetio, ovoga puta održao je nekoliko predavanja, a na Vidovdan predstavio Medunarodni evroazijski pokret ciji je lider. Gostujuc´i u „Sputnjik intervjuu“ sa još dvojicom aktivista pokreta, Leonidom Savinom, strucnjakom za geopolitiku, i umetnikom Aleksejom Beljajevom Gintovtom, istice da mu je drago što se poseta poklopila sa tim praznikom vecne Srbije. Kosovska bitka je, bez obzira na vojni poraz, bila duhovna pobeda jer srpski narod i postoji zahvaljujuc´i toj volji da pruži otpor i odbrani vlastiti identitet, navodi Dugin. —

  Srpski narod postoji zahvaljujuc´i svom herojstvu, zahvaljujuc´i tome što prihvata stradanja cak i kad gubi, kao što smo mi i vi zajedno izgubili Kosovo…

  Mislite da smo ga izgubili?


  — Znamo da je Zapad bio u prvim redovima odvajanja Kosova. Ako se ide ka Zapadu, na stranu ka kojoj je, izgleda, orijentisan bar deo politickog rukovodstva Srbije, to znaci da možete rec´i zbogom Kosovu. Zato što oni niti c´e dati svoje obec´ane kredite niti podršku koja je zapravo usmerena na dalje razbijanje Srbije, ako se Beograd ne odrekne Kosova.

  Kako da se zaštitimo?

  — Svojim snagama ocigledno više ne možete, uradili ste šta ste mogli, herojski ste se branili. Ali ako Srbija ude u sastav Evroazijske unije, a Rusija kao što je poznato ne priznaje nezavisnost Kosova, zaštita teritorijalnog integriteta Srbije, ukljucujuc´i i deo koji se zove Kosovo postaje briga nuklearne svetske sile, Ruske Federacije i Evroazijske unije pošto zemlje Evroazijske unije sklapaju medusobni pakt o podršci u slucaju ugrožavanja teritorijalnog integriteta. Postoji evidentno ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije, postoji moguc´nost etnickih cistki. A da se spasi Srbija zajedno sa Kosovom postoji jedan nacin: oštri zaokret Beograda ka Rusiji. Ukljucenje u evropsku integraciju znaci gubljenje zemlje, ne samo Kosova jer se nec´e završiti na tome. Dalje c´e krenuti Sandžak, Vojvodina…

  Dok atlantska sila ne dotuce Srbiju, nec´e se zaustaviti. Svi srpski rukovodioci su se uzdali u Zapad i svi su bili prevareni. A Rusija je s druge strane stalni partner i prijatelj. I medu nama nisu najvažniji dogovori izmedu vlada — postoji kontakt od srca srcu, i u tom smislu mnogo možemo da uradimo na putu zbližavanja. A mi možemo da izgubimo ako vaše politicko rukovodstvo izabere nedvosmislenu orijentaciju ka Zapadu.

  Sada, naravno, Vucic´ pokušava da balansira izmedu toga ali u jednom trenutku nestac´e moguc´nost kompromisa i morac´e da se napravi egzistencijalni izbor. Vi sami svoj identitet i suverenost ne možete dalje da odbranite. Dalje ide okupacija — onda Osmanske imperije, danas globalne zapadne imperije. Vi ste na pragu te okupacije i jedini nacin da se ona spreci jeste ulazak u Evroazijsku uniju.

  U poslednje vreme mnogo se govori o uticaju Rusije na Balkanu i uvek u tonu da je taj uticaj loš za Srbiju. Kako vi to vidite?

  — Srbija je naravno u isturenim redovima evroazijske civilizacije. Srbija je mala Rusija, to je Rusija na Balkanu. I naravno, atlantski neprijatelj nas mrzi, on mrzi Srbiju i zato je ona u 20. i 21. veku bila izložena takvom poniženju, nasilju, najzad, bombardovanju i prevratu. Odnosno, Srbi su neprijatelj Zapada koji je neprijatelj pravoslavlja, neprijatelj Evroazije i slovenskog identiteta. Od njih se ništa drugo ni ne može ocekivati. Ali drugo je pitanje šta da radi Srbija. Ona je na najzapadnijoj granici i daleko od nas.

  Može li Srbija biti deo ruskog sveta?

  — Ruski svet svakako nije samo etnicki niti samo religiozni. To je svaki pristojan covek na ruskoj zemlji. Zato ruski svet naprosto nema granice. Nema sumnje da su Srbi sjajan, dubok narod. I upravo zato, a ne zato što smo etnicki ili verski bliski, oni su deo ruskog sveta u tom mitsko-poetskom kontekstu.

  Kako vi vidite ruski svet?

  — Karakteristika ruskog sveta je to što se ruski identitet vidno razlikuje od identiteta mnogih drugih naroda: mi nismo egoisticni narod, mi smo narod kosmicke misije i daleko više dajemo nego što želimo da uzmemo za sebe. Naše širenje, našu ekspanziju mi shvatamo kao neku vrstu dara. Ne kao osvajanje, porobljavanje, eksploataciju nego baš kao dar. Odnosno, mi Rusi kad negde dolazimo, dajemo sebe…

  I žrtvujete se…

  — Da, mi prolivamo svoju krv…

  pasavate Evropu…

  — Da. I to je za nas obicna stvar. Zato se ruski svet nikako ne može smatrati nekim oblikom imperijalizma. Ako to i postoji, onda je to imperijalizam duha, to je imperija slobode. Mi pokušavamo da izgradimo imperiju istine. Ali kako se može izgraditi svetska imperija duha bez Srba, bez Balkana, i ja bih rekao, bez Evropljana? Zato što je svaki pristojan covek u Evropi Rus. I kad vidimo ljude sa Istoka i Zapada, ako u njima vidimo duh, kažemo: dobar dan, dobro došli u ruski svet. U tom smislu evroazijstvo je potpuna suprotnost fašizmu, nacizmu, rasizmu, etnocentrizmu, to je težnja da se stvori univerzalno bratstvo naroda na višim ideološkim, idealnim nacelima.  Šta je suština cetvrte politicke teorije?

  — Postoje tri politicke teorije: liberalizam, komunizam i fašizam. I kroz istoriju one su se tukle medusobno u 20. veku i nakon što je fašizam poražen, a potom i komunizam, ostao je samo liberalizam. Kada se liberalizam suprotstavljao totalitarnim režimima nosio je u sebi slobodu, kada je ostao sâm i kada su svi globalno postali liberali, postao je nova forma totalitarizma, nova forma fašizma, policije misli. Zato što liberali smatraju da svako ima pravo na slobodu ako je liberal, a ako nije liberal, on uopšte nije covek. To je novi oblik totalitarnog pogleda na svet koji nam se danas namec´e. Ali šta ako nam se to ne svida, a nama Rusima se ne svida, ni Srbima se ne svida, a ni Amerikancima se ne svida — jer Amerikanci su izabrali za predsednika coveka koji se izjašnjavao protiv liberalnog intervencionizma, protiv hegemonije, protiv globalizacije — zato to ne samo da se ne svida nama, ne svida se vec´ini covecanstva.

  Vi mislite da c´e Trampu dozvoliti da sprovede u delo ono što je obec´ao?

  — Mislim da nec´e, ali mene interesuje što je vec´ina americkih biraca podržala coveka sa antiglobalistickim parolama i u štabu tog coveka i na podršci njemu radili su, i u izvesnoj meri izvršili ogroman uticaj na izbore, ljudi koji su tamo objavili moju knjigu. Pozajmili su iz nje kritiku liberalizma, ali smisao je u sledec´em: kada odbacujemo liberalizam ispada da stajemo na stranu ili komunizma ili nacionalizma, ili cak fašizma. Iznevši cetvrtu politicku teoriju, mi tražimo svoj antiliberalni pogled na svet, gradimo ga tako da ni u kom slucaju ne upadnemo u klopku komunizma i fašizma.

  Logika je krajnje jednostavna i svima razumljiva. I ta knjiga — Cetvrta politicka teorija prevedena je na mnoge istocne i zapadne jezike. O njoj razgovaramo sa liderima mnogih zemalja i velikih politickih pokreta. Ona je sada tacka privlacenja za sve protivnike globalizacije i liberalizma.

  Kad kažete da je cilj tog pokreta da se oformi evroazijska superdržava integracijom Rusije sa bivšim sovjetskim republikama, nije li to fakticki stvaranje novog SSSR-a?

  — Postoje razni tipovi državnosti. Ja sam pristalica neceg što se može nazvati imperijalni federalizam ili cak konfederalizam. Švajcarska je ostatak neceg što je mogla da bude Evropa da nije pošla putem nacionalnih država. To je upravo konfederalni spoj, objedinjavanje teritorija koje vrlo ozbiljno brane svoj suverenitet i nezavisnost, iako se sastoji od do te mere razlicitih kantona gde su na jednom mestu Nemci, na drugom Francuzi, u jednom protestanti, u drugom katolici.

  Još su tu Italijani i Retoromani i drugi, što stvara veoma složenu konfederaciju. A ta složenost ne ruši njihovo jedinstvo. Taj princip je veoma zanimljiv pravac. To je stvaranje državnosti sa ogromnim stepenom slobode, tj država u centralizovanoj instanci rešava samo one zadatke koji se ne mogu rešiti na lokalnom nivou. Drugim recima, to nije jedna država, nego superdržava, naddržavna struktura koordinacije. Evo šta mi želimo. To i jeste Evroazijska unija.

  Zar vam nec´e rec´i da na takav nacin Rusija zapravo hoc´e da proguta sve ostale?

  — Mi to ne možemo da uradimo. Rusija danas ima etnicke, demografske, socijalne i ekonomske probleme. Mi možemo da sklopimo samo savez ravnopravnih. Stvaranje Evroazijske unije može biti zasnovano samo na dobrovoljnom, svesnom objedinjavanju razlicitih država koje shvataju da im je potreban savez kako bi zaštitile vlastiti suverenitet. Jer c´e same taj suverenitet izgubiti. Mi odlicno shvatamo da možemo samo svi zajedno, ujedinivši naš potencijal — Rusija, zemlje Centralne Azije, Belorusije. I naravno, bila bi nam potrebna Ukrajina, ne nama nego bi i njima to bilo potrebno da bi sacuvali teritorijalni integritet i suverenitet.

  Nažalost, jedan deo Ukrajinaca je odabrao potpuno pogrešan put. I gde je sada ta zemlja?! Gde je Krim, gde je Donbas?! I šta c´e tamo biti u perspektivi? To je samoubilacki put. Oni koji žele da sacuvaju sebe treba da zajedno sa Rusijom stvaraju tu superdržavnu formaciju.  https://rs-lat.sputniknews.com/radio_sputnjik_intervju/201707021111766126-Dugin-Kosovo-Rusija/

  Hvala prijateju Aleksandru Duginu, sto pokusava da nas slepe natera da progledamo, da vidimo i cujemo, da nam bilo kakve integracije sa zapadom donose samo propast, stradanje, nestanak i da je jedini spas za nas Srbe da se integrisemo sa Rusijom u Evroazijsku Uniju!

 6. #6
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  91.385
  Reputaciona moć
  2225

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  NATO ce Srbiju rasparcati i unistiti

  Posle Kosmeta planiraju da nam uzmu Vojvodinu, Rasku Oblast, zatim jug Srbije....

  Jedino kako mozemo taj krvavi scenario da sprecimo jeste da udjemo u sastav evroazijske unije , i integrisemo se sa Rusijom i damo brigu o nasoj bezbednosti i sigurnosti Rusima da brinu o njoj.

  Lepo Dugin kaze, ako ste sa nama , o vama brine svetska nuklearna super sila broj 1

  Ako niste, jase vas i ubija kako ko hoce , nemate zastitu ako o vama brine NATO fasisticka alijansa tj ako se predate njima
  Слава Христу који смрт победи, а част сваком који Христа следи. Кој га љуби срцем и устима, љубав своју печати делима.

 7. #7
  Elita Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.706
  Reputaciona moć
  663

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  NATO ce Srbiju rasparcati i unistiti

  Posle Kosmeta planiraju da nam uzmu Vojvodinu, Rasku Oblast, zatim jug Srbije....

  Jedino kako mozemo taj krvavi scenario da sprecimo jeste da udjemo u sastav evroazijske unije , i integrisemo se sa Rusijom i damo brigu o nasoj bezbednosti i sigurnosti Rusima da brinu o njoj.

  Lepo Dugin kaze, ako ste sa nama , o vama brine svetska nuklearna super sila broj 1

  Ako niste, jase vas i ubija kako ko hoce , nemate zastitu ako o vama brine NATO fasisticka alijansa tj ako se predate njima
  Ništa, oštrimo kame, slaninu u padže i čekamo ih.


 8. #8
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.593
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Druga bi se prica pricala da Srbija ima granicu sa Rusijom makar 10 metara ...

  Al` , na zalost - nema ...
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 9. #9
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  12.540
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  209

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Тикси да ли се пребројао све овце вечерас?
  Да ли су све на броју?
  Ако јесу можеш да одмориш, а и твој пријатељ Дугин.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 10. #10
  Iskusan pustos (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.837
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Ironija svih irnoija, sto vise pricamo da smo za Ruse, koji ce nas braniti, to ce manja Srbija da bude.

 11. #11
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  12.540
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  209

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio Nan Elmoth Pogledaj poruku
  Ništa, oštrimo kame, slaninu u padže i čekamo ih.  Тачно је. Дошли су и никада се нису вратили. Остали су и још увек су ту !
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 12. #12
  Elita Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.706
  Reputaciona moć
  663

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Тачно је. Дошли су и никада се нису вратили. Остали су и још увек су ту !
  Da mi izaberemo Veslija Mičela za predsednika?

 13. #13
  Moderator sasasta (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.218
  Reputaciona moć
  324

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio bakonja Pogledaj poruku
  Druga bi se prica pricala da Srbija ima granicu sa Rusijom makar 10 metara ...

  Al` , na zalost - nema ...
  bar da smo bugarska , pa da mastamo

  ali do prve tacke rusije , krima , je 800 km

  vazdusnom linijom

  preko rumunije i moldavije
  smisao zivota - svako ima svoj . opsti - nacionalni , verski , politicki - nije dobar .

  to su sve manipulacije gomilom a osoba je jedinka koja ima svoje vizije.

 14. #14
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  12.540
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  209

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio Nan Elmoth Pogledaj poruku
  Da mi izaberemo Veslija Mičela za predsednika?
  Не можемо, није држављанин Србије, осим ако му Прекрасни не буде дао преко ноћи држављанство.
  То је већ радио, научио је, зна.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 15. #15
  Veoma poznat
  Učlanjen
  27.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Útgarðr
  Poruke
  10.919
  Reputaciona moć
  215

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio sasasta Pogledaj poruku
  bar da smo bugarska , pa da mastamo

  ali do prve tacke rusije , krima , je 800 km

  vazdusnom linijom

  preko rumunije i moldavije
  Nemoj da si naivan, pa što je Prekrasni išao u Rumuniju? Pa da napravi strateški most između nas i EAzijske Unije.

  Srbija-Rumunija-Rusija!

  Trst je naš!
  :Operation Werewolf:

 16. #16
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.593
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un  Al` , medjutim ...

  Duhnuo je neki severo - zapadni vetar i avion je "prinudno sleteo u Ankari" , tako da bi "zelenjava transverzala" mogla da zapocne sa protokom ...
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 17. #17
  Moderator Magistar Čolović (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.059
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  547

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Dugin, Panarin, Guskova, Zirinovski, Economic Hitman, Malagurski, Duci Simonovic, Branko Dragas, Tefa Tefanovic, Lazanski, Drecun............
  Ima li kraja debilizovanju?
  Момчило Ђорговић: "ТРАГЕДИЈА ЈЕДНОГ НАРОДА" - Шта људе у Србији нагони да раде против себе

 18. #18
  Veoma poznat
  Učlanjen
  27.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Útgarðr
  Poruke
  10.919
  Reputaciona moć
  215

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Lav Pajkić, zaboravio si Lava Pajkića.
  :Operation Werewolf:

 19. #19
  Moderator Magistar Čolović (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.059
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  547

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Putin nas s pravom drzi za budale, kad uzimamo za ozbiljno ovakve likove
  Ruski svet svakako nije samo etnicki niti samo religiozni. To je svaki pristojan covek na ruskoj zemlji. Zato ruski svet naprosto nema granice. Nema sumnje da su Srbi sjajan, dubok narod. I upravo zato, a ne zato što smo etnicki ili verski bliski, oni su deo ruskog sveta u tom mitsko-poetskom kontekstu.
  Момчило Ђорговић: "ТРАГЕДИЈА ЈЕДНОГ НАРОДА" - Шта људе у Србији нагони да раде против себе

 20. #20
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  91.385
  Reputaciona moć
  2225

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio bakonja Pogledaj poruku
  Druga bi se prica pricala da Srbija ima granicu sa Rusijom makar 10 metara ...

  Al` , na zalost - nema ...
  Nema ni kalinjgradska oblast ali je deo Rusije

  Dunav je medjunarodna plovna reka.

  Zapamtite ovo

  Srbija je naravno u isturenim redovima evroazijske civilizacije. Srbija je mala Rusija, to je Rusija na Balkanu. I naravno, atlantski neprijatelj nas mrzi, on mrzi Srbiju i zato je ona u 20. i 21. veku bila izložena takvom poniženju, nasilju, najzad, bombardovanju i prevratu. Odnosno, Srbi su neprijatelj Zapada koji je neprijatelj pravoslavlja, neprijatelj Evroazije i slovenskog identiteta. Od njih se ništa drugo ni ne može ocekivati.


  Vidim aktivirali se svi dezurni forumski NATO botovi placenici Sorosevi

  Dobro je Dugin ih je argumentima totalno porazio cim se bave trolovanjem a ne samim sadrzajem teksta tj obaranjem njegovih argumenata.

  To samo pokazuje koliko su intelektualno tanki da ne kazem ograniceni NATO trolovi
  Слава Христу који смрт победи, а част сваком који Христа следи. Кој га љуби срцем и устима, љубав своју печати делима.

 21. #21
  Moderator Magistar Čolović (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.059
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  547

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio Muertero Pogledaj poruku
  Lav Pajkić, zaboravio si Lava Pajkića.
  Spisak je sve duzi, nazalost....


  Mladi Lav Grigorije Pajkic je, inace, clan Trilaterale, ljubi ga majka.
  "NEKRUNISANI VODJA SVETSKE VLADE U SRBIJI"

  Iza ovog Srbina STOJE VLADARI SVETA i čuvaju mu leđa


  http://www.telegraf.rs/vesti/politika/2038573-ekskluzivno-otkrivamo-iza-ovog-srbina-stoje-vladari-sveta-i-cuvaju-mu-ledja-foto-video

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  Nema ni kalinjgradska oblast ali je deo Rusije

  Dunav je medjunarodna plovna reka.

  Zapamtite ovo

  Srbija je naravno u isturenim redovima evroazijske civilizacije. Srbija je mala Rusija, to je Rusija na Balkanu. I naravno, atlantski neprijatelj nas mrzi, on mrzi Srbiju i zato je ona u 20. i 21. veku bila izložena takvom poniženju, nasilju, najzad, bombardovanju i prevratu. Odnosno, Srbi su neprijatelj Zapada koji je neprijatelj pravoslavlja, neprijatelj Evroazije i slovenskog identiteta. Od njih se ništa drugo ni ne može ocekivati.
  A, Dunavom se, pretpostavljam stize direkt preko sedmog neba, a ne kroz NATO drzave?
  Момчило Ђорговић: "ТРАГЕДИЈА ЈЕДНОГ НАРОДА" - Шта људе у Србији нагони да раде против себе

 22. #22
  Veoma poznat
  Učlanjen
  27.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Útgarðr
  Poruke
  10.919
  Reputaciona moć
  215

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio bakonja Pogledaj poruku


  Al` , medjutim ...

  Duhnuo je neki severo - zapadni vetar i avion je "prinudno sleteo u Ankari" , tako da bi "zelenjava transverzala" mogla da zapocne sa protokom ...
  U protoku je ona već odavno, tamo negde od 1991., a Prekrasni je samo osnažuje. Jel izjavio da nema u Srba junaka kao što je Murat, uz ciničan osmeh, sve mu jebemjhklbsdsbv ....

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Magistar Čolović Pogledaj poruku
  Putin nas s pravom drzi za budale, kad uzimamo za ozbiljno ovakve likove


  Dugin je naneo nemerljivu štetu svojim lupetanjima; imao sam nesreću da čitam njegove uratke. Ali, dok je Tixija ovog sveta...
  :Operation Werewolf:

 23. #23
  Moderator Magistar Čolović (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.059
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  547

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Pazite ovaj melem na ranu napacenog naroda

  Srbija je naravno u isturenim redovima evroazijske civilizacije. Srbija je mala Rusija, to je Rusija na Balkanu. I naravno, atlantski neprijatelj nas mrzi, on mrzi Srbiju i zato je ona u 20. i 21. veku bila izložena takvom poniženju, nasilju, najzad, bombardovanju i prevratu. Odnosno, Srbi su neprijatelj Zapada koji je neprijatelj pravoslavlja, neprijatelj Evroazije i slovenskog identiteta. Od njih se ništa drugo ni ne može ocekivati.

  A onda, trenutak istine

  Ali drugo je pitanje šta da radi Srbija. Ona je na najzapadnijoj granici i daleko od nas.
  Pa nas tesi time da smo deo poetskog sveta

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Muertero Pogledaj poruku
  Dugin je naneo nemerljivu štetu svojim lupetanjima; imao sam nesreću da čitam njegove uratke. Ali, dok je Tixija ovog sveta...
  I ja, nazalost...
  Mi zaista uzimamo probrane ruske ludake da se njima zamlacujemo
  Момчило Ђорговић: "ТРАГЕДИЈА ЈЕДНОГ НАРОДА" - Шта људе у Србији нагони да раде против себе

 24. #24
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  91.385
  Reputaciona moć
  2225

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Citat Original postavio Magistar Čolović Pogledaj poruku
  Spisak je sve duzi, nazalost....


  Mladi Lav Grigorije Pajkic je, inace, clan Trilaterale, ljubi ga majka.
  "NEKRUNISANI VODJA SVETSKE VLADE U SRBIJI"

  Iza ovog Srbina STOJE VLADARI SVETA i čuvaju mu leđa


  http://www.telegraf.rs/vesti/politika/2038573-ekskluzivno-otkrivamo-iza-ovog-srbina-stoje-vladari-sveta-i-cuvaju-mu-ledja-foto-video

  - - - - - - - - - -  A, Dunavom se, pretpostavljam stize direkt preko sedmog neba, a ne kroz NATO drzave?
  stize se vodom

  Rusija ce zajedno sa Kinom pregaziti tvoju fasisticku NATO alijansu koju podrzavas

  Moc novac i sila se sele na istok

  Otuda i ovolika vasa kuknjava zapadna
  Слава Христу који смрт победи, а част сваком који Христа следи. Кој га љуби срцем и устима, љубав своју печати делима.

 25. #25
  Veoma poznat
  Učlanjen
  27.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Útgarðr
  Poruke
  10.919
  Reputaciona moć
  215

  Podrazumevano Re: Ruski filozof Dugin:Srbi, ceka vas NATO okupacija, ako ne udjete u Evroazijsku un

  Dugin je pravoslavac rodnoverne orijentacije nacističkog usmerenja.

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Magistar Čolović Pogledaj poruku
  Pazite ovaj melem na ranu napacenog naroda
  A onda, trenutak istine  Pa nas tesi time da smo deo poetskog sveta

  - - - - - - - - - -  I ja, nazalost...
  Mi zaista uzimamo probrane ruske ludake da se njima zamlacujemo
  Kad je narod verovao da će Žirinovski da nam prošvercuje elipton, šta očekivati?
  :Operation Werewolf:

Slične teme

 1. DA LI BI NATO OKUPACIJA SRBIJE BILA SPAS ZA DS?
  Autor gost 41715 u forumu Politika
  Odgovora: 38
  Poslednja poruka: 29.07.2011., 13:52
 2. Vlast priznala... Srbi ne vole NATO
  Autor МАЧАК u forumu Politika
  Odgovora: 54
  Poslednja poruka: 24.10.2010., 13:25
 3. Ruski ambasador ljut zbog tribine o NATO
  Autor cave man u forumu Politika
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 10.04.2010., 14:18
 4. Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 01.02.2010., 16:23

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •