Ево, да поделим своје скорашње пословно искуство са господом из наслова. Имао сам и ранија слична искуства са њима, али ово је пресудило да питам има ли још ко да се похвали. Можда да направимо малу "књигу угризака".


Mshit, revisited.

Microsoft mi se u poslednje dve nedelje uporno dokazuje kao ultimativno đubre od kompanije.
Onaj vic gde pilot aviona izgubljenog magli kruži oko zgrade i pita "gde smo", pa dobije odgovor da su u avionu i nakon toga bezbedno sleti, shvativši da kruži oko zgrade Microsoft centra za podršku, je apsolutno utemeljen u stvarnosti.

Elem:

1.) Deo Microsoft Partners Network sajta koji treba da prikaže licencna prava na korišćenje softvera vas kao ulogovanog partnera ne radi već mesec dana. Kada sam prijavio tehničkoj podršci da im to ne radi nedeljama dobio sam odgovor kako je to "known bug" i kako rade na tome da reše problem.
Pitam ih da mi daju link ili pošalju dokument gde na osnovu detalja našeg MPN naloga mogu da vidim naša prava - kažu ne mogu, ne vide ništa jer - postoji taj bag.
Sačuvao sam log te prepiske, kao dokaz sebi da ne haluciniram.

2.) Dan nakon ove prepiske pokušam da se prijavim na MPN nalog kompanije koju predstavljam - Partners.microsoft.com URL se javi praznom stranicom i "Error occured" tekstom.
Očistim keš, probam ponovo - isto. Incognito mod, promenim browser, promenim uređaj da kojeg pristupam, promenim internet provajdera - isto.
Guglam "Microsoft partner network error/offline/down", nađem neku Mshit (od danas pa zauvek za mene su Mshit) stranicu gde prikažu link za proveru njihovog account servisa (https://support.microsoft.com/en-us/help/2913746/troubleshooting-microsoft-partner-network-website-sign-in-issues ; Check the status of the Microsoft account service - https://status.live.com/detail/liveid ) - ISTO "Error occured" odasvud (ovo poslednje i u trenutku dok ovo pišem ne radi)!
Pa, **** te, da li ste normalni!? Ti partneri po celom svetu valjda treba da zarađuju pare i za Mshit prodajući Mshit softver?

3.) Danas uzmem da se logujem na Office365 Enterprise E3 portal da dodam novog korisnika i vidim da je istekla licenca koju imamo preko svog MPN naloga. OK, pogledam da li sam mogu da obnovim i vidim da treba neko da mi pokaže kako, pošto sam nasledio MPN nalog, a nisam to radio do sada. Opet ljubljena Mshit podrška treba da se kontaktira...
Nađem na Office365 admin nalogu link da ih kontaktiram i ostavim broj da me zovu. Javi se stvarno za desetak minuta neki indijac. Objasnim mu šta mi treba - ćuti čovek pola mnuta, pa kaže da ostanem na vezi da kontaktira nekog da nam pomogne. OK, čekam. Javi se za pet minuta i kaže da čekam još malo, OK. I tako jedno pola sata, kada mi je, uz vezu koja je kvaliteta kao da je u tunelu, predstavio neku žensku osobu koja će sada da nam pomogne (toliko sam razaznao) i onda tajac pola minuta... "I am sorry, she hang up on us". Ja ćutim, ostao bez teksta.
Izdiktira mi naš Apu broj Mshit tehničke podrške u Srbiji i izvini se. Thank you, come again!
Mislim se, odlično, trebalo je odmah naše da pozovem. I pozovem.
Javi se automat, priča snimak neke gospođice sa akcentom iz "tri dvojčice, tri trojčice - pozovi me, ba!" reklame. Pratim uputstva, čekam... opet lobby muzika, svi operateri zauzeti... prođe 15 minuta i pukne veza!
Zovi ponovo, opet čekaj 20 minuta, javi se umesto našeg čoveka neki, po akcentu engleskog Irac, sa kvalitetom veze kao da sa Urana (Uranus) priča. Kasni glas više od 5 sekundi, ali se sporazumesmo nekako da mu dam moj broj i da će me pozvati kasnije. Kad kasnije, pojma nemam.
Nađem broj Mshit kancelarije za Srbiju, zovem, objasnim. Daju mi broj tehničke podrške u srbiji (neki novi broj) i prenesu uputstva da ostanem na srpskom govornom području.
Pozovem. Opet "pozovi me , ba!" automat. Pratim uputstva kako su mi rekli. Čekam opet i slušam muziku 15 minuta, kad se javi - opet neki Apu! Objasnim problem. Opet tišina, pa mi kaže kako treba da kontaktira nekog, master Miagi-a valjda... Slušam muziku još 20 minuta, kad zazvoni sa broja koji sam dao Ircu. Javim se. Čovek se vratio na Zemlju, čujemo se. Krene da mi objašnjava, a na drugoj liniji kreće Apu da brblja nešto i mutiram ga. Ovaj mi za 3 minuta objasni šta da uradim i tako konačno rešim problem.

Ukupno sam potrošio više od tri sata i dobio poriv da otrčim na NBG (tu mi je najbliže) i načestitam im se mile Nove godine.

Posle ovoga od mene imaju samo topli pozdrav za dugo sećanje timu iz Uranus-a. A i ostali neka se presele tamo, možda im pomogne.