Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компанијама
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компанијама

 1. #1
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  88.628
  Reputaciona moć
  2166

  Podrazumevano Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компанијама

  Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компанијама

  Као прави геније зла, Александар Вучић спрема последњи велики ударац становницима Београда, Суботице, Зрењанина и других градова у Србији, намером да прода градске водоводе и изворишта питке воде немачким и арапским компанијама. Буде ли се ова злочиначка намера остварила, сва правна лица имаће нову цену питке воде, али ни домаћинствима неће бити боље, нарочито у Београду. Вода ће бити пет до десет пута скупља, а такве цене воде изазваће инфлаторни удар. Приватизација водовода и водоизворишта која нам следи биће најподлија приватизација коју је Србија до сада видела. Шта се у међувремену збива у ЈКП Београдски водовод и канализација, чиме се бави Драган Ђорђевић, директор овог предузећа и кога вребају он и његове разједињене страначке колеге из Српске напредне странке?  Напредњачки директор, ЈКП Београдски водовод и канализација, Драган Ђорђевић састао се са кандидатом за градоначелника Драганом Ђиласом и том приликом га обавестио да је у току обрачун са кадровима Небојше Стефановића у СНС-у! Ђорђевић је испричао да је на чело Водовода постављен као кадар Небојше Стефановића, потпредседника Владе Србије и министра полиције, али да је, како каже, уплашен да на тој функцији неће остати јер се спрема напад на све кадрове блиске Стефановићу. Сматра се да ће први на удару после београдских избора бити Милосав Миличковић, државни секретар у МУП-у Србије, одмах после њега је Драган Ђорђевић, а потом и остали СНС-овци који важе за Стефановићеве људе.

  Како се Ђорђевић поверио Ђиласу, он је велике новце обезбедио за себе али и за СНС и требало би да не брине за своју будућност, али се појавио проблем што је Вучић недавно проценио да је Небојша Стефановић “превише ојачао”, па му сада следи дисциплиновање кроз какво су раније прошли Зорана Михајловић и Горан Кнежевић.

  – Нико не сме да буде толико јак да може самостално да делује, а Стефановић буквално држи београдске одборе и многи су лојалнији њему него председнику Вучићу, испричао је Ђорђевић и понудио да ако треба део новца до кога долази намештањем тендера, позајми и Ђиласу за кампању, а да овај заузврат сутра помогне да Ђорђевић остане на функцији директора Водовода и канализације.

  Приликом разговора о могућој сарадњи Ђорђевић је Ђиласу открио и Вучићев план да у будућности београдски Водовод и Канализацију, прода Арапима, за велике паре које би биле исплаћене у иностранству неком од Вучићевих људи, а то не би био Ђорђевић који више није популаран код Вође. Са друге стране у буџет града би од продаје ушло неколико десетина милиона евра, што је један проценат од стварне вредности Водовода, а оправдање за то би било да је “…систем водовода и канализације у катастрофалном стању”, и “јадни инвеститор” сада морати да уложи милијарде долара и евра како би Београђани имали здравствено исправну воду за пиће. Зато већ сада, Ђорђевић понавља да је ово што Београђани сада пију опасно по здравље, мада ништа не чини да се то стање промени.

  Ђорђевић се очито “клацка” између већ завађених кланова СНС и чека шта ће бити са Вучићевом намером да спроведе план по коме ће Београдски водовод и канализација бити продати Немцима или Арапима, а вода ће у Београду постати стратешки ресурс. Вода ће ако план заживи коштати толико да ће живот у престоници постати од три до пет пута скупљи него што је данас…

  Ово ће се десити зато што ће цена воде у будућности учествовати у формирању цене свега што трошимо и то на начин као што тренутно учествује гориво. Данас цена хлеба и свега другог зависи од транспортне цене која се формира на основу цене бензина, односно дизела и других погонских горива, зависи и од цене струје, док трошак воде не утиче битно на формирање цена. Ипак, то ће се променити када странци почну да управљају прво водоводом престонице, а потом и водоводом Зрењанина и Суботице! Произвођачи хране биће приморани да повећају цене јер ће се након приватизација водовода суочити са десет пута вишим ценама воде за индустријске потребе. Сва правна лица имаће нову цену питке воде, али ни домаћинствима неће бити боље, нарочито у Београду, а вода ће бити пет пута скупља! Толике цене воде изазваће инфлаторни удар јер ће сви морати да повећају цене онога што продају да би платили воду коју пију, са којом перу веш и одржавају личну хигијену. Приватизација водовода и водоизворишта која нам следи биће најподлија приватизација коју је Србија до сада видела.

  Све ово Александар Вучић је са Немцима договорио још пре две године, али је у међувремену преговарао и са Арапима. Његови наводни пријатељи из Саудијске Арабије врло су заинтересовани да наплаћују и контролишу воду у Београду. Њихова идеја је да осим водовода и канализације буду власници и свих подземних вода и водоизворишта у Београду и најближој околини.

  На Вучићеву жалост јавно мнење и стручна јавност из ове области не подржавају приватизацију јавно комуналних предузећа, поготово не продају ресурса као што је пијаћа вода. Ово је и главни разлог што СНС по сваку цену жели да победи на локалним изборима у Београду и зашто им треба двотрећинска већина у градском парламенту.

  Скоро не запажено је прошла изјава Градског менаџера Горана Весића који је рекао да данас по Закону о комуналним делатностима није предвиђена обавезна приватизација, већ могућност уласка приватног капитала у те делатности под одређеним условима, а о чему ће одлучивати свака локална самоуправа посебно. Другим речима, ако напредњаци победе на локалним изборима у Београду, они ће одлучивати о судбини водоснабдевања престонице.

  Приватизација ће бити спроведена у четири етапе. У првој ће страни партнер, вероватно нека Арапска компанија, докапитализовати водовод кроз заједничке инвестиције и тако постати сувласник у водоснабдевању главног града. Трећа етапа ће бити трансформација власничког дела града у водоводу и то из јавног предузећа у акционарско друштво, које ће потом због дугова подићи кредите, отићи у стечај и онда бити продата буд-зашто партнеру који је већ присутан. Дуговања ће као и многим случајевима преузети држава, односно у овом случају град Београд…

  Зна се да у Београду живи скоро трећина становника Србије, а приватизација ће бити и коначана успостава колонијалне управе. Приватна компанија ће онима који буду послушни према намесничко напредњачкој власти, њиховим члановима странке и гласачима Александра Вучића, омогућити повлашћене цене. Они који не буду послушни добијаће рачуне за воду која ће бити пет пута скупља од садашње цене, плаћањем тих рачуна финансираће практично домаћу намесничку тиранију, ако не плате станови ће им бити заплењени и продати по основу дуга за комуналије…

  Приватизација Београдског водовода ће медијски бити приказана као добар пример, а онда ће бити продати прво Суботички водовод, па Зрењанински. У Суботици ће кампања почети у медијима са причом да је сада немогуће купати се на Палићком језеру јер се тамо излива канализација тог града па је ниво бактерија превисок То је тачно. Тачно је и да демократе раније, а данас напредњаци, тај посао намерно не решавају да би у будућности неко могао да јефтино купи водовод и канализацију тог града.

  Водовод у Зрењанину се такође већ припрема за приватизацију, тако што се товаре дугови и спроводе непотребне инвестиције. У овом граду који нема воду за пиће у чесмама већ домаћинства добијају само техничку воду, руководство је недавно увећало канцеларије за 350 квадратних метара! Све то је плаћено чак 250 хиљада евра!

  Директор Београдског водовода Драган Ђорђевић, је својеврсан махер којег Вучић контролише уз помоћ кривичних пријава које су против њега поднете још док је радио у „Електродистрибуцији – Београд” као шеф Службе финансијске оперативе за инвестиције и набавку опреме и шеф Службе набавке. Ђорђевић је ЕДБ ојадио за више десетина милиона евра! У питању је преварант који је увек крао и намештао тендере на свим местима на којима је радио.  https://www.srbijadanas.net/ekskluzivno-vucic-prodaje-gradske-vodovode-i-izvorista-pitke-vode-arapskim-i-nemackim-kompanijama/


  Spremio je da nam razbuca drzavu uzduz i popreko
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет. 2. #2
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  45.590
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1229

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  .................al će se usreće sa vodovodima..........

  Nešto mi se javlja da će da im prepusti naplatu, a mreže da će i dalje da održavaju opštinski komunalci lovom od samodoprinosa.
  zzz

 3. #3
  Zaslužan član georgejune (avatar)
  Učlanjen
  26.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Chase the Sun
  Poruke
  144.882
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  6100

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Gis maj es,trust my instinct in these matters,,is attention whores,who cares,ako cete digrate kolo to ne drzimo

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  103.688
  Reputaciona moć
  2156

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Страшно......... немам речи...........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  10.915
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  183

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Страшно......... немам речи...........
  Шта страшно.....требало је о томе мислити раније Димитрије, Мито, Еремито....и Тихи
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 6. #6
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  45.590
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1229

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Страшно......... немам речи...........
  Na sreću, vodu su već kupili Rusi kad su kupili NIS.

  Ovi sad što budu kupovali pravo da naplaćuju moraće da plaćaju vodu NIS.
  zzz

 7. #7
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  10.915
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  183

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio buudala Pogledaj poruku
  Na sreću, vodu su već kupili Rusi kad su kupili NIS.

  Ovi sad što budu kupovali pravo da naplaćuju moraće da plaćaju vodu NIS.
  Није потпуно сигурно шта је горе !
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 8. #8
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  45.590
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1229

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Није потпуно сигурно шта је горе !
  Jedino ako ruski deo NIS bude prodat kad nestane nafte.

  Mene lično ne pogađa jerbo imam tri bunara i kanal DTD , al gradska boranija će da glasa glavom tek kad joj dođe izdupeta tako da svako zlo ima i svoju dobru stranu.
  zzz

 9. #9
  Domaćin КласичноЛибералан (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Англосфера
  Poruke
  4.779
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Надајмо се да је ово истина.

 10. #10
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  10.915
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  183

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio buudala Pogledaj poruku
  Jedino ako ruski deo NIS bude prodat kad nestane nafte.

  Mene lično ne pogađa jerbo imam tri bunara i kanal DTD , al gradska boranija će da glasa glavom tek kad joj dođe izdupeta tako da svako zlo ima i svoju dobru stranu.
  Стара српска прича.....изопачена филозофија
  Када је свима добро и мени је добро, а када је већини лоше, нека само мени буде добро.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 11. #11
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  45.590
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1229

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio КласичноЛибералан Pogledaj poruku
  Надајмо се да је ово истина.
  Jašta je, nego istina.

  Sad će da se kopaju bunari i tamo gde su ih imali pa pretvorili u septičke jame.

  Bunar 200 evra , hidropak 100 i doviđenja .

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Стара српска прича.....изопачена филозофија
  Када је свима добро и мени је добро, а када је већини лоше, нека само мени буде добро.
  Nije to srpski ekskluzivitet.

  Tako ti je to svugde na svetu.
  zzz

 12. #12
  Veoma poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  10.657
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  pre neku deceniju, korumpirani gradonacelnik jednog grada u Boliviji je zu proviziju prodao gradski vodovod AMERICKIM HIJENAMA i istovremeno propisao lokalnu uredbu da gradjani ne smeju da koriste vodu iz sopstvenih bunara, potoka, reka.................vec samo vodu iz vodovodnog sistema. CENA VODE JE AUTOMATSKI SKOCILA ZA 5 PUTA. Americke zveri su pocele da inkasiraju debeli Profit, ali, posto je cena vode bila toliko skupa , narod je bukvalno morao da trpi zedan, i, posto se radi o elementarnom uslovu za zdravlje i zivot, narod tog grada je morao izaci na ulice i zahtevati od gradonacelnika storniranje prodajnog ugovora i storniranje zakona o zabrani koriscenja bilo koje vode sem vode novog , AMERICKOG, vlasnika. Na ulicama tog grada vodio se pravi rat izmedju policije i gradjana, u sukobima je poginulo desetak gradjana i gradonacelnik je ipak bio prisiljen da povuce sve odluke o prodaji gradskog vodovoda i da stornira zakon o obavezi koriscenja "AMERICKE" vode.

  E sad, prvo,, presednik Srbije je crnogorac, presednik grada Beograda crnogorac, direktor gradskog vodovoda je crnogorac, sef distribucije je crnogorac, sef sektora za planiranje i razvoj je crnogorac, nacelnik uprave za infrastrukturu grada Beograda je crnogorac, ...............................vozaci, cistacice, terenski radnici, portiri........su srbi. Na visem nivou uprava policije, komanda vojske Srbije, uprava izborne komisije , nacelnici tajnih sluzbi, direktori medijskih sistema, kompletna mafija u svim kriticnim oblastima drustvenog privrednog i finansijskog sistema...................su crnogorci...............dok su oni koji su na birou za zaposlenje, kopaju kanale, ciste nuznike, obradjuju njive i vocnjake,..........................su srbi..........................................I, KAO STO VIDIMO, KAKO STVARI STOJE, VUCIC MOZE MIRNE DUSE DA PRODA CELU SRBIJU, STAVI PARE OD PRODAJE U DZEP I DA KOD ROTSHILDA ZATRAZI MESTO DIREKTORA SVETSKE BANKE .................................................. .....................Bolivijski scenario proterivanja AMERIKANACA je u Srbiji neizvodljiv jer u Srbiji AMERIKANCI IMAJU NAJPOUZDANIJE PRIJATELJE NA VLASTI.................CRNOGORCE

 13. #13
  Veoma poznat
  Učlanjen
  23.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  sumadija
  Poruke
  10.657
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio buudala Pogledaj poruku
  .................al će se usreće sa vodovodima..........

  Nešto mi se javlja da će da im prepusti naplatu, a mreže da će i dalje da održavaju opštinski komunalci lovom od samodoprinosa.
  ma to i ajd nekako, al cini mi se da ce biti otkaza.............bar 30 posto. Iovako je personal predimenzioniran

 14. #14
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  10.915
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  183

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio a bre Milun Pogledaj poruku
  pre neku deceniju, korumpirani gradonacelnik jednog grada u Boliviji je zu proviziju prodao gradski vodovod AMERICKIM HIJENAMA i istovremeno propisao lokalnu uredbu da gradjani ne smeju da koriste vodu iz sopstvenih bunara, potoka, reka.................vec samo vodu iz vodovodnog sistema. CENA VODE JE AUTOMATSKI SKOCILA ZA 5 PUTA. Americke zveri su pocele da inkasiraju debeli Profit, ali, posto je cena vode bila toliko skupa , narod je bukvalno morao da trpi zedan, i, posto se radi o elementarnom uslovu za zdravlje i zivot, narod tog grada je morao izaci na ulice i zahtevati od gradonacelnika storniranje prodajnog ugovora i storniranje zakona o zabrani koriscenja bilo koje vode sem vode novog , AMERICKOG, vlasnika. Na ulicama tog grada vodio se pravi rat izmedju policije i gradjana, u sukobima je poginulo desetak gradjana i gradonacelnik je ipak bio prisiljen da povuce sve odluke o prodaji gradskog vodovoda i da stornira zakon o obavezi koriscenja "AMERICKE" vode.

  E sad, prvo,, presednik Srbije je crnogorac, presednik grada Beograda crnogorac, direktor gradskog vodovoda je crnogorac, sef distribucije je crnogorac, sef sektora za planiranje i razvoj je crnogorac, nacelnik uprave za infrastrukturu grada Beograda je crnogorac, ...............................vozaci, cistacice, terenski radnici, portiri........su srbi. Na visem nivou uprava policije, komanda vojske Srbije, uprava izborne komisije , nacelnici tajnih sluzbi, direktori medijskih sistema, kompletna mafija u svim kriticnim oblastima drustvenog privrednog i finansijskog sistema...................su crnogorci...............dok su oni koji su na birou za zaposlenje, kopaju kanale, ciste nuznike, obradjuju njive i vocnjake,..........................su srbi..........................................I, KAO STO VIDIMO, KAKO STVARI STOJE, VUCIC MOZE MIRNE DUSE DA PRODA CELU SRBIJU, STAVI PARE OD PRODAJE U DZEP I DA KOD ROTSHILDA ZATRAZI MESTO DIREKTORA SVETSKE BANKE .................................................. .....................Bolivijski scenario proterivanja AMERIKANACA je u Srbiji neizvodljiv jer u Srbiji AMERIKANCI IMAJU NAJPOUZDANIJE PRIJATELJE NA VLASTI.................CRNOGORCE
  Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku a bre Milun.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 15. #15
  Domaćin КласичноЛибералан (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Англосфера
  Poruke
  4.779
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio buudala Pogledaj poruku
  Jašta je, nego istina.
  Приватизације се редовно користе у пропагандне сврхе зарад анимације руље. Често пута прив. заправо и није била у плану.

 16. #16
  Elita Mračak@ (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  20.621
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1150

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Страшно......... немам речи...........
  Ускоро пијеш само немачку воду.
  Jeremic: Da li je unilateralna deklaracija Privremenih institucija samouprave na Kosovu o nezavisnosti od 17. februara 2008. godine u saglasnosti s međunarodnim pravom?
  Odgovor Suda pravde: Da

 17. #17
  Buduća legenda
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  28.530
  Reputaciona moć
  1007

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компанијама
  Сад као требало би да будемо изненађени?

 18. #18
  Elita Mračak@ (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  20.621
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1150

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio КласичноЛибералан Pogledaj poruku
  Приватизације се редовно користе у пропагандне сврхе зарад анимације руље. Често пута прив. заправо и није била у плану.
  Телеком је продат већ 10 пута у последњих 5 година, како Устаници јављају.
  Jeremic: Da li je unilateralna deklaracija Privremenih institucija samouprave na Kosovu o nezavisnosti od 17. februara 2008. godine u saglasnosti s međunarodnim pravom?
  Odgovor Suda pravde: Da

 19. #19
  Domaćin КласичноЛибералан (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Англосфера
  Poruke
  4.779
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio Mračak@ Pogledaj poruku
  Телеком је продат већ 10 пута у последњих 5 година, како Устаници јављају.
  Камо среће да је продат...

 20. #20
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  32.464
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1067

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Jos je dobro , kako oni mogu ...!

  Pogledajte samo na izborni slogan ...  - - - - - - - - - -

  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 21. #21
  Iskusan Moljac64 (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.371
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano Re: Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компани

  ne pomaze voda majko sa korita nemackoga...

 22. #22
  Turpentine nije na forumu
  We have no eternal allies, and we have not perpetual enemies.
  Domaćin Turpentine (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Brave Ulster
  Poruke
  4.102
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компани

  Bildeberže...

 23. #23
  Veoma poznat
  Učlanjen
  10.07.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ovdeonde
  Poruke
  11.391
  Reputaciona moć
  248

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio buudala Pogledaj poruku
  .................al će se usreće sa vodovodima..........

  Nešto mi se javlja da će da im prepusti naplatu, a mreže da će i dalje da održavaju opštinski komunalci lovom od samodoprinosa.
  privatni izvrstilej su se opasno primili .Plene za dug sve sto nadju i ne pitaju cije je. Ko smatra da su mu oduzeli nesto sto nije njegeovo samo moze da ih tuzi u gradjanskoj parnici za sta duznici obiono nemju para i tako se radnici propalih firmi isteruju na ulicu a nihove kuce kupuju gangsteri.

 24. #24
  Iskusan nesko101 (avatar)
  Učlanjen
  11.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srpska Mitrovica
  Poruke
  6.433
  Reputaciona moć
  193

  Podrazumevano Re: Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компани

  Citat Original postavio Тихи Pogledaj poruku
  Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачким компанијама

  Као прави геније зла, Александар Вучић спрема последњи велики ударац становницима Београда, Суботице, Зрењанина и других градова у Србији, намером да прода градске водоводе и изворишта питке воде немачким и арапским компанијама. Буде ли се ова злочиначка намера остварила, сва правна лица имаће нову цену питке воде, али ни домаћинствима неће бити боље, нарочито у Београду. Вода ће бити пет до десет пута скупља, а такве цене воде изазваће инфлаторни удар. Приватизација водовода и водоизворишта која нам следи биће најподлија приватизација коју је Србија до сада видела. Шта се у међувремену збива у ЈКП Београдски водовод и канализација, чиме се бави Драган Ђорђевић, директор овог предузећа и кога вребају он и његове разједињене страначке колеге из Српске напредне странке?  Напредњачки директор, ЈКП Београдски водовод и канализација, Драган Ђорђевић састао се са кандидатом за градоначелника Драганом Ђиласом и том приликом га обавестио да је у току обрачун са кадровима Небојше Стефановића у СНС-у! Ђорђевић је испричао да је на чело Водовода постављен као кадар Небојше Стефановића, потпредседника Владе Србије и министра полиције, али да је, како каже, уплашен да на тој функцији неће остати јер се спрема напад на све кадрове блиске Стефановићу. Сматра се да ће први на удару после београдских избора бити Милосав Миличковић, државни секретар у МУП-у Србије, одмах после њега је Драган Ђорђевић, а потом и остали СНС-овци који важе за Стефановићеве људе.

  Како се Ђорђевић поверио Ђиласу, он је велике новце обезбедио за себе али и за СНС и требало би да не брине за своју будућност, али се појавио проблем што је Вучић недавно проценио да је Небојша Стефановић “превише ојачао”, па му сада следи дисциплиновање кроз какво су раније прошли Зорана Михајловић и Горан Кнежевић.

  – Нико не сме да буде толико јак да може самостално да делује, а Стефановић буквално држи београдске одборе и многи су лојалнији њему него председнику Вучићу, испричао је Ђорђевић и понудио да ако треба део новца до кога долази намештањем тендера, позајми и Ђиласу за кампању, а да овај заузврат сутра помогне да Ђорђевић остане на функцији директора Водовода и канализације.

  Приликом разговора о могућој сарадњи Ђорђевић је Ђиласу открио и Вучићев план да у будућности београдски Водовод и Канализацију, прода Арапима, за велике паре које би биле исплаћене у иностранству неком од Вучићевих људи, а то не би био Ђорђевић који више није популаран код Вође. Са друге стране у буџет града би од продаје ушло неколико десетина милиона евра, што је један проценат од стварне вредности Водовода, а оправдање за то би било да је “…систем водовода и канализације у катастрофалном стању”, и “јадни инвеститор” сада морати да уложи милијарде долара и евра како би Београђани имали здравствено исправну воду за пиће. Зато већ сада, Ђорђевић понавља да је ово што Београђани сада пију опасно по здравље, мада ништа не чини да се то стање промени.

  Ђорђевић се очито “клацка” између већ завађених кланова СНС и чека шта ће бити са Вучићевом намером да спроведе план по коме ће Београдски водовод и канализација бити продати Немцима или Арапима, а вода ће у Београду постати стратешки ресурс. Вода ће ако план заживи коштати толико да ће живот у престоници постати од три до пет пута скупљи него што је данас…

  Ово ће се десити зато што ће цена воде у будућности учествовати у формирању цене свега што трошимо и то на начин као што тренутно учествује гориво. Данас цена хлеба и свега другог зависи од транспортне цене која се формира на основу цене бензина, односно дизела и других погонских горива, зависи и од цене струје, док трошак воде не утиче битно на формирање цена. Ипак, то ће се променити када странци почну да управљају прво водоводом престонице, а потом и водоводом Зрењанина и Суботице! Произвођачи хране биће приморани да повећају цене јер ће се након приватизација водовода суочити са десет пута вишим ценама воде за индустријске потребе. Сва правна лица имаће нову цену питке воде, али ни домаћинствима неће бити боље, нарочито у Београду, а вода ће бити пет пута скупља! Толике цене воде изазваће инфлаторни удар јер ће сви морати да повећају цене онога што продају да би платили воду коју пију, са којом перу веш и одржавају личну хигијену. Приватизација водовода и водоизворишта која нам следи биће најподлија приватизација коју је Србија до сада видела.

  Све ово Александар Вучић је са Немцима договорио још пре две године, али је у међувремену преговарао и са Арапима. Његови наводни пријатељи из Саудијске Арабије врло су заинтересовани да наплаћују и контролишу воду у Београду. Њихова идеја је да осим водовода и канализације буду власници и свих подземних вода и водоизворишта у Београду и најближој околини.

  На Вучићеву жалост јавно мнење и стручна јавност из ове области не подржавају приватизацију јавно комуналних предузећа, поготово не продају ресурса као што је пијаћа вода. Ово је и главни разлог што СНС по сваку цену жели да победи на локалним изборима у Београду и зашто им треба двотрећинска већина у градском парламенту.

  Скоро не запажено је прошла изјава Градског менаџера Горана Весића који је рекао да данас по Закону о комуналним делатностима није предвиђена обавезна приватизација, већ могућност уласка приватног капитала у те делатности под одређеним условима, а о чему ће одлучивати свака локална самоуправа посебно. Другим речима, ако напредњаци победе на локалним изборима у Београду, они ће одлучивати о судбини водоснабдевања престонице.

  Приватизација ће бити спроведена у четири етапе. У првој ће страни партнер, вероватно нека Арапска компанија, докапитализовати водовод кроз заједничке инвестиције и тако постати сувласник у водоснабдевању главног града. Трећа етапа ће бити трансформација власничког дела града у водоводу и то из јавног предузећа у акционарско друштво, које ће потом због дугова подићи кредите, отићи у стечај и онда бити продата буд-зашто партнеру који је већ присутан. Дуговања ће као и многим случајевима преузети држава, односно у овом случају град Београд…

  Зна се да у Београду живи скоро трећина становника Србије, а приватизација ће бити и коначана успостава колонијалне управе. Приватна компанија ће онима који буду послушни према намесничко напредњачкој власти, њиховим члановима странке и гласачима Александра Вучића, омогућити повлашћене цене. Они који не буду послушни добијаће рачуне за воду која ће бити пет пута скупља од садашње цене, плаћањем тих рачуна финансираће практично домаћу намесничку тиранију, ако не плате станови ће им бити заплењени и продати по основу дуга за комуналије…

  Приватизација Београдског водовода ће медијски бити приказана као добар пример, а онда ће бити продати прво Суботички водовод, па Зрењанински. У Суботици ће кампања почети у медијима са причом да је сада немогуће купати се на Палићком језеру јер се тамо излива канализација тог града па је ниво бактерија превисок То је тачно. Тачно је и да демократе раније, а данас напредњаци, тај посао намерно не решавају да би у будућности неко могао да јефтино купи водовод и канализацију тог града.

  Водовод у Зрењанину се такође већ припрема за приватизацију, тако што се товаре дугови и спроводе непотребне инвестиције. У овом граду који нема воду за пиће у чесмама већ домаћинства добијају само техничку воду, руководство је недавно увећало канцеларије за 350 квадратних метара! Све то је плаћено чак 250 хиљада евра!

  Директор Београдског водовода Драган Ђорђевић, је својеврсан махер којег Вучић контролише уз помоћ кривичних пријава које су против њега поднете још док је радио у „Електродистрибуцији – Београд” као шеф Службе финансијске оперативе за инвестиције и набавку опреме и шеф Службе набавке. Ђорђевић је ЕДБ ојадио за више десетина милиона евра! У питању је преварант који је увек крао и намештао тендере на свим местима на којима је радио.  https://www.srbijadanas.net/ekskluzivno-vucic-prodaje-gradske-vodovode-i-izvorista-pitke-vode-arapskim-i-nemackim-kompanijama/


  Spremio je da nam razbuca drzavu uzduz i popreko
  Pa na Kosovu je vec i Gazivode predao u ruke Turcima po novom sporazumu o energetici.Glavno izvoriste vode na severu Kosova pa kojeg Srbina u Srbiji boli uvo za to?

 25. #25
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  88.628
  Reputaciona moć
  2166

  Podrazumevano Re: СТРАШНО! Вучић продаје градске водоводе и изворишта питке воде арапским и немачки

  Citat Original postavio Mračak@ Pogledaj poruku
  Телеком је продат већ 10 пута у последњих 5 година, како Устаници јављају.
  pa tvoj ljubljeni cmarcic , je prosao razvojni put od onoga ko je hteo da hapsi tadica za prodaju telekoma do nekoga ko izjavljuje kako mu je najveci poraz to sto nije prodao telekom
  Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и цео свет.

Slične teme

 1. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 15.04.2014., 00:19
 2. Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 26.01.2014., 17:30
 3. Odgovora: 52
  Poslednja poruka: 20.01.2013., 15:30
 4. Борка Вучић & Citybank
  Autor Alekasandar2 u forumu Ekonomija
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 18.11.2006., 05:35
 5. Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 13.07.2006., 08:51

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •