" Шешељ: Победа у Хагу велика сатисфакција

БЕОГРАД - Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, који се пре тачно 15 година предао Хашком трибуналу, изјавио је данас да је "једва чекао да тамо оде" и да би био несрећан да га нису оптужили, истакавши да своју победу у том суду доживљава као велику сатисфакцију.
"Прошло је 15 година... Као да је јуче било. Једва сам чекао да одем у Хаг. Желео сам то и био бих дубоко несрећан човек да ме нису оптужили. Сматрао бих да моја улога у овом рату није уопште била значајна. А што је најважније, био сам апсолутно убеђен да ћу их победити", рекао је Шешељ у јутарњем програму телевизије Пинк.


Када је, каже, сведочио у процесу против Слободана Милошевића, Милошевић је био веома задовољан његовим сведочењем "које је послужило да се у парампарчад разбије његова оптужница, пре свега оптужба за велику Србију".

"Шта су они сматрали под том великом Србијом то је невероватно, али ја сам лепо рекао - ја сам идеолог велике Србије, и објаснио им шта је идеологија велике Србије. И оптужбе за идеологију и пројекат велике Србије отпале су и у мојој оптужници", рекао је Шешељ.

Хашки трибунал је, истиче, отворено саопштио да пројекат велике Србије није злочиначки пројекат.

"То је идеолошки пројекат, а зависи од воље људи да ли ће бити остварен. Ми никада нисмо пледирали да се он остварује насиљем, поготову не да се терају људи да се изјашњавају као Срби ако не желе то да буду. Ми Срби толико волимо своју нацију да заиста не бисмо желели да јој припада неко ко мрзи Србе", наглашава Шешељ.

Петнаест година након што се предао Хашком трибуналу, он каже да је цео хашки процес објавио у својим књигама и, како наводи, "остварио једно комплетно животно дело".

"Наравно, нисам завршио, настављам политичку борбу. Остајем на истој политичкој линији, на истом идеолошком правцу, и моја борба ће да траје до потпуне слободе српског народа", закључио је Шешељ.

Након више од 11 година притвора, он је 12. новембра 2014. пуштен па привремену слободу због погоршаног здравственог стања, а 31. марта 2016. без његовог присуства исти суд га је у првостепеном поступку ослободио кривице по свим тачкама оптужнице.".

http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/seselj-pobeda-u-hagu-velika-satisfakcija_896069.html

Jos ako uspe da pobedi i ovog "protivnika" , mozda bi onda mogao da "slavi" , al` da ne pretera sa tim ...:
- - - - - - - - - -

Prilog 479870