Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    22.02.2018.
    Pol
    ženski
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    Zanima me da li ima neko ko je nakon dobijanja partner vize (309) aplicirao za “PR” tj PERMANENT RESIDENCY...
    Ja sam u Au skoro godinu dana i sledećeg meseca mi istice taj period čekanja od 2 godine(za partner vizu sam aplicirala u Februaru 2016)i mislim da nakon prikupljenih dokumenata mogu da apliciram za PR... ??????



  2. #2
    Buduća legenda Rasejani Prorok (avatar)
    Učlanjen
    14.04.2015.
    Pol
    muški
    Lokacija
    korak do bogatstva
    Poruke
    29.001
    Tekstova u blogu
    53
    Reputaciona moć
    675

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    nikad ne bih išao tamo
    I ♥ Ceca

  3. #3
    Obećava
    Učlanjen
    07.11.2017.
    Pol
    ženski
    Poruke
    86
    Reputaciona moć
    3

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    Citat Original postavio ggolubicaa Pogledaj poruku
    Zanima me da li ima neko ko je nakon dobijanja partner vize (309) aplicirao za “PR” tj PERMANENT RESIDENCY...
    Ja sam u Au skoro godinu dana i sledećeg meseca mi istice taj period čekanja od 2 godine(za partner vizu sam aplicirala u Februaru 2016)i mislim da nakon prikupljenih dokumenata mogu da apliciram za PR... ??????
    Na temi "verenicka i partner visa"na 239 strani imas nekoliko postova o tome pa mozes tamo da nadjes info.

    Ja sam odmah dobila permanent pa nisam bas sigurna ali mislim da permanent mozes da trazis 2 god nakon aktiviranja partner vize,dakle od momenta kada si usla u AU a ne od datuma aplikacije. Mozda i gresim . Nadam se da ce ti ovi koji su prosli kroz to odgovoriti,
    Poslednji put ažurirao/la Angie16 : 22.02.2018. u 17:43

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    25.03.2013.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    A, A
    Poruke
    254
    Reputaciona moć
    22

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    Citat Original postavio ggolubicaa Pogledaj poruku
    Zanima me da li ima neko ko je nakon dobijanja partner vize (309) aplicirao za “PR” tj PERMANENT RESIDENCY...
    Ja sam u Au skoro godinu dana i sledećeg meseca mi istice taj period čekanja od 2 godine(za partner vizu sam aplicirala u Februaru 2016)i mislim da nakon prikupljenih dokumenata mogu da apliciram za PR... ??????
    2 godine nakon apliciranja za privremenu 309, tkz. partner vizu, aliciraš za trajnu, permanent. Možeš aplicirati mesec dana ranije, i priložiti sva dokumenta. Imigraciono ne savetuje da se dokumenta prilažu više od mesec dana ranije, jer neće biti sveža, i možda će morati ponovo neki dokazi da se dostavljaju. Aplikacija počinje da se razmatra onog dana kada istekne 2 godine od apliciranja za privremenu.

  5. #5
    Obećava
    Učlanjen
    07.11.2017.
    Pol
    ženski
    Poruke
    86
    Reputaciona moć
    3

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    Pa to je sjajno, Ne znam zasto sam mislila da se racuna od aktiviranja vize. Super sto zapravo ne moras da cekas 2 god od kad dodjes u Au

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    25.03.2013.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    A, A
    Poruke
    254
    Reputaciona moć
    22

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    To jeste dobro, ali takođe nosi svoje rizike. Prosečna viza se čeka 12 meseci, pa onda postoji rok za ulazak koji je do 12 meseci, u zavisnosti od datuma lekarskog i uverenja o nekažnjavanju. Osobe koje u vezu ulaze iz ne baš velike ljubavi, a više iz interesa, faktički u trenutku ulaska u Aus podnose već zahtev za permanent, i čim dobiju razilaze se od partnera.
    S druge strane nije prijatan osećaj kada zavisite od partnera, jer do dobijanja permanenta, ako Aus državljanin ili permanent javi imigracionom da je prekinuo/prekinula vezu, gubi se viza. Zato je donešen zakon koji štiti od porodičnog nasilja, u smislu da osobe koje su pod bilo kakvim pritiskom, ucenom, ili ne daj bože fizičkim zlostavljanjem, dobijaju permanent bez obzira na prekid veze. Lepo je kad se ljudi vole, ali dobro je i kada država malo nadgleda, jer u ljubavi su mnogi slepi kod očiju

  7. #7
    Obećava
    Učlanjen
    07.11.2017.
    Pol
    ženski
    Poruke
    86
    Reputaciona moć
    3

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    Apsolutno

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    22.02.2018.
    Pol
    ženski
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    Dve godine se računa od dana apliciranja za partner vizu, ne od dana ulaska u au.
    Htela bih sto pre da počnem sa pripremim aplikacije i papirologije samo nznm odakle da počnem...
    Gde da nadjem aplikaciju koja se ispunjava, koji dokumentu i sve to?
    Planiram da studiram pa da mi je sto pre da sredim sve ovo ....

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    25.03.2013.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    A, A
    Poruke
    254
    Reputaciona moć
    22

    Podrazumevano Re: Apliciranje za “Permanent residency” nakon dobijanja Partner vize

    Citat Original postavio ggolubicaa Pogledaj poruku
    Dve godine se računa od dana apliciranja za partner vizu, ne od dana ulaska u au.
    Htela bih sto pre da počnem sa pripremim aplikacije i papirologije samo nznm odakle da počnem...
    Gde da nadjem aplikaciju koja se ispunjava, koji dokumentu i sve to?
    Planiram da studiram pa da mi je sto pre da sredim sve ovo ....
    Imaš na sajtu sve do u detalje razrađeno.
    Po onome što sam videla, na Permanent se čeka i do 20 meseci, nadam se da će ti biti brže.
    http://www.homeaffairs.gov.au/trav/v...#tab-content-1

Slične teme

  1. Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 09.03.2016., 19:11
  2. MOGUCNOST DOBIJANJA TURISTICKE VIZE ZA KANADU dok cekamo Spouse vizu
    Autor georginica u forumu Severna i Јužna Amerika
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 14.09.2012., 19:26
  3. Potrebna pomoc/saveti za proces dobijanja radne vize za Kanadu
    Autor Zorrely u forumu Severna i Јužna Amerika
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 26.10.2011., 11:20
  4. verovatnoca dobijanja USA vize?!
    Autor PUKLAmiSTIKLA u forumu Severna i Јužna Amerika
    Odgovora: 45
    Poslednja poruka: 03.03.2010., 23:25
  5. Visa 136 Permanent Residency Australija
    Autor topaz u forumu Azija, Afrika i Australija
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 18.07.2007., 15:03

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •